cookie-img

Web stranica upotrebljava kolačiće

Ringeraja.hr koristi "kolačiće" za pružanje boljeg korisničkog iskustva, praćenje posjećenosti i prikaz oglasa. Postavke prihvata kolačića podesite u vašem internet pregledniku. Nastavkom korištenja smatra se da se slažete s korištenjem kolačića u navedene svrhe.

Namaz od avokada

Avokado se smatra superhranom jer sadrži mnoštvo bjelančevina, prehrambenih vlakana, vitamina i minerala koje unapređuju zdravlje pojedinaca.

Namaz od avokada

Avokado ima najveći udio bjelančevina među voćem, bogat je izvor vitamina E i kalija, u korisnim količinama sadrži i vitamin C, vitamin B6 i lutein. Kao i maslinovo ulje, avokado ima visok udio jednostruko nezasićenih masnih kiselina za koje se smatra da smanjuju razinu kolesterola u krvi.

 

Kako prepoznati da je avokado sazrio?

Avokado je najbolje jesti kad je u potpunosti sazrio. S obzirom na debelu koru, to je ponekad teško ustanoviti.

U otkrivanju zrelosti ploda poslužit će vam sljedeći trik: pokušajte oguliti malu peteljku na vrhu avokada. Ako se peteljka može lako ukloniti, a ispod nje se nalazi kora svijetlozelene boje, u ruci imate sazrio plod.

Ako se peteljka ne može oguliti, plod još nije sazrio. No ako uspijete skinuti peteljku bez većih problema, a ispod nje nađete smeđu površinu kore, kupili ste plod koji je prezrio, i više nije ukusan za konzumaciju.

 

PROČITAJTE JOŠ: Očistite svoj organizam s ovim super doručkom

 

NAMAZ OD AVOKADA

 

SASTOJCI:

* 1 avokado

* 3 cherry rajčice

* 1 manja glavica mladog luka

* 1 češanj češnjaka

* pola čajne žličice soli

* prstohvat papra

* 1 žlica bio limunove korice (ili sok pola limuna)

* 1 žlica nasjeckanog svježeg bosiljka

 

Priprema

Avokado razrežite po dužini, odstranite košticu i žlicom izvadite mesnati dio. Od njega napravite pire te dodajte na malene komadiće narezanu cherry rajčicu i mladi luk. Umiješajte limunov sok, maslinovo ulje, protisnuti češnjak, sol, papar i bosiljak.

Namaz servirajte u ljusci avokada ili u posudi uz (prepečen) kruh. Može se konzumirati u svako doba dana, jelo je vrlo lagano.

Avokado namaz u hladnjaku može izdržati 2-3 dana.

 

Zadnji članci

article-img

Zadnje teme s foruma

message-img