cookie-img

Web stranica upotrebljava kolačiće

Ringeraja.hr koristi "kolačiće" za pružanje boljeg korisničkog iskustva, praćenje posjećenosti i prikaz oglasa. Postavke prihvata kolačića podesite u vašem internet pregledniku. Nastavkom korištenja smatra se da se slažete s korištenjem kolačića u navedene svrhe.

6 sigurnih znakova da vaše dijete ima visok IQ

Prema časopisu „Harvard Business Review“ znatiželja je također važna kao i inteligencija. Djeca koja puno pitaju žele u pravilu puno naučiti i često imaju viši IQ od druge djece

6 sigurnih znakova da vaše dijete ima visok IQ

Mnogi (pre)ponosni roditelji smatraju da je njihovo dijete super napredno ili da barem napreduje brže, pametnije je i nadarenije od ostale djece. Međutim, većina djece je genijalac i budući dobitnik Nobelove nagrade jedino u očima svojih roditelja. Ali, naravno, uvijek postoje izuzeci, odnosno, zaista natprosječno nadarena i inteligentna djeca.

 

Da li je i vaše dijete među njima? Ovih šest znakova ukazuje na to (prema Mensi).

 

1. Dijete jako rano zna čitati

 

Je li vaše dijete počelo čitati već u dobi od četiri godine? Djeca koju zanimaju knjige već u ranoj dobi, u pravilu imaju viši koeficijent inteligencije (IQ). Većina djece počinje čitati oko šeste godine života.

 

2. Muzikalno je

 

Svejedno da li se radi o gitari, violini, flauti, bubnjevima ili jednostavno sklonosti ka pjevanju – dijete koje pokazuje sklonost prema muzici i sviranju obično je vrlo inteligentno.

 

PROČITAJTE JOŠ: Inteligencija, kreativnost i zdrave emocije

 

3. Ima dobro sjećanje

 

Vaše dijete sve zapamti i priča vam o stvarima koje su se dogodile prije nekoliko tjedana ili mjeseci? To je dobro! Znači da ima dobro sjećanje – i visoki IQ.

 

4. Znatiželjno je

 

Prema časopisu „Harvard Business Review“ znatiželja je također važna kao i inteligencija. Djeca koja puno pitaju žele u pravilu puno I naučiti i često imaju viši IQ od druge djece.

 

5. Ima smisla za humor

 

PROČITAJTE JOŠ: Muzika je neprocjenjiva za razvoj djece

 

Vaše dijete stalno smišlja neke šale? Ako vam to ide ponekad na živce – smirite se i pustite ga da se zabavlja. Mensa tvrdi da je dobra porcija humora znak za visoki IQ.

 

6. Rado razgovara – pa i s odraslima

 

Vaše dijete se ne gasi i rado priča čak i s odraslim osobama? To je dobro. To je također jedan od znakova visoke inteligencije.

 

Još nešto: ako vaše dijete nema ni jednu (ili tek neku) od tih karakteristika, nemojte biti tužni. Još uvijek može postati genij!

 

 

Izvor: still.kurir.rs

Zadnji članci

article-img

Zadnje teme s foruma

message-img