cookie-img

Web stranica upotrebljava kolačiće

Ringeraja.hr koristi "kolačiće" za pružanje boljeg korisničkog iskustva, praćenje posjećenosti i prikaz oglasa. Postavke prihvata kolačića podesite u vašem internet pregledniku. Nastavkom korištenja smatra se da se slažete s korištenjem kolačića u navedene svrhe.

Trudnice su zaboravnije jer ...

Mozak trudnice, kao i ostatak tijela, mijenja se tijekom trudnoće i mnoge trudnice primjećuju da su tijekom trudnoće zaboravljivije. Pročitajte zašto!

Trudnice su zaboravnije jer ...

Razlog trudničke zaboravnosti nije u promjenama u mozgu, već jednostavno u činjenici da buduća majka više razmišlja o svom djetetu i stoga zaboravlja druge stvari. Nedavno istraživanje otkriva da su majke koje pate od sindroma “bebinog mozga” tijekom trudnoće kasnije uspješnije u odgoju svog djeteta.

 

Pod utjecajem trudničkih hormona, žena se emocionalno i na druge načine mijenja. Prema riječima Laure Glynn, psihologinje sa Sveučilišta Chapman, ženski mozak radi na svoj način tijekom trudnoće, a ta promjena djeluje tako što čini mamu mekšom i brižnijom. Prema riječima stručnjaka, i najmanji pokret bebe u maternici može izazvati pravu oluju u majčinom mozgu, također kucanje njenog srca postaje snažnije i brže.

 

"Trudnoća je kritičan trenutak za središnji živčani sustav. Žena se u tom razdoblju pretvara u majku", objašnjava dr. Glynn. Znanstvenica također tvrdi da su majka i fetus toliko snažno povezani da dijete u maternici prenosi sve impulse na majku.

 

Činjenica da sindrom "bebinog mozga", kako nazivaju kratkotrajan gubitak pamćenja ili zaboravljanje u trudnoći, zapravo postoji i utječe na ženu a rezultat su pitanja koja su ženama postavljena prije, tijekom i nakon trudnoće.

 

 

Zadnji članci

article-img

Zadnje teme s foruma

message-img