cookie-img

Web stranica upotrebljava kolačiće

Ringeraja.hr koristi "kolačiće" za pružanje boljeg korisničkog iskustva, praćenje posjećenosti i prikaz oglasa. Postavke prihvata kolačića podesite u vašem internet pregledniku. Nastavkom korištenja smatra se da se slažete s korištenjem kolačića u navedene svrhe.

Jeste li znali da spol djeteta možete saznati po pokretima ploda?

Unatoč tome što ste možda na pregledu izrazili želju da ne želite saznati spol djeteta, znatiželja je i dalje velika. Jeste li čuli za metodu predviđanja spola praćenjem pokreta ploda?

Spol djeteta možete saznati po pokretima ploda

Zapravo, postoji više načina za utvrđivanje spola nerođene bebe, a bez pomoći provjerenih metoda, poput ultrazvuka. Neke metode potječu iz doba naših prabaka, druge zapravo I imaju neku logiku u predviđanju. Naravno, najpouzdanije je da vam spol otkrije vaš ginekolog, ali ako to ne želite, no svejedno ste znatiželjni, možete isprobati metodu predviđanja spola uz pomoć djetetovih pokreta u trbuhu. Kako je uopće moguće predvidjeti spol jednostavnim praćenjem djetetovih kretnji? U nastavku ćete saznati. 

 

Ako osjetite prve pokrete rano u trudnoći ...

 

Obično trudnica prve pokrete osjeti oko 20. tjedna trudnoće, no to se može dogoditi mnogo ranije. Neke žene kažu da su prve pokrete osjetile već u 16. tjednu trudnoće. Ako vaše dijete požuri s udarcima, onda je vrlo vjerojatno dječak.

 

PROČITAJTE JOŠ: Sanjaju li bebe u trbuhu?

 

Puno akcije u trbuhu

Ako je vaša beba u maternici cijelo vrijeme aktivna, vjerojatno je djevojčica. Smatra se da su ženski embriji jači od muških, što je i znanstveno dokazano. Dva identična XX kromosoma koji definiraju ženski spol stabilniji su od muškog, koji su različiti, XY kromosomi. Stoga se djevojčice u trbuhu kreću intenzivnije od beba suprotnog spola. Obično ćete osjetiti negdje oko tri pokreta u razdoblju od trideset minuta, ali ako je tih pokreta mnogo više, vrlo je vjerojatno da očekujete djevojčicu.

 

Curice plešu, dječaci udaraju

Pokreti I udarci u trbuhu nikada nisu isti. Vjerojatno ćete jako intenzivno osjetiti dječakove udarce, poput djeteta koje trenira za nogometnu utakmicu. S druge strane, djevojke u trbuhu radije „plešu“, ne udaraju toliko, već se više kreću. Međutim, to može biti pomalo zavaravajuće jer na kretnje u trbuhu utječu i položaj bebe i položaj posteljice.

 

Način određivanja spola pokretima još nije znanstveno potvrđen, no bilo bi zanimljivo istraživačima istražiti točnost takvog predviđanja spola. Možda gore navedeno na kraju neće držati, ali ipak se možete malo zabaviti. U svakom slučaju, saznati ćete uskoro. ;)

 

Izvor: www.momjunction.com

Zadnji članci

article-img

Zadnje teme s foruma

message-img