RE: Zimske bebice 2012/2013 (Puna verzija)

Forum >> [Beba] >> Roditeljski razgovori

Poruka

daze -> RE: Zimske bebice 2012/2013 (20.6.2013 10:09:41)

bumbi daj pliz napiši s čime si počela dohranu,jesi prvo davala sokove par dana ili odma kašice?vjerojatno si pisala al da ne tražim sada[sm=smiley36.gif]

evanoi -> RE: Zimske bebice 2012/2013 (20.6.2013 10:16:22)

i mene zanima to sa sokovima/kašicama. ja znam da prvo idu kruške, jabuke, mrkva, špinat, koraba, tikvica, blitva. pretpostavljam da povrće se jede kao kašica na žličicu, a voće? meni patron rekla da naribamo voće i rukama iscijedimo i da popije taj sokić (na početku). ali šta kasnije, zmiksam cijelu voćku i dajem mu na žličicu?

evanoi -> RE: Zimske bebice 2012/2013 (20.6.2013 10:29:37)

bumbi, mi kupili u plodinama neki čamčić bazenčić, za 30 kn, maleni je - taman noica stane. jučer smo ga napuhali, stavili na terasu, maleni je uživao [sm=smiley36.gif][sm=smiley36.gif][sm=smiley36.gif] lotte, pokušaj i ti. staviš vodu na sunce da se malo ugrije, i tijekom dana ga svako toliko bućni, bit će zahvalan [sm=smiley1.gif]još nismo bili na moru jer od vikenda do danas stalno neke posjete oko 18h, a to mi je vrijeme kad ću ići na more jer je sunce katastrofalno. još danas mi dolaze prijateljice s faxa i štrumfić će se opet svježiti u svom čamčiću, a sutra nas ni grom neće zadržati doma! [sm=smiley36.gif][sm=smiley36.gif]
sminkret, pa super si to skombinirala za dohranu [sm=bravo.gif]
sax, meni patron rekla da počinju sjediti sa 6-8 mj, ovisno o djetetu., ali da ga od 4.mj. polako stavljamo sjediti (na kraće mahove) čisto da jačaju mišiće. možda sam se bila krivo izrazila, u polusjedeći ga stavljamo u kolica.
i sax, baš super da ste obavili slikanje. mi stalno odgađamo zbog vrućina, ali ako mislimo, a mislimo, krajem 7.mj. ići na put, moramo to učiniti!!! koliko se čeka na osobnu, znaš možda?
lotte, [sm=bravo.gif] za shopping, samo nek se uživa!
mi smo na 3 pelene, babylove.

evanoi -> RE: Zimske bebice 2012/2013 (20.6.2013 11:00:14)

i curke, u zadnje vrijeme štrumfiću je ful suha koža na gležnjevima, ispred... kužite? mažem s lanolinom, ali nekako ne vidim promjenu [sm=zmeden.gif][sm=zmeden.gif][sm=zmeden.gif]

Lotte -> RE: Zimske bebice 2012/2013 (20.6.2013 11:29:50)

hahah i nama je tamo jako suha, mažem sudocremom i pomogao mi je za sve boljke do sada

sax52341 -> RE: Zimske bebice 2012/2013 (20.6.2013 13:10:35)

Za osobnu se ceka 2-4 tjedna. Moje se osipao po vratu od ove vrucine, kako vasi to podnose, vrucinu mislim?
Kupali se malo u bazencicu i onda sam ga 10-ak minuta ostavila golog da se lufta, bas je uzivao... I protestirao kad sam ga isla oblacit...

BUMBI -> RE: Zimske bebice 2012/2013 (20.6.2013 13:17:21)

Lotte super za soping[sm=bravo.gif][sm=bravo.gif]
Daze ja sam prvo pocela sa sokicem od jabuke,pa onda mrkvicu,davala sam mu samo nju par dana,pa onda jabuku(ja sam kuhala) i onda jabuku i mrkvu zajedno.
Evanoi super za camcic i sto strumfic uziva[sm=bravo.gif]
Nasla sam neki camcic od D pa cemo probati.
L bi stalno u sjedeci polozaj,jos malo se mora strpiti pa cemo onda

sax52341 -> RE: Zimske bebice 2012/2013 (20.6.2013 13:43:58)

Znate mozda di se kod nas mogu kupit netoksicne perive boje?
Htjela bi na platno ili papir stavit otiske rukica i nogica naseg slinavca a pored toga nase....
Bilo bi super ako postoji neki web shop di se to moze kupit ako znate?

evanoi -> RE: Zimske bebice 2012/2013 (20.6.2013 14:27:03)

to i mene zanima, sax, i mi planiramo tako nešto napraviti. mislili smo prvo temperama i odmah oprati... mada stalno odgađamo jer ne znamo baš koliko je to sigurno...
e, sax, to si nas dobro sjetila, jučer smo ga izvukli iz vode i odmah posušili i obukli, baš se ljutio. danas ćemo ga pustiti da lufta golić [sm=smiley36.gif] koju temper.vode ste mu stavili? nama je bilo 33 stupnj. danas ćemo i malo manju... postepeno tako da ne bude šok u moru [sm=smiley36.gif]
super bumbi što si našla čamčić [sm=bravo.gif] maleni će sigurno uživati u ovim žnj danima!
lotte, sudocrem je sličan lanolinu, mislim na bazi je lanolina, ili? koliko dugo je trebalo da primijetiš poboljšanje?
cure, imate li vi one "vrtiće" za bebače? ja ga danas izvukla da ne bude na kauču jer ga moramo stalno nadgledavati jer se ful počeo bacakati, dizati guzu u zrak i sl. i sad je trenutno u njemu, igra se onom prvom slikovnicom, uživa jer mu šuška i vesele su boje...

Tuck -> RE: Zimske bebice 2012/2013 (20.6.2013 14:30:35)

Bok cure!
jucer sam bila nabrzinu procitati sto se izdogadjalo i dok sam procitala nisam stigla odgovoriti kako treba :)
Da, Lotte nije me dugo bilo, ne stignem , stalno neke frke i onda mi forum bude na zadnjem mjestu :)
Evo moj mis sutra puni 6 mjeseci :D Okrece se s trbuha na ledja a obrnuto pokusava i ljuti se sto mu bas i ne ide :) Cini mi se da sam procitala da je jedna mama napisala da ne stavlja bebu na trbuh, trebalo bi da jaca misice i nek se uci okretati :P
A je isto u drugom stupnju u kolicima( ide nulti pa onda taj u kojem je on, a ima 4 polozaja)

s kasicama smo vec naveliko poceli, kupila sam mu frutolino cisto da proba danas, a u gotovo svaki obrok kasice mu umjesam proso ili rizine pahuljice da ga zasiti… poceli smo s mrkvom pa onda kuhana jabuka pa onda kombinacija toga dvoje, pa banana zatima banana+jabuka i tako… do sada je jeo : mrkvu, jabuku, bananu, krumpir, pahuljice rizine i prosene( nekdada same nekada u kombinaciji s necim), tresnja, kruska, breskva,blitva,sljiva,visnja,brokula, cak sam i kekse umjesala s bananom, sutra tikvica…Super nam ide, voli sve jesti ko malo prase :P vodu ne zeli piti tako da mu kupujem sokic od jabuke najcesce jer mora neku tekucinu unositi :)

Jel i kod vas ova nepodnosljiva vrucina? ja sam sad malog okupala i ostavila ga malo golog bez pelene neka se rashladi, pa se takodjer bunio kada smo ga oblacili :P

Tuck -> RE: Zimske bebice 2012/2013 (20.6.2013 14:46:35)

Glupavo, poslalo se samo a nisam zavrsila -.-

A jede 235ml Bebimila al smo presli na br 2 :) pelene 4(pampers)

Mi smo kupili bazencic onaj skroz mali pa se u tome malo brcka vani a danas smo ga u kadici u kuci okupali i sve je bilo mokro :P

Evanoi, da smiksas sve tj npr jabuku ja gulim ne znam kako ostale i sad kad mu budem sljedeci puta davala necu je kuhati sa
mo smiksati :)
na cijepljenje idemo tek u 8. mjesecu jer nam je pedica cijeli 7. na godisnjem -.- prije mjesec dana je A bio 66 cm dug a 7400g tezak a sada nemam pojma kada tek onda idemo -.-

ali zato smo isli u VK kod fiizijatrice i uputila nas je na snimanje glave tj UZVmozga jer A nije rasirio sake kada ga je ona okrenula naglavacke pa onda opet neke vjezbe i sto gluposti, poludit cu :/ ovaj puta cu im reci da ja necu vjezbati i patiti svoje dijete zbog gluposti sto oni skupljaju lovu na uputnicama, mali sasvim normalno napreduje a oni samo cekaju da dodje neka mlada mama uplasena i da joj uvale sto dijagnoza :@

i da, ta putovnica tj ta osobna, jel to umjesto putovnice? u koje zemlje ce se moci ici s time? nisam bas upucena :P

evanoi -> RE: Zimske bebice 2012/2013 (20.6.2013 14:55:54)

s osobnom u zemlje EU. [sm=smiley1.gif]

Tuck -> RE: Zimske bebice 2012/2013 (20.6.2013 15:10:15)

Hvala Evanoi :) znaci BiH nista :/ a mi veliki haha ni mi necemo vise moci s osobbnom u Bosnu?

Tuck -> RE: Zimske bebice 2012/2013 (20.6.2013 15:28:39)

gdje mogu pronaci bomboncicevu porodjajnu pricu? :/

evanoi -> RE: Zimske bebice 2012/2013 (21.6.2013 10:50:11)

ej, tuck, daj si to provjeri na stranicama mupa. jer ako odrasli mogu s osobnom u BIH, ne vidim razlog zašto i djeca ne bi mogla... to je valjda posebnost, raspitaj se...
mislim, promijenilo se to što se za EU ne mora više raditi putovnica, ali izvan nje, tipa Izrael, moraš. ali možda je za BIH izuzetak...

sax52341 -> RE: Zimske bebice 2012/2013 (21.6.2013 11:10:10)

Cure, na koji nacin uspavljujete bebace za popodnevni spavanac?
Ja sam svog probala stavit u krevetic bez da ga uspavljujem kad sam primjetila da mu se spava. Kenjkao je cendrao i vriskao ali od spavanja ni s. tako da sam ga morala uzet, uspavat i spustit u krevetic....

sminkret -> RE: Zimske bebice 2012/2013 (21.6.2013 14:40:51)

Vidim da se svi kupate. Uzivajte. Mi cemo krajem 7 na more.
Jako sam sretna, P se prekjucer poceo okretati s trbuha na leđa a jako malo mu fali da se s leđa na trbuh.
Mi u pon pocinjemo s jabuka kasicom. I rizinim pahuljicama. Caj je poceo polako piti.
Lotte, meni svi govore kak je mali velik, a on u mjesec i nesto dobio 200g. A zadovoljan je, osim sto bi jeo na zlicu[sm=smiley36.gif]. Mislim da svi oni imaju svoj razvoj i da ne mogu jednako napredovati. Sad je slicniji nama, ja sam 1,59 i 50 kg. 2.7. idemo pedijatrici na docjepljivanje za rotto pa ću vidjeti jeli sto dobio. I mene zna muciti da li mu je dovoljno, i mi djeluje da je sve u redu. S prvom sam se dosta mucila, pa mislim da imaju slican obrazac ponasanja.
Sax, probaj staviti bebu u krevetic, i dati mu da ti drzi prst a ti ga s vremenom pomazi po glavi.

evanoi -> RE: Zimske bebice 2012/2013 (21.6.2013 15:09:27)

sax, upravo to sam i ja neki dan tako napravila... posve isti scenarij, tako da sam odlučila nastaviti po starom dok on ne bude mricu stariji, možda će onda biti lakše... možda jednostavno treba biti spreman... do sad nam se vrijeme uspavljivaja uvelike skratilo, tako da vjerujem da je potrebno vremena. ali cure s iskustvom, recite nam svoju tajnu, možda ja i griješim?

Lotte -> RE: Zimske bebice 2012/2013 (21.6.2013 20:15:38)

Sax, Evanoi imate za kupiti u Emezzeti gips napravljen baš za bebe, koji se stavi u okvir, čak se dobije i stalak. Uzmeš otisak i pričekaš par dana da se posve stisne. Super stvar, ja ju dobila na poklon. Košta cca 50 kn

Evanoi, uspavljivanje ti je do djeteta. Prvu dvojicu sam morala nosati, nunati i pjevati, a Noa mi zaspe u krilu ili na trosjedu poredu mene, bitno mu je samo da zarije glavu u moje grudi ili u jastuk.

Tuck nadam se da će sve biti u redu[sm=smiley31.gif]

Cure koje kupate bebače u moru, jeste li kupile pelene za kupanje ili su mališani goli?

BUMBI -> RE: Zimske bebice 2012/2013 (21.6.2013 21:04:24)

Evo i mene...idemo i mi na more početkom 8 mjeseca[sm=bravo.gif][sm=bravo.gif]..danas dogovorili i baš sam sretna[sm=smiley1.gif]
Tuck nadam se da će sve biti ok[sm=smiley31.gif][sm=smiley31.gif][sm=smiley31.gif]Lijepo vi papate[sm=smiley1.gif]
Sax mi se isto nosamo prije nego zaspe..jedno vrijeme je navečer htio sam zaspati,a sada i ne pa se opet nosamo..iako to baš i nebi htjela.
L se isto danas malo kupao u bazenčiću[sm=bravo.gif] [sm=bravo.gif]
Ja mu neću kupovati one pelene za kupanje,samo kupaće gaćice..imala sam 2 od D,a ne nađjem ni jedne pa moram kupiti.Vjerovatno ću ih naći kad mi više nebudu trebale
Danas je bio gol,ali ne volim to.Nisam ni D nikada golog kupala,pogotovo kad ga se onda nosi

daze -> RE: Zimske bebice 2012/2013 (22.6.2013 0:57:41)

večer/jutro [sm=smiley1.gif]
neznam za vas al meni je katastrofalno vruće tako da se neda spavat[sm=smiley13.gif]
M je odavno zaspala,a ja i mm sidili na balkonu rashlađivali se[sm=smiley1.gif]ne stignem se javit,svaki dan smo na plaži,M uživa u debeloj hladovini.potakle ste me da joj kupim bazenčić tako da se brčka svaki dan dva puta,ponesem joj i na plažu pa joj nalijem more[sm=smiley36.gif]
osula se sva po leđima od vrućine,a uglavnom je samo u peleni.danas joj skinila i pelenu da se malo prozrači a ona mi pokakala cili kauč.znala sam da će se to desit,neznam koji mi je vrag bio da se ponadam da neće[sm=smiley36.gif][sm=smiley36.gif]
u more je još ne stavljam,nije mi još dovoljno toplo.al danas sam vidila jednu bebu od 3 mjeseca da se kupa.ima neko kolo za bebe,di se beba polegne na prsa,ruke i glava su joj iznad vode,a samo nogice u vodi.još se fiksira oko ramena da nemože nikako potonit.pitala sam tu ženu di je kupila,kaže u dm-a za 180 kn.čini se praktično,koriste ga bebe 3mjeseca pa nadalje.baš ću vidit...

seraphyme -> RE: Zimske bebice 2012/2013 (22.6.2013 10:51:53)

mi bili na moru, djeca se kupala sa guštom. ja počela raditi, baš mi fino izaći iz kuće [sm=jezicek.gif]

E žnjopa sve, odbila sam ga od sise. nije bilo prestrašno i tak.....

BUMBI -> RE: Zimske bebice 2012/2013 (22.6.2013 14:52:58)

IZVORNA PORUKA: seraphyme

mi bili na moru, djeca se kupala sa guštom. ja počela raditi, baš mi fino izaći iz kuće [sm=jezicek.gif]

E žnjopa sve, odbila sam ga od sise. nije bilo prestrašno i tak.....

A ti na moru pa te zato nema.Ajde super da ste uzivali[sm=bravo.gif]
Vidim E svasta papa,a i ne cica vise.A i pocela si raditi...svasta se kod tebe izdogadjalo.
Daze bas cu pogledati u Dm-u taj kolut sto si rekla..
Ja sam L danas dala Bebivita AD i zasad je dobro prihvatio,pa cemo vidjeti

daze -> RE: Zimske bebice 2012/2013 (22.6.2013 17:36:43)

seraph skroz si ga skinila sa cice?

seraphyme -> RE: Zimske bebice 2012/2013 (22.6.2013 20:48:52)

da, sisao je skoro punih 6 mj, a ne mogu na poslu izdajati

Stranica: <<   < Prethodna stranica  50 51 [52] 53 54   Sljedeća stranica >   >>