cookie-img

Web stranica upotrebljava kolačiće

Ringeraja.hr koristi "kolačiće" za pružanje boljeg korisničkog iskustva, praćenje posjećenosti i prikaz oglasa. Postavke prihvata kolačića podesite u vašem internet pregledniku. Nastavkom korištenja smatra se da se slažete s korištenjem kolačića u navedene svrhe.

Mali buntovnici su uspješniji

Djeca koja manje slušaju roditelje i odrasle, imaju veće šanse u budućnosti postati uspješna

Mali buntovnici su uspješniji

Vaše dijete je buntovno, tvrdoglavo i neposlušno i mislite da je problem u odgoju i nedostatku autoriteta. Ali znanost tvrdi drugačije.

Prema istraživanju ResearchGate, djeca koja manje slušaju roditelje i odrasle, imaju veće šanse u budućnosti postati uspješna.

 

Tijekom studije praćen je razvoj 3.000 djece, uzrasta od osam do 12 godina, od 1968. godine do danas. Znanstvenici su detaljno bilježili podatke o njima, poput koeficijenta inteligencije, socijalnog i ekonomskog statusa, obiteljske situacije, dnevnih aktivnosti, ocjena u školi, kao i njihove stavove i ponašanje. Kada su nakon više godina istraživanja sumirani svi podaci, došlo se do zaključka da su se mali buntovnici i tvrdoglava djeca bolje snašla u životu od njihovih vršnjaka koji su u djetinjstvu bili uzorni i poslušni.

 

PROČITAJTE JOŠ: Mama, tako mi je dosadno!

 

Znanstvenici su ustanovili i da im je buntovništvo dalo i kreativnu prednost, kada je riječ o novim idejama ili pokretanju posla. Neposlušni i tvrdoglavi mališani kasnije su došli na važne pozicije u kompanijama u kojima su zaposleni i zarađivali više novca od onih koji su bili bolji učenici i disciplinarniji u djetinjstvu.

 

Istraživači smatraju da uspjeh buntovne djece u kasnijem periodu života može biti rezultat njihove sebičnosti i stavljanja osobnih interesa iznad svega. S obzirom na to da ne poštuju pravila, odlični su pregovarači i uspijevaju se izboriti za veću plaću. Tvrdoglavost ih navodi na to da za sebe uvijek traže najbolje.

 

 www.Ringeraja.rs

Zadnji članci

article-img

Zadnje teme s foruma

message-img