cookie-img

Web stranica upotrebljava kolačiće

Ringeraja.hr koristi "kolačiće" za pružanje boljeg korisničkog iskustva, praćenje posjećenosti i prikaz oglasa. Postavke prihvata kolačića podesite u vašem internet pregledniku. Nastavkom korištenja smatra se da se slažete s korištenjem kolačića u navedene svrhe.

Miješana salata s heljdinom kašom

Heljda nam je gotovo nepoznata namirnica, a izuzetno je zdrava. Obogatite svoj tjedni jelovnik s ovom iznimnom pseudožitaricom!

Miješana salata s heljdinom kašom

Izvrstan je izvor antioksidativnih biljnih spojeva, poput luteina, zeaksantina, rutina i kvercetina te minerala mangana koji također posjeduje antioksidativna svojstva, a sadrži i triptofan koji pospješuje san.

 

Heljda ima približno jednaku energetsku vrijednost kao i druge žitarice, a jedna šalica (168 grama) kuhane heljdine prekrupe sadrži oko 150 kalorija. U toj jednoj šalici ujedno ćemo dobiti čak 4,5 g prehrambenih vlakana. Razmatra se i kao izvor vitamina B kompleksa i magnezija, a sadrži i triptofan koji pospješuje san.

 

PROČITAJTE JOŠ: Namaz od avokada

 

Heljda ima jedinstven okus koji je izraženiji od bilo koje žitarice!

 

Miješana salata s heljdinom kašom

 

SASTOJCI:

 

* kaša od heljde

* cherry rajčice

* šparoge

* mladi luk

* salata od krastavaca

 

PRIPREMA:

Heljdu oprati i ostaviti namočenu nekoliko sati. Ja je namočim ujutro prije odlaska na posao. A ako je ne na močite, ništa zato, vrijeme kuhanja će se samo malo produžiti.

 

Heljdu kuhajte dok ne omekša i ohladite (isperete hladnom vodom). Šparoge ogulite na manje komade i kuhajte dok ne postanu mekane / hrskave (po želji). Luk narežite na manje komadiće, rajčicu narežite na pola i sve sastojke pomiješajte u bilo kojoj zdjeli. Začinite po ukusu i prelijte sa bučnim / maslinovim ili drugim aromatiziranim uljem (hladno prešanim).

 

VRIJEME PRIPREME: 15 minuta

Zadnji članci

article-img

Zadnje teme s foruma

message-img