cookie-img

Web stranica upotrebljava kolačiće

Ringeraja.hr koristi "kolačiće" za pružanje boljeg korisničkog iskustva, praćenje posjećenosti i prikaz oglasa. Postavke prihvata kolačića podesite u vašem internet pregledniku. Nastavkom korištenja smatra se da se slažete s korištenjem kolačića u navedene svrhe.

Razvoj djeteta: Igrajmo se

calendar-img

Za živahnu dojenčad
Dojenčad obožavaju živahne igrice kao što su jahanje na leđima, ili ljuljanje na nozi, na koje se uvijek odazovu s glasnim smijehom. Sada je i pravo vrijeme da dijete upoznate s loptom ako ga još niste. Neka bude meka, po mogućnosti od platna. S njom se možete loptati ili mu ju sakrivati ili bacati na drugi kraj sobe a dojenče će vam ju donijeti natrag. Naravno dijete još uvijek najviše uživa u glasnim igricama. Na raspolaganje mu dajte kuhinjske lonce i poklopce, po kojima može udarati drvenim kuhačama, u različitim zvukovima će neizmjerno uživati. Pokažite mu i kako male predmete npr. kocke ili žličice složiti u lonac i izvaditi ih. Pazite da ovi predmeti nisu premaleni jer bi ih moglo staviti u usta i progutati ih.

Vrijeme za crtanje
Došlo je vrijeme kada djetetu možete ponuditi debelu olovku ili bojice (u trgovinama možete kupiti posebne debele bojice ili flomastere za dojenčad koje može lakše držati u rukici) i list papira. Crtanjem i slikanjem već kod malog djeteta potičete razvoj mašte.

Balončići od sapunice
... su zabava ne samo za malu dojenčad nego i za stariju djecu. Možete ih napraviti i sami. S vama dijelimo recept za  »domaće« balončiće:
90 ml tekućeg deterdženta za suđe pomiješajte s 9 dcl vode. Dodajte 120 ml glicerina, tako će biti balončići trajniji.

 

arrow-img

1-4 TJEDNA

1 MJESEC

2 MJESECA

arrow-img

od 1 do 4 tjedna

Dobrodošlo među nas, drago novorođenče!

news-img

Novorođenče se prilagođava na život izvan maternice i u tom razdoblju je iznimno osjetljivo i potpuno ovisno o brizi i njezi roditelja. Prvi mjesec je razdoblje upoznavanja i prilagodbe obitelji na novog člana. To je iznimno lijepo i emocionalno razdoblje, ali i naporno. Prvu godinu, od rođenja do napunjene prve godine života, zovemo razdoblje DOJENČETA. Prva četiri tjedna života dodatno razlikujemo i zovemo razdoblje NOVOROĐENČETA. Upravo jedno držite na rukama!

arrows-img

Pročitaj više

Prijavi se i prati razvoj svog djeteta

Besplatne tjedne e-novosti koje detaljno prate razvoj tvog djeteta.

Tvoj email

Predviđeni datum poroda

calc-img

Izračunaj datum poroda

Zadnji članci

article-img