cookie-img

Web stranica upotrebljava kolačiće

Ringeraja.hr koristi "kolačiće" za pružanje boljeg korisničkog iskustva, praćenje posjećenosti i prikaz oglasa. Postavke prihvata kolačića podesite u vašem internet pregledniku. Nastavkom korištenja smatra se da se slažete s korištenjem kolačića u navedene svrhe.

Razvoj djeteta: Mama i tata

calendar-img

Većina roditelja se boji da će previše razmaziti svoje dojenče. Vjerojatno ste i vi imali takve brige, posebno ako ste opazili da dojenče mirno i zadovoljno dok je u vašem naručju, a kada ga stavite u krevetić počinje ponovno plakati. Mišljenje većine stručnjaka je da dojenče u prvih šest mjeseci ne možete razmaziti. Naprotiv, ako se odazivate na plač dojenčeta i ne puštate ga da se sam isplače, dojenče će kasnije manje plakati i izrasti će u neovisno dijete s više samopouzdanja. Tako će znati bolje rješavati probleme jer će se osjećati sigurno i voljeno.

Cijelo vrijeme djetetova rasta i razvoja je potrebno čuvati i nadograđivati povjerenje i kvalitetan odnos s djetetom. Tomu pomaže uspostava i očuvanje dnevne rutine koju dojenče voli jer tako predviđa što slijedi. Važna su i uvijek jednaka pravila prilagođena djetetovoj starosti jer ako ih iz dana u dan mijenjate dojenče će se zbuniti i neće razumjeti što je dobro, a što ne.

arrow-img

1-4 TJEDNA

1 MJESEC

2 MJESECA

arrow-img

od 1 do 4 tjedna

Dobrodošlo među nas, drago novorođenče!

news-img

Novorođenče se prilagođava na život izvan maternice i u tom razdoblju je iznimno osjetljivo i potpuno ovisno o brizi i njezi roditelja. Prvi mjesec je razdoblje upoznavanja i prilagodbe obitelji na novog člana. To je iznimno lijepo i emocionalno razdoblje, ali i naporno. Prvu godinu, od rođenja do napunjene prve godine života, zovemo razdoblje DOJENČETA. Prva četiri tjedna života dodatno razlikujemo i zovemo razdoblje NOVOROĐENČETA. Upravo jedno držite na rukama!

arrows-img

Pročitaj više

Prijavi se i prati razvoj svog djeteta

Besplatne tjedne e-novosti koje detaljno prate razvoj tvog djeteta.

Tvoj email

Predviđeni datum poroda

calc-img

Izračunaj datum poroda

Zadnji članci

article-img