cookie-img

Web stranica upotrebljava kolačiće

Ringeraja.hr koristi "kolačiće" za pružanje boljeg korisničkog iskustva, praćenje posjećenosti i prikaz oglasa. Postavke prihvata kolačića podesite u vašem internet pregledniku. Nastavkom korištenja smatra se da se slažete s korištenjem kolačića u navedene svrhe.

8 ranih simptoma trudnoće

Neke žene osjećaju trudnoću još prije pozitivnog testa. Najraniji znakovi trudnoće su...

8 ranih simptoma trudnoće

Osjetljive i natečene dojke - Mnoge žene kažu da je osjetljivost dojki kada su trudne puno jača nego njihova osjetljivost prije menstruacije.


Umor - Da li ste iznenada umorni - ne samo umorni nego iscrpljeni? Povećana razina hormona progesterona i dodatni napor koji je potreban za začeće mogu vaše raspoloženje pretvoriti u raspoloženje maratonca nakon 42 km maratona, iako ste samo obavile svoje svakodnevne obaveze.


Često mokrenje - Malo nakon začeća trebat ćete odlaziti na wc skoro alarmantno često. 


Povećana osjetljivost na mirise - Mnoge trudnice na početku trudnoće otkriju da ih različiti mirisi mogu brzo natjerati na gušenje. Može biti da je ovo poslijedica brzog povećanja razine estrogena u vašem tijelu.


Otpor prema hrani - Otpor prema određenim namirnicama je u trudnoći čak češći od iznenadnih napada gladi. Možda ćete otkriti da je hrana u kojoj ste nekada uživale sada postala totalno neprobavljiva.

 

PROČITAJTE JOŠ: Važnost kontakta "koža na kožu"


Mučnina ili povraćanje - Jutarnja mučnina se često ne pojavi u prvim tjednima, ali neke žene se i tada osjećaju nelagodno.


Vaša tjelesna temperatura ostaje visoka.  Ako ste zapisivali vašu temperaturu i ako ostaje visoka i nakon ovulacije, postoji vjerojatnost da ste trudni.


Krvarenje ili mrlje - Neke žene primjete nekoliko crvenih točkica ili roza ili smeđih mrlja umjesto menstruacije (ako pored mrlja osjetite i bolove, posjetite svog ginekologa jer to može biti znak vanmaterične trudnoće).

 

PROČITAJTE JOŠ: Toksoplazmoza


Iako ste jako nervozni i htjeli bi odmah napraviti test, bolje je da još malo pričekate. Većina ih nije pouzdana do tjedna kada bi trebali dobiti menstruaciju, zbog toga je njihova prerana primjena gubljenje novaca i  vremena.


Zadnji članci

article-img

Zadnje teme s foruma

message-img