cookie-img

Web stranica upotrebljava kolačiće

Ringeraja.hr koristi "kolačiće" za pružanje boljeg korisničkog iskustva, praćenje posjećenosti i prikaz oglasa. Postavke prihvata kolačića podesite u vašem internet pregledniku. Nastavkom korištenja smatra se da se slažete s korištenjem kolačića u navedene svrhe.

writing-img

RE: Depresija u trudnoći

clock-img

06.09.2012, 14:43

clock-img

m600

pencil-img

6732

iskreno meni je strašno teško pala "dijagnoza" i ona me dotukla, dotad sam bila super s ponekim napadajima panike,ali teško mi je i dan danas prihvatiti da uopće imam psihički poremećaj i to glupi strah user posted image

26.09.2009- velika sekica
21.10.2011-mali čupavac

clock-img

06.09.2012, 17:00

clock-img

leptirica 15

pencil-img

199

m600, baš sam danas razmišljala o tome, u kolikoj me mjeri ograničava to moje stanje. i skužila da baš u ničemu, jedino kaj sam dosta često osamljena i povremeno me prime nervoza, izgleda da se se ljudi distancirali od mene zbog toga, da li je to strah ili kaj ne znam. uglavnom, protumačila sam si to tako da pijem lijekove za svoje stanje isto tako kao što moj suprug pije lijekove protiv visokog tlaka. on ima svoju boljku, a ja svoju, makar znam da sam je od stresa zaradila.. sad se samo nadam da je štitnjača u redu pa da ne moram dodati listi lijekova još i to.. vidjet ćemo..

luiza, zaboravila sam reći da nisam spremna ubijati svoju nerođenu djecu samo zato da bi eventalno jednog dana rodila živo i zdravo dijete.. a što je sa onima koji nisu bili te sreće? već imam tri nađela na nebu, trebam li još tri ili više? ma..

clock-img

06.09.2012, 20:21

clock-img

luiza1

pencil-img

47

joj leptirice nadam se da nisi nešto pogrešno shvatila i da te nisam uvrijedila!!!!!samo sam htijela podjelit s tobom priču svoje prijateljice koja je isto prošla teške spontane i na kraju je ipak uspjela!!!to je samo njezina priča i s time sam ti samo htijela reć da uvjek postoji nada da će biti bolje....

clock-img

06.09.2012, 20:49

clock-img

leptirica 15

pencil-img

199

luiza, moj terapeut kaže da uvijek moramo bitičisti sami sa sobom, i vidjeti stanje takvo kakvo jest a ne onako kako bismo mi željeli da bude. još do prije nekog vremena bih ti slagala da me nisi uvrijedila ali više neću tako. jesam se uvrijedila ali to nije tvoja krivica. jer je moja situacija iznimno teška i priblem je složen, čak i kad oduzmemo ovo psihičko stanje u kojem se nalazim,a koje je još jedna u nizu otežavajućih okolnosti, čisto i zbog anatomije moga tijela.maternica.. temperatura.. sklonost infekcijama.. teško da ću ikad postati majka biološkom djetetu. čim prije prihvatim tu činjenicu bit će mi lakše. ne treba živjeti u oblacima. neke žene možda mogu to tako ići iz trudnoće u trudnoću ali ja ne mogu niti to ne želim. teško mi je zbog mene same jer patim i zbog dječice koja su umrla a da nisu ni živjela. treba biti iskren i ne zavaravati se. tko zna, možda kroz neko vrijeme budem drugog mišljenja ali to je moje trenutačno stanje.

kažem nije tvoja krivica, niti moja, to je jednostavno tako.. činjenice..

clock-img

07.09.2012, 09:33

clock-img

quess

pencil-img

67

meni je jutros došlauser posted image ,baš sam si katastrofauser posted image

clock-img

07.09.2012, 09:34

clock-img

m600

pencil-img

6732

i ja sam osjetljiva i sve živo me povrijedi i nervira... često imam i ispade plača, tih glupih emocija...baš me stegne...najgore je kad se to desi u društvu,ali ne dam se...borim se,,,svaki dan mi je borba i ne zatvaram se u kuću, nego sam što više vani u društvu... suočavam se s trgovinama, vožnjom auta, iako u meni se sve kida....ali zatvoriti se u sebe i kuću mi ne pada na pamet jer ja volim život i živjeti!!!! padnem, otresem koljena i nastavim dalje...često je teško,ali ja mislim da će sve to nekako proći...imala sam ja već ovakve stvari kao mala djevojčica...jako jako puno strahova koje sam prešla,jedino napade panike nisam imala (valjda) i izvukla sam se...sad je malo jače,ali nadam se i ovdje pozitivnom kraju....

21.10.2011-mali čupavac

clock-img

07.09.2012, 09:39

clock-img

m600

pencil-img

6732

IZVORNA PORUKA: quess

meni je jutros došlauser posted image ,baš sam si katastrofauser posted image

quessuser posted image žao mi jeuser posted image user posted image user posted image
šaljem ti veliki zagrljaj....nema veze idemo dalje....i mi smo u borbi s tobom user posted image user posted image user posted image

21.10.2011-mali čupavac

clock-img

07.09.2012, 09:46

clock-img

leptirica 15

pencil-img

199

guess draga, ne znam kaj da kažem.. žao mi je.. možda da pokušaš sa sebe otkloniti taj pritisak zatrudnjivanja? i dalje budi s mužem ali neka to bude nekako spontanije, bez pritiska, ako možeš naravno.. onda će i tijelo biti oslobođeno stresa pa će sve normalnije funkcionirati.. sjećaš se mojeg prijašnjeg posta, kako sam zatrudnila drugi put? uopće nisam mislila o tome, i odmah taj mjesec se dogodila trudnoća..a baš sam izbacila taj film iz glave..

m600, ponavljam, vidjeti stvari takve kakve jesu a ne kakve bismo mi željeli da budu.. ali veliki BRAVO jer se boriš s tim i ne dozvoljavaš da te pokori.. B R A V O !!!!

pčelice, kako je?

girlpower, ti se dugo nisi javljala?

luiza, a ti?

clock-img

07.09.2012, 09:50

clock-img

m600

pencil-img

6732

vidim stvari takve kakve jesu,ali ja se trudim da one ne ostanu takve...jer neće meni tablete pomoći toliko..one su mi samo štake (bar se tako nadam) ja vjerujem,a moja vjera je da ću jedan dan biti sretna i bez napadaja panike..user posted image

21.10.2011-mali čupavac

clock-img

07.09.2012, 10:00

clock-img

mala pcelica

pencil-img

5866

evo i mene user posted image
opet glupi snovi,opterecena sam sa tom kućom i selidbom pa sad sanjam to user posted image
da se meni riješiti tih paničnih napda mislim da bi mi zivot bio puno laksi i da bi sve ostalo puno lakse podnjela,al ne znam više na koji način,životnu situaciju ne mogu da promjenim nemam sredstava za to,samim tim i otezan mi je oporavak od paničnih,mislim sve dok ne sredim svoju materijalnu sigurnost da se necu uspjeti riješiti paničnih...mozda griješim,al sad mi se tako čini ..ne znam dal stvari vidim onakve kakve jesu ili ne,al znam da kristalno jasno vidim da ne vidim izlaz iz ove situacije user posted image
idem da drmnem pola xanaxa da se opet ne skenjam danas user posted image

?"Često čovjek trpi i nekoliko godina, smiruje se, podnosi i najokrutnije kazne, i odjednom se slomi na nekoj sitnici, na nekoj gluposti, gotovo ni zbog čega."

clock-img

07.09.2012, 10:17

clock-img

m600

pencil-img

6732

koma pčeliceuser posted image i ja sam noćas imala noćne more... uh! sad ću na kavu kod prijateljice i malo se opustiti i tako...proći će dan
držite se cure

21.10.2011-mali čupavac

clock-img

07.09.2012, 15:53

clock-img

leptirica 15

pencil-img

199

onda ado nema izlaza, jednostavno se pomiriti s tim.. ine trošiti energiju na ono što sene može promijeniti i ŽIVJETI U TRENUTKU KOJI JE SADA A NE KOJI ĆE BITI.. makar su nama svi trenuci tako nekako loši, takva je priroda naše bolesti.. o.. ma..čini mi se da sam danas palau neku depru duboku, namam volje.. sama cijele dane... prijateljice su me ostavile, nitko se ne javlja.. i zbog toga sam jadna..

i kad mi muž dođe doma s posla najradije bi se maknula od njega jer me srdi njegovo ponašanje.. prigovara za cigaretu, prigovara za ovo, pa za onda niti nemam voje družiti s njim.. nemam slobode.. ma..

clock-img

07.09.2012, 21:37

clock-img

leptirica 15

pencil-img

199

drage moje žene.. da vas pozdravim samo, idem u njemačku na tjedan dana pa se vjerojatno nećeo čuti ovih dana..

kad navratim na forum nadam se da će biti više veselijih a manje tužnijih postova od vas..

idem sestrični, na maksimalno opuštanje i uživanje..

i još nešto, veliki preokret, danas SMO KUPILI AUTO!!!

baš sam sad išla doma i kad sam ga vidjela na dvorištu, oteo mi se smješak s lica..

barem neke dobre vijesti od mene..

pusa svima, ako budem u mogućnosti navratit ću naorum da vas čujem malo, ako ne, za tjedan dana sigurno..

clock-img

07.09.2012, 23:02

clock-img

mala pcelica

pencil-img

5866

sretno leptirice,zelim ti lijep i opuštajući provod user posted image user posted image

ćestitam na autu,vjerujem da te je to malo podiglo user posted image user posted image

ja bi da si kupim kuću,možda onda ozdravim user posted image user posted image

?"Često čovjek trpi i nekoliko godina, smiruje se, podnosi i najokrutnije kazne, i odjednom se slomi na nekoj sitnici, na nekoj gluposti, gotovo ni zbog čega."

clock-img

08.09.2012, 11:06

clock-img

m600

pencil-img

6732

sretan put draga i neka ti to bude odmor za dušuuser posted image

21.10.2011-mali čupavac

clock-img

11.09.2012, 12:08

clock-img

Ema28

pencil-img

9

Bog cure, evo i mene,
cili prošli tjedan mi je bio poprilično ispunjen pa nisam imala vremena za ništa pa tako ni da mislim na gluposti i super sam se osječala a danas sam opet koma, i to od jednom. cilo jutro sam bila ok a sad ima jedno pola sata sam užasno nervozna i ruke mi se tresu. trebala bi nešto pojest prije posla a želudac mi se okreće na samu pomisao da stavim nešto u usta. šta se to dešava u našem mozgu da se tako grozno i nemoćno osjećamo i hoće li to ikada prestat. Šta da napravim da budem bolje? Kako da se izlječim? Puno pitanja a nema odgovora. Suprug mi za vikend ide na poslovni put a mene već hvata panika kako ću ostati sama doma sa malenom. Ne mogu vjerovat kako sam nekad podnosila stres, ne bi ni trepnula a sad me i naj manja glupost izbaci iz takta, plačem za svaku sitnicu. Molim se Bogu svaki dan da mi da snage da ovo prebrodim pa kad mi se taman učini da idem nabolje nekakva me glupost vrati pet koraka unazad.
Cure moje nadam se da ste vi bolje volje jer me to tješi da ću onda valjda i ja biti.

clock-img

11.09.2012, 12:10

clock-img

Ema28

pencil-img

9

leptirice sretan put i ljepo se odmori
quess žao mi je što si ponovno razočarana, ali ne može stalno kišit, mora i nama izači sunce

clock-img

11.09.2012, 15:36

clock-img

beba7

pencil-img

46

Hallo emma 28
znam kako ti je ,taj problem imam i ja i borim se svaki dan . imas li jos djece ,
jos sam nova pa mi pomozi da te mogu bolje razumjet?

clock-img

17.09.2012, 09:15

clock-img

Ema28

pencil-img

9

bog beba7, i ja sam poprilično nova na forumu ali s ovim se borim već 2 god. imam samo curicu od 3 god, trenutno ne mogu ni pomišljat na drugo djete zbog drugih zdravstvenih tegoba ali me je isto strah da kad mi liječnik bude rekao da mogu bit će me strah kako ću ja to sve ponovo podnjeti. Jutros sam se brobudila sa užasnom nervozom u trbuhu, pokušavam se smirit i opustit ali mi ne ide naj bolje. Vikend mi je proša super, čak sam zadivljena kako smo nas dvi sve super odradile. suprug je bio na putu a nas dvi smo i šetale, i igrale se, i spremale ručak, i kolače i bilo nam je predivno. a danas, danas sam opet u bedu, a zašto nije ni meni jasno, jednostavno mi tako dođe. nema nekog posebnog razloga jednostavno mi tako dođe. Želudac mi je malo bolje hvala Bogu, Controloc je počeo djelovat iako sam prošli tjedan bila koma po tom pitanju, vagala sam se i skužila da sam smršavila 4 kg u misec dana. nekima bi to bilo super ali ja ne želim mršavit i nije mi potrebno ali jednostavno mi ova nervoza ubije svaku želju za hranom.
beba kako si ti? kako se ti osječaš? koliko djece imaš?

clock-img

17.09.2012, 19:00

clock-img

leptirica 15

pencil-img

199

drage moje, evo me vratila sam se doma jučer.. jeste li malo bolje? nadam se da jeste.. bilo je lijepo i tako opuštajuće.. tako da mi je skoro došlo žao jer sam morala ići doma.. i odvojenost od muža mi je dobro došla, ponovo smo se poželjeli jedno drugoga, super..

clock-img

17.09.2012, 22:43

clock-img

mala pcelica

pencil-img

5866

leptirice bas mi je dtago da si se konačno malo opustila user posted image

ja sam danas bila kod psihijatra ,skinio ne ca calixte i stavio na Velafax 75 mg,rekao mi je da xanax popijem čim se probudim (ja pijem po pola tablete jer me cijela tabl. sruši pa moram da odspavam,pola je 0,25 mg ) poslje doručaka da popijem velafax ,preko dana opet pola xanaxa,ako ima potrebe i naveče pred spavanje isto pola xanaxa i tako 2 tjedna,a ako ne osjetim neko veće poboljšanje da uvedem još jedan velafax oko 18 sati ...sad ćemo viditi kako će biti sa tom terapijom

jel pila koja od vas taj Velafax?

< Poruku je uredio mala pcelica -- 17.9.2012 22:51:08 >

clock-img

18.09.2012, 09:39

clock-img

leptirica 15

pencil-img

199

pčelice, hvala ti.. velafax nisam pila ali imam xanax sr 1 mg jedan navečer za popit, pa sam možda i zbog njega umorna preko dana.. dođe mi da sam tak umorna da jednostavno moram odspavari, baci me s nogu nešto..

neka, barem mogu spavati..

probaj sa tom terapijom, možda bude učinkovitija..

ostale djevojke kako ste? ima li kakvih novosti?

clock-img

18.09.2012, 14:35

clock-img

klaudija77

pencil-img

88

E draga ja sam ti na velafaxu,ujutro jednu od 75mg i navece jednu,po potrebi xanax.
15 dana nakon poroda mi je uvedena ta terapija jer me ulovila posporodjajna
depresija,a inace sam depresivka koja se sa iste terapije skinula samo da bi rodila,
i pisala sam ovdje kroz koji sam pakao prosla,ali sam uspjela.
Evo moja mrvica lezi pored mene,i ponosna sam na sebe sto sam uspjela.
I posporodjajna je bila preteska ali evo dva mjesca kasnije kazem da se sve moze
prezivjeti ako se zeli,jos se pojave crne misli ali ih mogu kontrolirati,i ulovi me frka pa do kada biti
na terapiji,ali i to prihvatim kao sto netko rece kao terapiju za visok tlak.
Od velafaxa sam imala jake nuspojave na pocetku ali su i one prolazne,uglavnom sve hvale
digao me sa dna.Pozzzz....

clock-img

18.09.2012, 21:06

clock-img

mala pcelica

pencil-img

5866

klaudija koje nuspojave si imala? mene je svaki put kad mjenjam terapiju strah tih nuspojava user posted image
opet sam dr pitala o koristenju ad u trudnoći rekao je da nema skoro nikakve stetnosti i jedino bi se trebala smanjiti doza na početku trudnoce i na kraju ,onda mi na na siroko i na daleko pričao i pričao,uglavnom zakljucak je takav da se uz danasnju tehnologiju bilo kakve anomalije vide,radi se amniocinteza,gentske malformacije,otprilike veci uticaj (štetni) ima ako se majka ne lječi recimo od epilepsije,visokog tlaka,depresije,tj. ako ne uzima u trudnoci terapiju nego što je sam ljek štetan,a i danas su ljekovi puno bolji nego prije 30-40 god kad su se djeca radjala svakakva zbog ljekova,sve se to usavrsilo i svelo na najmanji moguci rizik što je olakšavajuća činjenica za nas "bolesne" user posted image

< Poruku je uredio mala pcelica -- 18.9.2012 21:08:45 >

clock-img

18.09.2012, 21:56

clock-img

klaudija77

pencil-img

88

Od velafaxa sam imala jako suha usta,vrtoglavice,jako preznojavanje
koje je i dalje pojacano,i slabiji libido.Sve se to smanji i donekle ne smeta,
a u uporedbi sa depresijom i ne primjetim te probleme.
Ja sam izgurala trudnocu bez AD,na pocetku mi nisu nis dali,kao do 4 mjeseca nis osim apaurina,i
bila sam koma,ma uzas,znala sam preplakati tri dana bez prestanka,i dva puta isla ginicu
sa idejom da prekinem trudnocu.I onda me psihoterapeutkinja ubijedila da nitko od
tuge i neraspolozenja nije umro,a za crne misli znam da nisu realne,i da je to prolazno stanje.I odlucila sam zadrzati
trudnocu sa idejom da mi nesto daju poslije cetvrtog,ali kako je psihic rekao kada osjetis bebu hormoni podivljaju i depra nestane.E tako je i bilo,nije doslovno nestala ali je bilo bar 60% bolje.Pa ti probaj bar ne piti nis prva tri mjeseca,pa poslije nesto uzmi,
ali ako ne ide tako samo slusaj ljekare i sto ti oni preporuce.
Ima ih dosta koji su pili AD u trudnoci,samo bolje kontroliras sve,mada sam ja svejedno radila sve moguce nalaze,i amnicintezu,i 4d,ma sve jer me bilo strah,jer strah je dio mene.Pa eto proslo je sada me peru neki drugi sptahovi,e ja razvuko na dugo i na siroko...pozzz....