cookie-img

Web stranica upotrebljava kolačiće

Ringeraja.hr koristi "kolačiće" za pružanje boljeg korisničkog iskustva, praćenje posjećenosti i prikaz oglasa. Postavke prihvata kolačića podesite u vašem internet pregledniku. Nastavkom korištenja smatra se da se slažete s korištenjem kolačića u navedene svrhe.

VIDEO: Dijafragmalno disanje - sjedeći položaj

Vrlo često dišemo prsno, na način da se prilikom udaha podižu prsa, ramena i ključne kosti. Takvo disanje nije pravilno!

1. KORAK: Osvjestite svoju posturu!

 

Paziti da su rebra usmjerena koliko je moguće dolje prema zdjelici, te da je zdjelica neutralna (pazite da ne podvučete zdjelicu, niti da je previše ne izbacite iza)

 

2. KORAK: Osvjestiti svoje disanje! 

 

Probajte si staviti ruke bočno na donji dio rebara i zamislite da si “šaljete udah” u svoje ruke. Zamišljate si svoja rebra kako se šire u stranu i iza prema podu. Tako započinje vaše dijafragmalno disanje – pomicanjem dijafragme prema dolje. Nakon što udah usmjerite prema rebrima, pošaljite ga dolje prema trbuhu i zdjeličnom dnu. Dakle, rebra se šire u stranu, trbuh lagano prema naprijed, a mišići zdjeličnog dna se lagano opuštaju i spuštaju. Dišite na nos i pazite da rebra ne strše prema gore i da se pri udahu trbuh previše ne napuše.

 

Pogledajte još: VIDEO: Dijafragmalno disanje - ležeći položaj

 


 

JennyJenny Kamber Škufca je voditeljica centra Mali svijet u Rijeci koji je specijaliziran za usluge treninga u trudnoći, poslije poroda, te za baby fitness koji je namijenjen bebama kako bi poticali njihov pravilan motorički razvoj. Jenny se stalno educira na području prenatalne i postnatalne njege žena, te na području dječjeg rasta i razvoja. Tako je osim što je fizioterapeutski tehničar, ona također i voditeljica rekreacije u trudnoći educirana od strane Hrvatske udruge fizioterapeuta za zdravlje žena, porođajna edukatorica, licencirana voditeljica prenatal pilatesa, prenatal i postnatal yoge, praktikantica po BFM metodi (Baby functional movement), te s nestrpljenjem čeka nove edukacije!


Osim toga, Jenny je supruga i majka 3 predivne dječice. Svoje savjete iz područja trudnoće, poroda, poslijeporođajnog razdoblja, te odgoja djece, Jenny daje iz vlastitog iskustva koje je onda nadogradila brojnim edukacijama


Više o njoj i njenom radu možete pročitati na njenoj FB stranici i Instagram profilu.

 Za dodatna pitanja možete je kontaktirati na: jenny.kamber@gmail.com ili na tel: 098368305

 

Zadnji članci

article-img

Zadnje teme s foruma

message-img