writing-img

RE: Ljetne bebe....termin 7,8-mjesec,2012

clock-img

20.08.2012, 13:30

clock-img

mujsa

pencil-img

22

jer jako otičem, i to nevezano za vrućine (već dobra 3 mjeseca), i raste mi tlak.
bebica je super, i po razvoju, težini, sve je mrak s njom, pa da ju ne riskiramo mojim tlakom....
eto... ako bude u četvrtak, bit će to 39+1

http://en.wikipedia.org/wiki/Lola_%28given_name%29

clock-img

20.08.2012, 14:16

clock-img

flekica mala

pencil-img

16

Bok curke! vidim da sam dosta toga propustila,a sad cu vam rec i zasto. 11.08. malo prije ponoci na svijet je dosla moja mala mrvica,mali Lovre. sad je sve podredjeno njemu. termin je bio 18. i dr.mi kaze kako cu prinit,al beba zna kad je vrijeme. bilo je tesko, dugo je trajalo (nisam se otvarala,on bio visoko,a trudovi cesti, cca 18 sati je trajalo),vraski bolilo,al sve je proslo. ponovila bi. sad se mi volimo,mazimo i pazimo. presladak je. cure, za to se isplati pomucit! sretno svima koje to ceka i cestitam onima koje su to prosle. pusa

clock-img

20.08.2012, 14:18

clock-img

tenkic

pencil-img

905

Anavi, ovi najmanji su najveći borci, sve bu OK, bitno da je problem dijagnosticiran i da se da operirati. Drš se

Za Andy ne znam što da vam kažem, imam njen mob, ali nije ni meni poslala sms...nadam se da uživa s malim princem i da je zaboravila na forum

Moja mala se rodila sa 39+2, nije nikakav problem što je malo prije roka. U sobi mi je bila prvorotka koja je išla na inducirani, bila je gotova za tri tiskanja, sve jako brzinski, bez ikakvih droga i uopće ju nisu rezali niti je popucala. A beba je bila preko 40 tjedana, nekih 3,5 kg. Dakle ne treba se bojati tih induciranih, mogu oni i brzinski završiti. Sretno!

dugo željena mala BO rođena je 12.08.2012.

clock-img

20.08.2012, 16:22

clock-img

Sunshine28

pencil-img

2443

anavi naprije cestitam na curici tei, a onda - zao mi je sto bebici nije dobro, ne mogu zamisliti kako se osjecas, javi se kada god zatrebas nekoga, tu smo za tebe user posted image user posted image user posted image bit se sve ok user posted image

flekica cestitke i tebi! user posted image user posted image user posted image

mi smo danas bili na prvom vaginalnom pregledu i...prezivjeli...bolilo je, ali sta se moze...gin. kaze da sam ful zatvorena i da sudeći po tome i po činjenici da nisam jos imala niti jedan "lažni" trud beba nece doci prije termina, bas kako sam se nadala! Moja mala curka je super, jos raste, ali sam zaboravila pitati koliko se udebljala...
dobila sam uputnicu za trudničku ambulantu, za tjedan dana tamo krećem na preglede, gin. mi je uzela i bris za neku bakteriju - nalaz u srijedu....I sto je najljepše dala mi je recept za Faktu mast! tako da jos koji dan i by by hemosi!!user posted image user posted image user posted image . Gin. je bila jako draga i ljubazna, dala mi broj mobitela da ju nazovem kada krenu trudovi ili ako trebam kakvu pomoc/lijek, pozeljela mi srecu...

a nakon pregleda shopping mataron! skuhala se, noge mi otpale, ali zato je sada konacno sve kupljeno!!! od sada samo lezim na kaucu, gljivim i cekam da moja "roza beba" krene van - tako ju sada zovem jer je 90 posto stvari za nju bas te boje user posted image user posted image user posted image

I + G = E & L

clock-img

20.08.2012, 22:32

clock-img

tenkic

pencil-img

905

Poruka od Andy:
"Previse sam iscrpljena pa se ne javljam. Imam trudove već dva dana a nisu dovoljno jaki da me porode.. I svaki dan me šalju doma. A sutra ujutro idem vjerojatno na inducirani. Nemam snage da se javim na RR. Mislim na vas i jedva čekam da vam javim da sam konačno rodila. Pusa"

clock-img

20.08.2012, 23:09

clock-img

anne

pencil-img

8091

A joj, jadna Andy.
Neka noćas samo krene i brzo prođe. Baš zezaš mališa!user posted image

PETRA 19.05.2006.
SAMUEL 19.08. 2008.
1 anđeo
REBEKA 20.07.2012.

clock-img

21.08.2012, 00:11

clock-img

mala pcelica

pencil-img

5866

ne razumijem zasto muče ženu toliko i sto odugovlače sa induciranjem user posted image

?"Često čovjek trpi i nekoliko godina, smiruje se, podnosi i najokrutnije kazne, i odjednom se slomi na nekoj sitnici, na nekoj gluposti, gotovo ni zbog čega."

clock-img

21.08.2012, 08:28

clock-img

tenkic

pencil-img

905

Andy je rodila!
Evo njena poruka:
"Sinoć imala trudove. Rodila sam u 6:30. Jako smo se mučili. Dian ima 4180g i 50 cm. Konačno imam svog anđela"

user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image

clock-img

21.08.2012, 09:52

clock-img

PinkyFunkyBirdy

pencil-img

5157

Andydea čestitam na velikom dečkiću!!! user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image
Prekrasne vijesti! user posted image Sad se samo mazite i kad stigneš javi detalje. user posted image user posted image user posted image

My Ovulation Chart

17.10.2014. - M (moj pametni dečko)
19.10.2017. - D (veliki dečko koji želi biti mala beba)
24.02.2021. - L (mala ljepotica koja je stigla na mamin rođendan)

clock-img

21.08.2012, 09:54

clock-img

Riza

pencil-img

748

Andydea...prekrasne vijesti! Od srca ti čestitam. Uživajte sada svi skupa....sa malim anđelomuser posted image user posted image user posted image
user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image

..Strpljenje je moć. S vremenom i strpljenjem i dudov list postaje svila.

mrva mamina - 03.10.2014.

clock-img

21.08.2012, 09:56

clock-img

mala pcelica

pencil-img

5866

IZVORNA PORUKA: Riza

Andydea...prekrasne vijesti! Od srca ti čestitam. Uživajte sada svi skupa....sa malim anđelomuser posted image user posted image user posted image

?"Često čovjek trpi i nekoliko godina, smiruje se, podnosi i najokrutnije kazne, i odjednom se slomi na nekoj sitnici, na nekoj gluposti, gotovo ni zbog čega."

clock-img

21.08.2012, 13:32

clock-img

Sunshine28

pencil-img

2443

andy draga cestitam user posted image user posted image user posted image
zao mi je sto si se namucila, uzivaj sa svojom bebicom user posted image user posted image user posted image

I + G = E & L

clock-img

21.08.2012, 13:34

clock-img

Lotte

pencil-img

399

user posted image user posted image user posted image user posted image Čestitam!user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image

15.01.2013. N 4.150 g, 52 cm

clock-img

21.08.2012, 14:13

clock-img

ines_os

pencil-img

588

čestitke andy

suny čekamo samo tebe

pusa

p.s. mi smo na selu 100 km od kuće i uživamo

18.7. 2012 u 19.27 h došlo je mamino zlato IVAN
3900 g 50 cm

clock-img

21.08.2012, 14:15

clock-img

BUMBI

pencil-img

23108

Andy čestitamuser posted image user posted image
Iako sam ja mislila da češ ti roditi još dk sam ja na moru,kad ono ništauser posted image

DINO I LUKA-mamine najveće sreće!!!!!
Stigla i princeza ANA!!!

clock-img

21.08.2012, 14:30

clock-img

anne

pencil-img

8091

juhu Andydea - hvala Bogu!
Neka muke, konačno je gotovo.
Dobrodošao maleni.user posted image

PETRA 19.05.2006.
SAMUEL 19.08. 2008.
1 anđeo
REBEKA 20.07.2012.

clock-img

21.08.2012, 14:31

clock-img

ines_os

pencil-img

588

što se tiče kilaže za sada sam skinula 17 kg,9 kg na porodu i 8 kg za 4 tjedna,još mi 10 kg ostalo da se vratim na staru kilažu
anne presvlačim ga jer puno piski pa mi propiški pelenu,a i ne probudi se

3900 g 50 cm

clock-img

21.08.2012, 16:31

clock-img

Sunshine28

pencil-img

2443

bravo ines za kile user posted image user posted image user posted image
ma cure stvarno vam svima super ide, prave ste superzene - kile odlaze, bebice napreduju! user posted image user posted image user posted image
kod mene nista posebno, osim sto Faktu mast djeluje - vise me ne boli guza, ali se hemosi nisu jos povukli, valjda budu kroz dan-dva...user posted image user posted image user posted image
nemam nikavih kontracija, beba se samo ljeno proteze, sve mi se cini da nece ona ni na termin ljenčina mala...
ali nema veze, ionako je prevuce za rađanje i bolnicu...nadam se da andy prezivljava na ovoj vrucini, odnosno da u njenoj bolnicu imaju neki ucinkoviti sustav ventilacije/klimatizacije....cula sam da je kod nas u osijek na ovakvim temperaturama u sobama koma....ines kako je tebi bilo?

I + G = E & L

clock-img

21.08.2012, 20:25

clock-img

ines_os

pencil-img

588

suny otvore se prozori kada ujutro odvezu dječicu na kupanje tako da se prozrači i rashladi a na kraju dana je više zagušljivo nego vruće

3900 g 50 cm

clock-img

22.08.2012, 10:29

clock-img

Sunshine28

pencil-img

2443

tnx. ines, ja se ipak duboko nadam da necu morat biti tamo na 39 stupnjeva!
e, a da te pitam jos nesto...nakon poroda, ako je bilo manje-vise sve standardno, koliko ti puta dnevno dođu pregledati/previti ranu? da li je to uvijek u isto vrijeme, tipa ujutro nakon vizite ili ne? kako ide sa tusiranjem ako su te šivali? mozeš odmah prvi dan ili ne?...
ma ja sam ti opsjednuta higijenom pa me muce takve gluposti, iako vjerujem kada mame kaze da ti nakon poroda vise nista nije vazno....

I + G = E & L

clock-img

22.08.2012, 10:58

clock-img

ines_os

pencil-img

588

nema previjanja rane stave ti samo uložak

ja sam rodila navečer pa sam ujutro imala prvo tuširanje
istuširaš se staviš dva uloška bez gaća i tako legneš u krevet i čekaš vizitu oko 7.30 h
oni ti sa onim kako ja to zovem klještima za okretanje mesa makne uložak i to samo pogleda iz daleka
tuširat se možeš koliko puta želiš tj.kada ti bebač spava jer ga nemaš kome ostaviti

3900 g 50 cm

clock-img

22.08.2012, 12:11

clock-img

anne

pencil-img

8091

ines super što imaš tako čvrstog spavača.user posted image

bella ja ne bi bebi davala ništa nekućine - radije na prsa.
Kažu da je ljeti dobro provjerav ati fontanelu - rupicu na tjemenu gdje se lubanja nije još zatvorila. Ako je udubljena bebi treba tekućine. Jako korisno kad su ovakve vrućine ili beba puno spava.

sunny čekamo te...user posted image

PETRA 19.05.2006.
SAMUEL 19.08. 2008.
1 anđeo
REBEKA 20.07.2012.

clock-img

22.08.2012, 12:40

clock-img

Sunshine28

pencil-img

2443

ines i to je to - dakle samo taj pregled ujutro? nakon toga mozemo obuci gaćice? pitam jer ja mrzim spavaćice, pa ako osim tog jutranjeg pregleda vise nema ni jedan zanima me jer mogu nakon sto me pregledaju skinuti spavaćicu i obući donji dio pidžame i potkošulju za dojenje za do kraja dana?
da bez veze ne nosim te donje dijelove i potkosulje ako stalno moramo biti u spavaćicima....

anne cini se da cete se mene nacekati kao i andy user posted image jos uvijek nemam nikakvih kontrakcija, gin. jucer rekla da sam skorz zatvorena i da cu najverojatnije docekati termin bez problema, dakle jos 2-3 tjedna sigurno...

I + G = E & L

clock-img

22.08.2012, 12:55

clock-img

ines_os

pencil-img

588

naravno suny samo ujutro spavačica

3900 g 50 cm

clock-img

22.08.2012, 13:38

clock-img

tenkic

pencil-img

905

sunny, spavačica je dušu dala za dojenje, ja mrzim spavačice, ala sam sad po cijele dane u njima. onim kratkim. U c&a sam našla i nešto ko kombinezon s kratkim hlačama i dubokim kopčanjem jer se tak oblači- divota za dojenje, a ako treba luftati cice samo otvorim te drukeriče i ko da sam na plaži u toplesu (normalna pojava za žene koje doje)

kod nas u bolnici su i sestre i doktori bili toliko ljubazni da su nam pomogli skinuti gaćice i uložak ukoliko su željeli pregledati ranu. Ali ako se mene pita najbolje ti je pozitivno razmišljati, možda te uopće ne zrežu, ja sam bila jedina rezana od svih koji su prodefilirali kroz moju sobu.

Bila nam je danas patronažna pa smo vagali bebu, dobila je na težini otkad je doma ali ju hranimo i cicanjem i formulom. Sad nam je rekla da ju izvažemo prije i poslije dojenja da utvrdimo koliko je dobila- meni je to malo ćelava teorija mjerenja količine dojenog mlijeka, zar ne?
Bella, ti se izdajaš jer beba neće cicati ili zato da navučeš više mlijeka? Da li u jednom dojenju nudiš samo jednu ili obje cice?