writing-img

RE: Ljetne bebe....termin 7,8-mjesec,2012

clock-img

21.03.2012, 09:17

clock-img

Romela

pencil-img

78

bokić!

meni je isto ljepše Eva!

mi idemo na trudnički tečaj, treba nam potvrda za rodilište da može mužek biti na porodu!

ovak smo super, osjetim ju navečer ili u noći, prek dana ne!

clock-img

21.03.2012, 15:47

clock-img

velvet

pencil-img

18

Hvala leptiriću, uvijek mi je drago da se još nekome sviđa ime Eva user posted image  da,Dacana i ja mislim ići na taj tečaj da znam kolko tolko nešto o svemu mada puno čitam al ipak.. mislila sam ako je neka već bila da kaže dal je korisno i kaj sve naučiš..

clock-img

21.03.2012, 15:52

clock-img

velvet

pencil-img

18

i hvala Romeli, zna možda koja od vas gdje mogu kupiti neku lijepu trudničku haljinu za jednu malo svečaniju prigodu? vidjela sam jedino na netu u Mama Novi u West Gateu da ima lijepih,pa me zanima dal ima možda još gdje?

clock-img

23.03.2012, 13:47

clock-img

Sunshine28

pencil-img

2443

ej cure...evo i mene! user posted image
moram prijaviti da i ja konacno uzivam u trudnoci...nakon mjeseci lezenja sad sam sva u pokretu, upravo sam sadila travu! user posted image bas se odlicno osjecam...
moja beba se jos ne javlja, ali rano je, tek smo na pocetku 17. tjedna...
bila sam prije par dana na pregledu, prvi puta sa ponosnim tatom koji je ostao jako razocaran jer "nije nista vidio"user posted image koliko sam skuzila je ocekivao nesto poput live video prijenosa iz maternice user posted image
u svakom slucaju nije gin.mogla vidjeti da li cekamo curicu ili decka, ali meni je najvaznije da je rekla kako se sve cini ok, napravili smo i triple test - rezultati za 2 tjedna - samo da bude sve ok!
ja planiram na trudnicki tecaj ako mi na iducem pregledu (16.04.)gin. kaze da je konacno i definitivno sve ok, kod nas isto moramo ici na tecaj ako tata hoce biti na porodu,ali isla bi bez obzira na to. Evo prijateljica mi je rodila prije desetak dana i kaze da joj je to disanje jako puno pomoglo i umanjilo bol i muku!
puse svima user posted image

I + G = E & L

clock-img

24.03.2012, 10:31

clock-img

kvaky

pencil-img

11

Mužić i ja ćemo na trudnički tečaj krajem 5.mjeseca. To je 45 dana prije poroda. Savjetovali su nas da ne idemo ranije da nam bude "svježe", a opet da nije baš par dana prije poroda jer će nam tada biti kaotično i preteško kad trbuh bude ogroman. Za sad razmišljamo o porodu u vodi kod Podobnika. Je li netko već rodio u vodi ili planira?
A Eva ili Ema-imam osjećaj da je svako drugo žensko dijete Ema pa glasam za Evu, nekako mi je ljepše i zvuči mi baš profinjeno ali odluka je samo na mami i tatiuser posted image .

clock-img

26.03.2012, 11:00

clock-img

Dacana

pencil-img

271

sta treba potvrda da muz moze bit na porodu?

ANA 13.6.2012. - 3800g i 50cm
VIDA 23.10.2014. - 3350g i 49cm

clock-img

26.03.2012, 12:51

clock-img

Sunshine28

pencil-img

2443

cure kod mene opet problemi...
stalno mi trne lijeva noga - vanjska strana butine, vrsci prstiju i podrucje okolijeve slijepoocnice. U nozi su mi trnci jako jaki i tesko prestaju, samo kada hodam ili lezim na desnom boku, u prstima i slijepoocnici nesto slabiji ali isto potpuno nestaju samo u ta dva polozaja...
gin. i moja doktorica opce prakse kazu da je to uobicajeno u trudnoci, ali za svaki slucaj su me poslali sutra na neurološki pregled sutra...u međuvremenu nitko mi nije rekao sta da radim i kako da si pomognem?! pa nije valjda da ce mi do kraja trudnoće biti ovako, ja sam tek u 17 tjednu!!!!!user posted image user posted image user posted image
jer imala koja od vas ovakih problema?

I + G = E & L

clock-img

26.03.2012, 13:11

clock-img

zuti.leptirić

pencil-img

82

hej sunshine, ja sam imala sličnih problema u prvoj tr. ; meni su trnule noge, pogotovo po noći, nisam mogla zaspati, ali negdje od 6 mj. i tako do kraja tr. to mi je bilo najgore u cijeloj tr. user posted image od buta do listova sam osjećala trnce, noge su mi trzale, a cesto sam osječala vručinu u tabanima pa sam po noći morala stajati na hladnim pločicama da bi mogla zaspati...user posted image uzas! a dr. mi je rekao da je to jednostavno od tezine, smanjene cirkulacije zbog pritiska od trbuha i manjka kalcija jer ga beba uzima...dobila sam savjet da sto vise drzim noge u zraku dok sjedim i lezim..(i jedem banane i puno mlijecnih proiz.)
nadala sam se da ce me u ovoj tr. to zaobići, ali izgleda da neće, vec i ja lagano osijecam trnce..user posted image .. tako da znam kako ti je...user posted image user posted image user posted image

clock-img

26.03.2012, 17:57

clock-img

Sunshine28

pencil-img

2443

a joj! pa to je uzasno Zvuci Leptiric ...ali zvuci utjesno - nisam jedina...
samo sto mene brine to sto ti samo spominjes trnce u nogoma, kao i sve ostale trudnice na netu cije sam razgovore na tu temu uhvatila....a ja osjecam trnce i u slijepoocnicu i obrazu, to me uzasno brine. Mislim, ima mi nekako smisla da mi trnu noge - beba pritisce neki zivac pa ajde...ali trnci u području glave mi nekako nema smisla....
jako sam zabrinuta....user posted image

I + G = E & L

clock-img

26.03.2012, 22:02

clock-img

velvet

pencil-img

18

Hvala Kvaky, ma bit će Eva! user posted image istina je da je rjeđe nego Ema i zvučnije :) i ja planiram sad uskoro na tečaj,u 25 tjednu sam,a mislim da će mi biti poslije teže pa ću ići sad.. a s grčevima i trncima u nogama zasad nemam problema pa ne mogu pomoći nekim savjetom,ali primjetila sam da me u zadnje vrijeme češće bole noge kad stojim il puno hodam,nadam se da mi neće jako naoticati kako to inače zna biti..

clock-img

27.03.2012, 10:45

clock-img

andydea

pencil-img

4754

eto i mene malo....ja konačno uživam u trudnoćiuser posted image user posted image user posted image user posted image ....još malo i u 5mj.sam...jedino kaj dobivam malo kilauser posted image user posted image user posted image ...ali ne žalim se,imam problema s grčenjem nogu ...pogotovo ujutro nakon buđenja...ali mužić masira pa je dobro...papam normalno i spavam super,samo me cicke smetaju...ali i to prigrmim...user posted image me boksa i svaki dan se javlja....

LAURA 11.01.2002
LANA 23.05.2006
DIAN 21.08.2012-mamin lavić (4180g,50cm)
Mrvica (anđeo)- 29.10.2013
MARIA ROSA 4.11.2014 -4,460 g, 54cm (mamina bumbarica )

clock-img

30.03.2012, 12:06

clock-img

Romela

pencil-img

78

bokić žene! gdi ste?

mi smo danas punih 20 tjedana!!! user posted image user posted image user posted image

malička je super, rita se i to mije baš mraaaaak! user posted image user posted image user posted image

clock-img

01.04.2012, 12:50

clock-img

Sunshine28

pencil-img

2443

bravo Romela za malu nogometašicu! user posted image
mi ulazimo u 18. tjedan pa sam sva u iščekivanju prvih udaraca! user posted image
osim toga ja se i dalje borim sa trnjenjem. Bila sam kod neurologa i rekao mi je kako su mi trnci u lijevom butu normalni u trudnoći, a u oni u prstima i slijepoocnici da dolaze vjerojatno od stresa i brige oko trudnoce user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image   u prijevodu nisu mi pomogli nikako! ne znam sta da kazam na to....uglavom trnci u butu su i dalje tu, stalno - osim kada lezim na desnom boku ili hodam, na poducuju slijepoocnice su malo slabiji i ne toliko cesti, a u rukama ih vise skoro i nema...
nadam se da sve to ne utjece na moju bebicu, stalo sam u brigi da joj to moze omesti razvoj! Zato vise nego ikad cekam termin pregleda, jos puna 2 tjedna - narucena sam tek 16.04., onda cu biti u 20. tjednu...Uz sve to cekam i rez. triple testa, trebali bi biti u utorak, gin. je rekla da ce nazvati ako ne budu dobri, a ako ne zove da je sve ok....Mislim da cu u utorak trzat na svako zvono telefona!

I + G = E & L

clock-img

06.04.2012, 15:45

clock-img

flekica mala

pencil-img

16

bok buduće mame i bebaći...
nas nije odavno bilo... naravno još uvijek radim tako da nekako ne stignem... mi smo veselo ušli u 21 tj. pod veselo mislim na to da se ne zna tko je aktivniji od nas dvoje... ja koja sam još uvijek u punom pokretu ili beba koja udara tamo negdje od 16.tj.
Iako sam prvorotkinja istina je da je počelo tako rano iako su mi govorili da neće prije 20.-24. ja sam imala tu sreću da sam svoju mazu osjetila već tako rano... sad ćak i vidim lagane nabore na stomaku i to vjerojatno prilikom okretanja.
Mislim da nema lijepšeg osjećaja od tog... neprocijenjivo...
Sunshine28 što je s rezultatima? Što je s trncima?
Probaj se samo što manje nervirat i pokušaj uživat u svakoj sekundi trudnoće.
Čuvaj se!

clock-img

11.04.2012, 14:28

clock-img

Romela

pencil-img

78

mamice, di ste??

mi sutra imamo pregled, sad smo 21+5, još malo i ulazimo u 6.mjesec, nevjerujem kak mi vrijeme leti, al to je superuser posted image user posted image
Laura je super, svako malo ju osjetim kak lupka, i to me baš veseli!
sutra ćemo čut kolko smo narasli i udebljali se user posted image user posted image user posted image

clock-img

12.04.2012, 17:17

clock-img

Sunshine28

pencil-img

2443

ej cure....
kod mene nista novo, u 19. tjednu smo a trnci me i dalje muce...user posted image
prije par dana me ta cijela lijeva strana uz trnjenje pocela i boliti...ma uzas...bila sam u utorak kod kiropraktičara, namjestila me, pritiskala i rekla da cu neke rezultate vidjeti za 2-3 dana....malo mi je bolje ali mislim da cu morat otici kod nje jos barem dva puta....u svakom slucaju ziva patnja....ne znam jer sam sve skupa postigla tjedan dana uzivati u trudnoci...
sto se triple test tice gin. nije zvala tako da kontam da je sve ok, rekla je da ce nazvati ako bude nesto lose, u svakom slucaju vidjet cu u pon. - konačno se blizi taj 16.04.!!! Imam sto pitanja za gin., ne mogu docekati da vidim bebu kako se mice jer jos uvijek nista ne osjetim i da mi kaze da je sve dobro!!
drzite mi fige!!

I + G = E & L

clock-img

13.04.2012, 11:21

clock-img

andydea

pencil-img

4754

Romela vidim da si već izabrala ime....moja prva kćerkica se zove Laura...user posted image user posted image user posted image pa toliko o tome koliko toga imamo zajedničko...heheheuser posted image user posted image user posted image ja sam super....jedva čekam da uđem u 6mj...moj dečkić se javlja najviše ujutro i navećer....muž kaže da je to mali programeruser posted image user posted image user posted image ....jedem normalno,nikakve exstra želje i uživam u trudnoći...curke ovih dana se selimo u veći stan pa vam se ne stignem javljati,ali čim sve sredim bit ću sa vama...pusa

LAURA 11.01.2002
LANA 23.05.2006

clock-img

13.04.2012, 13:00

clock-img

klaudija77

pencil-img

88

Evo i ja bi se pridruzila,jer sam pocela uzivati u trudnoci.
U 26 sam tjednu ali sam imala jako tezak i depresivan pocetak,
i eto sve konacno iza mene.
Nosim djecaka i termin je polovinom sedmog mjeseca.
Imam kcerkicu od sedam godina sa kojom sam imala jako spor tezak i bolan porod
tako da me po tom pitanju vec lovi panika.
A ovo malo sto sam procitala spomonjete trnce,meni trnu i ruke i noge,ljekari tvrde da je zbog lose krvne slike,
ali nije neizdrzivo pa se ne opterecujem previse,a eto kada procita da se to mnogima desava jos sam manje zabrinuta.
Eto toliko za pocetak...user posted image

clock-img

13.04.2012, 13:39

clock-img

mara6_99

pencil-img

37

hej klaudija77, pls pogledj u privatne poruke, tema je depresija u trudnoći... inače, ja sam također u 26-om tjednu i termin mi je 19.7.2012.... thnx unaprijed

clock-img

14.04.2012, 12:08

clock-img

Sunshine28

pencil-img

2443

dobro dosla klaudija!user posted image
moram priznati da i mene tjesi kada cujem da ima jos trudnica koje pate zbog trnaca - odmah ti je lakse kada znas da nisi sam!
uzivaj u trudnoci i dalje! ja jedva cekam da se moje tegobe stisaju pa da i ja malo zivnem!
andy sretno sa selidbom!

I + G = E & L

clock-img

16.04.2012, 10:21

clock-img

Romela

pencil-img

78

Andy sretno sa selidbom!
e ovako, moja curica ima 18 cm i 460g! sve je super!

Ja sam dobila željezo za piti! ostalo je sve dobro, jedino nema hopa cupa user posted image do daljnjeg jer mi je grlić nisko..al nije bad..već ćemo se mi snaći! user posted image user posted image

clock-img

17.04.2012, 11:23

clock-img

Sunshine28

pencil-img

2443

evo konacno smo docekali i nas presudni pregled: dobit cemo curicu user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image
uz to beba je super, skoro pola kile teska i 13 cm dugacka od glave do guze!
triple test dobar!
trnci su jos uvijek tu, ali tu izgleda nema pomoci....
puse svima user posted image

I + G = E & L

clock-img

17.04.2012, 12:02

clock-img

zuti.leptirić

pencil-img

82

user posted image user posted image user posted image za curicu!!!!!!!

evo kod mene ništa novo, na zadnjem pregledu nismo mogli potvrdit user posted image jer je pupčana bila izmedu nogu..idući pregled za tjedan dana, nadam se da ce se ovaj put pokazat iako je dr. potvrdio da je user posted image !!
bebač se sve jače koprca, odgovara na moje dodire,već mi se i trbuh miče user posted image , sad smo na polovici (21. tjedan)..a ja jedva čekam da se rodi..cak i vise nego s prvim djetetom..
iako mi je sad najljepše razdoblje, baš uzivam user posted image ! i još bih više uzivala da je vrijeme lijepše...user posted image user posted image

i vama zelim da uzivate u trudnoći,i naravno, da protice u najboljem redu!!

clock-img

02.05.2012, 11:56

clock-img

andydea

pencil-img

4754

curke di ste mi????nema spavanja....evo konačno lijepi dani stigli...idu tjedni,iduuser posted image user posted image user posted image user posted image idemo na utz.9.5 i jedva čekam....da vidim koliko smo napredovali...mojuser posted image  me jako boksa...ujutro me budi rano,navećer i po noći neda spavatiuser posted image user posted image user posted image ali ja sam sretna da mi se javlja....bili smo na trudničkom tečaju i bilo nam je super...oduševljeni smo svime...dobili smo i slatke poklončiće....polako kupujem odječicu...a vi???pusa i javljajte se...

LAURA 11.01.2002
LANA 23.05.2006

clock-img

02.05.2012, 16:50

clock-img

ines_os

pencil-img

588

ŽAO MI JE ŠTO SE JAVLJAM OVAKO KASNO,MENI JE 30 TJEDAN user posted image IMAMO MALOG MUŠKIĆAuser posted image KOJEG SVI SA NESTRPLJENJEM ČEKAMO!
TRUDNOĆA MI JE PROŠLA BEZ IKAKVIH PROBLEMA,DOBILA SAM 20 KG,S TIM DA KAD SAM PRESTALA PUŠITI I U ROKU 2 TJEDNA SAM DOBILA 6 KG,OSJEĆAM SE SUPER I RADILA SAM DO PRIJE PAR DANA SADA SAM NA GODIŠNJEM I UŽIVAMO user posted image ,NADAM SE DA NEĆU IMAT PROBLEMA SA SKIDANJEM NAKON TRUDNOĆEuser posted image
PREGLED NAM JE ZAKAZAN ZA 4.5.,OBEĆAJEM DA ĆU SE JAVITI SA NOVIM INFORMACIJAMA
STIGLO NAM JE LIJEPO VRIJEME ALI I VRUĆINE KOJE JE NAJLAKŠE PODNJETI U KUĆI
ŽELIM SVE NAJBOLJE SVIMA I DA SVE PROĐE user posted image user posted image ,PUSA SVIMA