cookie-img

Web stranica upotrebljava kolačiće

Ringeraja.hr koristi "kolačiće" za pružanje boljeg korisničkog iskustva, praćenje posjećenosti i prikaz oglasa. Postavke prihvata kolačića podesite u vašem internet pregledniku. Nastavkom korištenja smatra se da se slažete s korištenjem kolačića u navedene svrhe.

Depilacija s voskom u trudnoći – da ili ne?

Je li depilacija voskom sigurna tijekom trudnoće? A uklanjanje stidnih dlačica? Koliko (ako uopće) prije poroda se preporučuje "uređivati" tamo dolje?

Depilacija s voskom u trudnoći – da ili ne?

Depilacija voskom tijekom trudnoće često je tema rasprava o sigurnosti – može li depilacija štetiti djetetu u razvoju I mogu li se dlačice bez straha ukloniti? Stručnjaci objašnjavaju da je depilacija tijekom trudnoće sigurna, ali treba biti oprezan jer vaša koža u tom razdoblju može biti osjetljivija.

 

Ovo kažu stručnjaci o depilaciji tijekom trudnoće

Korištenje voska za depilaciju i uklanjanje dlačica tijekom trudnoće ne bi trebalo uzrokovati zdravstvene probleme jer vosak ne prodire izravno u kožu. Međutim, povećan protok krvi u tijelu može depilaciju učiniti bolnijom. Na koži se nakon depilacije mogu pojaviti i male modrice koje su bezopasne, ali vidljive. Koža trudnice je osjetljivija.

 

Zato stručnjaci za kožu savjetuju nekoliko dana prije depilacije napraviti piling i to područje namazati blagim kremama kako bi koža bila mekša. “Time ćete spriječiti da se vosak zalijepi za kožu i uzrokuje bol”, kažu stručnjaci.

 

PROČITAJTE JOŠ: Spavanje na leđima povećava šanse za prijevremeni porod

 

Depilacija voskom može biti bolnija tijekom trudnoće

Ako se prije trudnoće niste često depilirali ili ako to radite prvi put, pripremite se jer će to vjerojatno biti prilično bolno iskustvo. Pogotovo jer je koža u trudnoći i uz divljanje hormona još osjetljivija, pa će bolovi najvjerojatnije biti nešto jači.

 

Savjeti za depilaciju

 

• Ako ćete to raditi sami kod kuće...

Odlučite li se za depilaciju kod kuće, pripazite na temperaturu vrućeg voska i pazite da vidite i dosegnete dijelove tijela s kojih želite ukloniti dlačice. Znate, trbuh vam iz tjedna u tjedan sve više raste pa će I depiliranje postati pravi izazov.

Nikada ne koristite proizvode za depilaciju na upaljenoj ili oštećenoj koži i nemojte ih nanositi na područja s proširenim venama! Preporučuje se prvo testirati vosak na malom komadiću kože.

 

Mnoge žene preporučuju da se tijekom trudnoće depilirate češće jer su dlačice u tom slučaju manje pa će njihovo uklanjanje biti manje bolno.

 

PROČITAJTE JOŠ: Je li povraćanje opasno tijekom trudnoće?

 

• Ako se više volite prepustiti kozmetičarki...

Ako niste sigurni u svoje depilacijske vještine, savjetujem vam da depilaciju prepustite kozmetičarki. Obavezno joj recite da ste trudni i prije početka depilacije napravite test voskom na komadiću kože čak i ako prije niste imali nikakvu reakciju. Također možete napraviti test boli i onda zajedno odlučiti kako nastaviti s depilacijom.

 

U ovim slučajevima depilacija nije poželjna:

Ukoliko imate neki od sljedećih problema s kožom, depilacija vam ne savjetujemo:

• dijabetičarkama

• Proširene vene

• osip

• ožiljak

• veći madeži

• akne

• bradavice

• područja na kojima se koriste lijekovi protiv akni.

Tada vam depilaciju tijekom trudnoće ne savjetujemo.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Što je s depilacijom bikini zone?

Depilacija bikini zone u trudnoći je također sigurna, no teško ćete je učiniti sami pa je svakako bolji izbor posjet kozmetičkom salonu. Uostalom, kada ćete se maziti, ako ne baš u trudnoći!?

 

PROČITAJTE JOŠ:  Je li dimljena i sirova riba sigurna za trudnice?

 

Nekim je ženama važno biti “sređen” čak i na dan poroda. Kada je prije poroda preporučljivo posjetiti salon? Većina trudnica odlučuje se na depilaciju bikini zone oko dva tjedna prije termina, one hrabrije rezerviraju termin čak i nekoliko dana prije.

Ali zapamtite, uklanjanje dlačica na ovom području samo je stvar vaše odluke. Neće vam naškoditi, ali primalje i medicinsko osoblje sigurno ne očekuje da će vaše intimno područje biti savršeno, a to sigurno neće imati nikakvog utjecaja na porod.

Zadnji članci

article-img

Zadnje teme s foruma

message-img