cookie-img

Web stranica upotrebljava kolačiće

Ringeraja.hr koristi "kolačiće" za pružanje boljeg korisničkog iskustva, praćenje posjećenosti i prikaz oglasa. Postavke prihvata kolačića podesite u vašem internet pregledniku. Nastavkom korištenja smatra se da se slažete s korištenjem kolačića u navedene svrhe.

Jadranska priča - memory igra o jadranskim organizmima

clock-img

23.9.2021

pencil-img

PR

Jadranska priča -PERSONALIZIRANI edukativni memory o jadranskim organizmima.

Jadranska priča - memory igra o jadranskim organizmima

Znate li koliko srca ima hobotnica? A da dagnju zovu čuvaricom srca?  Zanimljive činjenice o stanovnicima Jadranskog mora roditelji i mališani saznati će u društvenoj igri "Jadranska priča", koju su osmislili Marina Tomić Maksan i Filip Maksan.

 

Marina je kroz znanstveno-nastavni rad spoznala da Hrvati jedu premalo ribe, a Filip je čovjek s mora, koji je cijeli život proveo uz more i s ribom (jedan dio života živio je i u dalekoj Norveškoj, gdje je radio na Institutu za istraživanje mora). Tako su prije 3 godine zajedno pokrenuli blog s ciljem promocije konzumacije ribe. Pripremali smo redovito jela od ribe i ostalih morskih plodova, kao i educirali pratitelje zašto je važno jesti ribu. Prije godinu dana postali su roditelji i tada su počeli razmišljati kako educirati njihovu Niku, ali i svu ostalu djecu o najpoznatijim stanovnicima Jadrana.

 

Tako se rodila ideja za memoryem Jadranska priča.

 

Kroz IGRU ćete se upoznati sa najvažnijim Jadranskim organizmima! Memory Jadranska priča se sastoji od 24 kartice, odnosno 12 parova - tu su raža, hobotnica, sipa, morski jež, dagnja, orada...

 

Ilustracije za memory radili su sjajni hrvatski ilustratori Tena Letica i Ivan Dilberović.

 

Kako to ne bi bio samo običan memory, u kutiji se krije i brošura s opisom svakog morskog organizma pa ćete tako saznati da tuna može postići brzinu i do 70km/h ili da morska zvijezda može imati i do 40-ak krakova. Posebnu čar ovom memoryu daje personalizirana kartica, na kojoj se može napisati ime djeteta, vlasnika memorya Jadranska priča.

 

Memory je namijenjen djeci u dobi od 3 godine nadalje, ali je zanimljiv i edukativan i za stariju djecu i odrasle. Rastom djeteta memory poprima novu dimenziju pa tako prije 3. godine potiče slikovno pamćenje, s 3 godine djeca većinom uče povezivati parove, a kasnije već mogu učiti iz brošure brojne zanimljivosti o našim organizmima i vezati ih uz jela od morskih plodova koja konzumiraju kod kuće, u školi, vrtiću....

 

Važno je  napomenuti da se svi ciklusi proizvodnje (od izrade ilustracija, pripreme za tisak, tiska, pakiranja) odvijaju u Hrvatskoj tako da je riječ o 100% HRVATSKOM proizvodu a razlog taj je zašto Vam pišemo je da ukoliko biste bili voljni objaviti priču o nama da prezentiramo svoj proizvod široj publici.

 

Riblju priču možete pratiti na instagram i facebook profilu.

Zadnji članci

article-img

Zadnje teme s foruma

message-img