cookie-img

Web stranica upotrebljava kolačiće

Ringeraja.hr koristi "kolačiće" za pružanje boljeg korisničkog iskustva, praćenje posjećenosti i prikaz oglasa. Postavke prihvata kolačića podesite u vašem internet pregledniku. Nastavkom korištenja smatra se da se slažete s korištenjem kolačića u navedene svrhe.

writing-img

RE: Ljetne bebe....termin 7,8-mjesec,2012

clock-img

04.09.2012, 14:22

clock-img

andydea

pencil-img

4754

Bella moj malo,malo ima neke prištiće...mlo se pojave,pa drugi dan nestanu,pa opet...Rekla je patronažna da je to normalno prvih mjesec-dva i da se koža tako čisti...ja isto mislim da bu to prošlo samo od sebe...Mi smo obavili dvije -tri šetnje i sad malo mirujemo,jer sam se preforsirala...Još uvijek krvarim pa se neću zezati...Kupanje čemo obaviti u četvrtak,jer čekamo da se ranica potpuno osuši...i da imam još jedno pitanje...Mi smo obavili sve papire i sad čekamo zdrastvenu.,međutim za onu jednokratnu pomoć nisam sigurna dali treba zdrastvena jer sam pročitala da treba...pa ako netko zna nek mi napiše...

LAURA 11.01.2002
LANA 23.05.2006
DIAN 21.08.2012-mamin lavić (4180g,50cm)
Mrvica (anđeo)- 29.10.2013
MARIA ROSA 4.11.2014 -4,460 g, 54cm (mamina bumbarica )

clock-img

04.09.2012, 15:05

clock-img

tenkic

pencil-img

905

mi nismo imali ni taj papir od HZZOa, bitno da su u firmi malu prijavili u sistem (to sad ide online)- tak da ju je i doktorica vidjela u sistemu

bella, ovo sa šetnjom ti vjerujem- mi smo bili jučer prvi put i ja sam vrlo brzo kapitulirala.

a što se tiče krvarenja, meni kao prestaje, sad je blijede boje, ali ja mislim da je krvarenje povezano s bebom i sisanjem a ne sa šetnjom- kad beba sisa dolazi do kontrakcija maternice i ona se čisti, zar ne?

dugo željena mala BO rođena je 12.08.2012.

clock-img

04.09.2012, 16:30

clock-img

Sunshine28

pencil-img

2443

dobro da ste spomenuli te papire za jednokratnu pomoc, meni su u HZZO dali popis sto treba predati/obaviti prije nego dođem ponjeti zahtjev kod njih, ali nesto mi nije jasno.
pise treba donjeti:
1. izvod iz matice rođenih za dijete
2.  domovnica, Uvjerenje MUP-a za majku (kao dokaz da je hrvatski državljanin ili stranac s odobrenim  stalnim boravkom u RH u neprekinutom trajanju od 12 mjeseci)
+ izvršiti prijavu na zdravstveno osiguranje za dijete

ovo pod brojem 2. mi nije jasno, kakvo je to Uvjerenje MUP-a? Gdje to vadim? jer mogu ja taj papir izvaditi prije poroda da ne moram jos kasnije i po MUP-u stajati u redovima?

I + G = E & L

clock-img

04.09.2012, 18:03

clock-img

ines_os

pencil-img

588

suny sve poslje poroda u mupu dobiješ i može mm ići ti ne moraš

18.7. 2012 u 19.27 h došlo je mamino zlato IVAN
3900 g 50 cm

clock-img

04.09.2012, 18:06

clock-img

ines_os

pencil-img

588

andy moraš na uvid donjet prijavu od zdravstvene od bebača

3900 g 50 cm

clock-img

04.09.2012, 20:19

clock-img

andydea

pencil-img

4754

Hvala Ines,to sam i mislila...evo danas je javila da bude ovaj tjedan dobio papir..ma kad su ti rokovi toliko strogi..užas..Nego moj mali ima grčeve već dva dana...kupili smo neke kapi s okusom maline i čak mu pomaže,fino mu je...pa sad čemo vidjeti za dalje...Imam osjećaj da ga stalno dojimuser posted image .Danas nam je 2tjednauser posted image user posted image user posted image ...baš nam vrijeme prolazi......i ne odustajem,kad god zaplače ide sisa,a mlijeka hvala bogu imam.puse do sutra...

LAURA 11.01.2002
LANA 23.05.2006

clock-img

05.09.2012, 12:20

clock-img

anavi1981

pencil-img

47

pozz curke,evo da se i ja malo javim...tea i dalje plavi oko usta kada jede,treba nam nekada i sat vremena da sprašimo bočicu.tek u 10-om mj. kontrola kod kardiologa pa čekamo za zagreb.inače je jako dobra beba,kad ju nepati stomačić jako je mirna i nekad mi ju je i žao koliko jadna leži u krevetiću.jučer smo bili u prvoj šetnji vani i odma je zaspala u kolicima.u ponedjeljak idemo na pregled kod pedijatrice.nećete vjerovati ali nama ni p od patronažne,a u subotu smo punih mjesec dana. pozz svima

clock-img

05.09.2012, 12:20

clock-img

Sunshine28

pencil-img

2443

ines kako mislis sve samo dobijem u MUP-u?
mslim, i mm mora znati sta da trazi kada dođe tamo? jer mislis da mi on moze izvaditi to uvjerenje ili to uvjernje uopce ne treba ako imas domovnicu?
koje si ti konkretno papire morala donjeti u HZZO kada si predavala zahtjev za jednokratnu pomoc?

I + G = E & L

clock-img

05.09.2012, 12:26

clock-img

Sunshine28

pencil-img

2443

anavi zao mi je sto ti se bebica pati...nadam se da ce kasnije biti bolje user posted image
nego, jako me cudi sto ti nije bila patronazna user posted image meni je bas jutros bila, treci put u trudnoci i rekla mi da se iduci put vidimo dan nakon sto izađem iz rodilišta...ono jutro kada te otpuste iz bolnice patronažna služba dobije popis mama i beba koje su otišle kući i drugi dan one ih moraju sve obići...mozda su se tvoju papiri izgubili, nazovi ih i sigurno ce poslati nekoga, ja imam s njima samo pozitivna iskustva, a kako cujem i moje prijateljice...

I + G = E & L

clock-img

05.09.2012, 13:43

clock-img

anne

pencil-img

8091

Pozdrav mamice!
Mi se jučer vratili s mora. Bili smo tjedan dana u Dubrovniku, putovali avionom, svaki dan išli negdje drugdje na kupanje ili izlet. Vrijeme bilo super, djeca uživala, a Rebeka spavala kao top.
Zbilja se nekad isplati riskirati, sve je super prošlo.user posted image

PETRA 19.05.2006.
SAMUEL 19.08. 2008.
1 anđeo
REBEKA 20.07.2012.

clock-img

05.09.2012, 14:20

clock-img

andydea

pencil-img

4754

ANNE bravouser posted image user posted image user posted image .....tako treba...SUNY sve muž može obaviti umjesto tebe,samo moraš biti prisutna kad prijavljujete dijete na općinu...aaaaa moram vam se pohvaliti;osvojila sam poklon na ringeraji na nagradnoj igri i baš sam happyuser posted image ...Mi imamo grčiće i one kapi koje doziram na špricu su super,odmah djeluju.Zovu se Kids Relief i to nije nikakav probiotik,nego homeopatik i odmah djeluje...može se davati čak 8 puta dnevno...

LAURA 11.01.2002
LANA 23.05.2006

clock-img

05.09.2012, 19:39

clock-img

BUMBI

pencil-img

23108

anne super da vam je bilo lijepouser posted image user posted image user posted image user posted image

DINO I LUKA-mamine najveće sreće!!!!!
Stigla i princeza ANA!!!

clock-img

05.09.2012, 21:17

clock-img

tenkic

pencil-img

905

andy, bravo! i ja sam osvojila na RR poklonček ovaj mjesec!
a u bolnici sam pokupila onaj časopis mame i bebe i tam je bila neka nagradna igra u kojoj sam dobila mjesec dana fitnessa za mame i bebe i to tu u fintess klubu koji je taman ispod moje zgrade user posted image

ajd vi meni opišite te grčeve?!?! moja mala kaka ko grlica ali primjećujemo da se muči dok tiska. su to grčevi? isto tako papa i sve je super i onda odjednom odbaci cicu i počne vrištati (bude jedna do dvije takve epizode dnevno). smiri se ili kad se pokaka ili kad se podrigne (ali podrigavanje joj nije jača strana pa pretpostavljamo da ju muče crijeva zato što umjesto da podrigne zrak ode u crijeva). isto tako primjetili smo da se nekoliko puta dnevno tak zaplače da se sva zacrveni i ostane bez zraka (to je navodno normalno i ne treba paničariti?)....

što se tiče papirologije za dijete, nama su u općini kad smo ju oboje išli prijaviti dali hodogram kojim redoslijedom i kud treba ići i po koje papire. to dalje sve može sam obaviti muž. ukratko na MUPu treba prijaviti prebivalište za dijete, dobije se potvrda o prebivalištu djeteta i usput treba tražiti i potvrdu o svom prebivalištu jer npr grad Zagreb ne isplaćuje pomoć ako roditelji ne dokažu da su 5 godina živjeli u ZG...

ja sam danas prvi put solo išla u šetnju s mojom malenom. uspjela sam kolica i bebu s drugog kata bez lifta spustiti dolje (mama mi je dobila slom živaca, kaže da je prerano da teglim takvo što po štengama) i onda smo šetale više od sat vremena. mala je cijelo vrijeme spavala snom pravednika! bilo me frka što ću ako se zadere, kako ju smiriti (jer za sad znamo dojiti samo ležeći na krevetu) user posted image

clock-img

05.09.2012, 22:01

clock-img

andydea

pencil-img

4754

Tenkić,sve kaj si opisala mogu,a i ne moraju biti grčevi...i ja se pitam kako znam kad su ,ali jedostavno znam...evo kod nas je to počelo prije par dana,a može,a i ne mora trajati do 3mj. DI jako halapljivo jede i cvokoče jer neće sisu uhvatiti po propisu,nego kak njemu pašeuser posted image ...podoji više nisu po sat vremena...sad je gotov za 10-20min..kad se podrigne lakše je...Najviše voli biti na prematalici i kad se premata...pa se tamo smiri.Sutra nam opet dođe patronažna i mslim da čemo konačno obaviti prvo kupanjeuser posted image ...Suny kakva je situacija kod tebe???bliži se,bližiuser posted image user posted image user posted image ...Vidiš sve smo ostale uz tebe i čekamo te...a i ovo je naša tema od početka,pa nek i ostane user posted image ..

LAURA 11.01.2002
LANA 23.05.2006

clock-img

05.09.2012, 22:17

clock-img

tenkic

pencil-img

905

jedino što će nas trebati prebaciti iz trudnica među bebe kad sunny rodi
:)

ova moja mala jede po sat vremena, nekad i duže (zato dojenje u šetnji baš i ne bi došlo u obzir)....malo jednu cicu, pa drugu. najbolja je kad ne kuži di je cica pa okrene glavu na drugu stranu! u poluvremenu između dve cice ponekad obavimo presvlačenje. a nekad i urla kad se presvlači. nekad ne. jedino kad nikad ne urla je kad ju kupamo user posted image

inače zaključila sam da imam jednu dobru cicu koja je mekana i u kojoj ima mlijeka, pretpostavljam da je to školska i jednu zločestu koja je malo napeta, osjeti se da je puna mlijeka ali nije ono kamena i čvorasta- e tu zločestu mala ne uspjeva uvijek dobro uhvatiti. ako ju tad muči i želudac, e onda imamo jednu frustriranu bebu koja urla ko blesava. već danima se spremam zvati homeopaticu da mi da neki pripravak ali još uvijek nisam sigurna da li su to grčavi ili ne. u svakom slučaju to nisu kolike (prema onome što sam pročitala kakvi su simptomi kod beba s kolikama).

clock-img

05.09.2012, 22:25

clock-img

ines_os

pencil-img

588

suny odeš prvo u općinu tamo prijaviš djete dobiješ i domovnicu i izvadak iz matične knjige rođenih,onda ideš u mup tamo dobiješ potvrdu o pribivalištu za djete,sebe i mm,dijete dobije oib i jmbg,za novčanu naknadu od grada i za novčanu naknadu od županije treba prvo otići u socijalno tamo dobiješ potvrdu s kojom ideš u hypo banku,nemoj ići po novce prije nego dobiješ pismo od župana pa odmah obaviš oboje u banci
za jednokratnu pomoć trebaš kopiju izvatka iz matice rođenih,tvoja domovnica i tvoja potvrda o prebivalištu i na uvid donjeti prijavu na zdravstveno za dijete

od grada dobiješ 2000 kn od župana 500 kn i 50 kn od hypo banke ali tih 50 kn moraš ostaviti na djetetovoj štednoj knjižici

ako još šta treba reciuser posted image

drži se tu smo uz tebe

bravo andy i bella ja sam dobila nagradu u 7 mjesecu

anne svaka čast da je sve lijepo prošlo

moj mališa ne spava ništa po danu tako da jedva čekam da naveče zaspi da se mama malo odmori

cure ja propušila,ali zapalim samo uz kavu i nekad poslje jela 3-4 cigarete dnevno

peče me savjest jer nisam pušila cijelu trudnću ni mjesec dana nakon poroda,problem mi je što mm puši pa ga ne mogu gledat kako uživa u kavi i cigareti

3900 g 50 cm

clock-img

06.09.2012, 13:33

clock-img

Sunshine28

pencil-img

2443

ej cure...
ma bella moja vraga sam u rodilistu....bili smo opet na pregledu, i dalje nista, popuno sam zatvorena, nema trudnova....a mene vec danima jakoooo bole misici ispod stomaka, ne mogu to vise podnositi, uh bas mi je dosta! termin u nedjelju, a na pregled idem opet u subotu...gin. u trudničkoj mi kaze da ako se do ponedjeljka nesto ne dogodi da ce me primiti u bolnicu...bas mi to jos fali...kao da mi je bolje gluvariti po bolnici nego kod kuce u vlastitom krevetu pred televizorom!! ne da mi se vise ni hodati po toj ambulanti....ma dosta mi je svega...jako sam nervozna i najradije bi odustala od svega i cekala kod kuce da se nesto dogodi....pretjeruju....pa ne rađamo svemirce...zene kojima nije dobro, koje su u aituaciji u kakvoj je npr. bila andy neka narucuju svaki dan, ali ja stvarno ne kuzim zasto mene muce svaka tri dana user posted image
ako se na javljam nisam sigurno u rodilistu vec sam previse depresivna da bi upalila komp....

uzivajte sa bebacima, valjda cu i ja nekad rodit....
ines hvala puno na info. user posted image

I + G = E & L

clock-img

06.09.2012, 14:27

clock-img

ines_os

pencil-img

588

suny neidi u bolnicu,završit će kao kod mene ,inducirani poroduser posted image

3900 g 50 cm

clock-img

06.09.2012, 23:08

clock-img

tenkic

pencil-img

905

sunny drž se, još samo par dana izdrži, ma sugurno će te malecka iznenaditi kad buš se najmanje nadala, ko i mene

kao što sam ranije rekla, nije svaki inducirani porod isti- cura koja je bila kod mene u sobi, prvorotka, sitna studentica, je ujutro došla na inducirani, u podne je sve bilo gotovo, kaže da je triput stisnula i beba je izletila, sve bez ljekova protiv bolova i bez rezanja, a bila je prebacila termin....poslije poroda je bila u puno boljem stanju nego ja koja sam bila rodila dva dana ranije. sve ti je to jako individualno

bella, što nije uzv kukova sa 6 tjedana? kako ste u zakašnjenju s tim?

clock-img

07.09.2012, 12:08

clock-img

andydea

pencil-img

4754

Joj Suny znam kako ti je,ali pogledaj na kalendar i smiri seuser posted image ....svaki dan za mene bio je godina,bolovi i grčenja u nogama i preponama nepodnošljivo...izdrži i budi hrabra...ja sam si govorila ,jednog dana moram roditiuser posted image ...Kod nas je sve ok,osim povremenih grčića. Skoro svaki dan idemo u šetnjicu...kupanje smo odgodili za ponedjeljak...moje krvarenje je i dalje dosta jako i svježe,čak i komadi nekad (oprostite na izrazu)...kako je vama??meni će sad skoro treći tjedan,pa se malo brinemuser posted image ....po mojoj vagi danas imamo 4800g to znači da smo dobili točno kilu od kad smo izašli van(u bolnici smo izgubili 400g)jer nije bilo još mlijeka dovoljno...eto sad papa ko lud...imam u obje cike jako puno mlijeka i sretna samuser posted image user posted image ...curke NE pušiti-mislite na anđeleuser posted image

LAURA 11.01.2002
LANA 23.05.2006

clock-img

07.09.2012, 19:49

clock-img

tenkic

pencil-img

905

mi imamo 3 tjedna i 5 dana i na kućnoj vagi 4300 (rođena s 3600, izašla iz bolnice sa 3400)

bella, a da nije ovo što nazivaš šmrcanjem ono hroptanje tj roktanje koje je uobičajeno za bebe i nema veze s prehladom? ak se mene pita moja mala rokće, pogotovo ujutro kad se zbudi, ko da joj je grlo puno bala...
znam, i ja sam u frci da mi beba ne bi ko i ja postala alergična na ambroziju (ujutro šmrcam i kišem, po danu je OK), ali nadam se da do toga ne može doći dok je tako mala...
moja mala je danas čudna, probudi se, cendra, pocica 5 minuta i zaspi ko klada. I za pol sata- sat opet ispočetka. nadam se da ne bu ostala gladna kad tak malo cica.

nego jel vaše bebe imaju download taman onda kad im krenete mijenjati pelene? moja je danas zakakala i sebe i mene i prematalicu i po podu i u dalj. na kraju kad sam sve to prebrisala je odlučila piškiti. onda smo zaključili da je najpametnije i nju i mene ubaciti u tuš i otuširati- i nije su ništ bunila, čak mislim da joj je pasalo (a i meni se to tuširanje čini puno jednostavnije od kupanja u kadici- samo kaj nam logiostički treba i tata u tuš kabini da nas polijeva tušem user posted image )

meni je krvarenje prestalo, imam samo svjetlosmeđi iscjedak, pretpostavljam ostaci koji se iscjede za vrijeme dojenja. vir 80 mrzim, sad sam nabavila neke natura femina uloške tipa always ali 100% pamučne (i koštaju ko da su od zlata grr)

clock-img

08.09.2012, 13:29

clock-img

Sunshine28

pencil-img

2443

ej cure...ne rađam...
danas smo opet bili na pregledu, i dalje nema trudova i skroz sam zatvorena...gledali su me i na uzv i gin. je rekla da je beba jos dosta visoko (nije u zdjelici) i da se obzirom na cijelu situaciju u ponedjeljak prijavim u bolnicu....naravno, ako se slucajno do tada ne otvorim ili nesto vise...pitala sam ju zasto/kako i rekla mi je da prema njenom iskustvu ako je je ovakva situacija kao sto je kod mene na dan termina da beba nece bas sama od sebe skoro i da je hospitalizacija uobicajena proceduru ako sam skroz zatvorena na termin...
i to je to....u pon. u 7 ujutro trebam doci sa stvarima na lezarinu pa cemo vidjeti, ali ni tamo sigurno ne bude nista od bilo kakvog poroda prije utorka-srijede....
nisam odusevljena, ali sto cu...ova gin. je stvarno dobra pa ako ona kaze da bi trebala u bolnicu vjerujem joj, a i znamo puno doktora i sestara sa ginekologije/rodilišta tako da racunam da mi u bolnici i nece biti tako strasno i da me budu porodili sto je prije i bezbolnije moguce....
ipak ja se nadam cudu, odnosno da moja roza beba danas ili sutra izađa sama od sebe user posted image
e, da...curka ima oko 3.500kg i koliko se vidi na uzv dobro je i spremna da dođe na svijet! user posted image

I + G = E & L

clock-img

08.09.2012, 20:54

clock-img

tenkic

pencil-img

905

bella, mi ne povijamo široko. kažu da ne treba do tog uzv kukova. da je to široko povijanje zastarjela metoda. nadam se da su u pravu i da nećemo imati zbog toga problema.

moja šefica (majka dvoje djece) kaže da je roktanje normalno kod malih beba. moja nema zelene balce, tj nema uopće balce a rokće. ja imam osjećaj da joj se to iz nosa slijeva u grlo (tak se i meni slijeva) i da zato rokće. pogotovo ujutro. mi joj špricamo sterimar za bebe i uopće se ne buni- fino joj je to slano valjda?!?
piješ ti kakve ljekove za ambroziju?

znam da dečkići obično popiške mame kod presvlačenja, ali ova moja mala već dva dana za redom tijekom presvlačenja ima rafale tekuće kakice po mami i po podu (ko da cilja u dalj), ni to što mi postavimo pelenu ko obrambeni zid ispred guze ne pomaže...lako sad kad je mm doma, ali što ću ak bum sama i to se nastavi...hmmm...

počela su me boliti leđa
i svladava me umor
i ambrozija
općenito raspad sistema
samo da se još i ne prehladim

sunny, sretno, evo ja predviđam:to bu sutra, taman na termin, a možete ti i tvoj muž malo noćas probati cijelu stvar ubrzati user posted image

clock-img

08.09.2012, 22:32

clock-img

andydea

pencil-img

4754

Većer user posted image ...mislim da ću nekako jutarnja javljanja prebaciti u većernjauser posted image ...Kaj se tiče piškenja i moj radi vodoskoke uredno svaki danuser posted image ..bojim se da mi se parket ne digneuser posted image .Široko povijanje je još samo kod nas na balkanu,nigdje u svijetu se dijeca tako ne previjaju...nama su isto rekli da će nam reći na pregledu kukova jer treba ili ne...po meni je to više potrebno za curice.Iskreno ja sam svoje curke previjala do 2mj.ali sada mi ne pada na pamet..i nadam se da bu sve uredu. SUNY  samo hrabro,nas dvije smo stvarno izdržale do samoga kraja i svaka  muka se isplatilauser posted image ..sve smo uz tebe i čekamo zadnju ljetnu user posted image ...a onda se selimo na bebeuser posted image ...E da moram vas pitati dali ste već imale spolni odnos poslije poroda ili čekate prvi pregled??? Mm je nestrpljiv,ali ja sam totalno nezainteresirana...nekako me strah,mada ja još uvijek krvarim pa me to izvlačiuser posted image ...ma čekat će on mene,ali muško ko muškouser posted image ...Najgore mi je zbog tog jednog šava,ja bi rađe čekala pregled.... danas sam se čak obrijala jel nisam mogla više izdržati...dajte savijet!!

LAURA 11.01.2002
LANA 23.05.2006

clock-img

08.09.2012, 22:40

clock-img

mala pcelica

pencil-img

5866

bolje da sečekaš pregled i dok ti ne stane krvarenje,a muški ko muški mislim da bi nas uzjašili još dok ni ne sidjemo sa stola za radjanje,nek se strpi brate mili još malo

?"Često čovjek trpi i nekoliko godina, smiruje se, podnosi i najokrutnije kazne, i odjednom se slomi na nekoj sitnici, na nekoj gluposti, gotovo ni zbog čega."