cookie-img

Web stranica upotrebljava kolačiće

Ringeraja.hr koristi "kolačiće" za pružanje boljeg korisničkog iskustva, praćenje posjećenosti i prikaz oglasa. Postavke prihvata kolačića podesite u vašem internet pregledniku. Nastavkom korištenja smatra se da se slažete s korištenjem kolačića u navedene svrhe.

Razvoj djeteta: Spavanje

calendar-img

Pri starosti od deset mjeseci većina dojenčadi noću spava približno 10 do 12 sati i treba još dva (jedno do dvosatna) drijemeža danju. Većina dojenčadi spava noću već 5 do 6 sati bez prekida, mnoga se noću još jednom do dvaputa probude. Neki (približno jedna desetina) se bude i češće.

Za dobar i dug san ( dojenčetov i vaš) važno je da se dojenče zna samo uspavljivati te može kad se noću probudi zaspati bez plača i vaše pomoći.

Kada dijete napreduje u motoričkom razvoju (kada se nauči dizati na sve četiri, puzati ili stati na noge), često se pojavi prolazno noćno buđenje. Isto tako se u toj dobi dijete može buditi zbog straha od odvojenosti od roditelja. Ako se dijete danju previše umori, noću će lošije spavati i češće se buditi.

arrow-img

1-4 TJEDNA

1 MJESEC

2 MJESECA

arrow-img

od 1 do 4 tjedna

Dobrodošlo među nas, drago novorođenče!

news-img

Novorođenče se prilagođava na život izvan maternice i u tom razdoblju je iznimno osjetljivo i potpuno ovisno o brizi i njezi roditelja. Prvi mjesec je razdoblje upoznavanja i prilagodbe obitelji na novog člana. To je iznimno lijepo i emocionalno razdoblje, ali i naporno. Prvu godinu, od rođenja do napunjene prve godine života, zovemo razdoblje DOJENČETA. Prva četiri tjedna života dodatno razlikujemo i zovemo razdoblje NOVOROĐENČETA. Upravo jedno držite na rukama!

arrows-img

Pročitaj više

Prijavi se i prati razvoj svog djeteta

Besplatne tjedne e-novosti koje detaljno prate razvoj tvog djeteta.

Tvoj email

Predviđeni datum poroda

calc-img

Izračunaj datum poroda

Zadnji članci

article-img