cookie-img

Web stranica upotrebljava kolačiće

Ringeraja.hr koristi "kolačiće" za pružanje boljeg korisničkog iskustva, praćenje posjećenosti i prikaz oglasa. Postavke prihvata kolačića podesite u vašem internet pregledniku. Nastavkom korištenja smatra se da se slažete s korištenjem kolačića u navedene svrhe.

Razvoj djeteta: Dobro je znati

calendar-img

Natrag na posao
Porodiljni dopust se polako bliži kraju i sve bliže je dan kada ćete se trebati vratiti na posao. Samo rijetke obitelji si mogu priuštiti da mama ostane doma i brine za obitelj. Mnoge žene se žele vratiti se na posao jer vole svoj posao i društvo na radnom mjestu.

Kako god bilo, trebate donijeti odluku u vezi čuvanja djeteta. Moguće je više rješenja, ali ni jedno nije idealno. Sva imaju svoje prednosti i mane. Dobro razmislite da li vam više odgovara čuvanje djeteta kod bake i djeda ili u vrtiću odnosno da li vam je draža dadilja. Svaka obitelj pronađe najbolje rješenje za sebe.  Trebate biti svjesni da je pred djetetom velika promjena. Pokušajte ga postupno naviknuti da mama ne može biti s njim u svakom trenu dana. U prijelaznom razdoblju neka ga na kratko vrijeme(možda pola sata dnevno)  pričuva netko drugi. Nikada djetetu nemojte obećati nešto za što znate da nije moguće realizirati (npr. mama će odmah nakon užine doći po tebe). Pogrešno je mišljenje da će se dijete zaigrati i zaboraviti na obećanja. Naprotiv, slijedeći put će rastanak biti još teži i bolniji.

Pazite da djetetu ne pokažete vlastitu tugu i zabrinutost kod njegovog odlaska u vrtić, jer će osjećati da je polazak u vrtić tužni događaj.

arrow-img

1-4 TJEDNA

1 MJESEC

2 MJESECA

arrow-img

od 1 do 4 tjedna

Dobrodošlo među nas, drago novorođenče!

news-img

Novorođenče se prilagođava na život izvan maternice i u tom razdoblju je iznimno osjetljivo i potpuno ovisno o brizi i njezi roditelja. Prvi mjesec je razdoblje upoznavanja i prilagodbe obitelji na novog člana. To je iznimno lijepo i emocionalno razdoblje, ali i naporno. Prvu godinu, od rođenja do napunjene prve godine života, zovemo razdoblje DOJENČETA. Prva četiri tjedna života dodatno razlikujemo i zovemo razdoblje NOVOROĐENČETA. Upravo jedno držite na rukama!

arrows-img

Pročitaj više

Prijavi se i prati razvoj svog djeteta

Besplatne tjedne e-novosti koje detaljno prate razvoj tvog djeteta.

Tvoj email

Predviđeni datum poroda

calc-img

Izračunaj datum poroda

Zadnji članci

article-img