RE: Zimske bebice 2012/2013 (Puna verzija)

Forum >> [Beba] >> Roditeljski razgovori

Poruka

seraphyme -> RE: Zimske bebice 2012/2013 (8.3.2013 16:53:42)

moj ako se i probudi po noći, zaspe na sisi tak da ne znam.

sminkret -> RE: Zimske bebice 2012/2013 (8.3.2013 17:50:19)

Evo mene. Bila danas patronažna i vagala ga. Kako je bio jako slab od žutice i padao na težini danas smo bili oduševljeni koliko je dobio od ponedjeljka - 360 grama! Sad teži 3880g [sm=bravo.gif] i sad je samo na mojem mlijeku, više mu ne treba dohrana. Sve proradilo [sm=smiley36.gif]
Lotte, hvala jos jednom. Ne znam ti što reći za doživljaj djeteta, s carskim sam je vidjela tek drugi dan, a držala je tek negdje 4. dan, sad su mi malca stavili na prsa čim su ga oživjeli, ali opet mi je prvi put bio neki humaniji pristup prema meni, tako da ne mogu usporediti... Želim pamtiti ono lijepo. Onaj osjećaj kad čuješ da ti je dijete zdravo i dobro.

Lotte -> RE: Zimske bebice 2012/2013 (8.3.2013 18:01:22)

Ajd super Daze što je curica dobro!

Ja Nou ne uspavljujem, dam mu sisati i on nastavi spavati. Tako sam i sa prva dva klinca. Ni jednom nisam ustala i nosala.

Mi danas bili kod doktora. Curi mu nosić i kašljuca, a dr. kaže da mu je i grlo malo crveno pa je dobio sirupić. Vagala nas je, 5300 težak

BUMBI -> RE: Zimske bebice 2012/2013 (8.3.2013 19:51:10)

Mi se isto ne uspavljujemo.Kad se probudi i jede vratim ga u krevetic i nastavi,a kad i ostane budan znam mu upaliti mobile i on gleda i onda zaspe.Mi opet 2 dana nismo kakali.Bili smo vani skoro cijelo popodne[sm=bravo.gif],svi smo uzivali.
Lotte zao mi je sto ste malo bolesni[sm=smiley13.gif].Nadam se da ce brzo ozdraviti

evanoi -> RE: Zimske bebice 2012/2013 (8.3.2013 22:09:46)

Ma i ja tako radim. Noću kad se probudi, dam mu cicu, on to fino popapa i zaspi na njoj. I onda ja polako ga stavim u krevetić, vratim s u svoj i za 2 minute čujem: [sm=smiley19.gif] i ajde,onda, opet ga uzet, blabla... Pa ga onda držim dok se ne smiri i onda tako prođe nekoliko sati... Praktički dođe jutro. Baš sam umorna od toga. Ne znam bi li pomoglo da mu nakon cice i noću dam bebimil. Ufff...[sm=smiley13.gif]
Bumbi, popij si čaj od šljive, to će preko mlijeka (dojiš?) bebici stići pa će joj olakšat probavu.
Sminkret, kako si odlučila da mu više ne treba dohrana? Jer je povećao kilažu ili jednostavno vidiš da više ne pita još? Mene je strah sad ostaviti dohranu kad je N tek uhvatio lijepu rutinu spavanja i jedenja.

BUMBI -> RE: Zimske bebice 2012/2013 (9.3.2013 6:34:08)

Evo mi budni,tj.ja[sm=smiley36.gif].L se oko 5 probudio i pokako se,bas mu bude tesko,sav se zacrveni,ali nije bilo jako tvrdo[sm=smiley13.gif],pa je papao i zaspao,ali mi se D probudio i sad gleda crtane.
Evanoi ne dojim,papa Hipp Combiotik,a patronazna mi rekla da je on dobar za probavu[sm=zmeden.gif],iako on ne place i ne muci se previse sto ne kaka,stalno prducka pa mu valjda zbog toga lakse.Sad kad nabrsi 2mj kupit cu mu i onaj Hipp caj za probavu.
Sminkret super sto lijepo napredujet[sm=bravo.gif]

Lotte -> RE: Zimske bebice 2012/2013 (9.3.2013 6:41:02)

Budna od pola4! Dam mu sirup, a on ga pola ispljune, pa ti sad znaj koliko nadodati?

BUMBI -> RE: Zimske bebice 2012/2013 (9.3.2013 6:43:56)

A joj,tebi je bome veselo
A kako mu dajes?Ja sam L na spricu i to malo po malo,pa mu dala caja da popije.

seraphyme -> RE: Zimske bebice 2012/2013 (9.3.2013 7:01:09)

bumbi ne morač čekat da navrši 2 mj. moš komotno početi sad

BUMBI -> RE: Zimske bebice 2012/2013 (9.3.2013 7:03:46)

Ma da.Ajd hvala ti,kupit cu ga onda danas pa cemo probati.
Jesu i tvoji budni?Evo meni i L budan

daze -> RE: Zimske bebice 2012/2013 (9.3.2013 7:21:20)

jutros smo sve uranile[sm=smiley1.gif]
i moja je pola noći grintala,na kraju sam se morala dignit.evo ja sad pijem kavu a ona zaspala[sm=smiley29.gif]

sminkret -> RE: Zimske bebice 2012/2013 (9.3.2013 7:59:36)

Jutro! Daze, super za curicu da se popravilo, samo da ne morate u bolnicu!
Lotte, tvoj stvarno lijepo napreduje! To ste bili na pregledu s 2 mjeseca ili zato što je bolestan?
Bumbi, moja curka je imala problema s kakanjem i prdenjem zato jer sam bila uzimala željezo u tabletama. Onda sam bila prestala jer ju nisam mogla gledati kako se mučila. Zato sam sad odustala od tableta i uzmem malo kupinovog vina[sm=smiley1.gif]
Evanoi, rekla mi patronažna da mu ne treba, da je to samo navika. To sam i ja bila skužila jer je jako malo popio, bitno mu je bilo da mu se da. Zato sad kad papa, stavim flašicu ispod druge dojke, nakapa se 30ml, i dam mu poslije sisanja, flašicu sa svojim mlijekom. On zadovoljan jer je dobio flašicu, a ja jer ne moram ići raditi mlijeka [sm=smiley36.gif]

evanoi -> RE: Zimske bebice 2012/2013 (10.3.2013 15:29:06)

Ajme, cure, sinoć sam se naspavala!!! Do 2i pol ga ni bilo čut, onda smo popapali i u krevetić oko 4. Započeli smo mm i ja "dresuru" spavanja. Kako smo ga položili u krevetić, počeo je cendrati. I onda smo onom metodom - javiš mu se za 2 min, pa za 4, pa za 6... i tak malo po malo - sam je zaspao oko 5 i spavao do7! To nam je uspjeh prepre!!! :)Da nam sam zaspe[sm=smiley32.gif]u krevetiću - noću. Pokušat ćemo i dalje tako...
kako ste vi? daze, curica i dalje lijepo spava?
Lotte, kako Noica? Jel mu bolje?sminkret, budem i ja probala tako ko ti s izdajanjem. nekad se izdojim 120ml i dam mu samo to umjesto bebimila i ne traži više.
mi idemo k pedijatru 22.3. ne znam kako ću ga voziti. kako vi vozite svoje malene? ja bih po zakonu, dakle ono "jaje". al nekako mi se čini da će biti sav zgrčen, brižnić [sm=zmeden.gif]

seraphyme -> RE: Zimske bebice 2012/2013 (10.3.2013 15:54:59)

po zakonu, jaje, straga. nisu jako zgrčeni

evanoi -> RE: Zimske bebice 2012/2013 (10.3.2013 16:43:21)

da, to sam i mislila. i mora biti okrenut prema straga, jelda? seraoh, kakve su bile reakcije tvojih klinaca pri takvoj vožnji?

BUMBI -> RE: Zimske bebice 2012/2013 (10.3.2013 20:32:43)

Evanoi super za lijepo prospavanu noc[sm=bravo.gif]
Mi smo nocas imali cesce budjenje i po dana je svako malo trazio jesti.Nadam se da ce sutra biti sve po starom
Poceo je piti Hippov caj za probavu,svidja mu se,ali danas opet nije kakao,vidjet cemo sutra.
Ja L jos vozim u kosari.

seraphyme -> RE: Zimske bebice 2012/2013 (10.3.2013 21:20:55)

vole se voziti u sjedalicama i obično zaspu nakon 2 min  bumbi al će tebe opalit papani po džepu....

Jully -> RE: Zimske bebice 2012/2013 (10.3.2013 22:12:29)

Bok mame. Sminkret čestitam na bebici [sm=bravo.gif]
Evo mene nema već par dana. Tako je vrijeme bilo dobro da su mi dani previše kratki. JA se bavim svojim maćuhicama i zumbulima, a izašli su mi i narcisi i tulipani. Moj bebač je jako dobar i skupa uživamo u našem vrtu. Ja čeprkam po cvijeću, a on spava po 2 sata u kolicima pored mene [sm=smiley36.gif] Noć smo ga naučili da spava. Bilo je teško prvih par noći. Sjedila sam s dudicom pored krevetića i smirivala ga bez dizanja po sat i pol. Sada ga strpam u krevetić u 8 nakon kupanja, dam mu dudu i bez brige sam do 4. Nekad mu se ne spava nakon sisanja u 4, ali prošetamo se po kući i pogledamo kako psi spavaju, maca spava, ribe spavaju i tata spava i svuda je mrak. Nakon toga opet dudne svoju dudu i zaspi za minutu. Jako mu je bitno da prije spavanja bude mir i tišina, zadnje sisanje je duuugo i u polumraku. Mobil palimo samo ujutro u 7 prije ustajanja jer mu se jako smije, guguće i potiće ga na igru [sm=smiley1.gif]

BUMBI -> RE: Zimske bebice 2012/2013 (11.3.2013 8:31:33)

Seraphyme nadam se da nece.Nezgodno mi je kad idemo kod mojih ili u grad u setnju,jer ga vozim u kosari,a ne AS,pa onda nemam gdje to sve staviti.
Jucer nam je bilo bas lijepo,prvo smo prijepodne isli u setnju s moja 2 frajera.Kasnije na rucak kod mojih,pa u grad u setnju,samo smo poveli i velikog frajera[sm=smiley36.gif] i bili na sladoledu[sm=smiley1.gif]

seraphyme -> RE: Zimske bebice 2012/2013 (11.3.2013 11:40:38)

mi uvijek klepimo kolica u gepek iako i kom moje mamje i kod sveki imaju neka stara tako da ne morma mislit

daze -> RE: Zimske bebice 2012/2013 (11.3.2013 14:51:17)

i meni as izgleda ajme al jbga moramo je montirat šta radi sigurnosti i zakona,šta radi praktičnosti.evo danas išli na kontrolu kod pedijatrice i ja morala vuć svekrvu sa sobom da drži košaru dok ja vozim[sm=zmeden2.gif] neću tako vječno nekoga vodit sa sobom kad bi negdi išla...
šta se tiče povraćanja,smanjilo se,više ne baca onako udalj,vagali se kod doktorice opet je natukla 100 grama od petka tako da je doktorica zadovoljna a bome i ja jer vidim da se unatoč silnom povraćanju lipo deblja i napreduje,znači ne fali joj[sm=bravo.gif]
vjerojatno izriga višak jer dosta halapljivo i često jede pa se naguta zraka i šta ti ja znam,bez obzira na to šta joj radim pauze dok dojim i dižem je da podrigne svaki čas ona uvik ima nešto za povratit[sm=zmeden.gif]i to,naravno,obavezno izriga po meni[sm=smiley36.gif]
po noći i dalje spava ok.jede oko 11 navečer,pa opet oko 3 i ujutro kad se digne oko 7.imala sam nedoumice oko toga jel joj dosta to jedno hranjenje u 3 ili bi je budila svaka 2-3 sata šta mi je patronažna savjetovala,međutim mislim da nema potrebe s obzirom da se ona probudi i sama kad je gladna i napreduje,pa šta ću onda tlačit i nju i sebe.
e,jučer nam kuma donila ljuljačku,staviš bebu unutra i to čudo ljulja i svira.divota!beba uživa i spava,a i meni dođe da sidnem unutra i ljuljuškam se[sm=smiley36.gif]

Jully -> RE: Zimske bebice 2012/2013 (11.3.2013 15:05:19)

Daze super za curu da tako lijepo napreduje. Ja ju nebi budila na tvome mjestu. Mislim da to sa buđenjem treba samo za bebe sa jakom žuticom, a ostali bebači sami dignu uzbunu kada su gladni. Pusti ju da spava i budi sretna da se i ti možeš odmoriti [sm=smiley2.gif]

evanoi -> RE: Zimske bebice 2012/2013 (11.3.2013 18:19:58)

daze, ni pod razno ju ne budi. vidiš da napreduje, a ako je gladna, već će se ona javiti. uživaj u spavanju, tko zna kad se to može promijeniti!
jully, pa super je, ako spava do 4, taman da onda i ne zaspe, bar ste si dobar dio odspavali.[sm=smiley1.gif]
i mi se šećemo, danas smo dvaput bili vani.
seraph,imaš ti pravo, i ja ću staviti AS. šta je sigurno, sigurno je. prvi put ću ga vozit 22., tad će imati i preko mjesec dana pa će valjda biti jači i bit će ok. :)
bumbi, koj ti je mlađi, D ili L? i šta im daješ po noći kad te traže - isto hipp? ne dojiš uopće?

Lotte -> RE: Zimske bebice 2012/2013 (11.3.2013 18:21:17)

Šta je ovo sa ovom ringerajom!? Bumbi, ti pokupila neku nagradu? Tebe je odavno trebalo nagraditi koliko postova imaš! [sm=smiley36.gif] Ja seljo beljo ne kužim ništa!

Lotte -> RE: Zimske bebice 2012/2013 (11.3.2013 18:28:58)

Sminkret, mi smo bili kod dr. zbog bolesti. Pa tebi super nakapa, super što to mlijeko ne propadne!

Daze ne budi luda i pusti dijete da spava, probuditi će se kada ogladni[sm=smiley36.gif]

mi i dalje šmrcamo i kašljemo.

Stranica: <<   < Prethodna stranica  15 16 [17] 18 19   Sljedeća stranica >   >>