cookie-img

Web stranica upotrebljava kolačiće

Ringeraja.hr koristi "kolačiće" za pružanje boljeg korisničkog iskustva, praćenje posjećenosti i prikaz oglasa. Postavke prihvata kolačića podesite u vašem internet pregledniku. Nastavkom korištenja smatra se da se slažete s korištenjem kolačića u navedene svrhe.

Razvoj djeteta: Spavanje

calendar-img

Koliko spavanja je potrebno?
U dobi od 5 ili 6 mjeseci većina dojenčadi već spava oko 5 do 6 sati bez prekida. Ako vaše dijete nije među njima možemo vas utješiti da niste jedini jer se puno dojenčadi (prije svega dojenih) noću još jednom do dva puta budi za hranjenje. Dojenče spava noću oko 10 sati i treba još oko dva do tri dvosatna drijemeža danju (obično svaki dan u isto vrijeme).
Mnogo dojenčadi koja su noću već spavala duže intervale bez buđenja, mogu se početi ponovno buditi. Razlog može biti glad zbog povećane potrebe za energijom zbog bržeg rasta ili zbog puno aktivnosti danju. Dojenče može probuditi i slučajan obrat na trbuh ili vašem dojenčetu jednostavno nedostaje vaša blizina.

Spavanje je važno za djetetov fizički i mentalni razvoj. Dok spava, dojenče raste, a njegov mozak obrađuje i uređuje informacije koje je prikupilo tijekom dana. Tjelesna tkiva razvijaju se i obnavljaju. Kvaliteta spavanje utječe i na raspoloženje i spremnosti za igru. Djetetovo spavanje ima utjecaj na raspoloženje cijele obitelji.

 

arrow-img

1-4 TJEDNA

1 MJESEC

2 MJESECA

arrow-img

od 1 do 4 tjedna

Dobrodošlo među nas, drago novorođenče!

news-img

Novorođenče se prilagođava na život izvan maternice i u tom razdoblju je iznimno osjetljivo i potpuno ovisno o brizi i njezi roditelja. Prvi mjesec je razdoblje upoznavanja i prilagodbe obitelji na novog člana. To je iznimno lijepo i emocionalno razdoblje, ali i naporno. Prvu godinu, od rođenja do napunjene prve godine života, zovemo razdoblje DOJENČETA. Prva četiri tjedna života dodatno razlikujemo i zovemo razdoblje NOVOROĐENČETA. Upravo jedno držite na rukama!

arrows-img

Pročitaj više

Prijavi se i prati razvoj svog djeteta

Besplatne tjedne e-novosti koje detaljno prate razvoj tvog djeteta.

Tvoj email

Predviđeni datum poroda

calc-img

Izračunaj datum poroda

Zadnji članci

article-img