writing-img

RE: Ljetne bebe....termin 7,8-mjesec,2012

clock-img

07.06.2012, 17:18

clock-img

ines_os

pencil-img

588

suny kolica baš su magicuser posted image

clock-img

08.06.2012, 11:20

clock-img

Sunshine28

pencil-img

2443

bella vidim i tebe je ovaj praznik zbunio, ja isto cijelo vrijeme mislim da je jucer bila nedjelja...valjda zato sto ne radim pa vise nemaj osjecaj za praznike i produzene vikende..user posted image
ali, u svakom slucaju, jucer smo bili aktivni, isli smo u shopping, pa u setnju u ZOO...jedina greska mi je bila dalmatinska pizza za večeru, bila sam zedna 'ko postinja cijelu noc user posted image user posted image user posted image

na zalost kroz toliku aktivnost zadnjih dana koja je ukljucivala stalno iz toplog u hladno uspjela sam se i prehladiti, inace mi se lako upali grlo pa me to trenutno najvise muci, sreca pa mi je gin. rekla da mogu koristiti par dana spray za upalu grla inace bi poludila! samo da mi bude bolje kroz koji dan - jakoooooo mi se ide na more i ne zelim nikome dati metrijala da me odgovara od tog nauma!!! tako da sam odlucila da cu se ljepo na par dana parkirati na kauc, utopliti, piti caj i sve sto uz to ide, sreca pa danas krece euro, barem cu imat sta raditi user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image
jutros sam samo skocila do kladionice, da mi gledanje utakmica bude zanimljivije user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image kada sam se vratila pricala sam svoj bebi sta cu joj sve kupiti ako dobijem na kladionici i mislim da je bila zadovoljna - malo mi je kucnula iznutra user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image
a jesam li nespretna? - mozda malo vise nego obicno, iako mislim da sada samo svoju nespretnost vise primjecujem jer se ona manifestira vecinom u ispadanju stvari na pod pa poludim kada se moram sagnuti jer mi je bebica jako visoko pa mi je to najnezgodniji polozaj!

I + G = E & L

clock-img

08.06.2012, 11:36

clock-img

ines_os

pencil-img

588

mi smo budni od 7 sati opet ali šta je tu jeuser posted image

bella ja sam više zaboravljiva nego nespretna

suny ozdravi mi,a što se tiće grla i mene je znalo uhvatiti na jedan dan a ja sam uzela neke kao bombončeke od limuna za grlo u ljekarni i pocuclam jedan i sutra već bolje

pozdrav user posted image

clock-img

08.06.2012, 15:33

clock-img

ines_os

pencil-img

588

već mame pomoć!

prozirna sluz i to onako dosta!?!?

clock-img

08.06.2012, 17:26

clock-img

Sunshine28

pencil-img

2443

ines meni je gin. rekla da je sluz i svaki iscjedak ok ako me nista ne boli ili ne pece tako da se nemoj brinuti...meni stalno mjesecima nesto curi, dnevno mjenjam po 3 velika dnevna uloska i sve je dobro...ali ipak, mozda ce ti andy znati reci nesto nesto konkretnije...

I + G = E & L

clock-img

08.06.2012, 17:29

clock-img

andydea

pencil-img

4754

Ines mislim da je to uobičajeni iscjedak...to je samo znak da se bliži poroduser posted image ....mislim da ne trebaš brinuti....Bella ja sam skroz kao i ti....baš ne mogu popodne zaspatiuser posted image ...a i sve mi malo,malo ispada iz rukeuser posted image user posted image ....ja teško dišem i stvarno ne znam kako ću ovaj put do kraja...

LAURA 11.01.2002
LANA 23.05.2006
DIAN 21.08.2012-mamin lavić (4180g,50cm)
Mrvica (anđeo)- 29.10.2013
MARIA ROSA 4.11.2014 -4,460 g, 54cm (mamina bumbarica )

clock-img

08.06.2012, 21:47

clock-img

ines_os

pencil-img

588

suny evo i ja uplatila za klađenje preko neta 100 kn u super sportu
pa sada pomalo ćemo ubijat vrijeme

pozdravuser posted image

idem ispeći kokice od njih nemam žgaravicuuser posted image

clock-img

08.06.2012, 23:15

clock-img

ivana1112

pencil-img

351

Evo cure malo da se i ja javim, nisam bila aktivna na rr prošli tjedan, učili smo za ispite user posted image user posted image user posted image , a jučer nas je tatica odveo na ribolov i ciiiijeli dan smo proveli u prirodi user posted image user posted image user posted image , noćas spavali kao user posted image nakon ohohoho vremena, ima u toj prirodi nešto!user posted image ,
a malo da se i pohvalimo, osim ručka danas smo i čak 2 kolača ispekli! user posted image user posted image user posted image user posted image jedan čokoladni i jedan voćni..mmm...za prste polizati user posted image

Jučer smo i zadnju dozu antibiotika popili od kojeg sam imala alergijski osip na koži user posted image , ali sve da se izlječimo! Zaboravila sam pitati jel itko ikada imao problema sa streptokokom u trudnoći?? user posted image user posted image user posted image Ja sam jedna od tih user posted image trudnica, i prvi put mi se nije povukao pa nakon 2. doze antibiotika, gin mi je rekla kako će mi user posted image morati dobiti dozu penicilina u pupčanu vrpcu po porodu! user posted image

27.06.2012. mamin dečko L
13.11.2013. mamina princeza K

clock-img

09.06.2012, 09:56

clock-img

andydea

pencil-img

4754

jutrouser posted image ....Ivana nisam nikada imala takvih problema,pa ne znam...otvori novu temu na tu..možda netko ima iskustva...Bella ja sam ti isto tako jedan dan nervozna,a drugi dobrouser posted image user posted image ....joj nikako da se naspavam....svaki dan se budimo oko 5h...jer moj boksač ima treningeuser posted image user posted image user posted image

LAURA 11.01.2002
LANA 23.05.2006

clock-img

09.06.2012, 10:43

clock-img

Sunshine28

pencil-img

2443

jutro cure user posted image
vuuuuuuuceeeeee mi je!!!! cijelu sam se noc vrtila, preznojavala i hvatala zrak! spavaca soba nam je na katu i to na jako losoj strani kada je u pitanju sunce tako da nakon sto kuca bude dva dana na 30+ postaje koma za spavati user posted image ranije mi to nije toliko smetalo, a i kada bi bas bilo nepodnosljivo preselila sam se u prizemlje koje je pod klimom...sada to ne mogu jer nema sanse da se ja i moja curica namjestimo za spavanje na trosjedu...user posted image
vec smo pricali o klimi u spavacoj lani, ali sada vise nema price, cim se vratimo sa mora ima da ju postavimo u rekordnom roku, nema sanse da ja izdrzim vrucine do 9.9., a ako bude kao prosle godine nece moci ni bebica kada se rodi...jer se sjecate kako je bilo skoro 40 stupnjeva do sredine listopada?!!!
ako ne racunam vrucinu, mi smo dobro user posted image
moja je bebica i dalje anđelčić...mice se tek toliko da se ja ne pitam  jer dobro user posted image
mi smo sada na početku 28. tjedna, a gin. je rekla kako user posted image ima jos fore za okretanje cca. oko 6 tjedna....odahnula sam zato sto se smjestila sa glavicom prema gore pa stalo razmisljam hoce li se okrenuti dovoljno za prirodni porod...
Ines sretno sa okladama user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image

I + G = E & L

clock-img

09.06.2012, 12:04

clock-img

ines_os

pencil-img

588

prvi listić propaouser posted image

pakao,pakao,ubit će me ova vrućina user posted image sva sreća imam klimu u autu pa mogu švrljat
mm radi a ja otišla u grad kupiti zavjesu
idemo sada usisat obrisauser posted image t prašinu i odmarat dok mm ne dođe s posla

pozdravuser posted image

clock-img

09.06.2012, 18:41

clock-img

Romela

pencil-img

78

bokić žene! Opet me dugo nije bilo user posted image
mi smo super, brojimo 30+1, rita me ko velika! U utorak idemo na kontrolu! Vidim da pišete o namještaju, mi kimbač imamo, kadicu imamo, robicu i kozmetiku složenu u ormar, doduše kimbać još treba montirat, al to tatek stigne! Kupili smo kolica Stokke ljubičasta u sloveniji smo ih uzeli! Eto sad još si za bolnicu moram kupit i onda još samo nju čekamouser posted image user posted image user posted image

clock-img

10.06.2012, 09:49

clock-img

andydea

pencil-img

4754

jutro trudnice,ja se konačno malo naspavalauser posted image user posted image user posted image ...Romela terminušo moja u koju bolnicu ideš roditi?jesi iz Zagreba? i javljaj se češće...ovdje nam je super,lakše podnosimo dane iščekivanjauser posted image user posted image

LAURA 11.01.2002
LANA 23.05.2006

clock-img

10.06.2012, 12:27

clock-img

Sunshine28

pencil-img

2443

ja sam se opet okretala cijelu noc zbog vrucine...kod nas je zahladilo posteno tek prije par sati, iako se jos uvijek osjeca neka ljepljiva sparina...
prehlada ne prolazi, sta god da napravila grlo me boli, ako ne prođe do srijede idem kod doktora, na tecaju su rekli da trudnice smiju piti odredene antibiotike tako da mislim da mi je bolje to uzeti neko se muciti...vidjet cu...
rucak na stednjaku, popodne moram na rodjedan mm necaku, a navecer mi dolazi drustvo na utakimicu! nije bas idealana dan za suzbijanje prehlade, ali sta se moze...
user posted image

I + G = E & L

clock-img

10.06.2012, 16:08

clock-img

ines_os

pencil-img

588

suny hoćemo ići na trudničku kavicu u utorak!?user posted image user posted image

clock-img

10.06.2012, 16:20

clock-img

ines_os

pencil-img

588

da te utješim bella mi smo prošli 35 tjedan i mališa je još uvijek jako aktivan dan i noć tako da...još će biti udaranja dok ne bude u naručjuuser posted image

clock-img

11.06.2012, 10:41

clock-img

ines_os

pencil-img

588

ja sam bila naoružaj se strpljenjem
dođeš izvadi ti krv i popiškiš se
daju ti neku odvratnu slatku gustu tekućinu da mi nije dobro čim pomislim na nju

onda čekaš 2 sata i ponovo na vađenje krvi i piškiti

uglavnom digne ti se šećer od čekanjauser posted image
nita strašno

pozdravuser posted image

ja se probudila prije sat vremena i spava mi se
izgleda da ću se morati odmoriti malo od spavanjauser posted image

pozdrav mojeuser posted image

clock-img

11.06.2012, 10:43

clock-img

prkica

pencil-img

11

ja evo u srijedu ulazim u 33 tjedan trudnoće!!za sada je sve ok,danas idem po nalaz urinokulture,a u petak upisati krvnu grupu u knjižicu!
što se tiče šećera,ja sam prije imala nekih sitnih problema,;u stvari sa hipoglikemijom(niski šećer) i 10 god sam bila na terapiji tabletama(ukinili su mi ih u trudnoći) pa san trebala ići na OGTT(nije baš ugodan,jer je na tašte,i 2x vade krv iz vene)ali da se preživjet!a inače imam aparatić pa provjeravam sebi na tašte i poslije ručke 2h ili već tijekom dana i sve je ok.s tim da stvarno pazim da kupujem kekse i čokoladu za dijabetičare,kolače rijetko ali pojedem,sladoled isto priuštim ponekad,hranim se poprilično zdravo(puno voća i povrća) ;pijem ili vodu ili sokove bez šećera(čak sam i dječje neke kupila sa dodatkom željeza).tako da bella nemaš straha!
ako i trebaš vadit ogtt ili gup profil,sve će biti ok! ako je malo povišen,nema veze,ipak je drugo stanje u pitanju!i toplo ti savjetujem sve te pretrage ako si u mogućnosti obaviti negdje privatno;analiza,sunce zavisi od mjesta gdje živiš..po bolnicama su uvjeti katastrofa-vruče zagušljivo..ovamo platiš (zavisi od pretrage ogtt je npr 6o kn u sunca) a osijećaš se kao princeza...
eto.nadam se da sam barem nekom pomogla...
velik vam pozdrav svima

clock-img

11.06.2012, 10:44

clock-img

andydea

pencil-img

4754

jutro,ines i ja sam danas dugo spavala....i mislim da idem nazad u krevetuser posted image user posted image ....imam jedan problem....ne mogu jestiuser posted image ...nisam gladna i nemam apetita...kaj se dešava???

LAURA 11.01.2002
LANA 23.05.2006

clock-img

11.06.2012, 10:48

clock-img

ines_os

pencil-img

588

nisi gladnauser posted image user posted image

to dođe nekad valjdauser posted image

user posted image

clock-img

11.06.2012, 10:51

clock-img

andydea

pencil-img

4754

pa ne znam kaj mi je...skužila sam to u nazad par dana...jedem manje od djece...a da me muž ne podsjeti za večeru,nebi ni jela...jučer smo se i posvađali zbog toga...user posted image mrzim kad me sile da jedem...a svekrva me svaki dan zove da provjeri kaj sam jela...užas

LAURA 11.01.2002
LANA 23.05.2006

clock-img

11.06.2012, 15:13

clock-img

Maryiola

pencil-img

6

Evo cure da vam se i ja pridružim user posted image
Mi smo u 34 tjednu, termin nam je 26.7., stiže nam mala Ema user posted image
slijedeći tjedan nam je uzv, jedva čekam da ju vidim opet...
I jedno pitanje, jel znate gdje ima za kupit neki ljetni ogrtač?

clock-img

11.06.2012, 19:14

clock-img

Romela

pencil-img

78

andy ja ću rodit u koprivnici! Sutra imamo kontrolu baš me zanima kolko je narasla! Jučer sam se vagala i izgleda da sam dobila 5!!!kila u ovih mjesec dana, to bi značilo da smo sad na plus14user posted image user posted image

clock-img

11.06.2012, 19:55

clock-img

kvaky

pencil-img

11

Ivana,
meni su otkrili streptokok i ureaplazmu u 20 tjednu trudnoće. Streptokok je prošao odmah nakon prve doze antibiotika, ali ureaplazma na žalost ne, sutra ponavljam briseve nakon druge kure antibiotika. I imala sam groznu reakciju na sumamed (to je za ureaplazmu) koji sam inače do sada odlično podnosila cijeli život.
KOd streptokoka, čak i ako ga prebliš tj. ako ga se riješiš prije poroda obavezno moraš naglasiti odmah po dolasku u rodilište da si ga imala i odmah dobivaš antibiotik intravenozno, da se beba ne bi slučajno zarazila prilikom izgona glavice. Koliko ja znam kad je beba već vani kasno je za antibiotik.Meni su rekli da u rodilištu svakome tko uđe(doktor, sestra) ponavljam da sam imala streptokok da se slučajno ne bi dogodilo da ne dobijem antibiotik jer onda bebi može prijetiti streptokokna sepsa, a doktori takve stvari ne pitaju jer brisevi u trudnoći nisu obavezni.
Ali ne brini, opasnosti za bebu realno postoje samo u slučaju aktivnog streptokoka, a i tada u postotku manjem od 2%.

clock-img

11.06.2012, 22:40

clock-img

andydea

pencil-img

4754

Romela ne brini za kile....sve će to otići i prije nego kaj misliš....opet čemo mi u onaj naš stari bikini....user posted image user posted image ....ajde javi kaj je bilo na kontroli....joj i ja svoju jedva čekam....

LAURA 11.01.2002
LANA 23.05.2006