cookie-img

Web stranica upotrebljava kolačiće

Ringeraja.hr koristi "kolačiće" za pružanje boljeg korisničkog iskustva, praćenje posjećenosti i prikaz oglasa. Postavke prihvata kolačića podesite u vašem internet pregledniku. Nastavkom korištenja smatra se da se slažete s korištenjem kolačića u navedene svrhe.

writing-img

RE: Ljetne bebe....termin 7,8-mjesec,2012

clock-img

31.05.2012, 23:04

clock-img

ivana1112

pencil-img

351

Cure , hvala na dobrodošlici user posted image

bella, prvi put me poslala u 28 tjednu, ovo mi je bio 2. pregled na sv. duhu! user posted image

sweety87, pa eto me..user posted image Pratila sam vas redovito, ali eto sad tek skupila snage se učlaniti i pridružiti grupi! user posted image Baš mi je drago da smo isti termin! Gdje ćeš ti roditi? eto, zajedno ćemo brojati dane!

Pozz za večeras od nas, bio je naporan dan!
Noć! user posted image

27.06.2012. mamin dečko L
13.11.2013. mamina princeza K

clock-img

01.06.2012, 10:53

clock-img

andydea

pencil-img

4754

Bella,evo me...user posted image user posted image user posted image jučer nam je bilo 29tjedana....i bili smo na pregledu i utz...moj dečkić je veliki  i težak je 1200guser posted image user posted image user posted image jučer se nisam javljala jel smo namještavali sobicuuser posted image user posted image user posted image sve je u žuto+boja drveta...predivno je ...kad ste već načele godine i ja sam mlada mama....imam 27god...user posted image user posted image user posted image .....a ovo mi je treća bebicauser posted image user posted image user posted image  i to sinek nakon dvije popišulje...svim novim curkama želim dobrodošlicu...ogrtači još nisu stigli Sunshine i ja ih čekam....e da ne zboravim ne moram više ležati i strogo mirovati...ali moram se paziti,dala mi je i željezo jer mi je jako nisko i da dobila sam samo pola kileuser posted image ....a rekla mi je da moram dobiti +3kg...tako da sam dobila do sada 6,5kg....Curke stavila sam vam slikice u album pa nas vidite koliki smouser posted image user posted image user posted image

LAURA 11.01.2002
LANA 23.05.2006
DIAN 21.08.2012-mamin lavić (4180g,50cm)
Mrvica (anđeo)- 29.10.2013
MARIA ROSA 4.11.2014 -4,460 g, 54cm (mamina bumbarica )

clock-img

01.06.2012, 11:09

clock-img

andydea

pencil-img

4754

sad vidim da mi nije uspjelo stavljanje slikauser posted image user posted image ....pokušat ću kasnije...bella kad ti ideš na pregled???

LAURA 11.01.2002
LANA 23.05.2006

clock-img

01.06.2012, 11:13

clock-img

andydea

pencil-img

4754

ono su slikice od prošle i preprošle godine....a sad sam htjela staviti nove i sebe da me prepoznaš kad me vidiš u bolniciuser posted image user posted image user posted image ...ajde navijamo za ponedjeljakuser posted image user posted image user posted image

LAURA 11.01.2002
LANA 23.05.2006

clock-img

01.06.2012, 11:16

clock-img

mara6_99

pencil-img

37

Bok svima... da se i ja konacno pridruzim ovdje inace sam pisala na rr na drugoj temi. Ljubim vas sve i evo ukratko - termin mi je 18.7., imam user posted image - bit ce to veeeelika user posted image - SVEN.
Trudnoća mi je bila uredna, namučila sam se do 20 tj s mučninama i povračanjem, ali to je iza nas. U 27.tj sam dobila Braxton Hicks kontrakcije, ali me nisu otvarale pa ne mirujem bas strogo iako mi je sve strasno tesko i jako se zadisem i puls ode preko 100 pa sam uglavnom u horizontali. Bebač je jako velik, u 28 tj je imao 1.700, a u 32+4 je bio 2420 i ja mu se nadam ranije. Na tom zadnjem uvz je bio na zadak, ali ima vremena za okrenuti se, no s obzirom na njegovu veličinu i moje dimenzije( 157cm), mislim da ce biti carski. Odabrala sam Vinogradsku i krecem polovinom 6-og mj tamo na kontrole. U trudnoću sam startala s 48 kg, sad sam na 63, dakle +14, a vidim se jos s cca +2
Sto se tice kolica, krevetica, komode - sve je u stanu i ceka user posted image
Jos samo torbu za bolnicu trebam spakirati i to je to.
Pusa svima, i ako ima koja od vas koja ide u Vinogradsku, javite se...

clock-img

01.06.2012, 11:35

clock-img

Sunshine28

pencil-img

2443

andy bas ti zavidim! 27 godina, dvije velike cure i na putu treca beba! user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image
meni je 29, mm ima 35, a tek nam stize prva curica...prvo faks, pa posao, pa putovanja, zabava...nekako sam imala osjecaj da ce mi zivot stati kada rodim i zato smo dugo cekali, a onda kada smo se odlucili nije nam islo skoro 2 godine...sada stalno razmisljam kako cu ako zelim imati vise djece, a zelim, morat pozurit za drugim, mozda trecim....
sto se ogrtaca tice tnx. i cekam da mi javis kada stignu pa odmah trk u kupovinu! user posted image
bella bravo za shopping, pa uspjela si skoro sve rjesiti u jednom danu! user posted image user posted image user posted image user posted image
ja bas cekam da me nazovu vezano uz kolica, rekli su da ce mi danas javiti kada stizu, ali jos uvijek nista....
mi na pregled idemo u srijedu i onda odlucujemo jer idemo na more ili ne...
jucer smo bili na tecaju, svih TROJE! user posted image user posted image user posted image user posted image da, da, i tata je isao s nama user posted image user posted image user posted image imali smo dva sata disanja i vjezbi...disanje mi jos nekako ide, ali te vjezbe ne mogu, sve me boli i stomak mi smeta i jedva sam cekla da zavrse, mislim da cu ih iduci put preskociti...znam da su za mene dobre, ali ako se ja ne osjecam dobro to znaci da ih ne bi trebala ni raditi, ili?
dobro dosla mara! divno ime za sineka, da je nasa bebica decko isto bi je tako nazvali! user posted image

I + G = E & L

clock-img

01.06.2012, 12:12

clock-img

andydea

pencil-img

4754

Sunshine bravo za tečaj....user posted image user posted image user posted image ...godine nisu bitne,ali sve ima svoje prednosti i mane....evo curke uspjela sam barem jednu slikicu staviti u album kakva sam sada...ja i moj bebačuser posted image ....Bella pa ti si onda isti ormarić kupila ko i ja...i oba dvije imamo sve u žutom....haha

LAURA 11.01.2002
LANA 23.05.2006

clock-img

01.06.2012, 13:31

clock-img

Sunshine28

pencil-img

2443

i ja cu taj ormarić!
na kraju ce mame rr ljetnih beba opustosit adax! user posted image user posted image user posted image
mozda da ih pitamo za kakav kolektivni popust user posted image

I + G = E & L

clock-img

01.06.2012, 13:41

clock-img

ines_os

pencil-img

588

ja ću ovaj vikend još sve pokupovat za bebicu a iza vikenda za sebe pripremit torbu i da mirno spavamouser posted image user posted image

suny u magicu roba dolazi petkom tako da će te danas zvati za kolica
jel netko nešto zna o stezniku poslje poroda,da li je to ok,gdje ga kupiti i cijenu?!
što kažete za izdajalicu da li je to potrebno kupiti prije odlaska u bolnicu ili....

mame sa iskustvom user posted image
suny daj mi reci jel u kbc osijek jel treba nosit robicu za bebu ili one budu samo zamotane u onim pelenama 3 dana (ako je sve uredu)

clock-img

01.06.2012, 15:08

clock-img

Sunshine28

pencil-img

2443

ines ja i dalje cekam da me nazovu za kolica pa nista...i meni su rekli da roba dolazi petkom pa mi je cudno sto se ne javljaju....
steznik - jedno sto ja znam je ona trgovina u IPK centru u ulici Republike, mislim da se zove Anita, oni imaju sve te fore za oporavak od operacija i slično, e a cula sam da ih ima i u Otosu...ja sam u toj Aniti prije 3 godine kupila steznik sa gaćicima (za ispod haljine za poslje ponoci na svadbi - da me malo stisne) i bio je odlican ali dosta sam ga platila cca. 350 kuna....a da stvar bude gora koristila sam ga samo taj jedan put...mislila sam da cu ga barem moc iskoristiti za poslje poroda, ali je broj 36 i premal mi je, ja sam inace 40 bila prije trudnoce, a bas su nam jucer na tecaju rekli da kupujemo steznike konfekcijskog broja koji smo nosile prije poroda....
izdajalica - nije ju lose imati sa sobom, mojoj je prijateljici zlata vrijedila...ali sve ovisi o tvom stavu prema dojenju, odnosno da li imas u planu ako budes mogla normalno dojiti to ciniti samo na sisu ili si mislis olaksati pa tu i tamo izdajati...ako mislis izdajati ja bi ti preporucila da je kupis unaprijed i poneses u bolnicu, pa ako zatreba imas ju...pogotovo zato sto ju mozes preko ebaya kupiti za 180kuna, a inace u ljekrani kostaju oko 400 kuna....alternativa ti je da ju ne kupis pa ti zatreba, a onda ti muzic nema izbora nego trk u ljekranu i platiti koliko se trazi....
robica - kbc osijek ne dozvoljava do donosis svoju robicu, oni bebe oblace u njihovu bolničku odjecu (samo prvi dan bebe budu u "kifli"), samo, naravno, na dan kada ides kuci obuces ju u svoju robicu....

Uhhhh sto sam pametnica user posted image user posted image user posted image

I + G = E & L

clock-img

01.06.2012, 15:14

clock-img

Sunshine28

pencil-img

2443

e da, teta na tecaju nam je svima savjetovala da svakako kupimo steznike i da ih obavezno nosimo u babinju - uvijek kada znamo da cemo duze hodati, sjediti, baviti se bebom...uz to, da bi sto prije stale u svoje stare hlace rekla nam je da nakon poroda obavezno unutar 24 sata legnemo na stomak i u tom polozaju izdrzimo barem 20 minuta, a da bi idealno bilo kada bi mogle u tom polozaju odspavati malo...i tako svaki dan kroz babinje kako bi se maternica vratila na staro mjesto..upozorila je da se u špočetku u tom položaju može malo pojačati krvaranje, ali da je to normalno....
eto user posted image

I + G = E & L

clock-img

01.06.2012, 16:02

clock-img

andydea

pencil-img

4754

ja sam iskreno protiv izdajalica ako normalno dojiš,samo ako imaš puno mljijeka onda se izdajaš,ali ja sam to obavljala ručno....općenito ovaj put imam drugačiji stav prema dojenju,bočicama i dudicama....s curama sam to sve imala,ali sam se opekla..koliko god da mi je pomoglo,toliko je i odmoglo....kad dojiš nisu ti potrbne ni flašice,ni dude jer samo time smanjuješ protok mljieka i gubiš ga...ja sam imala užasno puno mljijeka a dojila svaka 3h...gurala dude da ne plaču...a ubiti bebi treba ponuditi sisu svaki puta kad plaće,pa makar to bilo svakih 20min...to govore i na tečajevima...bebe oje koriste dude manje jedu,a više su nervozne,teže prihvačaju sisu,a ako koriste bočicu,odviknu se sa sise...to je moj stav...jer ipak sam to sve prošla....neki su drugi put pametniji,a ja trećiuser posted image ....ali naravno sve je na vama...

LAURA 11.01.2002
LANA 23.05.2006

clock-img

01.06.2012, 16:10

clock-img

andydea

pencil-img

4754

hahaha vidjela sam komentare na sliku....svi mi govore da imam mali trbuh...samo vi RR velite da je veliki....neka neka...ja happy....to sam vam ja i samo sam loptu progutalauser posted image user posted image user posted image

LAURA 11.01.2002
LANA 23.05.2006

clock-img

02.06.2012, 10:25

clock-img

andydea

pencil-img

4754

jutro,dal je netko za žgance s kakaom???user posted image user posted image user posted image

LAURA 11.01.2002
LANA 23.05.2006

clock-img

02.06.2012, 17:56

clock-img

ines_os

pencil-img

588

suny i andy hvala na pomoći
ja sam danas obavila zadnju kupnju za user posted image sada je mama na redu

a to ćemo iza vikenda,sama na miru

pozdravuser posted image

clock-img

02.06.2012, 23:02

clock-img

mirna32

pencil-img

28

vecer trudnjace moje...kako ste mi...evo ja jako umorno jedva cekam da se izvalim na trosjed...evo sao da vam se pohvalim nasim novim kolicima :) danas smo ih kupili....user posted image
user posted image

clock-img

03.06.2012, 11:13

clock-img

andydea

pencil-img

4754

jutrouser posted image user posted image user posted image  evo ja svoju kavicu danas popila na balkonu,vani je predivno....Mirna kolica su superuser posted image user posted image user posted image ....Bella i ja sam dobila užasno puno ceulita,a nisam ga skoro uopće imalauser posted image ....da sigurno nam je to od ležanja,ali stesat čemo mi to...user posted image  Ines slobodno ti pitaj kaj god trebaš,zato jesmo tu,da si pomažemo i družimo....user posted image user posted image user posted image ...pa mi smo već prijateljice,a ne poznajemo seuser posted image

LAURA 11.01.2002
LANA 23.05.2006

clock-img

03.06.2012, 23:38

clock-img

mirna32

pencil-img

28

hvala trudnjace moje...razocarala sam se jucer kad sam dosli po kolica jer ona koja sam htjela kad sam vidila uzivo imala su oooogoroooomne tockove to mi je bilo uzasno...tako da smo se ipak odlucili za ova..nisam bas bila odusevljena al sve sto dalje sve mi se vise svidjaju...
mi smo danas cijeli dan na rockasu od mog malog necaka...moja mrvica me danas posebno po mjehuru i mokracnim kanalima udara u jednom trenu sam bila mokra sva izmedju noguuser posted image user posted image
doca mi je na zadnjem prgfledu rekao da se vidimo za 3 tj i da to dat smijem dobiti samo jednu kilu..ja mislim da sam jednu dobila za pet dana hehe...al cini mi se da sam puna vode...a o celulitu da ni ne pricam...dobila sam ga i po rukama...a do sad sam dobila sve skupa 11 kila u ovih 28 tj...jos me ceka najgori dio za kilazu a ja vec sad moram paziti..a i imam problema s visokim tlakom..jel ima koja do vas s tim problema??

clock-img

04.06.2012, 10:33

clock-img

zuti.leptirić

pencil-img

82

Dobro jutro!
Evo mene nakon aktivnog vikenda, non-stop u setnji,parkiću, s obitelji...
e tako sam se pocela uspuhivat nakon kratkog hodanja...otezano disem..bas osjecam bebu kako se dize i pritisće mi prsni koš da jedva dodem do zraka..u sub se user posted image ritala cijeli dan,a jucer skroz slabo..naime, jucer sam imala nekoliko jakih grceva tj.stezanja da sam pomislila da cu rodit!user posted image ..i to u razmacima 10 min..

andy, bas izgledas mlade nego imas,trbuh taman!user posted image user posted image ja imam 24,a vec drugo..mozda cu i ja s 27 bit na trecoj user posted image .
e i ja imam stalno niski tlak,ispod 100,al da je visi nebi se dobro osjecala,jer sam navikla na niski...user posted image

clock-img

04.06.2012, 15:59

clock-img

Sunshine28

pencil-img

2443

ej cure...i mi smo imali aktivan vikend pa se nisam javljala...dobro smo, ali isto kao leptiric, jako se brzo uspusem i bas osjetim kako mi je beba popela i ne da mi disati normalno...jedva cekam pregled u srijedu, odmah poslje idem po nasa kolica, javili su nam - stigla su! :) tu je i odluka oko mora, nadam se da ce doktorica reci da je sve ok i da mogu ici...moj tata i dalje drami, kaze da nisam normalna sto hocu ici na more, da je dug put, da ce biti prehladno za kupanje....znam da se samo brine za mene ali me to sve jako nervira....

I + G = E & L

clock-img

04.06.2012, 17:25

clock-img

mirna32

pencil-img

28

dan zene moje...user posted image
evo i mene danas...cistila sam malo po kuci i tako...
sto se tice toga da vam bebe pritiscu prsni kos nemate pojma koliko imate s tim srece ...kod mene je jako nisko..i udara me stalno dole po mjehuru trcim na wc doslovno svakih pola sata..danas me posebno udara dole imam osjecaj da ce mi ispast pa mi je malo teze kad trebam hodati...al ja se trudim biti aktivna nemogu lezat hvata me nervoza u nogama kad dugo sjedim ili lezim..i stalno bi nesto radila ili isla nekuda nemam mira ni dva sata hehe...

clock-img

04.06.2012, 21:49

clock-img

andydea

pencil-img

4754

većeruser posted image ....umjesto ujutro....moram vam se javitiuser posted image ...Hvala svima na komplimentima....za slikicu...kaj se tiče tlaka ja imam užasno niski tlak i anemična sam cijeli život...sad na zadnjem pregledu tlak mi je bio 89/55....katastrofa....uz moje tablete za trudnoću,još trošim i željezo i jedem tonu povrća i voća...ali eto bez kave ujutro ja ne funkcioniram...ja sada idem sve češće i češće na wc,mali i dalje udara,ali pokreti su veliki i osjećam polako djelove tjela...jučer sam mu napipala nogicu...user posted image ...moj sljedeći pregled je tek 29.6,a onda ću već puhati po vručini....pozz

LAURA 11.01.2002
LANA 23.05.2006

clock-img

05.06.2012, 07:48

clock-img

ines_os

pencil-img

588

dobro jutrouser posted image
mi smo budni od 6 sati otpratili tatu na posao,nismo mogli spavati od bolova u leđima i stomaku,a ne znam šta je....

danas tmuran dan a miuser posted image

pozdrav

clock-img

05.06.2012, 07:59

clock-img

Sunshine28

pencil-img

2443

dobro jutro! user posted image
da, da, dobro vidite, nema ni 8 sati, a ja sam budna...nicim izazvana sam se probudila u pola 6 i nisam vise mogla zaspati! nikada mi se takvo sto nije dogodilo, legla sinoc u uobicajeno vrijeme i jos sam imala jako aktivan dan...izgleda da se cuda ipak događaju user posted image user posted image user posted image
moja se beba izgleda tako namjestila da mi glavicom tiska pluća, a nogicama lupa po mjehuru tako da osim sto ne mogu disati i ja isto konstantno trcim na wc, iako nocu vise nije tako strasno, odem samo jednom ili nijednom...prije par tjedana sam isla i po 3-4 puta...
andy i ja imam kronično nizak tlak, cijeli zivot...prosjek kada mi mjere kod gin. je 100/60, ali za biti i 90/55...tako da se i ja pijem željezo u tabletama...
e da, i moja beba je i dalje jaaaaaako dobra i mirna...sve po starom, mice se, ali bez nekih udaraca, definitivno jako daleko od toga da mogu napipati nogicu...samo da bude tako dobra i kada se rodi user posted image
inace, vec se danima davim u tresnjama!!! mmmmmmmm user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image

I + G = E & L

clock-img

05.06.2012, 07:59

clock-img

Sunshine28

pencil-img

2443

ooooooo Ines, pa mi smo danas obje opako uranile!

I + G = E & L