RE: Zimske bebice 2012/2013 (Puna verzija)

Forum >> [Beba] >> Roditeljski razgovori

Poruka

seraphyme -> RE: Zimske bebice 2012/2013 (3.3.2013 22:35:55)

da ti nije malo rano za dohranu?

Jully -> RE: Zimske bebice 2012/2013 (4.3.2013 8:59:12)

znam da bi bilo bolje da samo sisa još 2 i pol mjeseca, ali on raste duplo brže od prosjeka, pa se uopće ne opterećujem time što mi za jedan obrok popije boćicu hipa. Neka djeca su samo na njemu odrasla bez dana sisanja, pa im opet ništa ne fali. Forsiram ja i dalje dojenje. Bilo bi glupo da sada odustenem kada smo svladali sve one ragade i mastitise, ali ovako je sretan i zadovoljan, a bez hipa je bio cendrav čitavo popdne [sm=smiley13.gif]

seraphyme -> RE: Zimske bebice 2012/2013 (4.3.2013 9:10:07)

ah, ja skontala da m,i kašice daješ... sorry , ja magare.

BUMBI -> RE: Zimske bebice 2012/2013 (4.3.2013 10:04:37)

Jully super za vaše šetnje[sm=bravo.gif][sm=bravo.gif].I za kukiće super[sm=smiley1.gif]
Tako i L kad se nije kupao bio sav neki cendrav i nije mogao zaspati,ovako zaspe u sekundi[sm=smiley36.gif]
Bolje mu daj malo dohrane da bude lijepo sit,nego da plače

evanoi -> RE: Zimske bebice 2012/2013 (4.3.2013 11:01:11)

bumbi, i ti daješ dohranu? ja razmišljam da muuvedem prije spavanja jednu bočicu bebimila jer on bi na cici visio stalno. i onda još po danu, ajde. ali po noći... budi se svakih pola sata, 45 min. kad odspava slučajno 2 sata, tada slavimo. užas!!! pa mislim si, ako ga nakrcam, dam mu prvo cicu, pa još bočicu bebimila, možda bi spavao ko top... ufff...

evanoi -> RE: Zimske bebice 2012/2013 (4.3.2013 11:02:23)

jully, koliko je stara tvoja bebica? kad si počela s dohranom? misliš da je hipp bolji od drugih vrsta adapt.mlijeka? ja sam kupila bebimil i sad mi ga glupo mijenjat s hippom.

Jully -> RE: Zimske bebice 2012/2013 (4.3.2013 11:57:23)

Moj Ivano je 3 mjeseca, a hip koristimo nekih 10 dana i lijepo ga je prihvatio pa nisam imala potrebu isprobavati nešto drugo. Uzela sam ga jer ga osim u prahu ima i u tetrapaku pa mi je lakše kada idemo nekud [sm=smiley1.gif] vjerujem da je i bebimil jednako dobar

BUMBI -> RE: Zimske bebice 2012/2013 (4.3.2013 16:06:11)

Mi smo samo na adaptiranom.Hipp bio combiotik PRE.To su u bolnici davali pa sam zato uzela,a D sam davala Hipp.Njemu se bilamjenjala sve i svasta(nisam znala i slusala druge),a sad nista ne mjenjam jer mu odgovara.
Daj ti Bebimil,nemoj kupovati drugo,sve je to manje vise isto sad jedino sto ti odaberes.
Mi smo danas bili prvo po brata u vrtic i tamo malo bili,pa onda malo prosetali do parka da se brat poigra i kuci[sm=smiley1.gif]
Bila sam dans u Bipi,imaju 20% popusta na sve za bebe,medjutim ne na vec sta je snizeno.Tako da nisam dobila nikakav popust na Pampers je su snizene cak 4 kn[sm=smiley29.gif].Valjda slijedeci mj nece biti snizene.

Lotte -> RE: Zimske bebice 2012/2013 (4.3.2013 16:51:35)

Seraph ja odmah skontala da si ti krivo skontala[sm=smiley36.gif]

Mi smo se jučer dugo šetali. Spavao kao top u kolicima od 3, pa ga budili u pola 8. Vrijeme divota. Ja danas posjetila ginekologa, kolegica je u odličnom stanju[sm=smiley36.gif].

BUMBI -> RE: Zimske bebice 2012/2013 (4.3.2013 20:00:51)

Ajme Lotte pa koliko on to tebi spava,super[sm=bravo.gif]
Moj L i nije baš neki s spavanjem preko dana.On zna po malo više puta odspavati,ali mu se nekad i zalomi neko duže spavanje[sm=smiley36.gif]
Joj,ja tek 13.3 idem na pregled kod gin,nikako dočeakti[sm=smiley36.gif]

bomboncic02 -> RE: Zimske bebice 2012/2013 (4.3.2013 22:30:07)

Ispast će sad da se javljam samo da se hvalim [sm=smiley36.gif] ali se stvarno ne mogu požalit i u biti nemam vremena uopće..Ema je predivna, po danu bi se mazila i bila stalno samnom a to i uključuje spavanje na meni (meni to ne smeta), navečer ju stavit spavat oko 8,9 i spava ujutro do 7,8..hranim ju dva puta po noći.Ako sam ja nervozna onda je i ona sva nikakva pa se trudim imati čitavo vrijeme osmjeh na licu jer to moju bebu čini sretnom.
Uživam i s dečkima, danas sam Emu držala u marami i igrala s Matejom badminton dok je Luka istraživao bube u travi.
I dalje sisamo, sad se počela smijat sisi, a nema mi dražeg nego kako nakon podoja zadovoljno mljacne i obliže se.
Uskoro ćemo imati tri mjeseca i ja ne znam gdje je to vrijeme otišlo, prebrzo mi ide definitivno!

BUMBI -> RE: Zimske bebice 2012/2013 (5.3.2013 7:16:28)

Bomboncic stvarno se rijetko javljas[sm=smiley36.gif].Mogla bi svratiti vesce.Bitno da ste svi dobro i da uzivate,a vidim da je tako,bas mi je drago[sm=smiley1.gif]
Ema je prava curica,super[sm=bravo.gif]
A ova igra s njom u marami je zakon,mogu misliti kako ste svi uzivali[sm=bravo.gif]
Meni je L nocas bio budan malo duze,tj.plakao za razliku od inace,ali dijete bilo gladno,a mama pojma nema[sm=smiley36.gif].

evanoi -> RE: Zimske bebice 2012/2013 (5.3.2013 13:43:16)

bumbi, jully, ma imate vi pravo. i patron mi rekla nek ga nadohranjujem adaptiranim. i vidim da je bolje od jučer kad sam tako počela. prvo ga podojim i onda mu dam još bočicu. i sad konačno spava najmanje 2 sata u komadu, čak i 3,5. i po noći!!! sinoć sam se konačno naspavala prva tri sata u komadu, onda dojenje i onda ponovno 2 sata u komadu!!! Rekord za mog štrumfića. [sm=smiley36.gif] i čak smo bili u šetnjici i jučer i danas... jučer sam ga već usnulog ufurala u kolica, a danas sam probala budnog (nakon što se fino napapao) i - uspjelo je! bili do dida, popričali sa susjedima... skoro sat vremena uživali na suncu i on je fino zaspao, sunce ga je uljuljuškalo... baš sam sretna! kad dođe muž doma, bit će presretan!
e, vi mamice koje hranite adapt. mlijekom (uz dojenje ili ne), jel beba ima često kakice? čini mi se da ih ima manje nego kad sam samo dojila..

sminkret -> RE: Zimske bebice 2012/2013 (5.3.2013 18:09:29)

Pozdrav mamice![sm=smiley36.gif]
Rodila sam prošli ponedjeljak (hvala jos jednom svima sto ste mi cestitali na prosloj temi!), u četvrtak smo došli doma, u petak navecer ponovno u rodiliste zbog zutice i vratili se ponovno doma jucer. Ma, stvarno su nas izmrcvarili. Otpustili dma da je malo žut a nisu mu ni vaili krv, a on je bio već toliko mlohav da nije mogao ništa, samo spavao, dobro da smo išli u petak natrag. Mada mi nije bio lak povratak tamo. Sad je dobro, meni lijepo krenulo mlijeko, ali još malo i dodamo hippa jer nije mogao vući koliko je bio slab pa su mi tako preporučili. Konačno neka normala[sm=smiley1.gif]
Seraphyme, ti si primalja- daj mi reci koliko je "normalno" ženi koja je imala prvi carski rez, skakati više od pola sata po trbuhu i vaditi dijete vakumom? Toliko su me izmesarili da više nikome ne mogu preporučiti vž rodilište...

seraphyme -> RE: Zimske bebice 2012/2013 (5.3.2013 18:17:44)

sminki , prvo da ti čestitam na prinovi [image]http://www.ringeraja.hr/forum/smileys/smiley27.gif[/image] a čuj, postoje općenite smjernice kod porađanja žena vaginalno poslije carskog reza, a koliko se netko toga drži ili ne, neka druga priča. vakuum može biti visoki ili izlazni, ne znam kakav je kod tebe bio. nije to normalno da se jaši po carici, ali ovisi i kad si imala carski i 10000 parametara postoji usput. iskreno sam šokirana time jer sam se školovala u VŽ i u ono vrijeme o osoblju i načinu vođenja poroda mogu samo reći najbolje, nikad nisam svjedočila nikakvom mrcvarenju, a tamo sam bila 8 sati svaki dan. tko ti je bio od liječnika i primalja na porodu?

daze -> RE: Zimske bebice 2012/2013 (5.3.2013 20:10:56)

Mojoj mrvici danas mjesec dana.[sm=bravo.gif]
Bili na kontroli,ima 51 cm i 3600,neke od vasih beba su se s toliko rodile:-P
Kaze pedijatrica da super napreduje[sm=bravo.gif]
Mene jos uvik brine sta ona iza svakog podoja podriguje po 5 puta i izbacuje mliko nekad u mlazovima i na nos i na usta[sm=zmeden.gif]radi toga je moramo nosat po sat vrimena iza podoja.pedijatrici je i to ok jer dobro napreduje.mislim se sad da mi mozda nije prejak mlaz mlika,jer ona grca u pocetku kad pocne jest i kaslje ka da se gusi.valjda se onda naguta zraka.sta vi mislite?

BUMBI -> RE: Zimske bebice 2012/2013 (5.3.2013 20:14:55)

evanoi meni L nema bas cesto stolicu.Vecinom jednom na dan ili nema po 2-3 dana,kao recimo sada.Danas je uspio nesta malo,neka kuglica tvrda[sm=smiley13.gif] i to je sve.
Sminkret cestitke jos jednom.[sm=bravo.gif].Vidim da si se dosta napatila,zao mi je.

BUMBI -> RE: Zimske bebice 2012/2013 (6.3.2013 6:37:12)

Jutro[sm=smiley1.gif]
Meni se L prvi put nocas budio cesto.Prvo u 12,pa u 2,4 i sad zadnje u 6 i svaki put jeo[sm=smiley5.gif],jos u 4 se posteno istovario.Inace se budio 2 puta,nadam se da ce tako i ubuduce biti.I naravno sad spava,ali s D probudio i hoce vec ici u vrtic[sm=smiley29.gif]

Lotte -> RE: Zimske bebice 2012/2013 (6.3.2013 7:51:13)

[sm=bravo.gif] za velike bebe, šetnjice, igre, kakice i ostalo!

Ja nisam znala da je Seraph primalja!

Mi smo uspješno riješili još jedan problem u vezi dojenja. Naime, već duže vrijeme se jako grca na sisi, kašlje, plače, zagrcava se. Sve je u redu dok ne krene otpuštanje mlijeka. Nekako smo to trpili neko vrijeme, no zadnjih dana je počeo odbijati sisu. I tako ja to spomenem prijateljici i ona mi kaže da ga dojim ležečki. I tako mi sada sisamo u vodoravnom; ja legnem na leđa i stavim njega potrbuške na prsa i super funkcionira!!! Konačno normalno sisa!!! Tako da Daze probaj i ti isto, prestati će grcati od prevelikog mlaza, jednostavno sila teža neće raditi svoje u tom položaju.

seraphyme -> RE: Zimske bebice 2012/2013 (6.3.2013 9:55:14)

i E se zna zagrcnut, ali ako mi jako pršti mlijeko, malo ižmikam sisu u peleun i ondafino nastavi sisat. spavao od ponoći do pol 10, a bogami i ja s njim [image]http://www.ringeraja.hr/forum/smileys/jezicek.gif[/image]

daze -> RE: Zimske bebice 2012/2013 (6.3.2013 11:44:59)

lotte hvala na savjetu,probat ćemo i to.
seraph jel ti samo dojiš?pa kako ti tako dugo spava??

seraphyme -> RE: Zimske bebice 2012/2013 (6.3.2013 12:36:39)

samo sisa, a valjda takvbo dijete pa puno spava iako preko dana malo spava pa mora po noći.

BUMBI -> RE: Zimske bebice 2012/2013 (6.3.2013 14:59:07)

Lotte super za dojenje[sm=bravo.gif][sm=bravo.gif]
Nas danas iznenadila patronazna,nisam mislila da ce dolaziti.
Kaze mi za to sto nema cesto stolicu da mu mogu koji put Hipp napraviti u kamilici,nisam pojma za to imala.Kao da kad ugrijem vodu umocim par puta vrecicu caja.Kaze da je taj Hipp Combiotik dobar,pogotovo za probavu.

seraphyme -> RE: Zimske bebice 2012/2013 (6.3.2013 15:14:14)

ja mislila da vi jeste na combiotiku[image]http://www.ringeraja.hr/forum/smileys/zmeden.gif[/image] bumbi daj mu čaja ako već nisi počela i zasladi čaj laktozom

BUMBI -> RE: Zimske bebice 2012/2013 (6.3.2013 16:04:46)

Pa i jesmo,zato je to kao i rekla.Mozda joj je onda bilo cudno zbog toga da nema stolicu.Iako meni ne smeta jer on stalno prducka i nema grceve pa mu zato nije tesko sto ne kaka 2 dana.dajem mu caja,prvo bas i nije htio,pa je prihvatio.Nekad jedva za ciheli dan popije 20 ml,a nekad popije i100 ml

Stranica: <<   < Prethodna stranica  13 14 [15] 16 17   Sljedeća stranica >   >>