cookie-img

Web stranica upotrebljava kolačiće

Ringeraja.hr koristi "kolačiće" za pružanje boljeg korisničkog iskustva, praćenje posjećenosti i prikaz oglasa. Postavke prihvata kolačića podesite u vašem internet pregledniku. Nastavkom korištenja smatra se da se slažete s korištenjem kolačića u navedene svrhe.

Kada prvi put u šetnju nakon povišene temperature?

Smijem li i kada dijete nakon preležane viroze voditi u šetnju odnosno koliko brzo nakon što je dijete imalo temperaturu?

Kada prvi put u šetnju nakon povišene temperature?

Roditelji često imaju pitanje mogu li i kada dijete nakon preležane viroze izvesti u šetnju ili koliko brzo nakon što je dijete imalo temperaturu?

Ravnamo se po djetetu. Ako dijete ima povišenu tjelesnu temperaturu, kao I u slučajevima kada se temperatura već vratila u normalne granice, ali je dijete i dalje neraspoloženo ili plačljivo, ne izvodimo ga u šetnju, nego ga puštamo da se odmori, hidratizira i mazi.

 

Kad se djetetu nakon preboljele infekcije stanje popravi, nema temperaturu i boljeg je raspoloženja, šetnja će mu dobro doći. Čak i ako dijete još uvijek kašlje, možete ići s njim u šetnju. Kašalj može trajati nekoliko tjedana nakon što je respiratorna infekcija prošla. Ako je vani hladno, možda će malo više kašljati, ali od toga neće biti bolesnije. Šetnja može biti kraća nego inače.

 

Ako se djetetovo stanje pogorša nakon šetnje, neka se više odmara ili pričekajte još jedan dan prije ponovne šetnje. Dijete koje je tek preboljelo infekciju ili se još oporavlja ne treba voditi u zatvorene prostore poput trgovačkih centara i treba izbjegavati posjete drugih ljudi.

 

PROČITAJTE JOŠ: Povišena temperatura kod bebe!

 

 

VIR: www.skrbenstars.si

 

 

 

Zadnji članci

article-img

Zadnje teme s foruma

message-img