cookie-img

Web stranica upotrebljava kolačiće

Ringeraja.hr koristi "kolačiće" za pružanje boljeg korisničkog iskustva, praćenje posjećenosti i prikaz oglasa. Postavke prihvata kolačića podesite u vašem internet pregledniku. Nastavkom korištenja smatra se da se slažete s korištenjem kolačića u navedene svrhe.

writing-img

RE: Ljetne bebe....termin 7,8-mjesec,2012

clock-img

30.08.2012, 12:43

clock-img

Sunshine28

pencil-img

2443

joj cure jedva cekam da prestane to konstantno piskenje! imam osjecaj da sam stalno na wc-u! a vjerovali ili ne koliko piskim vidi se i na racunu za vodu, zadnjih mjeseci 40 kuna veci user posted image user posted image user posted image

tenkic vec su me upozorili na problem sa hranom, tako da sam ja u torbu vec spakirala paket krekera, a ako bude vremena sigurno budem jos nesto ubacila prije odlaska u bolnicu, i u torbu, ali i u zeludac user posted image

bella vidis da je dojenje na kraju profunkcionirala, kontam jos koji dan i vise ti nece ni trebati umjetna hrana....a sada vuce li sam sa sise ili pije izdojeno mlijeko nema nikakve razlike...user posted image user posted image user posted image

I + G = E & L

clock-img

31.08.2012, 07:13

clock-img

andydea

pencil-img

4754

jutro...user posted image user posted image user posted image ....ja samo mogu reći da imam najboljeg sina na svijetuuser posted image user posted image user posted image ....on samo sisa i spava,puni pelene....kad je budan onda gleda okolo...sa spavanjem isto nemam problema...ja spavam s njim popodne jednu turu od 3h,a navećer idem oko 22h...D se budi svaka 3h nekada opali i po 4h....uglavnom nisam neispavana..mm štedim maksimalno,jer ima užasne alergije,pa kombiniramo sobeuser posted image  U šetnje idemo ujutro i predvećer...jedostavno uživamo...Ja sam se skoro skroz oporavila;već perem suđe,veš peglam,kuham...user posted image  sve polako dolazi na svoje...Bella samo doji ,što više te mali sisa -više je mlijekauser posted image  Tenkić stolica može biti rijeđa,nema panike...glavno da je zlatno žuta...ako dojiš. Hvala svim curkama na lijepim željama....SUNY moja jedva čekam da rodiš..pusu ti šaljem veikuuser posted image user posted image user posted image user posted image

LAURA 11.01.2002
LANA 23.05.2006
DIAN 21.08.2012-mamin lavić (4180g,50cm)
Mrvica (anđeo)- 29.10.2013
MARIA ROSA 4.11.2014 -4,460 g, 54cm (mamina bumbarica )

clock-img

31.08.2012, 09:21

clock-img

PinkyFunkyBirdy

pencil-img

5157

Draga moja Andy, postala si mi uzor! Svaka ti čast! Biti tako mlada (to kažem samo zato jer si mlađa od mene user posted image ), roditi svoje treće zlato i tako brzo nakon poroda biti tako aktivna i odmorena (?!?). Baš si sitna, ali dinamitna. user posted image user posted image user posted image
Šaljem puse i tvom laviću i velikim curama i tebi draga! user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image
Uživajte! user posted image

My Ovulation Chart

17.10.2014. - M (moj pametni dečko)
19.10.2017. - D (veliki dečko koji želi biti mala beba)
24.02.2021. - L (mala ljepotica koja je stigla na mamin rođendan)

clock-img

31.08.2012, 16:12

clock-img

Sunshine28

pencil-img

2443

mi smo danas opet bili na pregledu, sve po starom, ctg ok, zatvorena, nema trudova....nista se ne događa...valjda bude nesto iduci tjedan....
andy svaka cast za brz oporavak!user posted image user posted image user posted image

I + G = E & L

clock-img

31.08.2012, 16:31

clock-img

tenkic

pencil-img

905

sunny- imala sam i ja kekse u torbi za rodilište- još uvijek su u toj istoj torbi neotvoreni!
dakle, doma se treba najesti- poslije ili se nećeš sjetiti jesti ili ti neće dati, pogotovo ne poslije klistira. ja sam bila u boxu, tiskala i žicala sestru i doktoricu da mi šusnu neku hranu infuzijom da dobijem snage za tiskanje, al uopće me nisu ozbiljno shvatile (možda zato što sam prije toga žicala da mi daju droge protiv bolova infuzijom i ko zna što ih još nisam probala užicati- dale su mi jedino drip koji baš i nije djelovao user posted image )

a vezano uz njegu rane- u bolnici su mi na uložak davali neku tekućinu rivanol. ona priča s octinoseptom se radi kad dođeš doma, a dodavanje melema (odnosno neke neutralne kreme tipa nivea ili ono za bebinu guzu) na ranu ide tek nakon tjedan dana, tj. kad osjetiš da je počelo zarastati i stezati. bitno je da rana bude vlažna, tako će brže zarasti kaže patronažna.

moja mala vuče ko blesava, čuje se kako guta, halapljivo, ali to traje 5 minuta i onda počne dudlati i spavati. i onda to traje po sat vremena, tu i tamo malo povuče i (polu)spava. a kad ju probam odštekati, onda se buni....uf...a nije baš da joj nakon svakog obroka dam adaptirano (samo 30 ml, ne usudim se više), no imam osjećaj da joj treba češće i više. džoker adaptirano koristimo po noći a po danu samo ako nam plače ko blesava nakon što je pocicala obje cice. nego, jel vaše bebe papaju u jednom obroku samo na jednoj ili na obje cice?
i imam osjećaj da ju muče neki grčevi. i taman kad želim nazvati homeopaticu da joj da nešto protiv grčeva mala ima dobar dan i ja pomislim da se stanje stabiliziralo...

< Poruku je uredio tenkic -- 31.8.2012 16:33:16 >

dugo željena mala BO rođena je 12.08.2012.

clock-img

31.08.2012, 17:32

clock-img

ines_os

pencil-img

588

meni su dali glukozu na infuziju ali nakon 25 sati što nisam jela tako da....mi nije ništa više moglo pomoći za tiskanje

ivan ima grčeve od 3 tjedna ja pijem čaj od komorača

ponudim mu tek drugu cicu kad se počne buniti

mi smo jučer imali dan cicanja cijeli dan priključen na mene,a danas pjesma

suny još malo,uživaj

18.7. 2012 u 19.27 h došlo je mamino zlato IVAN
3900 g 50 cm

clock-img

31.08.2012, 18:05

clock-img

andydea

pencil-img

4754

Tenkić, moj je na obje sise skoro svaki putuser posted image ....ja presretna...ali nekada je toliko mlijeka da nema potrebe za drugomuser posted image ....ja imam užasno puno mlijeka,curi i kroz jastučiće,tako da ne znam procjeniti koliko stvarno posisa...Patronažna kaže da on puno više jede jer je veliki...kad ste naručene na pregled poslije poroda??mene točno naručila kad će D 2mj.

LAURA 11.01.2002
LANA 23.05.2006

clock-img

31.08.2012, 20:25

clock-img

tenkic

pencil-img

905

Andy kod koga na pregled? Kaj se to narucuje? Ja mislila kod soc gin ili kod moje privat doktorice... Nije valjda da se kontrolaa radi u bolnici?

clock-img

31.08.2012, 22:59

clock-img

ines_os

pencil-img

588

meni na otpusnom pismu pisalo da idem na pregled kod svog ginekologa za 6 tjedana

ali ja još nisam bila naručit ću se sljedeći tjedan

18.7. 2012 u 19.27 h došlo je mamino zlato IVAN
3900 g 50 cm

clock-img

01.09.2012, 13:42

clock-img

Sunshine28

pencil-img

2443

tenkic onda prije nego krenemo u bolnicu narucujem mega porciju necega za svoj "posljednji obrok", vjerojatno lignjica user posted image
joj jedva cekam...postajem vec lagano nervozna....nekako osjecam da nece biti nista sigurno jos tjedan dana, ali svjedno stalno ocekujem da se nesto dogodi...
najvise me brinu ti moji hemeroidi...Faktu mast pomaze, stvaljam ju dva puta dnevno i vise me ni ne boli niti svrbi, ali dva su jos uvijek tu, povuku se od kremice, ali nakon stolice iskoce ponovno, i tako ukrug...strah me drasticnog pogorsanja zbog tisaknja na porodu...valjda ne bude jako....

andy kod tebe se stvarno sve dobro poklopilo! brz oporavak, decko dobro sisa... to se zove imati srece, valjda ti je to kompenzacija za svu onu muku user posted image

I + G = E & L

clock-img

01.09.2012, 15:00

clock-img

tenkic

pencil-img

905

sunny, moja preporuka ti je da se opustiš i čekaš zacrtani datum. sad je bar vrijeme ok. šetaj što više možeš da bar neku kondiciju nabaciš za porod. ak se beba požuri, još bolje, uhvatit će te nespremnu i sve će ti brže i lakše proći. ako malo beba zakasni buš izludila ko Andy- mislim da je najgore na zacrtani dan i nakon njega čekati da se nešto dogodi

clock-img

01.09.2012, 18:56

clock-img

Sunshine28

pencil-img

2443

a cuj....lako je reci opusti se...ja realno ne vjerujem da ce do poroda doci prije termina, ali svejedno, taj zadnji tjedan pred termin ne mozes si pomoci a da ne osluskujes svoje tjelo i budes svjestan da u principu beba moze krenuti van svaki tren....

a hvatanje kondicije...tesko....vec sam spomenula svoj problem sa nogom koja trne, sada je iz dana u dan sve jače, a i bolno mi je samo hodanje, imam osjecaj kada se ustajem, stojim, hodam ili se samo okrecem u krevetu da imam tesku upalu misica na podrucju ispod stomaka...tu su i bolovi u leđima kod dužeg stajanja...nije da lezim po cijele dane....hodam po kuci, obavljam neke sitnice, odem sa mm do trgovine, na pregled, ali to je to...ma i samo tusiranje i pranje nakon nuzde zbog hemoroida mi je napor...

I + G = E & L

clock-img

02.09.2012, 13:54

clock-img

tenkic

pencil-img

905

ja sam sama sebe nekak uvjerila da će mi se beba roditi taman na zacrtani dan (jer je i začeta u kontroliranim okolnostima pa nisam ni pomišljala da bi mogla ranije odlučiti izaći van) i na kraju me fakat iznenadila tjedan dana ranije (pa nisam ni olimpijadu pogledala do kraja)
ma sve je to u glavi, zacrtaj si npr da moraš još nešto obaviti prije nego se beba rodi pa nećeš po cijele dane isčekivati da porod krene?

ova moja mala po danu spava u kolicima u dnevnoj sobi i svaki put se u toj košari ispruži poprijeko i nos si tj čelo zabije u rub košare- bu ga izlizala!
jučer smo ju stavili s nama na trosjed, i opet se malo po malo pomicala dok nije došla do naslona i zabila nos tj čelo u naslon...nevjerojatna njuškica...

clock-img

02.09.2012, 16:30

clock-img

Sunshine28

pencil-img

2443

tenkic valjda joj je bas tako najslađe spavati user posted image

kod mene jos jedna dooosadna nedjelja...u biti svaki dan mi je poprilicno dosadno, vjerovatno zato nestrpljivo cekam svoju bebu user posted image
sutra ujutro trudnička ambulanta treci put....ne vidim smisao u tome da me narucuju svaka 3-4 dana ako se bas nista ne događa, ali ajd, valjda oni znaju sta rade....

I + G = E & L

clock-img

03.09.2012, 11:47

clock-img

tenkic

pencil-img

905

sunny, pa to je super svako malo ići na pregled- a ne ko Andy- sve ju je bolilo, bila je skoro prešla termin, a oni ju poslali doma i naručili tek za tjedan dana. jedino je banana ako je uvijek neki novi doktor i ako nisu baš nježni.

bella, i moja mala je nešto kihava i svira joj kroz nosić. u bolnici su nam rekli da je kihanje ok jer tako pročišćava nosić. al opet mene je tak frka da od mene ne pokupi loš imunitet na ambroziju (baš me danas čopilo, ne smijem ići van iz stana).
Patronažna nam je rekla da joj nakapamo fiziološku u nosić. pa sam prvo probala kapati pomoću šprice i nije baš bila oduševljena. onda smo skužili da postoji sterimar fiziološka otopina za male bebe (nešto ko onaj aquamaris ali je u bočici pod tlakom) pa smo to nabavili. istina čini mi se jaki mlaz da štrca ali kaže da je štrcaljka tj tlak prilagođen novorođenčadi. naravno da ju ni to nije baš nešto oduševilo, ali poslije mi se činilo da lakše diše tj manje rokće. u svakom slučaju baš me zanima što će ti reći pedijatrica, mi smo na prvi pregled naručeni tek 19.09...

clock-img

03.09.2012, 13:33

clock-img

Marti83

pencil-img

587

Bok mamice i jedna trudnice user posted image
čestitam vam na prinovama user posted image
Ovo sa nosićima možete riješiti i sa vašim mlijekom ako mislite da se bebica prehladila.Ukapate u nos i za koji dan sve prolazi,za upaljeno oko,prištiće po licu kada se čiste od vaših hormona....ma za sve je mlijeko melem. A inače za isisavanje nosića možete uzeti onaj nastavak što ide na usisivač(marka je Ariana),ili imate i na usta isto neku za isisavanje.Ja sam malome to redovno do nekih 2 mjeseca starosti isisavala,ukapala fiziološke pa s tim isisavala.Nadam se da sam malo pomoglauser posted image

Od svih ozbiljnih stvari, brak je najsmješniji......
David 23.03.2012

clock-img

03.09.2012, 14:06

clock-img

Sunshine28

pencil-img

2443

evo nas sa pregleda, i dalje nema bas nikakvih novosti, odnosno i dalje se ne događa apsolutno nista....ponovno moramo doci u četvrtak...
tenkic tako je u os bolnici, sa punih 38 tjedana se moras prijaviti u trudničku ambulantu i onda dolazis svaka 3-4 dana, a ako prebacis termin svaki drugi dan...nije to lose s jedne strane, ali je s druge cista gnjavaza za trudnice poput mene koje nisu za rađaonu ni izdaleka...
za nosic su meni rekli da kupim fiziološku i kapaljku, pa i jesam...., savjetovali su da prvo probam s time, a ako ne ide onda da uzimem pumpicu...eto, to je sva moja mudrost obzir da ja jos uvijek i jedem i disem za moju ljenu roza bebu user posted image
bole me leđa, mišići ispod stomaka...sva sam neka jadna, vrijeme je da zalegnem...

I + G = E & L

clock-img

03.09.2012, 14:57

clock-img

tenkic

pencil-img

905

imam ja tu ariannu za usisavač, ali mene je malo strah takvo što turnut bebi od 3 mjeseca u nosić. a i taj nastavak mi se čini velik za njen mali nos. da ne spominjem da bi se ona mogla zbog toga gadno naljutiti i preplašiti

znači da kapnem svoje mlijeko na prištiće na licu?!? MM je vidio prištiće i pitao me da li sam dobila menstruaciju (to je prije trudnoće bio siguran znak da ću procuriti)...a meni taman prestaje krvarenje nakon poroda user posted image

sunny, dobro je i kad se ništa ne događa, što je beba dulje unutra, to je bolje za nju. izdrži još malo i odmaraj najviše što možeš!

clock-img

03.09.2012, 16:39

clock-img

andydea

pencil-img

4754

Pozz. curke....evo da vam se i ja javim ...Bella fiziološka je za malene bebače,a ja na usiavač nebi jer je to za malene prejako...to sam koristila kasnije. Suny znam da ti je teško...ja sam prenjela 5 dana i bilo mi je mučenje zadnjih mjesec dana...samo se pokušaj opustiti,slušaj radio ,čitaj knjige....hodaj koliko možeš...ja sam s grčevima hodala i hodala zadnje dane samo da pokrenem i uspjela sam.Malo teže, ali jesam! user posted image ....Evo mi se super prilagođavamo...sutra nam je 2 tjedna...i ne mogu vjerovati da smo već toliko toga prošli...Curke su danas krenule u školicu i vrtić...Nekako smo sve pohvatali,dosta smo smireni svi i uživamo...gosti polako dolaze,ali svi brzo odlaze...svekrva i mama počele su raditi.,tako da ja i kuham polako.Ma sve stignem uz svoju ljubav.Sa dojenjem nema problema,mali sisa ko lud...mlijeka je na sve strane.Krvarim i dalje,a nadam se da će uskoro stati.Kod pedijatra smo narućeni točno na prvih mj.dana 21.9..jedva čekamo..pusa od nasuser posted image

LAURA 11.01.2002
LANA 23.05.2006

clock-img

03.09.2012, 16:52

clock-img

tenkic

pencil-img

905

Mi smo se danas prvi put nosali u onoj marami za nošenje bebe. Konačno me nisu bolila leđa, marama je super stvar. S tim da sam jučer na you tubeu dobro proučila tehniku vezanja i pakiranja malene u tu maramu. Mala se na početku malo bunila, ali je shvatila kak je to super stvar i na kraju je zaspala ko klada, a ja sam u miru s djetetom na sebi uspjela doručkovati jer sam bila gladna ko vuk!

Nakon toga smo isprobali i jaje (iliti autosjedalicu za auto)- i to joj je bilo OK, jaje je bilo na stolu i lijepo se ljulja ko zipka tak da joj je i to pasalo

al joj nikako ne paše kad joj stavimo kapicu na glavu- urla ko da ju koljemo- a mora imati kapicu barem poslije kupanja, zar ne?!?!

Sad još samo da obavimo prvu službenu šetnju (ne računam šetanje po terasi i vozikanje po stanu u kolicima)

Pedijatar 19.09. s mjesec i tjedan dana, valjda ne bu frka kaj je tak kasno?!?!

clock-img

03.09.2012, 17:24

clock-img

andydea

pencil-img

4754

moj isto voli biti u ljuljalici ili na našem krevetu,ali kibić neuser posted image ...o rukama da i ne pričamuser posted image ...i ja sam razmišljala o toj marami.Prije sam imala klokanicu,a te marame su mi djelovale nesigurno.Tenkić kod koga ideš pedijatru..mi smo kod dr.Vujasića u DZ.črnomerec.I ne kužim kak nisi naručena na točno mjesec dana?mislim radi cjepiva i kilaže?

LAURA 11.01.2002
LANA 23.05.2006

clock-img

04.09.2012, 09:53

clock-img

andydea

pencil-img

4754

jutro ,evo čekam patronažnu da dođe,pa vam se kasnije javim...ali prije toga samo da podjelim ovo s vama-zvala sam Klajćevu da naručim malog na pregled kukova,a ona meni veli da ne može za ovu godinu,jer su prebukiraniuser posted image ...Pa kad sam trebala naručiti dijete????? Kad sam bila trudna 5mjeseci???uf kak sam ljuta!!!Sad ak ne nađem vezu,moram privatno..jer na pregled se ide s 6tj. Kak je kod vas situacija???

LAURA 11.01.2002
LANA 23.05.2006

clock-img

04.09.2012, 12:14

clock-img

tenkic

pencil-img

905

e pa za te kukiće sam vam pisala prije mjesec dana ali to tada nikome nije bilo izgleda bitno user posted image - po meni treba zvati HZZO i tražiti refundaciju za privatni pregled (al bumo vidli što ću ja učiniti)

mi smo jučer šetali- ona je bila u bodiju s dugim rukavima, na nogicama samo lagana pamučna dekica za kolica (tipa obične t-shirt majice) i to je sve. jer išli smo šetati popodne, vani je puhalo al je fakat bilo sparno. mala je bila mirna cijelo vrijeme i ko da joj je pasalo

clock-img

04.09.2012, 13:13

clock-img

Sunshine28

pencil-img

2443

ooooooo kako rastu bebice! user posted image user posted image user posted image
bella tvoj mali vec mjesec dana!!!! tenkic vi ste vec i stenju obavili i nosite se u marami!! kako vrijeme prolazi....
stvarno vam zavidim, bila sam skroz upravu kada sam ranije kukala sto sam zadnja....i ja bi bebuuuuu!!user posted image
sto se kukica tice, vec sam vam pisala na tu temu....probajte se naruciti na uzv u neku manju bolnicu, sada barem mozemo ici kod liječnika ako hocemo u dubrovnik....u kbc os se ceka na uzv po 3-4 mjeseca, ali recimo u vukovarskoj bolnici 2-3 tjedna pa mi je poznanica tako narucila bebu tamo na tocno 6 tjedana i sve lijepo obavila na vrijeme....ne znam sta je vama u zg relativno blizu, ali sam sigurna da se uzv kukova moze obaviti u jos negdje osim u velikim bolnicima....i bas zbog toga tenkic nema sanse da ti HZZO vrati novac za privatno snimanje...

jer mozete opisati jedan trud, onaj iz kategorije "pocetnicki" ili "lazni"...sinoc sam lezala i od jednom me prvo zabolilo u donjem dijelu leđa, a onda sam naprijed osjetila nesto kao mestrualnu bol...trajalo je par minuta, mozda manje, poslje toga jos jedno 10 minuta mi se neka bol protezala od lijevog bubrega kroz lijevu nogu...i onda prestalo user posted image user posted image user posted image

I + G = E & L

clock-img

04.09.2012, 13:22

clock-img

Marti83

pencil-img

587

tenkić mislila sam na sitne prištiće na bebinom licu jer im zna biti cijelo lice kao hrapavo od njih.Onaj nastavak za usisavač se malo uz nosnicu prisloni i sve izvuče,ne gura se to u nos.Jačina usisa se prilagodi onoliko koliko se nađe materijala za usisati.Ja npr imam usis. sa naštimavanjem snage usisa i satvila bi skoro na max.Mali bi bio miran i samo gledao šta se događa.Više radi frku sada sa 5 mj kad mu usisavam povremeno, nego prijeuser posted image
Da li ste probali za uzv kukova u nekom gradu blizu zg-a a da je preko hzzo?Kod nas u istri ako nema mjesta ili se dugo čeka znaju mame zvati u rijeku ili sl.(iako kod nas to nije slučaj jer smo bili na uzv naručeni sa skoro 2 mj.)

Od svih ozbiljnih stvari, brak je najsmješniji......
David 23.03.2012