KOPIRALA SAM LINK PA CU GA POSLJE POGLADATI ...(omakla mi se velika slova jbg
)
ja sam nekoliko god prije ove zadnje depresije imala jednu depru (tada nisam znala da je to depresija) spala sam na 50 kg,nisam jela ,mama i tata bi me bukvalno terali da jedem ,a ja sam za stolom plakala ko malo dijete jer nisam mogla da gutam tu hranu ,jer mi se gadila,samo sam lezala i pušila do iznemoglosti,popucale me vine po nogama od slabosti organizma,sve podlive sam imala,onda me mama vise nije mogla gledati kako propadam i odvela me dr opće prakse on mi je dao tada xanax /ja mislim/ da pijem 3x2 tablete,malo je reci da sam bila drogirana,tek onda nisam mogla ustati jer sam samo spavala ,kad sam to popila ustala sam i sve je bilo kao prije,ja sma se oporavila,čak sam i nesto kila vratila,tad još nisam imala panične...barem da sam znala sta mi se dogadja pa da sam se adekvatno lječila mozda bi do sad bila izlječena,al kad čovjek nesto ne znam onda ne moze ni da reaguje kako treba...onda mi se desilao ova zadnja depra i ista stvar se pojavila kao i prvi puta samo još u gorem stanju sam bila i tu su bili panični,koji su je javili prije te depre,ali ni onda nisam znala sta je to tj. nisam ih prepoznala... ne znam kako bi objasnila to kad samo lezis kao biljka i zelis da te svi puste na miru,da ti se niko ne obraća,a meni je bilo muka otići i do kupatila,ne mislim doslovno muka,nego nisam imala volje uopšte da ustanem da sjednem,a kamoli da odem do kupatila...i tako sam lezala kao biljka par dana i jedan dan sam osjetila da je gotovo i da ću se pozdraviti sa razumom,ni taj osjećaj ne mogu da opišem ,znam samo da je nešto najgore u zivotu sto sam dozivila ikad...samo tad sam ustala valjda od straha da cu skroz prolupati i rekla nek me vode negdje bilo gdje i bilo kome....malo je reci da u autu nisam mogla ni da sjedim uvijek bi lezala na zadnjem sjedištu...kad smo otisli kod tog psihijatra u mitrovicu,u njegovu ordinaciju su me unjeli,bila sam tamo sat vremena,pričala,plakala jaukala ni ne sjecam se vise sta sve,znam da sam od njega izasla svojim nogama,sa mješkom na licu i rekla muzu "idemo na pizzu"
zahvaljujuci njemu malo po malo sam se uspjela digniti,i dalje sam ja lezala,al mi je bilo lakse podnjeti sve oko sebe,dok se skroz nisam pridigla... ništa drugo nego PAKAO...