cookie-img

Web stranica upotrebljava kolačiće

Ringeraja.hr koristi "kolačiće" za pružanje boljeg korisničkog iskustva, praćenje posjećenosti i prikaz oglasa. Postavke prihvata kolačića podesite u vašem internet pregledniku. Nastavkom korištenja smatra se da se slažete s korištenjem kolačića u navedene svrhe.

Porod bez partnera: 5 toplih savjeta za trudnice

Nažalost, u ovom trenutku vaš partner vam ne može biti podrška tijekom poroda, stoga je dobro da se što bolje pripremite na tu činjenicu. Buduće mame, ako se bliži dan poroda, pročitajte ove tople savjete da se smirite i da vam bude lakše.

Porod bez partnera: 5 toplih savjeta za trudnice

Gotovo svaka buduća majka želi da njezin partner bude prisutan prilikom rođenja djeteta. No, kako se pripremiti u slučaju da baš partner iz nekog razloga ne može prisustvovati porodu.

 

Pročitajte 5 toplih savjeta uz koje ćete spremni dočekati dolazak svog blaga.

 

1. Prihvatite trenutnu situaciju i fokusirajte se na sebe i dijete.

Prepoznavanje i prihvaćanje situacije u ovakvim okolnostima je važno, jer nas strah i panika paraliziraju. Osoba koja je pod stresom ne može normalno funkcionirati, a isto vrijedi i za ženu koja se priprema za porod. Stanje napetosti i neopuštenosti uzrokuje zategnutost mišića i to utječe na porođaj. Stoga pokušajte prihvatiti trenutnu situaciju i fokusirati se na sebe i svoje dijete. Također je dobro vizualizirati porod i pokušati se što više opustiti tehnikama disanja. Ponavljajte sebi uvijek iznova: Sve će biti u redu. sigurna sam. Ja to mogu.

 

PROČITAJTE JOŠ: VIDEO: Što se događa u tijelu majke tijekom porođaja?

 

2. Napravite si prostor u kojem ćete roditi ugodnim.

Mjesto na kojem ćete roditi treba vam biti ugodno. Ponesite fotografiju, amajliju ili male predmete koji vam daju snagu. Povežite se sa svojim partnerom putem telefona. Današnja tehnologija omogućuje nam da činimo čuda, iskoristite je.

 

3. Slušajte sebe i vjerujte sebi.

Dobro razmislite o svom porodu, što želite i kako. Vjerojatno ste se za to pripremali u školi za roditelje. Ti si jaka i možeš to. Nitko ne može roditi umjesto tebe. Zato skupite svu snagu koju mi žene imamo u sebi i fokusirajte se na sebe.

 

4. Pripremite torbu za rodilište i sve za novorođenče.

Dobro razmislite o svemu jer voljene osobe neće biti tu da objasni babicama što vam treba.

 

 PROČITAJTE JOŠ: Može li se predvidjeti trajanje porođaja

 

5. Ostanite kod kuće do poroda i ostanite kod kuće što je dulje moguće kada počnu trudovi.

Ako nemate dovoljno redovite i česte trudove i ako bebu osjećate normalno, ostanite kod kuće toliko dugo. Kada stvarno osjetite da je došao trenutak, kada više ne možete čekati i kada je vrijeme za porod, uputite se prema rodilištu. Ako rađate prvi put, nazovite rodilište u kojem planirate roditi i opišite situaciju kako bi vam mogli dati potrebne informacije. Odaberite rodilište koje je najbliže vašem domu, kako biste tamo stigli što brže i sigurnije.

 

 

 

Zadnji članci

article-img

Zadnje teme s foruma

message-img