cookie-img

Web stranica upotrebljava kolačiće

Ringeraja.hr koristi "kolačiće" za pružanje boljeg korisničkog iskustva, praćenje posjećenosti i prikaz oglasa. Postavke prihvata kolačića podesite u vašem internet pregledniku. Nastavkom korištenja smatra se da se slažete s korištenjem kolačića u navedene svrhe.

Zašto i najzdravije trudnice loše spavaju?

99 posto trudnica žali se na kvalitetu sna. Pogledajte tri glavna razloga zašto trudnice često pate od nesanice.

Zašto i najzdravije trudnice loše spavaju?

Spavanje je vrlo važno tijekom trudnoće, jer utječe na dobrobit djeteta, omogućuje zdrav razvoj djeteta i daje nam energiju koja će nam trebati u prvim tjednima majčinstva.

 

Razlog 1: Trudno tijelo

Svakako je jedan od razloga lošeg sna fizionomija trudničkog tijela. Beba vrši pritisak na naše organe i s velikim trbuhom teško je pronaći idealan položaj na krevetu. Ovaj se problem vrlo lako može riješiti prikladnim krevetom. Iz vlastitog iskustva mogu reći da je vodeni krevet jedan od najboljih izuma za trudnice, a možemo i puno učiniti s anatomski podesivim krevetom. Jastuci kojima obložite kritična područja također će vam puno pomoći, a jastuk za dojenje je svakako već u trudnoći dobrodošao u vašem krevetu.

 

PROČITAJTE JOŠ: Za ugodan san u trudnoći

 

Razlog 2: Stres

 U svakodnevnom životu modernog svijeta gotovo je neizbježan. Stres izazivaju izazovi na poslu, na živce nam idu visoki mjesečni računi, čak nam kosu na glavi digne I gužva na autocesti. S hormonom stresa svoj nemir prenosimo izravno na plod u maternici te mu već prije rođenja ugrađujemo potrebu za hiperaktivnošću.

 

Razlog 3: Strah od zapleta

Treći i možemo reći među najvećim razlogom lošeg sna je strah od komplikacija u trudnoći. Buduće majke strahuju da će se novorođenče roditi s nedostatkom, da će možda morati roditi prerano, a brinu ih i kako će s bebom preživjeti "opasan" porod. Svi ovi strahovi sprečavaju trudnice da istinski uživaju u čarobnih devet mjeseci. Umjesto da uživaju u svakom danu one odbrojavaju dane do datuma rođenja.

 

Špela K. Kaurin

Zadnji članci

article-img

Zadnje teme s foruma

message-img