writing-img

RE: Ljetne bebe....termin 7,8-mjesec,2012

clock-img

15.06.2012, 16:20

clock-img

ivana1112

pencil-img

351

sweety87, zadnji sam put bila na uzv u 34.tjednu, i beba je imala 2400g. Idemo sljedeći četvrtak u bolnicu raditi briseve i ct i kompletan pregled, pa ćemo vidjeti. Još uvijek sam zatvorena, ne znam je li to dobro ili loše, neki kažu kako bi već trebala se početi otvarati user posted image
Kako kod tebe stvari stoje što se toga tiče? Ostalo je sve ok, samo čekamo kad će user posted image van.

Cure moje, ja vam isto idem sutra malo na vikend na more, user posted image user posted image user posted image malo hvatati morski zrak i sunce, jer je more prehladno i nije za kupanje (provjerila prošli vikend user posted image ) Imamo još malo vremena za guštanje dok nas je dvoje, pa me mm odlučio voditi na more v eć 2 vikenda user posted image

Šaljem pozdrave i javim reportažu s mora! user posted image

27.06.2012. mamin dečko L
13.11.2013. mamina princeza K

clock-img

16.06.2012, 09:12

clock-img

sweety87

pencil-img

42

jutroo cure...

nadam se da ste se sve lijepo naspavaleuser posted image vama koje idete na more zelim lijep odmor i uzivajte i za nasuser posted image

ivana,ja sam takodjer zatvorena,kaze gin.da je jos jako visoko i da cu najvjerovatnije docekati termin..mislim da nije lose sto smo zatvorene(iskreno da sam otvorena,mislim da bi mi dala neku terapiju),neka su bebe duze u nama da se bolje razvijuuser posted image takodjer mi je rekla da je beba zrela,tad je promatrala pluca,i kako mi je posteljica zrela,ali ne prezrela da bih se moralo nesto prije raditi,tako da i mi samo cekamouser posted image
zelim ti ugodan odmor user posted image

bella,ja takodjer nemam tih kombinezona,nego vise kombinacija bodici i gacice/hlacice,neke sa stopalima neke bez..mislim da je to skroz ok za ljetne bebe! jastuk sam dobila iz adaxa,inace ga sama nebih kupila..

lijep dan vam svima zelimuser posted image

clock-img

16.06.2012, 12:20

clock-img

andydea

pencil-img

4754

curke....mi smo bili danas ujutro u dm-u....kupili smo skoro sve od kozmetike...user posted image user posted image user posted image  i sad se bacamo na pranje robice....kaj se tiče gega...dobre su one koje se kopčaju između nogica....radi mjenjanja pelena....i ne moraju imati za nogice,stavite pamučne čarapice....ja sam uzela 6kom.samo hlačica s nogavicama da ga ne skidam cijeloga...i to je super stvar...a nisu skupe...u c&a 2kom...50kn...u h&m-u 2kom.60kn...

LAURA 11.01.2002
LANA 23.05.2006
DIAN 21.08.2012-mamin lavić (4180g,50cm)
Mrvica (anđeo)- 29.10.2013
MARIA ROSA 4.11.2014 -4,460 g, 54cm (mamina bumbarica )

clock-img

16.06.2012, 15:46

clock-img

Sunshine28

pencil-img

2443

dakle ja sam danas pala s nogu! kako sam danima sjedila doma danas sam dolucila da je kucnuo krajnji cas da odem kupiti kupaci...napatila sam se kao nikada u zivotu! kako su mi grudi ogromne vec mjesecima nosim sportske grudnjak pa sam u kupovinu krenula bez ikakvog pojma koji broj mi sada treba, i to sama! (nikome se nije dalo u shopping u 8 ujutro)...u 3 sata probala sam jedno sto gornih djelova, par puta se skoro rasplakala od muke...uzas...na kraju sam u new yorkeru nasla jedan jedini u koji sam se uspjela uvuci i kupila ga teska srca jer mi se u biti ne sviđa nesto pretjerano, ali ajde...nije los....samo me brine sto ima plasticne kopce pa strahujem da mi ne pukne...
vidim vi cakulate oko robice...ja sam za prvo vrijeme uzela sve od Cratersa u velicini "3M" koje odgovara dužini bebe od 55 do 61 cm (rekle su mi moje cure da se ne isplati kupovati manje zbog sirokog povijanja), i to: 6x dugackih jednodjelnih odjelaca koja se kopaciju po sredini i između nogu, 10x bodya kratkih rukava i 2x hlacica...uz to odmah sam uzela dosta stvari u velici "6M" (isto jednodjelce, bodije kratke i dugacke, hlacice....) tako da ako mi usfali ove manje robice dok je u pranju uvijek mogu bebi priji reda obuci nesto vece i podvrnuti - tako cu odjecu iskoristiti do maksimuma....a obzirom da sam sve narucila preko neta, na adresu moje rodbine u SAD-u (da ne placam postarinu 130 $!!), to mi sve stize tek 22.08. kada mi necak dolazi u hrvatsku! molim boga da mi bebica ne urani jer ce bome biti samo u pelenama! user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image

I + G = E & L

clock-img

16.06.2012, 16:53

clock-img

tenkic

pencil-img

905

nama su na tečaju rekli da se široko povijanje više ne radi. 6 tjedana nakon rođenja dijete mora napraviti uzv kukova i onda eventualno nam mogu reći da počnemo široko povijati dijete. ako se ne dobije termin za uzv kukova 6 tjedana nakon rođenja, e onda treba početi preventivno raditi široko povijanje do dana dok se ne obavi uzv kukova.

mi od robice nemamo ništa. pričekati ću sniženja u srpnju, nadam se da mi je to dobra taktika?!?
nemojte zaboraviti nabaviti kapice za bebe (to je jedino kaj sam kupila jer nisam mogla odoljeti)

posuđena kolica su nam danas stigla, jako smo zadovoljni-jane kolica 3u1, u autu se može beba prvo voziti u košari, a kasnije u jajetu. košara se ljulja kad je na podu pa ima i funkciju zipke. stvarno smo dobro ispregledali ponudu kolica i kad se sve zbroji i oduzme ovo što smo posudili je prva liga. a onda kasnije lako nabavimo neka kišobran kolica ako će nam ova biti preglomazna (mada su aluminijske konstrukcije)

clock-img

17.06.2012, 10:47

clock-img

Sunshine28

pencil-img

2443

bella ne mogu ni zamisliti kako ti je! drzim fige da te barem uskoro siknu sa mirovanja
user posted image user posted image user posted image
posramila si me, ja kukam zbog vrucine a imam klimu barem u prizemlju i idem za tri dana na more!!! ali sto cu kada mogu dobro spavati samo u malo hladnijoj prostoriji, mi smo ove godine cak i kada je bilo -20 stupnjeva u spavacoj sobi drzali radijator na minimumu...najgore mi je sto mi cim sam barem malo na vrucini pocinju naticati ruke i stopala...uh! user posted image
kao sto znate opremenje bebe, u bilo kojoj varijanti, nije jeftino tako da kada smo sve zbrojili ne mozemo uzeti klimu za spavacu jos mjesec dana, iskreno i onda ce biti nategnuto ali ju uzimamo! nema sanse da se bebica i ja kuhamo do 9.9.!
upravo cekam mm da dođe sa kavice pa se bacamo na pranje auta (u hladovini, naravno user posted image ) zapravo, ako cemo biti iskreni on se baca na pranje, a ja cu ga gledati i poljevati noge vodom user posted image user posted image user posted image nije ni to lose za rashladit se!
rucak hvala bogu imamo, svekrva poslala fiš! user posted image user posted image user posted image

< Poruku je uredio Sunshine28 -- 17.6.2012 10:49:08 >

I + G = E & L

clock-img

17.06.2012, 10:58

clock-img

andydea

pencil-img

4754

jutro.....evo ja od ranog jutra vrijedna...a sad ne mogu više disati...user posted image dvije ture veša objesila,napravila kruh u jajetu za doručak,oprala suđe...i sad sam van sebe...Tenkić ,bella ima da se nađemo prije bolnice....da uvježbamo disanjeuser posted image user posted image user posted image ....joj bilo bi super da sve rodimo u isto vrijeme i završimo u istoj sobi..haha dobile bi nagradu od RR....user posted image ....cure pijte puno vode i čuvajte se...

LAURA 11.01.2002
LANA 23.05.2006

clock-img

17.06.2012, 11:19

clock-img

tenkic

pencil-img

905

Ja od početka trudnoće moram po nalogu doktora popiti min. 2,5 litre vode dnevno + ostala sva hrana, voćke i juhice
Mislim da ću popodne autom malo na Sljeme, u gradu je katastrofalno, fali mi kisika!

clock-img

17.06.2012, 11:51

clock-img

tenkic

pencil-img

905

"tenkić ja mislim da se ne bi smjela beba u košari vozit, koliko sam čitala odmah u autosjedalicu jaje i to svuda čitam i da je obavezno po zakonu....pa si vidi rađe, a i sigurnije je"

kaže u zakonu: Vozač motornog vozila može prevoziti dijete mlađe od 5 godina samo na stražnjim sjedalima i to u posebnoj sigurnosnoj sjedalici, koja je za vozilo pričvršćena sigurnosnim pojasom vozila ili posebnim kopčama u vozilu.

Ova košara se kao i "jaje" veže remenom na stražnje siceve u autu pa pretpostavljam da je jednako sigurna za prijevoz limača. a u košari se nalaze isto remenčići za zavezati bebu tak da mi se to čini jednako sigurno kao i "jaje" bar u prvih mjesec dva (ako bi se uopće išli kuda voziti autom kad smo tak mali)....ma bumo vidli i isprobali- na kraju će i tak mala šefica reći kaj joj više odgovara!

clock-img

17.06.2012, 13:43

clock-img

andydea

pencil-img

4754

curke moje ja sam jednu i drugu nosila u "amprdeklu"ne znam kak se to danas zove....i tako su se bebe nosile od davnina...prema tome,tih 10min.vožnje od bolnice i da vas zaustave ništa vam ne mogu...pa vi ste s bebom...meni su bile na rukama...to je sve danas napuhano...meni nije toliko vruće jer imam 2klime...ohladiti ću se i za vasuser posted image user posted image

LAURA 11.01.2002
LANA 23.05.2006

clock-img

18.06.2012, 04:57

clock-img

anne

pencil-img

8091

ahah došle nam vrućine. Naotečena sam ko buhtlica. user posted image
Idemo na more u utorak i ostajemo 7 dana. Malo me je strah moram priznati, ali valjda će sve proči u redu. Ipak sam u 35 tjednu. Doktorica je rekla da smije ići...
Već sam sve polako pripremila - stvari za bebu, torbu za rodilište, pospremila...
Još samo zadnje sitnice nakon što se vratimo.user posted image

PETRA 19.05.2006.
SAMUEL 19.08. 2008.
1 anđeo
REBEKA 20.07.2012.

clock-img

18.06.2012, 09:06

clock-img

andydea

pencil-img

4754

jutro mamiceuser posted image ....Anne uživaj draga,ali i čuvaj se...morska klima čuda radi...joj cure imam jedan problem...od jučer mi curi mlijeko iz prsa....kolostrum....sigurno ću opet biti mljekara Zagrebuser posted image ....osim vrućina imam lagane kontrakcije,tako da samo mirujem...mm sve radi....više ne mogu ni u šetnje...samo do balkona...robica je sva oprana sad me čeka peglanje....a peglam sjedečki...joj da me vidite...user posted image

LAURA 11.01.2002
LANA 23.05.2006

clock-img

18.06.2012, 09:54

clock-img

ines_os

pencil-img

588

pakaouser posted image

došla iz grada poplačala račune i tražila prikladan ogrtač za ove vrućine i nema ga nigdje
,neću ga ni imati i to je to

pozdrav user posted image

clock-img

18.06.2012, 10:16

clock-img

andydea

pencil-img

4754

ines  i ja sam odlučila da ga neću imati....ali svejedno ponesi mali neseser da u ruci ne držiš uloške u ruci user posted image user posted image ....joj vruče mi je....

LAURA 11.01.2002
LANA 23.05.2006

clock-img

18.06.2012, 12:27

clock-img

Maryiola

pencil-img

6

evo cure, što se tiče ogrtača, ja kupila svoj u MTČ - leptirić. Ljetni, lagani, kratkih rukava..

I jedno pitanje, kakve papuče ćete uzeti za bolnicu?

< Poruku je uredio Maryiola -- 18.6.2012 12:30:47 >

clock-img

18.06.2012, 12:49

clock-img

Sunshine28

pencil-img

2443

joj cure moje nemam vam ni ja sta pametno reci osim da me ubija vrucina! a sada i umor jer sam se ustala u cik zore sa odem sa mm do grada pokupovati sto nam jos fali za more...obavili smo sve do 9.30 ali sam svjedno pred kraja crkla od vrucine!!! sada sam pokusala malo odspavati jer mi se oci same sklapaju, ali moja spavaca soba preko dana nije mjesto ljude, a na kaucu u prizemlju ne mogu spavati....sva sam jadna user posted image
sto se oticanja tice meni rekose da nema puno pomoci....ja si napunim lavor vode hladnom morskom vodom i umocim stopala pa mi bude lakse! naravno, kako nisu svi ludi kao ja da sa mora nose doma kanistere sa morskom vodom - naravno pomaze i u toploj vodi otopiti morsku sol pa ostaviti da se malo ohladi...
bella kada su u pitanju grudnjaci moje saucesce - procitala si moje jadikovke oko kupovanaj badica....mogu ti savjetovati samo jednu stvar koja mi je pala na pamet - kupovina grudnjaka za dojenje koji nemaju nikakve zice i jako su ratezljivi pa ne mozes puno promasiti broj - tko kaze da se ne mogu nositi i prije poroda, praktično a i barem ces se na njih naviknuti! u svakom slucaju ja cu napraviti upravo to, sanse nema da hodam po trgovinama i trazim grudnjak!! ima ih u mulleru za 60 kuna, crni i bijeli,  cujem da su dobri...

I + G = E & L

clock-img

18.06.2012, 14:08

clock-img

tenkic

pencil-img

905

ja od danas uvodim novi režim- jutarnja šetnjica sat vremena u 7, prije vrućine. za vrijeme šetnjice raspalim klimu da mi ohladi stan i kad se vratim sve pogasim, spustim sve rolete i tende i u stanu mi je super!
jedino što me onda moj progesteronček (iliti čuvar trudnoće) uspavao pa sam imala i jutarnji spavanac od 10-11?!?!

netko je pitao za šlape u rodilištu-> crox-ice s placa, poslije ih lako operete i dezinficirate doma u vešmašini! ili neke plastične japanke....u biti ja bi se u to obukla i s tim otišla do rodilišta i tamo u tome i ostala (u tom i doktori hodaju)....

šlafrok ili ogrtač- jedino za što ga ima smisla nositi po ovim vrućinama je da u džepove kad se ide u wc stavite vlažne maramice, wc papir, uloške i slične potrepštine. znači korisno je ako ima velike džepove....

inače sad kad smo prošli taj famozni trudnički tečaj je meni na pamet pala hrpa pitanja- patronažna je rekla da bebama nakon kupanja (bilo u kadi bilo ono kupanje s trljačicom) treba glavu i sve pregibe osim guze premazati parafinskim uljem. Onda sam išla malo googlati i skopčala da parafinsko ulje baš i nije najzdravije rješenje, pa molim one koje imaju iskustva s bebama na ovu temu da me malo prosvijetle na ovu temu user posted image

clock-img

18.06.2012, 14:12

clock-img

valentina19

pencil-img

2

Pozz user posted image moje.. evo da vam se i ja javim iz ove saune... ovo je koma,hladimo se uz ventilator,tuširanje 2-3 puta na dan,ali nije ni to baš od velike pomoći. Sad smo 33.tjedan, sve nam je teže, iako sam aktivna cijelu trudnoću,stalno u pokretu, više ne mogu nikuda...Zato moj MM,zlata vrijedi - kuha,pere suđe,robu,pegla..čak je jučer i zavjese stavio user posted image a naš mali user posted image i dalje je jakooo aktivan, stalno je u pokretu. Jedva čekamo iduću srijedu, idemo na konrolu user posted image

Naš dečkić stiže nam 10.8., ako ne urani :)

clock-img

18.06.2012, 14:16

clock-img

tenkic

pencil-img

905

sve koje imate problem s oticanjem- što više vode popijete, manje ćete oticati (znam da zvuči nevjerojatno, ali je istinito).
Ja sam na min 2,5 litre dnevno od početka trudnoće i još nemam tih problema.

clock-img

18.06.2012, 15:22

clock-img

andydea

pencil-img

4754

e dobro da znam....frend mi je s Paga donio 2,5l morske vode...a navećer namaćem nogeuser posted image ....kaj se tiče parafinskog ulja...to se samo preporuća,ali ja sam koristila niveino ulje i bilo mi je odlično....a za bolnicu svakako nosim gumene japanke da se mogu i tuširati u njima....imam već s time iskustvauser posted image user posted image user posted image ...moja klimica radi ko vurica...user posted image user posted image user posted image

LAURA 11.01.2002
LANA 23.05.2006

clock-img

18.06.2012, 16:49

clock-img

ines_os

pencil-img

588

kod nas u os nema u mtč-u nikakvih laganih ogrtača

što se tiče papuča obične japanke u kojima se mogu i kupati
a što se tiće oticanja ne mogu prsten više stavit od nedjelje

nama je 37 tjedan i oboje smo još aktivni user posted image user posted image

clock-img

18.06.2012, 18:11

clock-img

Sunshine28

pencil-img

2443

andy onda se veceras nas dvije kupamo u lavoru user posted image user posted image user posted image
ines bravo za aktivnost u 37 tjednu!user posted image user posted image user posted image ja cisto sumnjam da cu se moci dici iz kreveta kada dodem do te faze! Moram priznati da koliko god da se trudim biti aktivna stomak mi je jednostavno iz dana u dan sve tezi....

I + G = E & L

clock-img

18.06.2012, 18:35

clock-img

sweety87

pencil-img

42

curkeee...

evo prezivio se i danasnji danuser posted image i nama je bilo jakoooo vruce..nama se danas prva susjeda porodila,cijelo vrijeme joj govorili curica,da bi na kraju rodila djecakauser posted image i ona sama sva u cudu,a robica sva rozauser posted image user posted image imala jako tezak porod tako da mene vec hvata panika..dosad sam bila totalni kuler al sad ufffuser posted image

da vas pitam,hocetel vi uzimati ovo mlijeko,mislim instant formule,adaptirano..ne znam ni kako se zoveuser posted image imam u planu uzeti jedno pakiranje,cisto ako nesto ne daj Boze ne bude stimalo,pa me zanima koju bi vi???
od tolikih proizvodjaca jednostavno ne znam sta uzeti...netko sa iskustvom???

veliki pozdrav za sve vasuser posted image

clock-img

18.06.2012, 20:20

clock-img

tenkic

pencil-img

905

nemam iskustva al mi je frendica rekla da si za svaki slučaj uzmem kutiju Nan Ha1, nekih 60tak kuna u dm-u (u ljekarni sam vidjela da je skuplje) pa makar to nikad ne iskoristili

clock-img

18.06.2012, 22:05

clock-img

ines_os

pencil-img

588

mi nećemo ništa uzimati,nadam se dojenju da će sve biti uredu

a ako ne uspijemo onda ćemo uzeti nešto

pozdravuser posted image

španjolska-hrvatska još uvijek 0-0user posted image