cookie-img

Web stranica upotrebljava kolačiće

Ringeraja.hr koristi "kolačiće" za pružanje boljeg korisničkog iskustva, praćenje posjećenosti i prikaz oglasa. Postavke prihvata kolačića podesite u vašem internet pregledniku. Nastavkom korištenja smatra se da se slažete s korištenjem kolačića u navedene svrhe.

Razvoj djeteta: Prehrana

calendar-img

Mliječni obrok
Dojenče u osmom mjesecu treba uz miješanu prehranu još barem dva mliječna obroka dnevno (ako je njegova glavna prehrana još uvijek mlijeko, treba mu 5 do 6 mliječnih obroka). Većina dojenčadi noću spava već 6 sati bez prekida, a mnogo ih se još budi jednom do dva puta za hranjenje.

Uvođenje drugih namirnica
Pri sedmom mjesecu dojenčetu trebate uz mlijeko dodati i druge namirnice. Naravno, uz uvođenje miješane prehrane treba nastaviti i s dojenjem odnosno s hranjenjem bočicom.
Neprilagođeno kravlje mlijeko nije primjerena hrana za dojenčad. I pri kuhanju je bolje koristiti mliječnu formulu.
Detaljnije uvođenje dohrane predstavljeno je u šestom mjesecu.

arrow-img

1-4 TJEDNA

1 MJESEC

2 MJESECA

arrow-img

od 1 do 4 tjedna

Dobrodošlo među nas, drago novorođenče!

news-img

Novorođenče se prilagođava na život izvan maternice i u tom razdoblju je iznimno osjetljivo i potpuno ovisno o brizi i njezi roditelja. Prvi mjesec je razdoblje upoznavanja i prilagodbe obitelji na novog člana. To je iznimno lijepo i emocionalno razdoblje, ali i naporno. Prvu godinu, od rođenja do napunjene prve godine života, zovemo razdoblje DOJENČETA. Prva četiri tjedna života dodatno razlikujemo i zovemo razdoblje NOVOROĐENČETA. Upravo jedno držite na rukama!

arrows-img

Pročitaj više

Prijavi se i prati razvoj svog djeteta

Besplatne tjedne e-novosti koje detaljno prate razvoj tvog djeteta.

Tvoj email

Predviđeni datum poroda

calc-img

Izračunaj datum poroda

Zadnji članci

article-img