RE: Ljetne bebe 2014.? Ima li nas? (Puna verzija)

Forum >> [Trudnoća] >> Razgovori u očekivanju (djeteta)

Poruka

Pomalo -> RE: Ljetne bebe 2014.? Ima li nas? (10.7.2014 9:48:58)

Jutro cure, ja evo tek sad iz kreveta, nadoknadila ono sto nisam preksinoc..
Sinoc bili na veceri, a prije toga su nam prijatelji bili u gostima..Super sam se provela..Danas perem robicu jer izgleda da idemo na godisnji, sto znaco da se kuci vracam tek oko 20og, a to mi nekako kasno..[sm=smiley36.gif]
Sto se tice sexa, mi to prakticiramo svaki tjedan, dva..U prosjeku, nekad prije mi se dogodilo da bi me poslje boljelo, al sad nista..I imam zelju, pa onda budu svi zadovoljni..[sm=bravo.gif]
Crazy, i ti si blizu, ajme super..Javljaj novosti..
E i sinoc nakon wc-a primjetila sam dosta sluzi, bjele, bas je bio komad, ne nesto sitno..Je li to normalno?

bambina27 -> RE: Ljetne bebe 2014.? Ima li nas? (10.7.2014 9:51:12)

Jutro cure,
Napoko da vas uspijem pročitati i pozdraviti. Danima sam bila u radovima,uređivali smo sobu maloj dok je na moru tako da bude sve tip top kad se vrati da ne bude ljubomore na bracu ;)
Slijedeći tjedan napokon stiže i krevetić za bebaca pa da to završim i spakiram stvari za bolnicu i onda samo ležim i čekam [sm=smiley1.gif]
Vidim još nema novih bebica ali valjda budu uskoro.
Lanchicaa,Crazy držim fige da sto brze krene i bude bezbolnije!

Emy,Tea najezila sam se kad sam čitala vaše price sa poroda i ručno otvaranje. Bas me hvata muka od Petrove [sm=smiley13.gif]

Ostale na čekanju kao ja želim da vam sto brze prođe iščekivanje i da vas nista ne boli. Mene ovih dana dok sam radila nije nita bolio,a danas kad sam odlučila odmarati cijeli dan već osjećam pritisak sa svih strana.

bambina27 -> RE: Ljetne bebe 2014.? Ima li nas? (10.7.2014 9:53:54)

Pomalo sto se tiče sluzi,ja sam primjetila da mi poslije mali većeg napora zna bas puno te bijele sluzi izaći,a ako ležim puno manje pa si se mozda malo preopteretila pa je vise izašlo. Ja mislim da je to normalno pogotovo dok je bijele boje.

vepikica -> RE: Ljetne bebe 2014.? Ima li nas? (10.7.2014 10:21:37)

Pomalo - i kod mene se javlja takva sluz. Obilna kao u doba ovulacije ali bijela i gusta. Ima je puno. Kaze gin.da je to normalno ako nema nekog specificnog mirisa. I bas je kako kaze bambina27. Izadje mi nakon nekog veceg napora. Dugo stajanje, sjedenje, spremanje sudja u perilicu i tak. Nije zabrinjavajuce :))))

Tea2803 -> RE: Ljetne bebe 2014.? Ima li nas? (10.7.2014 10:46:48)

Jutro curee [sm=muca.gif]
Osjecam se pospano [sm=smiley36.gif] malac nas je izmorio sa ne spavanjem po noci,,evo mm otisao odspavat do rucka [sm=smiley36.gif] ja sam ipak izdrzljivija :)
Jooj ne znam sta mi bi sa seksom,,u trudnoci se nismo bas seksali kao zbog mog otvaranja ali i nisam imala zelje,,a sada booozee [sm=jezicek.gif] jedva cekam da se oporavim :))
Marissa iskreno ne bole me bubrezi..moj gin mi je rekao da kad prestanem krvarit i to da cemo ponovo radit papu i ostale preglede da se vidi sta je,,tako da cemo uzivat u dojenju jos :)
Sto se tice sluzi/iscjedka tako je i meni bilo pogotovo kad sam nesta radila cistila,prala i slicno tad je bilo bas obilno,gin mi je preporucio da se ispirem kamilicom :)
Crazyyyy navijam da krene [sm=sloncek.gif][sm=sloncek.gif][sm=sloncek.gif]
Daa ni ja ne osjetim taj tvoj kolacic [sm=smiley36.gif]
Bambinaa [sm=bravo.gif] za uredenje ,, S ce biti sigurno odusevljena [sm=smiley1.gif]
Cure moje meni se patronazna jos nije javila [sm=zmeden.gif]

sretnaz -> RE: Ljetne bebe 2014.? Ima li nas? (10.7.2014 10:52:19)

DJ,
znam da vama trudnicama odgovara da nije jako toplo, ali ovo loše vrijeme me baš ljuti. Žao mi je što se N nije mogao pošteno ni okupati na Rabu i nadam se ljepšem vremenu jer mi je bezveze da nema ni sunce ni topline, a već je 7. mjesec. Planiramo u 9 mjesecu svi 4ero ići na Rab, pa možda onda bude ljepše. [sm=smiley1.gif]

Pomalo, imala sam i ja tako gustu sluz, ne brini. Imala sam i u sredini trudnoće nešto jači iscjedak pa mi je dala vaginalete jer da su to bakterije. Nije puno prošlo, ali sam stvarno zaboravila, kad je to bilo, i što mi je dala. Pripisujem to trudničkoj senilnosti [sm=smiley36.gif] U svakom slučaju, ako nešto ne valja primijetit će to gin na pregledu.

Što se tiče poroda doma, mislim da nisam dovoljno hrabra za to, ali u svakom slučaju treba ostati doma što više. Kad je svekrva čula da imam trudove rekla mi je da odem u rodilište da bih bila pod nadzorom. Grrr... kakav nadzor? Samo te izmrcvare pregledima, CTGom itd. Naravno, teško je znati koliko će trajati porod i otvaranje do kraja, ali u svakom slučaju ne treba žuriti u rodilište pogotovo ako vam je blizu. A vama kojima je dalje, možete krenuti i ranije, ali npr ja bih krenula, pa ako vidim da nije jako žestoko, radije bih prošetala oko rodilišta i onda se javila tamo. Kao što sam rekla teško je znati, jer meni su trudovi prvi put bili bolni i sporo sam se otvarala pa sam na kraju puno provela u rađaoni. Srećom CTG je bio uredan, pa su me pustili i nije bilo dripa, ni nasilnog otvaranja i skakanja po trbuhu.
A već sam pisala, u Nizozemskoj 80% žena rađa doma!

Lanchicaa i Crazy ubrzo ćete se pridružiti nama mamama. [sm=duda.gif] Sretno na porodu i da vam bude što brži i bezbolniji.

Što se tiče K, izgleda da ima pomaka na bolje. Guza je manje crvena. Samo da se riješim tih gljivica. Trebala sam možda zvati patronažnu da svrati pa bih se toga prije riješila.

sretnaz -> RE: Ljetne bebe 2014.? Ima li nas? (10.7.2014 10:55:00)

Tea, nazovi patronažnu, ili Dom zdravlja. Možda nisu dobili obavijest da si rodila.

sretnaz -> RE: Ljetne bebe 2014.? Ima li nas? (10.7.2014 10:57:40)

Tj. možda nisu dobili obavijest da si došla doma. Ipak bi bilo dobro da pregleda pupak, da izvaže bebu, i da vam pomogne oko kupanja. K je otpao pupak jako brzo, pa stalno malo krvari i patronažna joj je jučer lapizirala pupak, ako se to uopće tako kaže.

bambina27 -> RE: Ljetne bebe 2014.? Ima li nas? (10.7.2014 11:13:06)

Tea,nama su rekli na tečaju da ih moramo nazvati taj dan kad dođemo iz bolnice pa dođu drugi dan. Ako ti se ne jave danas zovi sutra oko 7 ujutro dok ne odu na teren
Patronaža VG
6379-755

Ulala -> RE: Ljetne bebe 2014.? Ima li nas? (10.7.2014 11:29:52)

POMALO i ja sam taj iscjedak primjetila, ocito je to normalno [sm=zmeden.gif] Meni je sutra pregled pa cu ga pitati, a i zanima me mogu li staviti 2,3 linex lady vaginalete cisto radi prevencije.
LANCHICA, CRAZY, mogle bi vi sad kroz koji dan, ajme slatkog li iscekivanjaaa [sm=smiley1.gif][sm=smiley1.gif]
CRAZY, tvoju pricu cu s posebnom pozornoscu slusat, posto nas isto rodiliste ceka, a i to za patronaznu, ja nista neznam, na tecaju nam nisu spomenuli [sm=zmeden.gif] Hvala Bogu pa cu imat tebe za sve dodatne informacije [sm=smiley36.gif]

CrazyPuppet -> RE: Ljetne bebe 2014.? Ima li nas? (10.7.2014 11:30:16)

Ola cure [sm=smiley1.gif] evo ja dojurila iz grada, porješavala papire što mi je još ostalo, pa ću sad laganini... u 3 i po mi je pregled, pa ćemo vidjet kako to sve skupa napreduje... ovo noćas su očito bili samo pripremni, iako bolni, jer nije bilo apsolutno nikakvog pravilnog ritma... tj. kako sam ja pokušavala spavat da imam što više energije ako je stvarno krenulo, nisam ni nešto bilježila... meni se činilo da ni nema razmaka između njih... bit će zaspala ja u međuvremenu [sm=smiley36.gif]
samo vi navijajte za mene [sm=smiley1.gif]
sex mi nemojte ni spominjat, muž mi je po cijele dane na poslu i dođe doma krepan i onda mu se neda, a ja sam do prije mjesec dana još i bila za nešto a sad više nema šanse, sve je to dolje sad preosjetljivo... a i čudno sa tim trbuhom [sm=smiley36.gif]
pa kako vam ne miriši kolačić? [sm=smiley36.gif]

CrazyPuppet -> RE: Ljetne bebe 2014.? Ima li nas? (10.7.2014 11:40:25)

Ulala nema frke, pokušat ću sve dojmove prenijet [sm=smiley1.gif]
a za patronažnu ne znam ni ja, nisam na tečaju čula, možda to sve ide nekim automatizmom (moš mislit [sm=smiley36.gif]) raspitam se pa ti javim, šogorica rodila prije 6mj, pa ima svježe informacije. da nebi ispalo da za bebu treba imati radnu knjižicu, poreznu karticu, potvrdu o nekažnjavanju, potvrdu o prebivalištu i sličnu hrpu papira koju inače trebaš za svaku glupost [sm=smiley36.gif]

Marissa -> RE: Ljetne bebe 2014.? Ima li nas? (10.7.2014 12:10:05)

Cure di ste kupile spavacice za bolnicu?

sretnaz -> RE: Ljetne bebe 2014.? Ima li nas? (10.7.2014 12:17:17)

Marissa, prvi put mi je spavaćicu posudila prijateljica. A sad sam uzela neke sestrine i mamine koje su najobičnije samo imaju ispred puno dugmića pa su mi bile dobre za dojenje. Vjerojatno ih ima po dućanima sa opremom za bebe, one prave za dojenje. Ali ako imaš od nekoga neke s dovoljno velikim otvorom poslužit će ti i te.

Nas su prije izlaska iz rodilišta pitali adresu gdje ćemo boraviti kad se vratimo i onda oni jave domu zdravlja i drugi dan odmah dođe patronažna.

Marissa -> RE: Ljetne bebe 2014.? Ima li nas? (10.7.2014 12:46:18)

Ako ne nadem neke jeftinije mislila sam ici u specijalizirane trgovine. Buduci da ne volim nositi spavacice vjerovatno ce nakon povrata iz bolnice zavrsit u ormaru. Zato mi se ne da puno dat za njih.

bambina27 -> RE: Ljetne bebe 2014.? Ima li nas? (10.7.2014 13:04:40)

Marissa meni je mama kupila super spavacice u Mercatoru za cca 50 kn ali ako imaš u blizini pogledaj u KiK-u ili C&A, zna se naći dosta povoljno. Meni je to isto samo za bolnicu pa mi je bezveze davati puno novaca.

CrazyPuppet -> RE: Ljetne bebe 2014.? Ima li nas? (10.7.2014 13:37:38)

ja sam u MTČ-u kupila jednu, ne na kopčanje nego na vezanje, tako da je prikladna za dojenje. Ja ih i inače znam nosit, pa mi nije to bacanje novaca, al sam gledala da ne bude neka bapska, nego neka slatka :)

victory -> RE: Ljetne bebe 2014.? Ima li nas? (10.7.2014 14:08:24)

Bok cure...

čitam vas i baš ste se raspisale, teško mi je sada zapamtiti koja od vas je što pisala. Drago mi je da se ne žalite, da vas ne boli i da sve ide svojim tokom. lagano i kako treba.

Tea i Emy, jako sam se ražalostila zbog vaših poroda, vjerujem da vam je bilo grozno i bolno ali imate vaše cvjetiće doma i najvažnije je da s njima sve ok... vi ste hrabrice i snažne žene i sve ćete to preboljeti.. Vidim, teić nam se već zaželjela prave akcije :))) Strpi se još malo.. tako sam ja dragom relka.. tamo oko Božića očekujem neku dobru akciju he he :)

Crazy, tvoji kolačići mirišu, marelice su divne voćkice i obožavam sve od njih tak da su meni zamisrisale, toliko da budem i ja se bacila na neki kolačić :)) Držim fige da ti danas na pregledu bude sve za 10 i da uskoro bebica bude u naručju.. i kod tebe Lanchica :)) Držite nam se djevojke, bit će sve superiška!!

Zbog ovih priča koje su postale pravilo u Petrovoj ja sam zato bila protiv da tamo idem rodit ali tko zna što mene čeka u Vinogradskoj, sutra imam tamo svoj prvi pregled. Noćas sam imala užasne bolove u kičmi... :// Nikako se narediti, ali bar nam vrijeme ide na ruku, svježe je i ugodno! Znam da svi koji idu na godišnji i more sada kukaju, i ja bih inače sigurno ali sad mi baš godi.

Ja sam za porod uzela maminu spavaćicu, a ostale su mi nove sa dugmićima, iz C&A i nekih specijaliziranih trgovina.. ni ja nisam ljubitelj nošenja spavaćica ali eto uzela sam pa neka se nađu :)

Imam lošu vijest, pozitivan nalaz na streptokok :(((((((((((((([sm=smiley19.gif][sm=smiley19.gif][sm=smiley19.gif] Tako sam žalosna i uplašena, isčitala sam svašta i nisu baš po forumima sjajne prognoze pa sam užas uplašena iako mi doktorica kaže da se ne brinema, da ću dobiti profilaksu na porodu i da je uglavnom sve ok.. ne znam, užasno se brinem [sm=smiley13.gif][sm=smiley13.gif]

vepikica -> RE: Ljetne bebe 2014.? Ima li nas? (10.7.2014 14:46:55)

Sto se spavacice tice - ja sam kupila 2 na placu na Crnomercu u Zagrebu a vjerujem da ih ima po svim placevima/trznicama di se prodaje roba. Slaatke su skroz. Roza i crvena, imaju neke aplikacije bebice i rode i ne znam cega jos po sebi. Nemaju gumbe ni nista nego se tkanina na podrucju grudi kopca sa cickom pa kad je dojenje samo se cicak potegne i napravi se rupa :-p
Dvije sam platila 170kn i bas sam si hepi. Inace ne koristim spavacice, ak tko zna - mozda pocnem. Ahahahaha

Victory - ne brini za streptokok :) nama su na tecaju rekli da je samo vazno da kada dodjes odmah napomenes da ga imas i dobit ces antibiotik (cini mi se dvije doze u razmaku od sat vremena il tako nesto) i nista ne predje na bebicu :))
Moja je frendica rodila na sv duhu prije 3mj. Isto imala streptokok. Otkriven joj je u 32.tjednu i doktor u bolnici na pregledu joj je rekao da nek ne uzima antibiotik jer nema potrebe. Dosla na porod, kroz infuziju primala taj antibiotik i sve bilo super! :))
Sutra pregled, haaa??? Joooj, ja jedva cekam svoj prvi bolnicki u pon :))))
Javi nam sutra kako je bilo :-D

victory -> RE: Ljetne bebe 2014.? Ima li nas? (10.7.2014 15:38:46)

Vepikica, puno ti hvala, utješila si me! Ma baš sam neki baksuz, sve sam te bakterije pokupila tko zna gdje.. Kaže mi doktorica da kad je bebač nisko i još tako težak kao kod mene znatno pritišće mjehur pa zaostane mokraće, što je jako pogodno za sve vrste tih šuga :// Ali dobro, naglasit ću tamo više puta da me nakrcaju sa tko zna sve čim samo da mi za bebicu nema opasnosti jer bih umrla od straha i tuge.. ne bih se ni mogla koncentrirat na rađanje i sve to skupa ako bih brinula hoće li preći.. Uf... Hvala ti još jednom :). Btw, tek sad sam ti slikicu vidjela.. divna je :))) Baš lijepa trudnica si, okrugli trbuščić.. :)) Divota!!!

victory -> RE: Ljetne bebe 2014.? Ima li nas? (10.7.2014 16:36:25)

Cure jeste vi stavile posteljinu u krevetiće ranije. Mm je složio krevetić ali nismo još stavili posteljinu, bojim se da će mi prašina pasti. Što vi mislite??

Marissa -> RE: Ljetne bebe 2014.? Ima li nas? (10.7.2014 17:55:17)

Ja cu je slozit pred sam kraj. Ovako ce se samo prasine nakupit.

CrazyPuppet -> RE: Ljetne bebe 2014.? Ima li nas? (10.7.2014 18:04:26)

Hello [sm=smiley1.gif]
eto mene s pregleda, kaže dr. da sam zrela ko jabučica za porod, otvorena 2cm i da bi do sutra navečer mogla rodit [sm=zz_bounce.gif]
victory, mi još nismo ni montirali krevetić [sm=smiley36.gif]
Što ima novo kod vas? [sm=smiley1.gif]

Marissa -> RE: Ljetne bebe 2014.? Ima li nas? (10.7.2014 18:22:28)

ajme super crazy.. ja sam uzbuđena čim nešto tako čujem, mogu mislit kako je tebi [sm=bravo.gif]

victory -> RE: Ljetne bebe 2014.? Ima li nas? (10.7.2014 18:33:18)

Victory, odličnooo [sm=bravo.gif][sm=bravo.gif] Dolazi još jedna ljetna bebica [sm=smiley27.gif] drži se Crazy i neka sve prođe ekspresno :)) Mene točno zanima događa li se što dolje kod mene? vidjet ćemo sutra na pregledu.. Ali i dalje me muči taj streptokok [sm=smiley13.gif][sm=smiley13.gif]

Crazy jesi primjetila koje simptome otvaranja??? Bit će da će dragi šarafati krevetić dok ste ti i bebuška u rodilištu :))

Stranica: <<   < Prethodna stranica  81 82 [83] 84 85   Sljedeća stranica >   >>