cookie-img

Web stranica upotrebljava kolačiće

Ringeraja.hr koristi "kolačiće" za pružanje boljeg korisničkog iskustva, praćenje posjećenosti i prikaz oglasa. Postavke prihvata kolačića podesite u vašem internet pregledniku. Nastavkom korištenja smatra se da se slažete s korištenjem kolačića u navedene svrhe.

writing-img

RE: Ljetne bebe....termin 7,8-mjesec,2012

clock-img

11.05.2012, 16:19

clock-img

andydea

pencil-img

4754

curke,evo ja sam danas skuhala fini ručak,oprala suđe....a veš će ipak još pričekati...čak sam ujutro s Lanom bila u parku...ali sve laganini...user posted image user posted image user posted image popodne imam ritual spavanja...inače dobro se osjećam....kaj se tiče "užarenih" nogu-i ja imam s time problema,ali sam skužila da kad sam u anatomskim klompama onda je lakše...pa probajte...i pomaže hladan gel za stopala...ima u dm-u za kupiti...

LAURA 11.01.2002
LANA 23.05.2006
DIAN 21.08.2012-mamin lavić (4180g,50cm)
Mrvica (anđeo)- 29.10.2013
MARIA ROSA 4.11.2014 -4,460 g, 54cm (mamina bumbarica )

clock-img

11.05.2012, 16:26

clock-img

Sunshine28

pencil-img

2443

leptiricu bas mi je drago da bebica napreduje - vidjet ces, do poroda ce glavica biti bas onakva kakva treba biti!!!user posted image user posted image user posted image
bas sam puno mislila na tvoju situaciju jer su nam blizu termini i drzala fige da bude sve dobro...
a za vruca stopala ne znam sto bi ti rekla, osim da smo izgleda sve neke cudakinje, svaka ima svoj neki ludi problem user posted image
moj ti savjet sa stavljas u carape one "pingvine" za prijenosni frižider user posted image user posted image user posted image
ja idem na redovni pregled u ponedjeljak i bas me zanima da li sam se udebljala vise od one moje jedne kile...iskreno, mislim da sam dobila mozda 1-2...nemam bas apetit, a kada sam gladna jede mi se vecinom voce...a i svu soju odjecu koja nema veze sa stomakom ili je rastezljiva mogu bez problema nositi..vidjet cemo...
inace, terapija je jucer prosla dobro, danas se malo osjecam cudno ali dobro, kontam jos jedan tretman u trnaca vise nema!
e, kada smo vec kod toga, klaudija, nije mene niti jedan doktor poslao na tu terapiju...preporucila mi ju je patronazna sestra i ja sam privatno otisla jer sam vidjela da doktori nemaju nikakvu namjeru pomoci mi - rekli su mi da to tako mora biti i da istrpim, a meni se bas nije trpilo 4-5 mjeseci pa sam uzela stvar u svoje ruke...

I + G = E & L

clock-img

12.05.2012, 08:24

clock-img

andydea

pencil-img

4754

jutro...danas sam rano raniocuser posted image user posted image ....Sunshinedrago mi je da ti trnci prolaze...Da baš smo neka čudna ekipa s tegobamauser posted image ...gdje nam je Romela???javi se...ja sam jučer bila na sajmu mama i beba ali osim brošura i poklončića koje su djelili nisam ništa kupilauser posted image ...našla sam jedino u Frodu sandalice za Lanči,a sebi natikače(full udobne)anatomske,a muž mi je reko da sam u njima ko babauser posted image user posted image ....a meni su strašno udobne...tako da sam si ih kupila...iskreno više nisam znala u čemu da hodam,jer su me u svemu bolile noge...

LAURA 11.01.2002
LANA 23.05.2006

clock-img

12.05.2012, 13:45

clock-img

Sunshine28

pencil-img

2443

andy bas si me sada utjesila sa izvjestajem sa sajma!user posted image
ja sam silno htjela ici, ali mi se nije dolazilo u zg samo na jedan dan, a duze nisam mogla ostati jer sutra imam neko veliko obiteljsko druzenje...bas sam sinoc kukala mm kako nemam srece i kako ce sajam sigurno biti super prilika za kupiti prve stvarčice za našu curicu...
a kada smo kod papuca i ja cu si kupiti jedne babske - drugo stanje zahtjeva i drugačiji pristup životu user posted image user posted image

I + G = E & L

clock-img

13.05.2012, 10:54

clock-img

Sunshine28

pencil-img

2443

bella ja sam magistrirala kolica-as-nosiljke i zakljucila da cemo kupiti komplet marke Cam - model Combi Family u kojem se nalaze: kolica sa dvije "košare" (jedna za malu bebicu do 6mj, a druga za "bebicu" do 4 godine), s time da je prva "košara" ujedno i poluzatvorena nosiljka za malu bebu, a tu je i AS koja je ujedno otvorena nosiljka za bebu, uz to u kompletu je torba za pelene sa putnim madracom za presvlacenje pelena...
teta u trgovini mi je detaljno pokazala cijeli set_, kako se sve sastavlja i rastavlja i ja sam odusevljena, funkcionala su, od kvalitetnog matrijala i stvarno lijepa, cijena cijelog set_a je 3.800 kuna....
ako ti cijena odgovara potrazih komplet na netu (inace ih se moze kupiti u Magic baby trgovinama po cijeloj RH)....
mi defintivno kupujemo to - samo se jos svađamo oko boje - ja bi silno roza jer se jako veselim curici, a mm je za navy plava jer se nada decku u buducnosti kojeg ne zeli furati u roza kolicima user posted image user posted image

< Poruku je uredio Sunshine28 -- 13.5.2012 10:55:33 >

I + G = E & L

clock-img

14.05.2012, 10:43

clock-img

andydea

pencil-img

4754

hay curke...kako ste mi?? ja sam nekako umorna...bella kakva je to posteljina za 600knuser posted image ...ima u Tintiliniću posteljina+ogradica za kibić za 300kn..a i u drugim dječijim dućanima se tako cijene kreću...raspitaj se malo...kaj se tiće kolica meni su najbolja od peg-perega....hvala bogu ne kupujem ih ovaj puta kao ni kibić jer imam od prije...jučer je bio majčin dan,pa evo curke moje sretan vam majčin danuser posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image

LAURA 11.01.2002
LANA 23.05.2006

clock-img

14.05.2012, 12:37

clock-img

Sunshine28

pencil-img

2443

evo mene sa redovnog pregleda, user posted image je odlicno, školski raste i razvija se i sada vec cak i na uzv izgleda kao prava beba! kao da bi sutra mogla van! user posted image jako je lijepa, a na uzv fotki je tako dobro ispala da izgleda kao da se smije user posted image
jako sam sretna, ne mogu vjerovati da sam konacno ovo docekala user posted image user posted image user posted image user posted image

sto se tecaja tice, mi u OS mozemo birati ili na tecaj u bolnicu ili kod jedne gin. u Domu zdravlja. Kako su mi rekli da je ovaj tecaj u Domu zdravlja bolji ja sam se tamo prijavila jos prije 3 tjedna. Sada cekam da mi jave kada moja grupa starta, kod predbiljezbe su rekli da bude krenulo krajem svibnja pa svaki dan ocekujem poziv....Meni moje cure kazu da se ima sta nauciti - disanje, procedura poroda, osnove brige za dijete, a i korisno je sto grupa zadnji sat ide zajedno u rodiliste gdje se upoznaje sa rađaonom i dobiva savjete od bolničkih sestara (sto treba ponjeti u bolnicu, kada treba krenuti...)...

I + G = E & L

clock-img

14.05.2012, 13:03

clock-img

kvaky

pencil-img

11

ja sam se tako veselila sajmu. Računala sam da će tamo biti svega i da će to sve biti bar 10% sniženo...a kad tamouser posted image
par štandova, uglavnom male tvrtke koje prodaju stvari koje meni uopće ne trebaju(ukras ijoš malo ukrasa, igračke...), popusta niotkud, a svih ovih potrebnih stvari za prvu bebu(izdajalice, bočice, streilizatori, pelene...), i odlazak u bolnicu zapravo nije bilo. Mama nam je kupila prekrasan kinderbet u tintiliniću i dobili smo 15% popusta na njega i madrac tako da je eto barem to dobro prošlo. Cure ne morate žaliti što niste bile, stvarno niste ništa propustile.

Mi smo bili na redovnom pregledu, 30 tjedan. STreptokok koji sam pokupila prije mjesec dana je hvala bogu prošao, ali ureaplazma je ostala. Dobila sam novu kuru antibiotika i vaginaleta, a doktorica kaže da nije strašno ako i ne prođe, da to nema velikog utjecaja na bebu.

Moj dragi dečko je već mjesec dana u istom položaju-ZADAK i prognoze doktorice su da će tako ostati i do kraja.
MI smo planirali porod u vodi-sve prirodno bez ljekova, anestezija...onda je došao streptokok, pa ureaplazma s kojom se ne smije u vodui konačno se pomirim s tim da ću imati " normalan" porod i sad mi doktorica kaže da je carski 99%.user posted image beba je prevelika(već ima 2 kile),zapela guzom točno iznad maminog mjehura, cerviks iznimno dugačak i uzak. ja se bojim carskog-to je ipak operacija. jel netko već prošao carski? Kako je s dojenjem poslije carskog? Koliko traje oporavak?

clock-img

14.05.2012, 13:33

clock-img

sweety87

pencil-img

42

heej drage moje trudnice,kako provodite ovaj tmurni dan??mi smo spavale gotovo 3 satauser posted image

sunshine tako sam sretna zbog tebe,citala sam tvoje postove,na kraju ispadne da se samo opustimo i sve dodje na svoje,uzivaj miuser posted image

kvaky tvoja beba pravo napreduje,ja bila u 28.tjednu na kontroli moja bebica imala 1100gr. mada sam ja jako sitna trudnica,koja je startala trudnocu s 50kg mozda je to razloguser posted image ali vazno je da je sve ok..
sto se tice carskog moja snajka je prosla dva,super se osjecala,cak se brze oporavila od prijateljice koja je imali prirodni ali su je sjeckali,najnormalnije dojila ubrzo nakon budjenja i istrajala i sa jednim i drugim po godinu danauser posted image da ti ne pricam da joj se carski ne vidi,znaci u bikini zoni,znaci ja sam cula sve pozitivno s moje strane,da se razumijemo i ja sam za prirodno ali ako ne ide ne treba se covjek brinut,danas to dodje ko mala rutinska operacija koja bude gotova za 10 min.

mi sutra idemo na svoju kontrolicu pa se javimo..pusek za sve vasuser posted image

clock-img

14.05.2012, 14:07

clock-img

zuti.leptirić

pencil-img

82

pozdrav!
kvaky, ne brini, carski nije jako strasan, cak znam zene koje bi radije to nego prirodno. Ja sam svoju curicu rodila na carski u 42 tj. zbog toga sto su procijenili da ima oko 4 kg i jer se nisam otvarala (rodila se s 3.5kg)..oporavak je brzi nego kod prirodnog poroda, ja sam bila ko nova za tjedan dana,doduse, bas nisam mogla skakati zbog rezauser posted image .
operacija je trajala oko 45 min. a ja sam imala osjecaj kao da je bilo u 5 min. sve gotovouser posted image , bila sam budna i strpljivo cekala da cujem bebin plač...user posted image .
nakon par mj. rez nisam ni osjecala, a nakon godinu jedva se vidi.

Ja bi ipak voljela prirodno roditi i tme se nadam ovaj put!

Blago meni, ja od opreme imam sve, sva sreca očuvano i u neutralnim bojamauser posted image tako da cu puno ustedjeti na novcu i zivcima s tim kupovanjem...
user posted image user posted image user posted image

clock-img

14.05.2012, 14:18

clock-img

andydea

pencil-img

4754

kvaky nemoj se brinuti...glavno da je user posted image  uredu...a ako moraš na carski onda je to za tvoje i bebino dobro...ali beba se može okrenuti i do 37tj...tako da još to nije sigurno....bella ja sam bila s mužem na trudničkom tečaju u domu zdravlja i bilo je superuser posted image user posted image user posted image još jednom bi ponovila...dobio je iskaznicu da sudjeluje na porodu...i dobili smo puno brošura,poklončića i korisnih savjeta....Bella ne znam od kuda si ali mi tu u Zagrebu se ne naručujemo...samo objave datum dva puta mjesečno i to je to...

LAURA 11.01.2002
LANA 23.05.2006

clock-img

15.05.2012, 08:55

clock-img

andydea

pencil-img

4754

jutro svmauser posted image user posted image user posted image ...evo još jedan dan je pred nama....bliže da rodimo...hahaha....Bella nazovi tel.svoju doktoricu opće prakse i nek ti da broj tel.od patronažne sestre po tvom mjestu stanovanja....nju nazovi i reci da moraš mirovati,pa nek ide muž barem i dobije tu potvrdu,poklončiće i brošurice....pogotovo ako vam je to prvi put bit će vam doživljaj...

LAURA 11.01.2002
LANA 23.05.2006

clock-img

15.05.2012, 10:32

clock-img

Ella27

pencil-img

100

Pozdrav cure!
Pratim Vas već duže vrijeme, al evo prvi put se i javljam.
Ja sam u 30. tt. user posted image i moram priznati da nemam nekih većih problema, s obzirom da mi je to prva trudnoća. Najviše me borim sa dnevnim umorom, jer noći provodim okrečući se stalno i nikako da se udobno namjestim, al proći će i to. user posted image
Inače i ja imam jako vruća stopala, a prije trudnoće sam imala stalno ledena.
Al sve u svemu jako sam zadovoljna kako sve to dobro podnosim, suprug mi zato i veli da sam jako dobra trudnica, jer nemam baš neke želje i zahtjeve...
E da, dobila sam 20 kg user posted image , prije trudnoće sam imala 54 kg, ali se s time uopće ne zamaram, jer jedem normalno kao i prije, čak bi rekla da i manje ( mama i sestra dobile oko 25 kg u prvo trudnoći, ali su to sve ubrzo izgubile nakon poroda ).
Samo da vas nešto pitam, da li na trudničke tečajeve idete i same, il većina sa mužem. Pitam, jer bi ja jako htijela ići, ali nažalost moj muž ne može nikako odlaziti sa mnom zbog posla, a sve koje znam da su išle su imale muževe sa sobom......user posted image
Za prvi put.....to bi bilo sve..... ( šta sam se raspisala user posted image )držite se user posted image

clock-img

15.05.2012, 12:03

clock-img

Sunshine28

pencil-img

2443

jutro cure! user posted image (barem meni jos uvijek je - uzivam na bolovanju maksimalno!), ja sam od samog pocetka forsirala da po danu ako ikako mogu izbjegnem spavati, a onda navecer legnem ranije cca. 22.30-23h i odspavam po 11-12 sati u komadu (ako se izuzme buđenje za wc user posted image ). Uspjela sam si tako namjestiti unutarnji sat da mi je to sada normalno...nekada ne mogu izdrzati (kao ovih kisnih dana) pa legnem na sat-dva poslijepodne ali onda navecer tesko padam u san....
bella sto se pretraga i mirovanja tice ne uzrujavaj se, gdje god da dođeš na pregled trudnice imaju prednost i nigdje neces cekati dulje od pet minuta, takva su barem moja iskustva, samo kada predajes knjizicu i uputnicu sestri kazes da si trudna i das joj trudnicku knjizicu i odmah si na redu...samo se moras cuvati bjesne gomile u cekaonici koja ce te ubiti pogledom kada uđes prije njih user posted image user posted image user posted image user posted image
e da, nisam se jucer pohvalila da su me vagali na pregledu i da sam dobila citavih 1,5 kg, dakle ukupno u 24 tjedna sam se udebljala samo 2,5kg!!! Obzirom da sam u trudnoću ušla sa viškom kila ja sam presretna! Bojala sam se da u ovoj fazi vise necu moci proci kroz vrata..gin. kaze da je to ok i da ne brinem za bebu, da ona vec uzme od mene sta joj treba pa se ja sada zezam da ce mi moja curica donjeti bolju liniju jer ce pojesti sav moj visak user posted image user posted image user posted image
i za kraj sto se carskog tice, iskreno, da mogu birati, ja bi izabrala to....sestra i kuma imale su carski i obje su se puno brze oporavile i vratile u normalu nego druge cure koje znam da su rodile prirodnim putem...ja imam jako nisku granicu boli i prirodni porod me uopce ne privlaci....
Ella27 dobro dosla! user posted image

< Poruku je uredio Sunshine28 -- 15.5.2012 12:07:44 >

I + G = E & L

clock-img

15.05.2012, 12:12

clock-img

sweety87

pencil-img

42

heeej cureeee...

evo nas sa kontrolice,32.tjedan sa 10 dobivenih kila,user posted image je super,moja cura ima gotov 2kguser posted image ,sto smo sretniiiiiiuser posted image ,bez obzira na tmuran dan nama sunce sija i ne skidamo osmijeh sa licauser posted image

ella dobrodoslauser posted image ,ja sam takodjer prije imala hladne noge,uvijek spavala s carapama,sad imam jako tople noge,mislim da je to zbog povecane zapremine krvi u tijelu,protoci su sad jaci nego ikad,nista za brinut se..

pozdrav za sve vas i uzivajte miuser posted image

clock-img

15.05.2012, 12:18

clock-img

Sunshine28

pencil-img

2443

sweety bravo za tvoju curicu user posted image user posted image user posted image user posted image

I + G = E & L

clock-img

15.05.2012, 12:40

clock-img

sweety87

pencil-img

42

heej sunshine,ma ja mislm da su cure zakon(bez ljutnjeuser posted image ) a i tvoj me komentar jako nasmijao da ce ti cura donijeti bolju linijuuser posted image user posted image ...moja ce definitivno biti tatino dijete,posto ne propusta ni jednu kontrolu,ja trazim kolica neutralne boje,a ne dolazi u obzir njoj ce njen tata kupiti roza i tako te stvari,mislim da ce on biti bolja mama od meneuser posted image user posted image user posted image

svima vam zelim sve najbolje i odmarajte/mirujte jer su ovi mali andjeli toga vrijedniuser posted image

clock-img

15.05.2012, 13:07

clock-img

andydea

pencil-img

4754

Ella dobrodošlauser posted image user posted image user posted image ....Sweety ja imam dvije curice,ali sada se više od svega veselim svom dečkićuuser posted image .....NJih obožavam daleko od toga,ali ne kaže se zabadav mamin sin,tatina kćer....Sunshine ja se ne bih složila da je bolje roditi na carski...osim što ti ostaje ožiljak za cijeli život,o bolovima poslije da i ne pričam(koga god sam vidjela i čula poslije carskog nema lijepa iskustva)....ali nije samo to...nema lijepšeg osjećaja nego kad odmah ugledaš svoje dijete...osjetiš svaku bol,tiskanje,muku....a kad izađe to sve nestane....ja sam rodila oba dvije prirodnim putem...s prvom sam se namučila i rađala ju 6 i pol sata,ali sva muka se isplatila..trebala sam ići na carski ali sam molila da ne idem...upravo zbog toga jer sam htjela sve osjetiti...ne znam svako ima svoje gledište prema carskom,ali ja i dalje smatram da je to samo za hitne slučajeve i da svaka žena ako je sve u redu može izdržati....sorry na dugom postuuser posted image user posted image user posted image

LAURA 11.01.2002
LANA 23.05.2006

clock-img

15.05.2012, 13:34

clock-img

Sunshine28

pencil-img

2443

nego, da vas ja pitam, gdje mogla pronaci kućni ogrtac a da nije od nekog debelog zimskog materijala - obzirom da nam dolazi ljetna beba htjela bi kupiti neki tanki, pamucni....imam tri debela i dva svilena - dakle niti jedan za bolnicu u ljetnim mjesecima!!
ako je netko kupovao skoro neka javi!!!

I + G = E & L

clock-img

15.05.2012, 13:44

clock-img

andydea

pencil-img

4754

i ja sam u potrazi za tim...makar bi ja spavačicu u kompletu ili kr.hlačice,majčica i ogrtač(i toga ima)....inače ima u C&A...znam jer tamo radim,ali još nisu dobili...ali treba možda pogledati u ove domaće dućane....možda ima Lantea,Mana....MTČ...

LAURA 11.01.2002
LANA 23.05.2006

clock-img

15.05.2012, 14:22

clock-img

Sunshine28

pencil-img

2443

andy u biti i ja bi komplet - spavacicu i ogrtac - ali kako ne mogu pronaci ni ogrtac komplet mi se cini kao iluzija!
i ja sam racunalana C&A, ali kako ti kazes od toga jos nista...
obzirom da tamo radis ajd pliz javi kada i ako dobiju!

I + G = E & L

clock-img

15.05.2012, 15:35

clock-img

Ella27

pencil-img

100

Hvala vam cure na lijepoj dobrodošlici, baš ste drage user posted image user posted image
....nadam se da ćemo se lijepo družit.......

user posted image

clock-img

15.05.2012, 15:50

clock-img

andydea

pencil-img

4754

Sunshine naravno da ću ti javitiuser posted image ....Ella zašto ne spavaš,hahah???? Ne brini i ja sam u prvoj trudnoći dobila 20kg,a imala sam na početku 45kg...da te utješim u 2mj.sve je otišlo i opet sam bila fit...user posted image

LAURA 11.01.2002
LANA 23.05.2006

clock-img

15.05.2012, 18:37

clock-img

kvaky

pencil-img

11

cure, hvala vam na komentarima o carskom, sad mi je malo lakšeuser posted image

i ja sam od onih koja uvijek ima hladne noge, a sad su mi stopala kipuća, to je valjda u trudnoći normalno-proradila nam cirkulacijauser posted image user posted image
Ella, koji ti je predviđeni termin poroda? ja sam 31 tjedan, 17.7. pa pretpostavljam da smo tu negdje blizu

clock-img

15.05.2012, 20:29

clock-img

Ella27

pencil-img

100

kvaky - termin mi je 23.07.. Na posljednje ultrazvuku prije 2 mjeseca, mi je gin. rekla da mi je beba veća nego što bi trebala biti, i da ću vjerojatno ranije roditi. Al vidjet ćemo, idem slijedeću srijedu na kontrolu, šta kaže moj mali ( iako ja smo se ja i moj user posted image dogovorili da ne može van prije 20.07. jer mi tek tada mm može dobiti g.o. i biti doma, ne radi u Hrvatskoj - to je naravno šala, a sad ćemo vidjeti user posted image . Vidim da i ti nosiš user posted image , kao i ja!

Da, vidim da nisam spomenula, dosta mi noge i ruke naotiču, znam da je to normalno, al s obzirom da smo ja mi moj mišek u trbuhu sami doma, sve je na nama dvama, pa smo sam dosta na nogama kroz dan......dok mm ne dođe za vikend. Počela sam piti čaj od koprive, pa čemo vidjet dal će šta pomoći....

andydea - user posted image da...neznam ni ja zašto ne spavam po noći, user posted image , vjerojatno zato što ovaj moj mali mišek vozi utrke po noći, pa se često sudara i neda mi da spavamuser posted image , pa mu onda ja objašnjavam da se mora smiriti, da je noć, da moram spavati, neka nastavi po danu, ali uzalud....moja mama veli da je na mene, živi i nemiran. I bolje da je živac mali user posted image
jel su i vaši user posted image tako nemirni po noći il ne baš toliko???