cookie-img

Web stranica upotrebljava kolačiće

Ringeraja.hr koristi "kolačiće" za pružanje boljeg korisničkog iskustva, praćenje posjećenosti i prikaz oglasa. Postavke prihvata kolačića podesite u vašem internet pregledniku. Nastavkom korištenja smatra se da se slažete s korištenjem kolačića u navedene svrhe.

Muffini od borovnica

O tim čudesnim bobicama prepunih antioksidansa i vitamina C ne treba puno pisati a ovaj jednostavni kolač možete napraviti na sto načina i uvijek će biti ukusan!

Muffini od borovnica

Muffine možete raditi sa svježim ili zamrznutim borovnicama tako da ih možete koristiti cijele godine. Naravno da su sa svježim borovnicama puno ukusniji, ali dok ih nema možemo ih i kupiti (barem zaleđene) i od njih pripremiti ove prekrasne muffine.

 

SASTOJCI:

 

* 135 g glatkog pirovog brašna

* 1 žličica praška za pecivo

* 55 g maslaca, sobne temperature

* 65 g kokosovog šećera

* 1 jaje sobne temperature

* 2 istiskivanja paste od vanilije

* Šaka borovnica + 1 žlica sitno mljevenih zobenih pahuljica

* 50 g kokosovog mlijeka

* Prstohvat soli

 

PROČITAJTE JOŠ: Namaz od avokada

 

OPIS POSTUPKA:

Muffini: Zagrijte pećnicu na 190 °. Umiješajte maslac i šećer mikserom dok ne postanu pahuljasti. Dodajte jaje i promiješajte. U posebnoj posudi pomiješajte brašno, prašak za pecivo i sol. Suhe sastojke ulijte u mokre i promiješajte. Dodajte vaniliju i mlijeko i miješajte toliko dugo da se sve sjedini, dakle ne predugo.

 

Operite i osušite borovnice (ako su svježe), dodajte 1 žlicu zobenih pahuljica i promiješajte (kako borovnice ne bi skliznule na dno). Dodajte 3/4 borovnica u tijesto za muffine i lagano promiješajte lopaticom. Smjesu izlijte u kalupe za muffine u košarice do visine 3/4 ili gotovo do vrha. Pospite preostale borovnice po vrhu muffina i lagano ih utisnite.

 

 

Zadnji članci

article-img

Zadnje teme s foruma

message-img