cookie-img

Web stranica upotrebljava kolačiće

Ringeraja.hr koristi "kolačiće" za pružanje boljeg korisničkog iskustva, praćenje posjećenosti i prikaz oglasa. Postavke prihvata kolačića podesite u vašem internet pregledniku. Nastavkom korištenja smatra se da se slažete s korištenjem kolačića u navedene svrhe.

EKO SUBOTE U Aquatici!

clock-img

20.4.2022

pencil-img

PR

Proljetno sunce nas sve privlači, poboljšava raspoloženje i potiče na kretanje i uživanje u prirodi. U Aquatici su za vas pripremili niz edukativnih događanja pod nazivom “EKO SUBOTE”!

EKO SUBOTE U Aquatici!

U proljeće se priroda budi iz zimskog sna, a ljudi postanu aktivniji i više vremena provode vani na otvorenom. Proljetno sunce nas sve privlači, poboljšava raspoloženje i potiče na kretanje i uživanje u prirodi. Proljeće u Karlovcu je posebno doba godine kad zazelene parkovi, cvjetni grmovi zablistaju iznad renesansnih zidina, a obale rijeka postanu oaze osmijeha šetača.

 

Pridružite nam se i postanite dio događanja proljeća u Karlovcu!

 

U Aquatici smo pripremili edukativni program, a sva proljetna događanja u gradu na 4 rijeke potražite na web stranici Turističke zajednice Grada Karlovca.

 

U sklopu manifestacije “Proljeće u Karlovcu” Aquatika organizira niz edukativnih događanja pod nazivom “EKO SUBOTE” počevši od 8. travnja pa sve do 28. svibnja, u vremenu od 11 do 12:30 sati na trgu Aquatike.

 

Radi se o edukativnoj animaciji za djecu pri čemu obrađujemo razne teme od zaštite okoliša, vode, obnovljivih izvora, recikliranja, stanovnika rijeka od izvora do ušća, sve do zabavnih igara na otvorenom, hranjenja kornjača i koi šarana u vanjskom akvariju, do rješavanja labirinta, bojanja i crtanja. U ugodnoj atmosferi akvarijskog trga ima dovoljno mjesta za sve, velike i malene.

 

Također svaku subotu u mjesecu svibnju organiziramo glazbene nastupe bendova u popodnevnim satima, od 17 do 19 sati uz šetnicu pokraj Aquatike. Moći ćete uživati u prirodi uz glazbenu podlogu i druženje na otvorenom. Rezervirajte si subote za Proljeće u Karlovcu!

 

Aquatika

 

RASPORED RADIONICA 11-12:30 h, trg Aquatike:

 

4) 23.4. (SUB) “Cvijet za bolji svijet” - radionica sadnje bilja

- važnost biljaka za život ljudi

- taktilni kontakt sadnje

- briga kod kuće za zasađenu biljku

 

5) 30.4. (SUB) radionica recikliranja za Dan planeta Zemlje

- edukacija o važnosti i potrebi recikliranja otpada te kroz igru učenje o razvrstavanju otpada

 

6) 1.5. (NED) Druženje na Korani uz sportsku animaciju

- na desnoj obali rijeke Korane, kod jablanova

- uz raznu sportsku animaciju, kao što su: streličarstvo, badminton tereni, hammoc park, dnevni boravak s didaktičkim igračkama i camping park

 

7) 7.5. (SUB) radionica “Kornjače vole jesti zdravo”

- aktivno hranjenje kornjača uz edukaciju o piramidi zdrave prehrane i slaganje namirnica u odgovarajuću razinu prehrambene piramide

- glazbeni nastup Tomislav Goluban i bend od 17 do 19 sati uz šetnicu

 

8) 14.5. (SUB) radionica “Tko se nije skrio? - mimikrija”

- edukacija o mimikriji uz fotografije na kojima djeca trebaju prepoznati skrivenu životinju u prirodi

- na kreativnom djelu radionice likovnim tehnikama djeca će izrađivati prikaz mimikrije životinje u prirodi

- glazbeni nastup od 17 do 19 sati uz šetnicu

 

9) 21.5. (SUB) “Susret s rijekom” (hologrami + šetnja + VR naočale) + hranjenje koranjača

- povodom Dana DAN NATURA 2000 (21.5.) organiziramo edukativnu šetnju područjem ekološke mreže NATURA 2000 rijeke Korane uz priču o znamenitostima uz šetnicu te o životinjskim i biljnim vrstama koje tu obitavaju

- hologrami uz šetnicu sa prikazom tih životinja i edukacija o njihovu načinu života

- povodom Svjetskog dana kornjača (23.5.), kao i Svjetskog dana biološke raznolikosti (22.5.) te Dana zaštite prirode RH (22.5.) organiziramo radionicu hranjenja kornjača

- glazbeni nastup lokalnog benda “Red House Americana band” od 17 do 19 sati uz šetnicu

 

10) 28.5. (SUB) radionica “Od izvora do ušća”

- kroz edukacijsku igru upoznajemo djecu s dijelovima rijeke i njezinim stanovnicima uz edukaciju o hrandibenim odnosima u rijeci

- kroz igru uz pomoć edukatora djeca određuju u kojem dijelu rijeke žive određene vrste riba i školjkaša te postavljanju njihove fotogrfaije na prikaz riječnog toka

- glazbeni nastup lokalnog benda “Nipplesi” od 17 do 19 sati uz šetnicu

 

Aquatika

 

Dok djeca sudjeluju u edukaciji, roditelji mogu nesmetano uživati na terasi caffe bara Aquatika sa prekrasnim pogledom na rijeku Koranu.

 

Radno vrijeme akvarija je od 1. travnja svaki dan od 9 do 19 sati. Posjetite naš akvarij i zaronite s nama ispod površine tajanstvenih rijeka, jezera i močvara Hrvatske.

 

A nakon posjeta akvariju, prošetajte divnom šetnicom uz samu desnu obalu rijeke Korane te uživajte u zvucima rijeke, cvrkutima ptica, zelenilu, labudovima, svježem zraku te jednoj od najljepših vizura grada na četiri rijeke.

 

Podsjetimo, AQUATIKA je nastala u okviru projekta pod nazivom „SLATKOVODNI AKVARIJ I MUZEJ RIJEKA – KAQUARIUM“ kojeg je sufinancirala Europska unija iz Europskog fonda za regionalni razvoj u okviru Operativnog programa Regionalna konkurentnost 2007.-2013. u iznosu 36,2 mil kn, a ukupna vrijednost projekta je 36,7 mil kn.

Zadnji članci

article-img

Zadnje teme s foruma

message-img