writing-img

RE: Depresija u trudnoći

clock-img

19.09.2012, 09:13

clock-img

leptirica 15

pencil-img

199

draga klaudija, skidam kapu.. čitla sam tvoje postove iz trudnoće kad si iala razdoblja najvećih strahova.. ali kako kažeš strah je dio nas.. pokušavam si predočiti da nije realan..

to naše stanje je bolest kao i svaka druga koja zahtijeva pozornost i lijekove...

ipak mi se dogodi unatoč lijekovima da kad me nešto izbaci iz ravnoteže ne mogu spavati dobro i onda se ujutro probudim kao prebijena, kako reče pčelica..

clock-img

19.09.2012, 09:32

clock-img

mala pcelica

pencil-img

5866

kako ste mi curke danas?

klaudija zar i on ima smanjen libido user posted image pa muž će me ostaviti user posted image

?"Često čovjek trpi i nekoliko godina, smiruje se, podnosi i najokrutnije kazne, i odjednom se slomi na nekoj sitnici, na nekoj gluposti, gotovo ni zbog čega."

clock-img

19.09.2012, 16:30

clock-img

klaudija77

pencil-img

88

Letirice,da bilo je pretesko,i kada sam svjesna da moje crne misli i moji strahovi
nemaju veze sa realnoscu,svejedno djeluju tako stvarno i cini se da nikada nece proci.

Mala pcelice mislim da bi i mene moj mogao ostaviti,jos komplicirana trudnoca ,
pa sad i AD,ma strasno...

clock-img

19.09.2012, 16:52

clock-img

leptirica 15

pencil-img

199

drage moje, evo vratila sam se sa psihoterapijske seanse.. tužna, raazočarana, ljuta....

on kaže svašta, da projiciram ljutnju na njega, da imam obrambeni mehanizam, aj ajednostavno ne shvaćam kaj on meni priča i kaj mi hoće reći.. danas sam totalno razočarana.. tvrdi da moja mam nije bila dobramajka a ja znam da jest, to nitko ne može osporiti.. ma..

veli da svi strahovi koje osjećam imaju korijen u djetinjstvu i da sve jaj osjećamo ko odrasli ljudi ima korijen u djetinjstvu a ja znam da sam se tak počela osjećati kad je mama umrla. nije mi jasno kakveveze ima djetinjsstvo s tim.. ma.. i sad sam opewt na početku, sama uplašena i razočarana životom.. užas..

clock-img

19.09.2012, 16:54

clock-img

leptirica 15

pencil-img

199

a obje ste već neko vrijeme u braku, ne vjerujem da je seks jedino što vas veže, pa nije to razlog da te muž ostavi. barem je kod mene tako.. kad me gnjavi sa tim a meni se neda velim mu to..

clock-img

19.09.2012, 18:24

clock-img

mala pcelica

pencil-img

5866

ma ja ne mogu preko svoje volje da rasirim noge to mi je tako fuuuuj,a stvarno nemam volje user posted image
a nek ide traziti drugu ako oće,sta ja tu mogu,njima je to itekako bitno ....

?"Često čovjek trpi i nekoliko godina, smiruje se, podnosi i najokrutnije kazne, i odjednom se slomi na nekoj sitnici, na nekoj gluposti, gotovo ni zbog čega."

clock-img

19.09.2012, 18:38

clock-img

leptirica 15

pencil-img

199

je i mojem je ali kao kažem ne onda je to ne on to već zna u početku je bilo durenja li sad već zna i priviknuo se na to.. ipak me svaki dan ispituje i to mi na živce ide ali barem poštuje želju i mišljenje koje mu dam..

clock-img

19.09.2012, 22:10

clock-img

klaudija77

pencil-img

88

Ma sve je individualno,ako je meni velafax smanjio libido ne mora znaciti da ce svima.Ja sam na zoloftu bila potpuno frigidna,a moja prijateljica nije.A na velafaksu slabiji libido,ne mrtav,i teze postizanje orgazma.Muz je upoznat sa nus pojavama,i za sada ima razumijevanja,nadam se da sve to ne odradjuje neka druga pa je on tako fin user posted image .Ali kako god ja se ne skidam sa velafaxa.

clock-img

19.09.2012, 23:06

clock-img

mala pcelica

pencil-img

5866

i meni je na zoloftu bio mrtav libido,a posto je velafax jako sličan zoloftu pretpostavljam da me čeka isto user posted image

JOOOOJ DODJE MI DA VRIŠTIM ŠTO NE MOGU DA IMAM NORMALAN ŽIVOT KAO I SVI OSTALI LJUDI!!!

cijelog života me prati sve ono što ne valja,bolje da se nisam ni rodila,promašaj za promašajem....

< Poruku je uredio mala pcelica -- 19.9.2012 23:09:50 >

clock-img

20.09.2012, 13:53

clock-img

leptirica 15

pencil-img

199

pčelice draga, svatko ima svoju svrhu u životu, bio toga svjestan ili ne.. nama je malo teže ići kroz njega, takva je priroda naše bolesti.. nažalost.. ali to nije razlog da odustanemo od njega.. svakome je teško ima ljudi kojima je puno teže nego nama.. stvar percepcije.. sigurno ima stvari koje su ti bile dobre u životu.. možda ti taj velafax neće poremetit libido?

a što je sa onom idejom psihoterapije?? jesi li riješila štogod?

imaš djecu ili dijete, to sigurno nije promašaj..??

clock-img

20.09.2012, 15:38

clock-img

mala pcelica

pencil-img

5866

ništa od psihoterapije za sad,za privatno nemam novaca,...
imam jednu curicu od 3 god...

clock-img

20.09.2012, 16:46

clock-img

leptirica 15

pencil-img

199

draga pčelice, voljela bih da postoji čarobni štapić kojim ćemo izbrisati muke koje nas muče, ali njega nema.. ni za mene ni za tebe, žalosno ali istinito.. ah.. barem imaš dijete.. to te ne veseli? moraš biti jaka zbog nje..

clock-img

20.09.2012, 19:14

clock-img

klaudija77

pencil-img

88

Ja danas nekako lose,bebu muce kolike,i to me smara,
nisam se naspavala jer je nesto se budio cijele noci.
A muci me i probava pa sam na strogoj dijeti i fali mi slatko.
A i vtijeme mi ne ide na ruku,kisilo je cijeli dan.
Uz to pokusavam izbaciti lexsaurin ili xanax iz svakodnevnice,
ali ne ide bas.
Nadam se da ste vi bolje....

clock-img

20.09.2012, 19:48

clock-img

leptirica 15

pencil-img

199

draga klaudija, nisam nešto naročito dobro.. osjećam se loše isto ko i ti.. zašto pokušavaš xanax izbaciti? ako ti je od njega bolje..

clock-img

21.09.2012, 09:04

clock-img

quess

pencil-img

67

drage moje,nije me bilo par dana,iskreno,bila sam katastrofa,opet vještica došla,test negativan,oko mene sve trudnice a ja "luda".plakala sam kad bi god ostala sama ili sa mužem,baš me bilo dotuklo.možda i za to što sam ostavila xanax koji sam pila zadnje 3 godine,evo sad ima mjesec dana da ga ne pijem i na početku mi je falio al sad mogu i bez njega.
meni zoloft ne utječe na sexualni život i žao mi je drage moje da vama stvara takve probleme,al ne reagiramo svi isto na isti lijek,pokušajte sa nečim drugim,znam da nije lako prelazit sa jednog lijeka na drugi lijek al moram priznat meni sex dosta pomaže i osjećam se super poslije njega tako da ne bi mogla zamislit kao bit bez njegauser posted image
još kad bi nam Bog podario bebicu,imam osjećaj da bi svi moji problemi nestali al valjda je ovo neka kušnja koju treba preživit i ostat pri "zdravoj" pametiuser posted image

clock-img

21.09.2012, 11:10

clock-img

klaudija77

pencil-img

88

Leptirice ne zelim da se navucem svakodnevno na xanax,po potrebi
cu i dalje piti.

I ja sam mislila da kada rodim nis me vise nece pokolebati,pa me posporodjajna
uvjerila u suprotno.Cijeli zivot je neka vrsta borbe,bitno je ne predavati se NIKADA.

clock-img

21.09.2012, 15:25

clock-img

mara6_99

pencil-img

37

drage moje curke!
samo da vas sve pozdravim, da znate da mislim na vas i ovaj forum, čitam vas uredno, ali ne pisem jer moj maleni i ja smo sami i uzivamo i njemu pripada sva moja paznja i vrijeme, zasluzio je user posted image
inace sam ok, i dalje pijem svoju terapiju - fevarin 50 mg+ misar 0,5 mg / dan i sjajno sam, smanjit cu misar na 0,25 mg cim maleni malo vise bude spavao nocu.
i dalje cu piti lijekove, ne zelim se muciti bez njih, ovako sam zaista dobro... i trudnocu sam odradila na ljekovima, beba je odlicno, lijepo spava, puno papa i u 2 mj je dobio 2 kg i narastao 8 cm, sad je 5.800 i 61 cm.... s njim je sve uredu,a to mi je bila zivotna misija, sto se mene tice mogu piti lijek dozivoto, sad me vise nije strah user posted image
ljubim vas sve i svima puno srece na svim zivotnim poljima, zivot je lijep i cvrsto vjerujete u to!

m006 i klaudija77 - kolike? imaju/imale su vase bebe?
ja mislim da mom malom prestaju.... ali bila je borba prvih 1,5 mj user posted image

clock-img

21.09.2012, 16:20

clock-img

klaudija77

pencil-img

88

Eeee draga drago mi je da si dobro,samo uzivaj.Meni se ne da da uzivam jer me probava jako muci,
i sada postoji mogucnost da mi je to nuspojava od AD.A kako da ga prestanem piti kada nisam najbolje,a prije njega mi 4 vrste nisu pomogli,pa se bojim promjene.Moj mali je isto napredan tezak 5.600kg,a dug 62cm,bas porastao za ova dva mjeseca,a kolike ga muce strasno.A ne prestaju nimalo cak mi se cini da su jace,ili je on jaci pa glasniji.
Pozzz...

clock-img

23.09.2012, 15:36

clock-img

leptirica 15

pencil-img

199

gdje sre, kako ste sestre moje..?

nikog nema na forumu??

clock-img

23.09.2012, 16:47

clock-img

mala pcelica

pencil-img

5866

evo mene,ja još nisam počela piti svoju novu terapiju,sve nekako odgadjam zbog nuspojava jer znam sta me ceka,ako mi bude kao i prosli put kad sma mjenjala ima da ludim 2 mjesecauser posted image al od sutra cu početi,moram.....

clock-img

24.09.2012, 08:43

clock-img

quess

pencil-img

67

dobro jutro,kako ste mi sve odreda?user posted image
pčelice jesi počela sa novom terapijom?

clock-img

24.09.2012, 09:46

clock-img

mala pcelica

pencil-img

5866

evo popila prvu user posted image

clock-img

24.09.2012, 13:31

clock-img

mala pcelica

pencil-img

5866

ja ću od velafax umrujeti,pa šta je ovo...pola sata nakon sto sam ga popila uhvatila me mucnina i ispovracala sam se ziva,zatim preterano lupanje srca,onda neko trnjenje kroz tijelo,ali kao da me sve peče kao zarenje neko,lezala sve do sad i kad sam ustala visim da mi je i vrtoglavica....ne mogu da vjerujem da ima tako jake i izrazene nuspojave user posted image klaudija koliko su ti sugo trajale nuspojave?? psihijatar mi radi od 2 danas i odmah cu ga nazvati da vidim dal je to tako normalno il ja opet nisam normalana ....

clock-img

24.09.2012, 15:11

clock-img

mala pcelica

pencil-img

5866

zvala psihića rekao je da odmah prekinem sa uzimanjem velafaksa,prejake su nuspojave i da se vratim na calixtu pola uveče,a za xanax stoji 3 x dnevno po pola tablete .....katastrofa,očekivala sam nuspojave ,ali ovakve nisam ni iz bliza user posted image

clock-img

24.09.2012, 16:25

clock-img

leptirica 15

pencil-img

199

dobro je draga da si ga nazvala, da si bila toliko pametna.. ma.. meni recimo ruke drhte od lijekova, prije mi nisu, sad vidim da mi drhte i to nakon kaj sam par put prolijala ono kaj sam nosila u rukama.. i strašno mi se suše usta.. makar pijem onda jako špuno vode, što kažu da je dobro, ne?? he, he..!! imam navečer vrtoglavicu od xanaxa, točno sam šprimijetila kad tonem u san da mi pred očima ide sve onako kao da se okreće.. ali to je sve ništa naspram toga da lijepo odspavam i da mogu koliko toliko normalno funkcionirati.. :-)