cookie-img

Web stranica upotrebljava kolačiće

Ringeraja.hr koristi "kolačiće" za pružanje boljeg korisničkog iskustva, praćenje posjećenosti i prikaz oglasa. Postavke prihvata kolačića podesite u vašem internet pregledniku. Nastavkom korištenja smatra se da se slažete s korištenjem kolačića u navedene svrhe.

Majčino pismo ginekologu koji joj nije rekao istinu

Pročitajte emotivno pismo jedne majke svom ginekologu koja je htjela čuti istinu prije rođenja djeteta.

Majčino pismo ginekologu koji joj nije rekao istinu

Courtney je majka triju djevojčica. Najmlađa, Emersyn, ima Downov sindrom. Kako je rekla, ginekolog joj je nekoliko puta predlagao abortus jer bi rođenje ovog djeteta pogoršalo kvalitetu njihovih života.

Ali budući da je život s malom Emersyn divan, Courtney je napisala emotivno i iskreno pismo svom ginekologu.

 

Dragi doktore,

prijateljica mi je nedavno rekla da joj je ginekolog tijekom ultrazvuka rekao: "Vaša beba je savršena."

A kad joj se rodio sin s Downovim sindromom, s njim je posjetila ovog liječnika. Pogledao ga je i rekao: "Rekao sam ti. Savršen je."

Njezina mi je priča slomila srce. Iako sam joj zahvalan na iskustvu, ispunjena sam žaljenjem što ga nisam imala. Voljela bih da ste vi taj doktor.

Došla sam k vama u najgorem trenutku svog života. Bila sam uplašena i očajna. Još nisam znala istinu o svom djetetu, a tada mi je očajnički trebala - da mi je vi kažete. Ali umjesto podrške i ohrabrenja, predložili ste pobačaj. Rekla sam vam kako će se zvati, a vi ste me ponovno pitali razumijem li koliko će biti teško živjeti s djetetom s Downovim sindromom. Predložili ste mi da ponovno razmislim o nastavku trudnoće.

Nakon ovog prvog posjeta, idućih sam se na smrt bojala. Najteže razdoblje u mom životu postalo je gotovo nepodnošljivo jer mi nikad niste rekli istinu.

 

Moje dijete je bilo savršeno.

Nisam ljuta. Nisam ogorčena. Samo sam jako, jako tužna. Tužna sam što vas mali otkucaji srca koje vidite svaki dan ne ispunjavaju divljenjem. Tužna jer vam od svih tih čarobnih sitnih detalja od malih prstiju, pluća, očiju i ušiju ne zastaje dah. Žao mi je što ste bili u krivu kada ste mi rekli da beba s Downovim sindromom smanjuje kvalitetu života u obitelji. I slama mi se srce kad pomislim da ste to isto rekli nekoj drugoj mami baš danas. Najviše od svega, žalosti me što nikada nećete imati privilegiju upoznati moju kćer, Emersyn.

 

Vidite, Emersyn nije samo podigla kvalitetu naših života, ona je dotakla srca tisuća. Dala nam je svrhu i sreću koja se ne može opisati. Podarila nam je veće osmijehe, više smijeha i više poljubaca nego što smo ikad znali da postoje. Otvorila nam je oči za pravu ljepotu i čistu ljubav.

 

Stoga se molim da nijedna druga majka ne mora proći kroz iskustvo poput mojega. Također se molim da od sada vidite pravu ljepotu i čistu ljubav u svakom ultrazvuku. I molim se da kada vidite sljedeću bebu s Downovim sindromom, voljenu i sigurnu u maminom trbuhu, pogledate tu mamu i kažete joj istinu: "Vaša beba je apsolutno savršena!"

 

VIR: Upworthy.com

 

 

Zadnji članci

article-img

Zadnje teme s foruma

message-img