cookie-img

Web stranica upotrebljava kolačiće

Ringeraja.hr koristi "kolačiće" za pružanje boljeg korisničkog iskustva, praćenje posjećenosti i prikaz oglasa. Postavke prihvata kolačića podesite u vašem internet pregledniku. Nastavkom korištenja smatra se da se slažete s korištenjem kolačića u navedene svrhe.

writing-img

4D ultrazvuk

clock-img

29.04.2010, 08:40

clock-img

Anoniman

Ukoliko postoji ova tema, ispričavam se! Nisam vidjela.
Drage moje mene zanima da li ste i kada otišle na 4D ultrazvuk i da li vam je 4D utz pokazao nešto više od 3D?
user posted image u Lipnju

clock-img

29.04.2010, 08:53

clock-img

Krky

pencil-img

1683

Bila sam s blizancima u 15 tjednu trudnoće. Dobila filmić na kojem smo dok se jedan malac okretao vidjeli malog pišulinca. Da li mi nešto vidimo bolje od 3D, ne znam, ali dr svakako da: protok krvi kroz pupčanu vrpcu npr.

MAMA SA 6 ******

clock-img

29.04.2010, 09:00

clock-img

danery

pencil-img

10504

išla sam u 12. i 23. tjednu...

vidi se puno više nego na 3d uzv,kako krky kaže,protok krvi kroz pupčanu vrpcu,bubrezi,mjehur,građa srca i moždanih komora,dr. nam je "skidao" sloj po sloj tkiva s bebe i pokazao detaljno svaki kralježak i rebro...

preporučeno mi je doći na još jedan 4d uzv između 29. i 34. tj.,jer se tada gleda protok krvi u mozgu i hranjivih tvari kroz pupkovinu,konačna građa probavnog sustava ili tako nešto....ugl.,bitno za konačnu procjenu stanja djeteta

< Poruku je uredio danery -- 29.4.2010 9:02:40 >

...bejb...our be(a)st.....

....mini gospa....

bogo....priti pliiiiiiiiiz,očuvaj me od baba u životu,od ostalog ću se sama čuvati..... ;)

clock-img

29.04.2010, 09:03

clock-img

sig

pencil-img

594

znači puno je bolji nego 3D?
To idete privatno ili?

imam dvije ljepotice jedna ljepša od druge

clock-img

29.04.2010, 09:43

clock-img

Bebys

pencil-img

10225

IZVORNA PORUKA: sig

znači puno je bolji nego 3D?
To idete privatno ili?

naravno sve je privatno i placa se...i to dosta.
ali vridi svake kune...slike su kao beba da je vani ..vidi se trepavice...sve...user posted image user posted image user posted image user posted image

clock-img

29.04.2010, 09:45

clock-img

danery

pencil-img

10504

da,privatno...
ja sam platila u zg 400 kn,u os 500...u zg sam dobila kompletan nalaz i slikice na cd-u,a u os uz to i filmić OD POLA SATA JER SE DR MALO ZANIO U SNIMANJU user posted image user posted image user posted image user posted image

...bejb...our be(a)st.....

....mini gospa....

bogo....priti pliiiiiiiiiz,očuvaj me od baba u životu,od ostalog ću se sama čuvati..... ;)

clock-img

29.04.2010, 09:53

clock-img

Bebys

pencil-img

10225

bila je moja tema o ultrazvuku...ali je NESTALA...I 3D I 4D
valjda se te starije teme brisu....bas steta...

clock-img

29.04.2010, 10:30

clock-img

Točkica28

pencil-img

2918

nemrem beliveit danas sam ja hzjela tu temu otvoriti...
ugl, ja bum ila na 4d za jedno 3 tj, tako mi ginic rekao, cisto zbog svog gušta i da eventualno vidimo koji e pol bebača. dakle s 19 tj. ću ići...
s koliko je vama savjetovano tj. da idete?

Točka do točke točkica...
11.10.2010.Šimac <3, 17.1.2013. Mini Šimac <3
Naše sve <3 <3

clock-img

29.04.2010, 10:38

clock-img

Bebys

pencil-img

10225

a najbolje ti je tako iza 20 tjedna...najbolje ti je tako velim....jer se iza 20 tj. sve moze fino viditi..

clock-img

29.04.2010, 15:26

clock-img

Tsmee

pencil-img

1121

Meni je danas doktorica rekla da je dobro sa 20 tjedana otići na UZV da se napravi kompletan scan organa. Tako da sad razmišljam. Hm, hm...

Već nas je puna kuća...

clock-img

29.04.2010, 22:02

clock-img

malica

pencil-img

285

Nije li razlika između 3d i 4d ta što je 4 dimenzija stvarno vrijeme? Dakle, isto se vidi. Ali razlika je velika između 2d i 3d/4d

clock-img

04.05.2010, 07:29

clock-img

anita7

pencil-img

7

bokić...da li netko zna mail adresu za narućivanje na ultrazvuk u petrovoj

clock-img

04.05.2010, 07:56

clock-img

Brisani uporabnik

pencil-img

7400

[Sadržaj poruke je obrisan]

clock-img

04.05.2010, 08:50

clock-img

Tsmee

pencil-img

1121

Ja sam bila na 3D UZV i to je zapravo 2D osim što može snimiti sliku (nepomičnu) u 3D. Ali za to bebica mora neko vrijeme biti mirna (mislil 4-6 sekundi) što je često gotovo nemoguće.
Frendica je bila na 4D i kod nje se zapravo cijelo vrijeme gleda bebica u 3D, dakle gledaš je u 3D kako se miče. Ja mislim da je to razlika, ali ne znam ima li to dijagnostički neke prednosti. Evo Krky kaže da se vidi protok krvi kroz pupčanu vrpcu i neke druge stvari pa valjda ima smisla i to napraviti ko si može priuštiti.

Već nas je puna kuća...

clock-img

18.05.2010, 19:50

clock-img

Tratina

pencil-img

321

zna li ko ima li 4d u Splitu i koliko košta?

clock-img

23.06.2010, 10:47

clock-img

marijaka

pencil-img

3

ja sam bila na 4D i istina je da se sve vidi puno bolje.....vidljivo je nama laicima da nebi doc vidio jasnije i bolje......naime......4 dimenzija je vrijeme pa je i to jedna od razlika od 3d uzv-a.....može se snimit filmić bebinih pokreta....moja je user posted image  za vrijeme snimanja sisala palac ali nam nije htjela/htio pokazat spol pa cemo to saznat next time!
inaće....u Karlovcu ta "zabava" košta 500 kn,cula sam da u Zg-u u poliklinici Vili.....650kn?!

clock-img

23.06.2010, 11:41

clock-img

cuba

pencil-img

21489

IZVORNA PORUKA: Tratina

Imaš kod dr.Bušić/dr.Markovina (iza Kazališta), cijena 500kn, 3D/4D, preporučili su mi u 23tjednu jer se kasnije beba povečava a plodna voda smanjuje pa je malo teže za viditi.
DVD mi traje 15min, samo snimanje je trajalo sat vremena, lice se ne vidi jer se moj user posted image  nije tia okreniti nikako... ok mi je snimak, lipa uspomena ali kad sam vidila u prijateljice (iz Perua je) njen 4D san tek vidila kakvo je sra...ovo kod nas...
Pretpostavljam da imaš i u dr.Poljak/dr. Aračić - CITO poliklinika (onisu isto privatnici)

Roko i Dino user posted image

clock-img

23.06.2010, 17:19

clock-img

Brisani uporabnik

pencil-img

7400

[Vsebina sporočila je bila izbrisana]

clock-img

23.06.2010, 20:13

clock-img

Tratina

pencil-img

321

a šta se sve može vidit na 4d šta ne može na ovom običnom?

clock-img

23.06.2010, 20:23

clock-img

Brisani uporabnik

pencil-img

7400

[Vsebina sporočila je bila izbrisana]

clock-img

24.06.2010, 07:36

clock-img

nemammaste

pencil-img

2940

Ja već danima blejim non stop u tu slikicu 4d i ne mogu vjerovati da je to moja bebica.Koliko su uopće realne te slike s obzirom na vodu i to...? Vi koje ste rodile a imale ste slike lica,je li to to? Pokušavam je zamisliti ali nekako je čudno namjestila glavicu i pajki user posted image  Zlato moje user posted image

clock-img

06.09.2010, 21:42

clock-img

Fever

pencil-img

1388

IZVORNA PORUKA: cuba

IZVORNA PORUKA: Tratina

Imaš kod dr.Bušić/dr.Markovina (iza Kazališta), cijena 500kn, 3D/4D, preporučili su mi u 23tjednu jer se kasnije beba povečava a plodna voda smanjuje pa je malo teže za viditi.
DVD mi traje 15min, samo snimanje je trajalo sat vremena, lice se ne vidi jer se moj user posted image  nije tia okreniti nikako... ok mi je snimak, lipa uspomena ali kad sam vidila u prijateljice (iz Perua je) njen 4D san tek vidila kakvo je sra...ovo kod nas...
Pretpostavljam da imaš i u dr.Poljak/dr. Aračić - CITO poliklinika (onisu isto privatnici)

Mi smo danas bili u dr. Markovine jer nas on vodi, koštalo je 500 kunića ali po meni vridno svake kunice bar šta se uspomene tiče, super nam je dvd, gledala san ga još sto puta kad smo došli kući, kako je vani neman pojma ali naša nam je curica danas bila aktivna i pokazala nam svoje čari dok je budna!! :)))

clock-img

08.09.2010, 12:10

clock-img

pppeka

pencil-img

3

Prvo pozdrav svima...nisam se još uključila u niti jedan razgovor tako da mi ne zamjerite ako budem malo zbunjola user posted image
Ja sam iz Pule...pa ako tko zna gdje se može napraviti 4d u ovim krajevima...
Čula sam za dr. Dunju Benčić i samo za nju, ona je iz Poreča. Šta stvarno nema nigdje drugdje više?!
Hvala unaprijed i pozdrav...

clock-img

08.09.2010, 14:29

clock-img

Leluška

pencil-img

526

Vezano za to da se na 4d uzv-u bolje sve vidi... vjerujem da je tako, a pogotovo za nas laike. No, pretpostavljam da jedna vrhunski opremljena bolnica sa izvrsnim 2d uzv-om i doktorom koji je stručnjak za UZV može sve to jednako dobro vidjeti i na 4d i na jako dobrom 2d uzv aparatu. Jer da tome nije tako, vjerojatno bi se i bolnice već opremile sa 4d ultrazvukom da se nešto više može vidjeti, posebice kod kompliciranih trudnoća. Mislim da tko zna čitati uzv, jednostavno zna i da sve vidi i na 2d.
Možda griješim. Najbolje bi bilo da se neki ginekolog priupita. A 4d uzv imaju isključivo privatnici i deru ga dobro na njima.  A svatko tko ima će naravno platiti ta to 500-650 kn. A netko će čak i skupljati lovu za to!
Iskreno, da imam extra novaca otišla bi i ja ali čisto da sin vidi bracu. Ali zaista vjerujem svom giniću i Merkurovim aparatima...

clock-img

29.10.2010, 21:26

clock-img

matea4

pencil-img

32

jel ima ko kakvu preporuku da zna za neku ordinaciju u zagrebu?!?!?! user posted image