cookie-img

Web stranica upotrebljava kolačiće

Ringeraja.hr koristi "kolačiće" za pružanje boljeg korisničkog iskustva, praćenje posjećenosti i prikaz oglasa. Postavke prihvata kolačića podesite u vašem internet pregledniku. Nastavkom korištenja smatra se da se slažete s korištenjem kolačića u navedene svrhe.

Djeca su bila mirna dok ti nisi došla!

Da li vam se ikada desilo da čujete: Djeca su bila dobra i poslušna cijeli dan, ali u sekundi kada su te vidjela, krenuo je neposluh i razdražljivost. Ja ne znam što se desilo?

Djeca su bila mirna dok ti nisi došla!

Dokazano je da je to istina – djeca su neposlušna i razdragana kada su im mame na oku.

 

Razlog lošeg ponašanja kod djece u vašem prisustvu ima korijene u činjenici da ste vi sigurna luka za vaše dijete. Vi ste osoba kojoj se mogu požaliti na sve svoje probleme.

 

Dakle drage mame, zapamtite. Vi ste „kanta“ za emotivni „otpad“ vaše djece, no ipak, ne zaboravite – svaka sekunda vašeg vremena vrijedi!.

 

Ako je dijete cijeli dan u sebi čuvalo i krilo svoje emocije, one se gomilaju, i navečer ili najkasnije sutradan, one moraju nekuda izaći. Da li kroz neposlušnost, plač, pretjeranu ushićenost... Jednostavno je tako. Djeca su takva, to je korisno za njih. Premaleni su da svoje osjećaje i nezadovoljstva drže u sebi, a to, naravno, znači da će se sva ta negativna energija izliti na vas.

 

PROČITAJTE JOŠ: Kako se smiriti kada vas djeca razljute?

 

Vika, dreka, valjanje po podu, neposlušnost. Znamo da je to posljednja stvar koju nakon napornog radnog dana trebate, ali i to je dio majčinstva.

Iskazivanje nezadovoljstva je zaista vrlo važno za našu djecu jer će jedino tako odrasti u emocionalno zdrave osobe.

 

Dakle, prihvatite sve to loše ponašanje kao dobar znak.

 

Znajte da vam tako, pokazuju da vas vole više od svega na svijetu i da samo s vama mogu biti ono što jesu.

Zadnji članci

article-img

Zadnje teme s foruma

message-img