cookie-img

Web stranica upotrebljava kolačiće

Ringeraja.hr koristi "kolačiće" za pružanje boljeg korisničkog iskustva, praćenje posjećenosti i prikaz oglasa. Postavke prihvata kolačića podesite u vašem internet pregledniku. Nastavkom korištenja smatra se da se slažete s korištenjem kolačića u navedene svrhe.

writing-img

RE: Ljetne bebe....termin 7,8-mjesec,2012

clock-img

02.03.2012, 09:10

clock-img

maja

pencil-img

6000

Čestitam ŽL, nisam znala da si trudna user posted image Ja sam imala dugo mučnine, a ovog drugog se više ni ne sjećam user posted image

"Dok je prije postojalo samo jedno bez čega ne mogu živjeti, sada je nastalo dvoje.
Nije bilo diobe - moja se ljubav nije sada podijelila između njih; nije to bilo tako. Prije kao da mi je srce naraslo, nabujalo do dvostruke veličine u tom trenutku."

clock-img

02.03.2012, 09:12

clock-img

m600

pencil-img

6732

IZVORNA PORUKA: zuti.leptirić

E da,i ja imam problema sa zatvorom no to je jos jedan od tr. simptoma, ništa za zabrinjavati se...
grudi isto bole jer rastu, ali baš za bradavice da peku? neznam.... pokušaj ih mazati hidratantnom kremom,ili uljem, možda pomogne!
user posted image

uzmi lanene sjemenke i svako jutro s jogurtom, provjereno pomaže
btw nisam znala da si trudnauser posted image
čestitamuser posted image user posted image user posted image user posted image i ostalim curama također... želim vam školsku user posted image

26.09.2009- velika sekica
21.10.2011-mali čupavac

clock-img

02.03.2012, 09:19

clock-img

Ninaa

pencil-img

7487

Svim trudnicama čestitke od srca i nek je sretno i da vam te trudničke tegobe čim prije prođu. Meni za zatvor nekako najbolje pomaže ljuta hrana (ili domaća kobasica i to samo par šnita) tak da pokušajte naći neku hranu koja bi vam pomogla. Sretnooooo

Mamine srećice 14.03.2009. i 2012.

clock-img

02.03.2012, 10:13

clock-img

anavi1981

pencil-img

47

bok svima.trudni smo 16tj.-treća trudnoća,i hvala bogu od prvog dana nemam nikakvih problema,da mi neraste stomak nebi ni znala da sam trudnauser posted image user posted image user posted image .nemam problema sa zatvorom jer mi pomaže jutarnja bijela kava malo salđa nego inače što pijem.svim trudnicama od srca želim sve najbolje i da nam nebudu velike vrućine...pozzuser posted image user posted image user posted image

clock-img

02.03.2012, 11:41

clock-img

maaaya

pencil-img

1

pozdrav svima,, nadam se da vam svima trudnoće dobro prolaze,, ja sutra ulazim u 25i tjedan, i sve je super za sada.. user posted image ..  ovo nam je prva user posted image , pa me zanima dali vama bebe reagiraju na hranu. moja se mrda uglavnom kad se spremam jesti, za vrijeme i poslje obroka, a najviše reagira na ljuto i čokoladu.. user posted image user posted image user posted image ,, tu onda pola sata nema mira, i onda valjda opet zaspe, ili šta god,.
mi se stalno tome smijemo,, a negdje sam čitala da bebe u plodnoj vodi osjete sve okuse koje jedemo,,
Koja su vaša iskustva po tom pitanju i dali sam si možda umislila da je to od hrane, pošto nemam pametnijeg posla pa se ugl bebom bavim.. user posted image user posted image  

clock-img

05.03.2012, 11:58

clock-img

andydea

pencil-img

4754

Sunshine draga..meni je taj hematom brzo nestao...vjerovatno sam od sebe...jedno vrijeme sam primjetila smeđi iscjedak...ali ni njega više nema...u srijedu idem na utz i jedva čekam da saznam spol...user posted image user posted image user posted image user posted image sada sam ok jedino malo moram paziti kaj jedem jer user posted image  ne paše neke stvari pa tu i tamo povratim...dobila sam do sada 4kg...nadam se da neću još puno hhahaaaaa...

LAURA 11.01.2002
LANA 23.05.2006
DIAN 21.08.2012-mamin lavić (4180g,50cm)
Mrvica (anđeo)- 29.10.2013
MARIA ROSA 4.11.2014 -4,460 g, 54cm (mamina bumbarica )

clock-img

05.03.2012, 12:28

clock-img

kvaky

pencil-img

11

Pozdrav svim budućim mamama user posted image Naša prva beba trebala bi stići 17.7. Danas nam je 21 tjedan, a već od 12 tjedna znamo da ćemo dobiti dečka. Trbuh je tek sad pooooolako počeo rasti, a dečko se rita već par tjedana iako je to još jako lagano i uglavnom škaklja. NIsam primjetila da reagira na pojedenu hranu, ali se zato obožava voziti u autu i baš se uvijek probudi i javi.
S obzirom na strašne mučnine prvih 18 tjedana sad sam na -4 kg što je napredak od početnih -7 koje sam izgubila.
Jel netko već razmišlja o trudničkom tečaju? Jeste razmišljale u kojoj ćete bolnici rodit?

clock-img

05.03.2012, 19:23

clock-img

andydea

pencil-img

4754

kvaky,ja razmišljam da uskoro krenem na trudnički tečaj s mužem,jer kasnije neću moći ni sjediti,ni stajati 2h na miruuser posted image user posted image user posted image ....a bolnicu u koju idem je Sv.Duh...bez razmišljanja je najbolja bolnica za mene...

LAURA 11.01.2002
LANA 23.05.2006

clock-img

06.03.2012, 12:37

clock-img

Romela

pencil-img

78

hello! opet ja pitam, vi koje ste saznale spol, pogotovo andydea (kad smo isti termin) dal ste na 3d bile ili na 2d?user posted image user posted image user posted image

ja idem u ponedjeljak, biti ću 17+3, pa se pitam dal bi se moglo vidjet?

clock-img

06.03.2012, 14:05

clock-img

flekica mala

pencil-img

16

Pozdravljam sve buduće mame na forumu... Ja sam novoregistrirana i "ljetna beba" kako se to kaže. user posted image
Često u posljednje vrijeme kada me netko priupita za moju trudoću govorim u množini, tako da MI brojimo 16 i par dana. Jučer sam bila u ginekologa, ali budući da smo bili na triple testu nismo radili ultrazvučni pregled.
Mislim da spol neću pitati jer koliko mrzim iznenađenja mislim da će me ovo uvelike obradovat kao i sve ukućane.
No najbitnije nisam napisla. Termin nam je 18.08.user posted image

clock-img

06.03.2012, 14:33

clock-img

Sunshine28

pencil-img

2443

Dacana cestitam na curici, a Zuti leptiricu na decku! user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image
Ja sam jucer bila na pregledu, sada smo 13+4, a hematom je nestao! presretna sam!user posted image
Nisam dobila niti jednu kilu sto je super, jer inace imam viska pa sam se sa gin. dogovorila oko prehrane da ne bi previse opteretila organizam...
Iduci pregled 20.03., onda ce mi raditi tripletest, a ja se nadam da ce se mozda vidjeti i spol user posted image
Romela ja mislim da se u 17. tjednu spol sigurno moze vidjeti na 3d, a na 2d uz malo srece i dobar polazaj bebe, tako sam barem cula...

I + G = E & L

clock-img

06.03.2012, 14:45

clock-img

zuti.leptirić

pencil-img

82

hvala na cestitkama! mada mm misli da je on zasluzan za sve..user posted image
sjetila sam se nečega; kako se vm odnose prema vama sad u tr. ima li kakvih promjena? jel ih malo iskoristavate?user posted image user posted image tipa da on sada mora vise raditi po kući i tako?! evo mm vise pazi na mene, vise nego u prvoj tr. hmm..? odjednom je on počeo kupati nasu malu i uspavljivati, usisavati stan i ostalo... sam od sebe,začudo! a kad sam ga molila odg. mi je da nisam invalid ako sam trudna..pih!user posted image user posted image user posted image

clock-img

06.03.2012, 14:50

clock-img

flekica mala

pencil-img

16

Ja sam u 4.mj dobila 4.kg. nekako mi se čini da je to poprilično. za mene koja sam nižeg rasta, ali ne i imala viška kg. ovo mi je naveče kilaža i životu.
Nadam se da će se isto ovako lagano i skidati kako ih lagano dobivam.
Sunshine, meni npr.na tripleu nisu vidili spol,a onda sam odlučila da neću ni pitati.tako da se ne razočaraš ako ti ne kažu.moja se bebica uvijek okrene leđima tako da ga mama ne vidi...user posted image
a što se tiče tetošenja druge polovice... ovisno što mu i kako odgovara... al tu ga ni ne mogu krivit jer ja sam upravo ta koja nije bolesna ako je trudna i od prvog dana skakućem kao zeko... doduđe to sam mogla jer nisam imala apsolutno  nikakvih simptoma ( povračanje i sl.)

< Poruku je uredio flekica mala -- 6.3.2012 14:55:03 >

clock-img

07.03.2012, 10:24

clock-img

Romela

pencil-img

78

flekica, nama je termin 17.8.
sunshine, hvala ti na odgovoru! vidjet ćemo kaj će biti u ponedjeljak user posted image user posted image user posted image

kaj se tiče muža, pažliv je od počtka, ako ga kaj zamolim napravi, on pere kupaonu, češće skuha nego ja...nemrem se požaliti!user posted image user posted image

clock-img

07.03.2012, 10:25

clock-img

flekica mala

pencil-img

16

imam jedno pitanje. negdje od 12 tj.počele su mi nesnosljive glavobolje... da li je moguće da je to povezano s trudnoćom? moram napomenuti da nisam imala nikakve mučnine.

clock-img

07.03.2012, 10:36

clock-img

anavi1981

pencil-img

47

moguće je,moja legica je imala u prvoj trudnoći strašne migrene,prestalo je kada je rodila,a sa drugom ništa od toga.

clock-img

07.03.2012, 11:44

clock-img

flekica mala

pencil-img

16

meni je ovo prva trudnoće, ali mislila sam da su mi migrene posljedica tog što sam za vrijeme sniježnih dana toliko ludovala na snijegu kao da imam 10, a ne 30. user posted image  
a i stalno sam u pokretu... još uvijek radim i mislim da ću tamo do kraja svibnja radit. sve to pripisujem tom. i prije sam imala problema s glavoboljama, ali nisu bile tako česte i tako jake.
P.S. Romela možda nam se dogodi na isti dan... ja se držim tog 18. iako mi je na trapel testu pomaknut na 13.

< Poruku je uredio flekica mala -- 7.3.2012 11:47:35 >

clock-img

07.03.2012, 13:21

clock-img

andydea

pencil-img

4754

Romela,mislim da 2D i 3D možeš raditi već u 20tj...što se tiče Triple testa ja nisam išla na to jer smatram da nalazi ne moraju biti točni,što se pokazalo u više slučajeva i nisu pouzdani...nisam išla na nikakve takve testove...ne spadam u nikakvu rizičnu skupinu,i imam potpuno zdrave dvije djevojčice...i mislim da bi se grizla do kraja trudnoće kaj je ako neki parametar nebi bio dobar...ovako uživam u trudnoći i sve je uredu...no dobro to je moje mišljenje,ali koga god da sam pitala svi su rekli da ne idem.......Što se tiče glavobolja i ja ih imam od 12tj...i to najviše predvećer...uf izluđuju me....i da za kraj velika vijest...danas sam bila na ultrazvuku...user posted image  je dobro i DEČKO je...............yupi nakon dvije curice.....user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image .....presretna sam....i moja vaga očito ne ide dobro,jer je sestra rekla da imam 56kg,a na svojoj imam 58kg....što znači po njenom dobila sam samo 2kg...hhahaaahah

LAURA 11.01.2002
LANA 23.05.2006

clock-img

07.03.2012, 13:57

clock-img

velvet

pencil-img

18

Pozdrav svima,
meni je termin sredinom srpnja,nadam se da ću izdržati vrućine ako budu,u 21 tjednu sam sad i bit će cura user posted image

clock-img

07.03.2012, 14:45

clock-img

Dacana

pencil-img

271

user posted image user posted image Drage moje trudnice...
Baš mi je drago što nas ima u ovakvom broju...
hmm,neznam šta da napišem...hehe...

Ugl,trbuh mi je skoro narasto do nosa,hehehehe..ja sam se uokružila i mogu vam reć na moju visinu,pošto sam višjeg uzrasta,da mi ove kg super stoje...hehehe...
Ja bi sad stalno bila trudna...hehehe...
Bebica je super,rita se sve više i više...Noge mi otičuuu,bole me leđaaa,ali ipak uživam...
i da,malo me hvata panika oko poroda,jako sam plašljiva kao osoba i paničar sam...
Mislim znam da će me bolit,sve ja to kužim,ali ipak strah me da se nešto ne dogodi,strah me da ja to nebudem mogla...neznam kakva su vaša iskustva...al eto :(

Svim trudnicama od srca želim da iznesu trudnoću do kraja i bez ikakvih problemaaaa 

clock-img

07.03.2012, 23:21

clock-img

bebica29

pencil-img

5

evo da se i ja javim.. danas smo bili na pregledu.. sve je u redu.. nisam bila na ultrazvuku, samo je slusala otkucaje srca.. kaze ginic da se vidimo za mjesec dana i da cemo onda vidjeti s kime se druzimo... termin mi je 19.08..

clock-img

08.03.2012, 18:28

clock-img

Dacana

pencil-img

271

Za sve ljetne bebiceeeeeeeeeeeeeeee user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image a i naravno i za ostaleee :D

Jedva čekam finalee user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image

user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image

clock-img

09.03.2012, 11:51

clock-img

andydea

pencil-img

4754

ej curke,kako ste mi??? ja bi stalno spavala i jela...user posted image user posted image user posted image user posted image ....primjetila sam da imam bolove u maternici...ali to je zato kaj se sve širi...joj već mi je dosta mirovanja....išla bi van....jedva čekam da zatopli....jel se pripremate već za bebača...ja bi sad već polako krenula...sad kad znam spol...pošto nemam ništa za dečka...moram što prije u akcijuuser posted image user posted image user posted image

LAURA 11.01.2002
LANA 23.05.2006

clock-img

09.03.2012, 14:36

clock-img

Sunshine28

pencil-img

2443

ej cure....
sto se tice triple testa ja sam isto razmisljala da li da to radim ili ne, ali me na kraju mm ubjedio da je bolje da ga napravimo da budemo mirni...a i gin. mi je preporucila jer mi je ovo prva beba a blizu sam 30. god., a bila je i jako optimistična, već je malo mjerila bebu i rekla je kako je uvjerena da ce rezultati biti dobri..tako da idem, pa sta bude....
inace mm je super od kako sam trudna, posebno zato jer sam ja od pocetka do prije par dana bila u mirovanju....sve radi i jako je pazljiv, ali i upozori me kada pretjeram sa zanovjetanjem user posted image
Andy cestitam na decku! Znam da ste se bas nadali da ce cure dobiti bracu user posted image
puse svima (ukljucujuci i user posted image ) user posted image

I + G = E & L

clock-img

09.03.2012, 14:38

clock-img

emmy27

pencil-img

17

pozdrav svim buducim mamama,ja sam maam jednog 5godisnjeg djecaka,sada sam 20tj.trudna i jos uvijek neznam spol...super se osjecamuser posted image