RE: Zimske bebice 2012/2013 (Puna verzija)

Forum >> [Beba] >> Roditeljski razgovori

Poruka

BUMBI -> RE: Zimske bebice 2012/2013 (22.6.2013 22:19:47)

IZVORNA PORUKA: seraphyme

da, sisao je skoro punih 6 mj, a ne mogu na poslu izdajati

Jel dobro prihvatio AD?Koje mu dajes?Sta ste vi od povrca sve jeli?

evanoi -> RE: Zimske bebice 2012/2013 (23.6.2013 9:06:03)

aj, daze, super mi se čini taj kolut, baš ću ići vidjet u dm [sm=smiley1.gif] bumbi, di ćete na more? mi idemo danas konačno na plažu [sm=smiley1.gif]
lotte, sad mi je lakše [sm=smiley1.gif] mame govore da je to do nas mama, kako ih mi NAUČIMO... a meni to stalno smeta jer si mislim da je po mom UČENJU onda bi on bio već sad samostalan i ništa ne bi tražio [sm=jezicek.gif] evo, taman je počeo lijepo spavati skroz, a sad 2 noći smo ga morali uzet oko 3 k sebi u krevet... ma to je ono - s bebicama je svaki dan drukčiji i nema rutine [sm=duda.gif]
seraph, super za ljetovanje [sm=bravo.gif]
ni ja neću kupovati pelene, to mi je nekako bacanje novca, a i prilika da malecki bude bez pelena... on uživa gol, ma kao i ostali bebači, uostalom [sm=jezicek.gif] čak se dvoumim i za gaćice... mislim da ću ih stavljati samo na pješčanim plažama, a na kamenitim ne.
sminkret, klijnac ti se lijepo razvija, neko dobije višem neko manje... ali ti osjetiš je li on zadovoljan i kao što si rekla ne razvijaj se svi jednako, pa nismo se ni mi razvijali jednako [sm=smiley1.gif]
mi se jučer borili s vlagom, sve išpricali tako da je micek odspavao jedno spavanje vani na terasi i bome je uživao [sm=smiley36.gif]
daze, daješ malenoj vode? ja sam ovih par dana mu dala na dan do 5 žličica (onih najmanjih) vode jer mi se čini žedan, a papao je u velikim razmjerima(čak 3 do 4 sata) pa nisam htjela da rikne od vrućine[sm=smiley36.gif]
i još nešto: jučer nam došle na vrata neke žene, romkinje, prositi. sve ok., ali kad je počela proricati, samo sam joj rekla da mi se ne da slušati nikakva proročanstva i crne misli, pogotovo, jer ne vjerujem u to, a ona meni da ja imam dug jezik, ali neiskvareno srce i da je zato na mene bačen urok!!! [sm=smiley36.gif][sm=smiley36.gif][sm=smiley36.gif] i onda za kraj uzme noicu za ručicu i poljubi ga [sm=hudicek1.gif]

daze -> RE: Zimske bebice 2012/2013 (23.6.2013 12:55:24)

kolut se zove swim trainer i košta 180kn[sm=smiley29.gif]nemam pojma isplati li se to kupit,šta ako joj se ne svidi a ja uludo bacim pare...nemam pojma...
jučer neki cendravi dan,bili na plaži ujutro i nie nikako spavala tako da je popodne bila borba,plakala je i trljala oči a nikako zaspat.kad zaspe na rukama,ja je spustim a ona opet ceni od plača.katastrofa.i nije tila jest,od 1ipo do 6 nije jela,bilo me strah da ne dehidrira jer su velike vručine,al nije tila ni čut za sisu.konačno zaspala u 4 sata i spavala do 6,al je i onda bila cendrava.pretpostavljam da joj smeta vrućina...kako vaši podnose?

seraphyme -> RE: Zimske bebice 2012/2013 (23.6.2013 15:36:14)

jede hipp 2, hoće, ali sa keksolinom [sm=jezicek.gif]

od voćki je jeo : jabuke, kruške, šljicu, lubenicu, trešnje,marelicu i sve fino.

od povrća : mrkva , krumpir, batat, blitva, karfiol, malo bijelog mesa, rižu voli, palentu ne more smisliti.

ti kolutovi nisu loši, ali malo skupo brate

nelly68 -> RE: Zimske bebice 2012/2013 (23.6.2013 15:50:14)

pozzz cure nije me dugo bilo pa da se javim na brzinu moj noa je bio u bolnici od subote na noć do četvrtka poslijepodne dobio temperaturu ja mu dala sirupić on povratio i skočila na 39,3 na pedijatriji rekli da ostaje al da za mene nema mjesta[sm=smiley19.gif]ja sam rekla da je samo dojen a Dr.nema veze dat ćemo mu bočicu al me na kraju ostavila u dječjoj sobi i dovezli krevetić za njega tek nakon 2 dana počeli terapiju i nakon skidanja temp.sa čepićima,sirupićima i hladnim oblozima na prsima,sad još 4 dana sirup za kod kuće nuspojava lijeka grčevi koje nikad nije imo bar oni kažu da su grčevi 3 dana po pola sata neutješno plako čak su mu jednom dali sirup za bolove...ugl najgori tjedan u mom životu a sad dobro...vidim da vi uživate i baš mi je drago[sm=smiley1.gif]

evanoi -> RE: Zimske bebice 2012/2013 (23.6.2013 15:54:28)

daze, naš je sličan tvojoj za ovih vrućina, malo jede (zato sam mu i davala malo vode) i težak za uspavat, ajme meni [sm=duda.gif] na rukama plače, grči se, izvija se... jedva ga utišamo itd... evo, stavit ću sliku di se kupa u čamčiću baznečiću i po tome mislim da bi mom godio kolut... pa vidi... ovaj čamčić je bio 30 kn u plodinama.

evanoi -> RE: Zimske bebice 2012/2013 (23.6.2013 16:58:27)

nelly, tek kasnije izbacilo tvoj post, ma joooj, brižan tvoj noica [sm=smiley13.gif] moj mu noica šalje dozu optimizma i pozitivne energije [sm=bravo.gif] samo da ste se vratili i da budete dobro sad[sm=sloncek.gif]
evo, stavila sam sliku u moj album Bebač moj najdraži, pa vidite kako je dobar za male bebice ovakav JEFTIN čamčić [sm=smiley31.gif]

BUMBI -> RE: Zimske bebice 2012/2013 (23.6.2013 20:07:13)

evanoi štrumfić baš uživa[sm=bravo.gif][sm=bravo.gif]
Nelly baš mi je žao šte bili u bolnici[sm=smiley31.gif][sm=smiley31.gif][sm=smiley31.gif]
Seraphyme vidim E sve papa,a i da mu se svidio keksolino[sm=jezicek.gif]
Mi smo danas prvi put jeli krompir s mrkvicom i svidjelo mu se[sm=bravo.gif][sm=bravo.gif]
Jako nas muče zubići,stalno mu rukice u ustima[sm=smiley13.gif],baš ga to muči.Mažemo i Calgelom i špricamo Tantum verde sprejom,ali mislim da ću mu kupiti i jantarnu ogrlicu.Jel ima koja od vas?

seraphyme -> RE: Zimske bebice 2012/2013 (23.6.2013 20:32:23)

ja sam imala za miceka i niš nam nije vrijedilo

daze -> RE: Zimske bebice 2012/2013 (24.6.2013 9:39:46)

jutro[sm=smiley1.gif]
Nelly baš mi je žao što ste morali u bolnicu,jel Noa sad dobro?
Seraph kako si zaustavila mliko u cicama?
evanoi ne mogu otvorit tvoj album[sm=smiley13.gif]
M sinoć zaspala u 19h kad smo se vraćali s mora i zato se probudila jutros u 5ipo[sm=smiley29.gif]ležala i pričala do 7 pa smo se digle.sad leži u ogradici i igra se s najlonskom vrećicom[sm=smiley36.gif]kraj svih igračkica,njoj kesa zanimljiva...

evanoi -> RE: Zimske bebice 2012/2013 (24.6.2013 11:03:46)

daze, probaj sad, bila sam stavila samo prijatelji da mogu vidjet... ma šta nismo ti i ja prijatelji?
cure, otkrila novu (za sad super) foru za uspavljivanje: zvukovi prirode, ocean, vjetar, kiša... za sad nam je najbolja kiša, evo vam link, a ima ih krcato, probajte [sm=smiley20.gif]
http://www.youtube.com/watch?v=1CSPVkMgiTs

sax52341 -> RE: Zimske bebice 2012/2013 (24.6.2013 17:40:31)

Bok cure
mi imamo taj kolut, platila ga 115 kn jer sam koristila bonove... Nismo ga jos probali ali planiramo sljedeci put kad odemo na more.
Bili ovaj vikend, ovaj smo ga put kupali golog, na pocetku mu je bilo cudno ali kad je vidio da to i nije tako strasno poceo se igrat i smijat.More je bilo bas ugodne temperature.
Sad nam je ljuljacka glavna fora tako da cemo vjerovatno nabavit onu mrezu za ljuljanje, ako negdje naletite da ih ima kvalitetnih za kupit javite.
Nelly Noica je sada dobro? Od cega temperaura?
Seraphyme kako si mu dala tresnje?

BUMBI -> RE: Zimske bebice 2012/2013 (24.6.2013 20:11:37)

Seraphyme koliko ti E jede AD preko dana i koliko količinski?Sax i tvoj je samo na AD i dohrani,kako vi po tom pitanju?
Meni L preko dana ima 4 obroka Ad(ujutro popije oko 200 i navečer,a ovo između ne toliko puno) i još mu prijepodne dam povrće,a popodne voće) i još ima najčešće 2 obroka preko noći(prvi bude i više od 200,a drugi pred jutro jako malo)..ja mu pokušala jedno Ad maknuti ali ne ide.Danas je u 11 jeo mrkvicu i krompre i oko 12.15 popio još oko 100 ml Ad

nelly68 -> RE: Zimske bebice 2012/2013 (24.6.2013 22:05:49)

cure hvala vam [sm=smiley1.gif] SAX52341 ma joj nemaju ovi doktori pojma kažu najvjerovatnije je od grla a grlo mu bilo blago crveno jedino su mi sve sestre bile super sad je dobro u 7 je popio zadnju dozu sirupa i sviđa mu se sladak je...danas sam kupila malo većiu bazen 420x90 i u konzumu luftić al onaj s gaćicama košta oko 50 kn a, s njihovom knjižicom i popustom oko 36 kn.. Njemu isto dosta smeta vrućina, nekako je nervozniji.. Koliko vaše bebe, koje su samo dojene imaju obroka na dan? .. Noa izdrži po 3 sata i onda imamo po 5-6 obroka... BUMBI je ste Vi 1. probali mrkvicu? DAZE vidiš ona voli vrećice a Noi smeta njihov zvuk.. EVANOI u zadnje vrijeme ne mogu gledati ničije slike, nemam pojma zašto.. [sm=zmeden.gif] ... Mi nosimo jantarnu ogrlicu od 2 mjeseca.. Jel pomaže neznam ali jako puno slini..

daze -> RE: Zimske bebice 2012/2013 (24.6.2013 22:26:07)

M doji na 2ipo sata,nekad produži al kako su sad vrućine nudim češće da ne bude žedna.po noći kako kad,nekad ne traži cilu noć a nekad svaka 2 sata.
a za ogrlicu nemam pojma,al nešto ću morat nabavit.slini već dugo,al je zadnjih dana ekstra cendrava.mislila sam da je od vrućine,al danas je bilo ugodno a ona opet pola dana proplakala.mislim se možda su zubi,al ništa ne mogu napipat.neznam kako ću uopće prepoznatt da izbija zub[sm=zmeden.gif]
bumbi ti već ima 2 obroka krute hrane?meni patronažna rekla sa 7 mj da uvodim drugi obrok.jel to zato šta je on na ad ili ti traži više?vidim da ti on dosta količinski i popije mlijeka,super[sm=bravo.gif]

seraphyme -> RE: Zimske bebice 2012/2013 (24.6.2013 23:40:12)

4x dnevno 180 ml vode i 6 mjera hippa sa 4 mjere lina+ kašica neka

Jully -> RE: Zimske bebice 2012/2013 (25.6.2013 0:16:12)

Bok mame!
Za početak Nelly nadam se da je sad sve ok i želim ti da to što prije zaboravite [sm=smiley2.gif]
Nas nije duže bilo, malo smo otišli do Slavonije. Kupamo se doma u bazenčiću i u Daruvaru sa kolutom swim trainer i super nam je. Kako su izbila oba donja zubeka Ivano je postao jako vesela, razigrana i smirena beba. Spava i dalje cijelu noć, jedino sam ga počela stavljati u 8 jer ako kasnije ide spavati bude previše nervozan na kupanju. Buđenje je oko 7 [sm=smiley1.gif] Naziru se lagano i gornji zubi, mislim da će i oni uskoro, ali ne pate ga kao donji. Mi imamo jantarnu ogrlicu i super nam je. Ne vjerujem inače u holističku medicinu, ali dok nosi ogrlicu ne slini [sm=smiley1.gif]
Imali smo krštenje ove subote i bilo je prekrasno. Samo najuža rodbina (12 ljudi), skromno, ali svečano. Kasnije smo otišli na ručak u vinariju Coner gdje su se jako potrudili. Slavljeniku su montirali stolicu za bebe na čelu i nas postavili okolo. Ako se nekad zateknete u Bjelovaskom kraju isplati se navratiti. Ukopana je u brdo i jako lijepo uređena i klopa je fenomenalna.
Bili smo kod pedice na cijepljenju i dug je 72 cm i ima ravno 8 kg. Klopa sve iz našeg vrta i sve mu je fino. Vrt se pretvorio u đunglu dok nas nije bilo, pa se rekreiram svako jutro po 4 sata, a Ivano za to vrijeme u kolicima malo odćori, pa malo pjeva, pa se igra sa svojim prstima, pa sa nogama... uglavnom predobar je. Za sada sisa 3 obroka + jedna voćna kašica + jedna povrtna.
Jako lijepo sjedi, zauzima stav za puzanje i kao zvrk se okreće sa leđa na stomak, ali nezna se vratiti nazad na leđa [sm=smiley6.gif] nemam pojma kako da to uvježbamo [sm=zmeden.gif]

Jully -> RE: Zimske bebice 2012/2013 (25.6.2013 0:25:10)

Eh da i mi smo već duže vremena u platnenim pelenama. Prvo smo koristili natura i flafi. Ok su ali nisam baš bila potpuno zadovoljna. Sada smo kupili nove na potpuno drugačijem principu od ovih naših platnenih. Brzo se suše, guza je suha kada ih skidam, nikad ne promoće i preslatko izgleda u njima. Dok su ove vrućine nosi samo tu pelenu i majcu. Ja sam prezadovoljna. Išli smo u sloveniju po njih, ali uskoro će ih biti i kod nas u eko butiku. Evo link: http://www.closeparent.com/FeaturedProducts/tabid/240/CategoryID/47/Level/a/ProductID/5804/language/en-GB/Default.aspx

evanoi -> RE: Zimske bebice 2012/2013 (25.6.2013 14:53:49)

ajme, ovi dani, tj. noći su nam [sm=hudicek1.gif][sm=hudicek1.gif][sm=hudicek1.gif] mislim da je skok u razvoju, čitala sam između 18. i 20 tj. dakle, mi smo taman 18 tj.cc. po noći ide spavati oko 20-21h i sve ok. do prvog buđenja,. i onda nikako zaspati, budi se svaka 2 sata... grrrr...[sm=hudicek1.gif] mislila prvo vrućine, ali sinoć je bilo baš ugodno... bit će skok[sm=kuza.gif] ili se bar ja tako tješim! smiri se jedino ako ga uzmemo k sebi u krevet... ni duda, ni maženje ni držanje za rukicu ne pomaže [sm=smiley13.gif]
nelly, moj papa od svaka 2 do 3 sata. nekad uspije izdržati i više, ali to je prosjek.
jully, tvoj malac lijepo napreduje, bumbi, tvoj super papa [sm=bravo.gif]

BUMBI -> RE: Zimske bebice 2012/2013 (25.6.2013 15:50:32)

Netko je pitao jesmo s mrkvicom poceli,jesmo.
E,imam i ja taj kupon za u Konzumu za taj kolut i bas se mislim da taj kupim,onaj u Dm-u mi preskup i ko zna jel bi htio u njega
Jesam vam ja rekla da ja imam malog debeljucu[sm=jezicek.gif].Neznam za tu ogrlicu jer moj debeljuco bas i nema vrat[sm=smiley36.gif],pa me strah da mu se ne ureze...vidjet cu jos.Bas ga muce ti zubici

nelly68 -> RE: Zimske bebice 2012/2013 (25.6.2013 17:15:24)

hej BUMBI ja sam pitala za mrkvicu [sm=smiley1.gif] ja sam ga jučer kupila u dm nisam ni vidila al ovaj mi super izgleda odmah smo ga napuhali dosta su duboke te gaćice iza ima povišeno za glavicu ne znam meni se sviđa...pa moj Noa je jeo svaka 2 sata al u bolnici mi rekli da ga previše hranim da mu dajem na svaka 3 i dobro je ne traži prije,jer u bolnici je 3 dana za redom po jednom na dan užasno plako nisam ga mogla smiriti oni mi rekli da se prejede i kao zaspe za vrijeme podoja pa ne podrigne i da su to grčevi al evo kod kuće uopće ne i za koji dan ćemo puna 4 mjeseca kad bi trebali prestati ja mislim da je to bilo od vrućine soba jedva se okrenem a ni na hodnik nismo smjeli ni onaj boravak da nepokupi šta od druge djece joj JULLY nadam se da ćemo zaboravit skoro...EVANOI tko smo i mi imali neku fazu nespavanja a jučer zaspo oko 20 h probudio se u 2 jeo i zaspo pa oped buđenje oko 5 jeo i zaspo u 6 i oped u 8 buđenje ni nezaspem pošteno i evo ga već...JULLY [sm=bravo.gif][sm=bravo.gif][sm=bravo.gif] za krštenje...sinoć se N prvi put okrenio kako treba sa leđa na trbuh mislim izvuko je i ručicu nije ostala ispod njega ne znam jel to već trebo radit jer ne volim čitat šta treba da se brinem bez veze i mislim da kasni

daze -> RE: Zimske bebice 2012/2013 (26.6.2013 8:45:31)

jutro[sm=smiley1.gif]
izgleda da su sve bebe ovih dana nervozne.moja već 4 dana cendrava,a 2 noći za redom ne spava kako treba.budi se svakih sat vremena i plače.sinoć sam je na kraju pribacila u svoj krevet i stalno je visila na sisi tako da sam se ujutro probudila s otkopčanim gradnjakom s obe strane[sm=smiley36.gif]mislila sam i ja da je od vrućine,al bome je zahladilo i znači nije od vrućine.jučer plakala cilo popodne i navečer zaspala u 20h i budila se svakih 15 min i to ceni od plača.na kraju joj dali pola žličice lupoceta po savjetu patronažne i tek onda je zaspala.e da,i kupili jantarnu ogrlicu.nekako se mislim da su zubići,neznam šta bi drugo moglo bit da toliko plače,pogotovo šta do sad nije bila toliko plačljiva...
satralo me ova dva dana,nikako se pošteno naspavat a mm nju po noći niti ne čuje.može mu skakat po glavi ja mislim da je nebi čuo[sm=smiley1.gif]

evanoi -> RE: Zimske bebice 2012/2013 (26.6.2013 8:55:00)

joj, daze, i mm katkad ne čuje, a ja [sm=hudicek1.gif] sinoć nam je (u odnosu na ovih par zadnjih [sm=hudicek1.gif] noći) bilo puno bolje - još se budio svaka dva sata, ali barem je, nakon cicanja, zaspao u svom krevetiću bez problema...ujutro se probudili, a mm kaže: sinoć e bio super, jelda, ništ nisam čuo! [sm=jezicek.gif] da, rekoh, super u odnosu na zanje noći jer barem nije cendrao i vrištao i nije išao s nama u krevet... ali buđenja... no dobro, i to je pomak, valjda se opet polako vraćamo na staro [sm=bravo.gif] nadam se [sm=smiley1.gif] daze, bit će i tvojoj skok, ona ti je u 19. ili 20. tjednu, jelda?
nelly, [sm=bravo.gif] za kolut! uživa i dalje? tebi rekli u H da ga hraniš rjeđe, ok., ali šta kad plače da je gladan? uskratiti mu cicu? zavarati ga nečim ili? malo mi je to blesavo...[sm=zmeden.gif]
bumbi, imaš onaj gel za pomoć kod izbijanja zubića? da, i bolje da paziš s ogrlicama ako nema graciozan vrat poput roda [sm=smiley36.gif][sm=smiley36.gif][sm=smiley36.gif]

nelly68 -> RE: Zimske bebice 2012/2013 (26.6.2013 17:28:14)

EVANOI pa eto vidiš al kod kuće ga ne hranim na svaka 3 sata već svaka 2 i pol jer mi nema logike što kažeš uskratit mu a vidim da mu je 3 sata predugo pa baš brzo papa,hlapljivo al evo kod kuće je mir isto je plačljiviji ko sve bebice ovih dana ali ne ko u bolnici hvala Bogu pa meni je to isto čudno bilo kažu svaka 3-4 sata pa nema šanse da izdrži 4 sata to je previše....DAZE nadam se da će joj pomoć ogrlica kažu da nekoj djeci neodgovara da budu nervoznija Noa svoju nosi od 2 mjeseca a neznam hoće mu pomoć ili ne al nećakinja mi je preplakala prvi zubić i kupili joj ogrlicu i ostale nije osjetila nadam se da će tako bit i svima nama[sm=smiley1.gif]EVANOI jesi možda maleckom počela davat čaj ili vodu ja sam svom pokušala vode dat al nezna pit uopće na bočicu nukovu al mam mu je kao malo lakša neznam on meni jedino te mam i dudicu prihvatio a izgleda će i bočicu ,odlučila sam se za vodu jer je SERAPHYME rekla da ga voda neće zasitit al čaj hoće pa da mi nebi manje jeo hvala joj na savjetu [sm=smiley1.gif]

sax52341 -> RE: Zimske bebice 2012/2013 (26.6.2013 18:17:47)

Bumbi sto se tice kolicine moj nema neku konstantu bas, AD se krece od 150 do 220 po obroku. Kolicina pojedene kasice ovisi o tome o cemu se radinpr jucer je jeo bananu, breskvu, tresnje i malo mlijeka i rizinih pahuljica i pojeo cijelu zdjelicu, a kad je npr karfiol u ponudi onda pojede jedva pola zdjelice. Za sad imamo samo jednu kasicu dnevno i tako cemo vjerovatno do njegovih 7 mjeseci. Popije 4 ili 5 bocica dnevno, ovisi o tome koliko se puta probudio za klopat prek noci.
Ja vise neznam sta mu stavit ispod brade koliko slini...
Jucer ga je necak nasmijavao, smijao se glasno i vriskao od veselja crkavali smo od smjeha!

Stranica: <<   < Prethodna stranica  51 52 [53] 54 55   Sljedeća stranica >   >>