RE: Ljetne bebe 2014.? Ima li nas? (Puna verzija)

Forum >> [Trudnoća] >> Razgovori u očekivanju (djeteta)

Poruka

vepikica -> RE: Ljetne bebe 2014.? Ima li nas? (9.7.2014 12:19:46)

Ma i ja sam prek moba pa ne mogu sve lijepo pohvatat.

Tei i Janu saljem pusu :) ja sam isto cula da je normalno da ne kakaju i po 2 tjedna. :)

Sretnaz - braaavo za kilazu i super da je sve ok, ali mi nije jasno bas to za mpp. Da patronazna kaze da ju muce. Hmmm... Neka neinformirana? :-p. A vi od prvog dana koristite mpp ili samo tetre??

TaPikapolonca - i tebi je vec dosta odmora, ha? Hehhee... Ma s 35tjedana i blizancima si vec na konju :))) uzivajte samo i bit ce sve 5! :):):)

Lanchicaa -> RE: Ljetne bebe 2014.? Ima li nas? (9.7.2014 12:29:26)

Sretnaz, čitam ovaj tvoj odgovor meni i mislim si "jbt, pa ja sam noćas cijelu noć prespavala!"
Spavala sam od ponoći i nešto sitno do 7:10 ujutro, bez WC-a, čak i bez okretanja [sm=smiley36.gif]
Tad sam se digla na WC (zato što sam htjela, a ne morala) i poslije odspavala još do skoro 10. [sm=smiley36.gif]
Došao mi je nećak od godinu i pol pa sam ga i nosila, uglavnom, počela sam opet radit sve što sam prestala i smanjila ne bi li se to sve pokrenulo...

Tea2803 -> RE: Ljetne bebe 2014.? Ima li nas? (9.7.2014 12:53:06)

Sretnaz,Tapika hvala bas ste me utjesile,nisam znala jeli normalno a patronazna se nije jos javila tako da neznam kad ce doci..
Sretnaz bravo za tvoju curicu K lijepo napreduje [sm=bravo.gif]
Vepikica hvala na pusicama i mi vama saljemo pusice [sm=smiley31.gif][sm=smiley31.gif][sm=smiley31.gif]
Jucer nam je opao pupak bas sam bila uzbudena [sm=smiley36.gif] sutra smo ga mislili malo okupati [sm=bravo.gif]
Lanchica saljem vibre da se to kod tebe ubrza [sm=smiley1.gif]

ikaaa -> RE: Ljetne bebe 2014.? Ima li nas? (9.7.2014 12:59:18)

sretnaz [sm=sloncek.gif][sm=sloncek.gif][sm=sloncek.gif][sm=sloncek.gif] bravo za tvoju bebicu...suuuuper napreduje......kad malecka uživa.....
teić otpao janu pupkić ali će te sutra uživati u kupnjcu...dal jedva čekaš?

CrazyPuppet -> RE: Ljetne bebe 2014.? Ima li nas? (9.7.2014 13:33:05)

Sretnaz, slažem se s tobom oko ovoga da takav porod vani nebi dolazio u obzir. A ovo za pelene, mislim da nema smisla, pa platnene su puno bolje za kožu nego jednokratne, možda je ostalo kakvog deterdženta od pranja ili je stvar u perilici, ali koliko ti iskustva s tim imaš, čisto sumnjam... možda malena jednostavno ima osjetljiviju kožu, ali lijepo napreduje [sm=bravo.gif][sm=bravo.gif][sm=bravo.gif]
Tapikapolonca i ja bi najrađe rodila doma, nadam se da bude to kod nas moguće za koju godinu. čitala sam da je to trudničko gnježđenje priprema za porod, i da samo kod ljudi ima to da se "gnjezdiš" u svom domu, a rađaš u bolnici - i da to podsvjesno djeluje na ženu i da usporava trudove. Treba samo imati ovlaštene babice koje ti mogu doći doma - i urednu trudnoću, naravno.
Samo dođite na kolač [sm=smiley1.gif] Ima ga dovoljno za sve [sm=smiley1.gif]
Ja mislim da bi mogla rodit do petka, imam dojam da se stanje dolje polako intenzivira, počeo se stezati trbuh, dolje bolucka sve duže i sve jače, nema pravih trudova, ali do petka bi moglo [sm=smiley1.gif]
Tea ne brini oko kakanja, baš mi je šogorica pričala da njena mala (5mj) nije kakala 7 dana i da su joj stavili čepić, i onda kad je krenulo, od smrada je pozlilo i njoj i mužu [sm=smiley36.gif][sm=smiley36.gif][sm=smiley36.gif]
[sm=bravo.gif][sm=bravo.gif][sm=bravo.gif] za pupak
puse vam svima

emy0406 -> RE: Ljetne bebe 2014.? Ima li nas? (9.7.2014 13:53:10)

Bokić cure,da se kratko javim.Nestignem,pretežno sam sama s klincima.Emanuel za vikend imao virozu,temp.40-41.Srečom seka cica,spava,kaka i dobra je...Danas nam je bila patronazna,curka ima 4230g.,a izasla iz rodilista sa 3720g.Pupak jos nije otpao i cvrsto se drzi.Cure u finalu sretno,mamice uzivajte u bebicama,a ostale mazite busice i uzivajte....

PENELOPI -> RE: Ljetne bebe 2014.? Ima li nas? (9.7.2014 17:09:31)

Tea, moja malena ima problema sa stolicom od kad se rodila, valjda je na mamu u tome. Za dojene bebe nije čudno da nemaju i po nekoliko dana normalno ako je sve drugo ok. Dok je bila isključivo dojena nama su pomogle Bio Gaia kapi i za stolicu i za grčiće jer je to zapravo probiotik, a kasnije kad smo počeli sa dohranom samo šljiva.Kapi jesu malo skuplje ali nama je to pomagalo. Mada je svaka beba drugačija.
Ja idem u 18 h kod zubara jer me danas popodne počeo bolit zub[sm=smiley19.gif].Ja ću poludit ovih dana[sm=zz_banghead.gif], stalno nešto i stalno po doktorima. Sutra imam pregled kod ginekologice.

emy0406 -> RE: Ljetne bebe 2014.? Ima li nas? (9.7.2014 17:21:31)

Dugujem priču s poroda,već sam pisala,pa me izbacilo.Trudovi su počeli već nakon pregleda plodne vode,u četvrtak ujutro,ali sam ja to pripisala pregledu i nisam se time zamarala.međutim između 4 i 5 popodne neda mi vrag mira idem ja mjerit vrijeme između bolova i ono svakih točno 12 min.Idem brže popeglat hrpu veša,pomest obrisat podove(imam samo 130 kvadrata)i sve sam počistila do 8 čak i kadu oribala.napravila tople sendviče za večeru,ali tu već nemogu stajat na nogama,a nikom ništa ne govorim,muž misli boli me od pregleda,kak sam mu i rekla.trudovi na 6-7 min,15 do 9 govorim mužu nek odvede malog dole baki i nek se sprema pomalo dok se ja otuširam,pomalo bi išli prema bolnici,trudovi na 4-5 min(ali njemu sam rekla da su na 10).9 i 15 krečemo,on me nervira stalno pita jel te boli,u gradu naravno gužva,stižemo u bolnicu 15 do 10,kad tamo gužva u predrađaoni.....kad su me napokon pregledali,otvorena 2 prsta ctg pokazuje slabe trudiće,a ja više nemogu koliko me boli.Srečom doktorica vjeruje meni,a ne ctg-u,pa me šalje na klizmu....U rađaonu ulazim u ponoć i 15 min i tu počinju muke po povračanju,dušu sam tamo ostavila,pola se toga nesječam,tražila sam bilo što protiv bolova,neznam kaj su mi dali,al je manje bolilo,sječam se riječi doktora gube se otkucaji,a ja sam se istovremeno osječala ko da umirem i rekla ja vam umirem,spasite mi bebu.No nije bilo tak strašno samo mi je pao tlak,od povračanja,vjerojatno i tog nečeg kaj su mi dali.I da tu su i mene na silu širili,nebili me porodili,al od tolike iscrpljenosti,ja to nisam baš toliko osjetila. U 1:46 rodila se moja curica,i samo mi je bilo bitno da je ona ok.Još sam morala na čiščenje zaostataka posteljice,pa su me uspavali.Ali eto sada se mazimo,papamo,braco je obožava,a i ona njega i samo je to bitno,sve se drugo zaboravi.......

vepikica -> RE: Ljetne bebe 2014.? Ima li nas? (9.7.2014 17:38:55)

Ufff Emy nisi se ni ti bas nesto usrecila :-p
Al je suuuper da si toliko toga uspjela obaviti po doma pod trudovima i jos presutit ukucanima.
Sve u svemu, cini mi se da je od ulaska u radjaonu do izgona sve islo dosta brzo... Svega par sati.
Bitno da je sve ok i da uzivate :-****
Hvala na pricici :)

Ulala -> RE: Ljetne bebe 2014.? Ima li nas? (9.7.2014 18:05:56)

Emy, ni ti nemas bas predivno iskustvo, ali bitno da je sada to sve proslo i sve se prezivi pa cak i tvoje "umiranje", hahaha, tu sam se nasmijala kad si rekla ja vam umirem [sm=smiley36.gif] Cure moj porod kakav god da bude ja cu vam napisati da mi je bilo PREDIVNO i dati vam samo sve rijeci hvale, da vama olaksam koje ce bit iza mene [sm=smiley36.gif]
Kako nam sve bebice lijepo napreduju, ma braaavo [sm=bravo.gif][sm=bravo.gif]
Kod mene raste uzbudenje malo, u petak je pregled, pa cemo vidjeti kakva je situacija kod mene, iako nece moj mali jos 3tjedna sigurno van, mislim da cemo i presisat termin, jer ja se osjecam FANTASTICNO, bez bolova, bez oticanja, nema vise ni zgaravice, beba zivahna, ma trudnoca za pozeljet, iako mi kazu svi ma to ti se u trenutku promijeni , kakvi optimisti oko mene [sm=smiley36.gif]
Jedina novina kod mene je da smo odlučili ime za moju do sada bezimenu srecicu- Marko Ivano [sm=smiley27.gif]

Tea2803 -> RE: Ljetne bebe 2014.? Ima li nas? (9.7.2014 18:10:25)

Ikaa jedva cekam kupanac jooij bas sam uzbudena [sm=smiley36.gif]
Emy draga suosjecam s tobom [sm=smiley19.gif] to sirenje na silu vraski boli,meni sirili tako tri puta [sm=smiley13.gif]
Bome tvoj se pupak cvrsto drzi [sm=smiley36.gif]
Penelopi,crazy hvala na savjetima :) ,, kada se dobiju grcevi kod beba,,nadam se da cemo ih mi izbjec [sm=smiley36.gif]
Crazy drzim fige da bude do petka [sm=smiley1.gif][sm=smiley1.gif][sm=smiley1.gif]
Ja vam cure moram reci da nemam nikakav apetit sad ,, jedem sve mlijecno i dijetno kak su nam u bolnici davali tu i tamo nesto ovak ako mi se jede keks i slicno,,tjeram se jesti radi mlijeka ali tako mi se nista ne jede [sm=zmeden.gif] jeli bilo kome slicno? Izgubila sam tocno kila koliko sam dobila u trudnoci ..
Emy nadam se da je E dobro sada [sm=smiley1.gif] super za malu napreduje bravo [sm=bravo.gif]
Penelopi sretno kod zubara [sm=smiley36.gif]

Tea2803 -> RE: Ljetne bebe 2014.? Ima li nas? (9.7.2014 18:17:49)

Ulala [sm=bravo.gif] sta se tako dobro osjecas [sm=bravo.gif]

Curee moje sta bi ja dala za jedan dobar sex sa MM [sm=smiley4.gif][sm=smiley4.gif][sm=smiley4.gif][sm=smiley9.gif][sm=smiley9.gif][sm=smiley9.gif]

CrazyPuppet -> RE: Ljetne bebe 2014.? Ima li nas? (9.7.2014 19:38:31)

ahahahaha Tea [sm=smiley36.gif][sm=smiley36.gif][sm=smiley36.gif] još ni sjedit ne možeš, a ti bi već u akciju [sm=bravo.gif]
bravo za kilice, ali nisi ih ti ni puno dobila :)
Ulala super da se dobro osjećaš, i bit će ti tako do kraja... i meni je tako cijela trudnoća bila blaženo stanje [sm=smiley1.gif]
i [sm=bravo.gif] da ste odabrali ime :) u kojem si ti kvartu, možda nam klinci budu zajedno išli u jaslice/vrtić/školu [sm=smiley36.gif]
Emy i tebe nasilu širili... strava... sreća da ti je drugi porod, pa sve išlo ekspresno... sve se to brzo prebrodi kad uživaš s [sm=duda.gif]
jedva čekam svojeg [sm=duda.gif]

ikaaa -> RE: Ljetne bebe 2014.? Ima li nas? (9.7.2014 20:24:11)

emy bogami je i kod tebe onda bilo uhhhhh....širenje......pa povraćanje..... ajme curke što nas čeka..... ali sve se to zaboravi kad dođu naše mrvice iz buše u naše naručje.....[sm=smiley1.gif] nadam se da je maleni sada dobro, a malecka napreduje i fino papa...to je najbitnije[sm=bravo.gif][sm=bravo.gif][sm=bravo.gif][sm=bravo.gif]
penelopi joooooooj zubi, zubar.......prije sam uvijek vikala da sve mogu podnjeti i otići na sve moguće pretrage, ali zubar ajme meni.....draga sretno[sm=zz_cold.gif]
ulala super što se dobro osjećaš......i ime je suuuuuuuper i prelijepo[sm=smiley20.gif]
teić ahahhahahah keksić[sm=zz_redface.png][sm=zz_redface.png]...napaljenice jedna[sm=kuza.gif][sm=lev.gif]
curke moje neznam kako vi, ali meni je super kad kiša pada ali sam ko usporeni snimak...ništa mi se neda...imam osjećaj da mi je muž postao jedna velika služavkica[sm=zz_spin.gif]..danas jadničak sve radi...a ja samo [sm=zz_sleep.gif][sm=zaspan.gif]...pitam se što ću noćas raditi, sigurno brojati ovčice......[sm=smiley36.gif]
crazy pa jel taj kolač gotov...... ništa ne miriši.....[sm=smiley1.gif]

Marissa -> RE: Ljetne bebe 2014.? Ima li nas? (9.7.2014 20:32:45)

I meni je super što kiša pada, baš je lijepo ugodno ljeto... ja malo čisim, pa malo odmaram, pa kuham ručak pa odspavam dva sata pa opet malo čistim.... čak mi je i nekako lakše nosit trbuh odkad se beba okrenula na glavu... sve za bebu sam više manje pripremila, sada preostaje samo čekanje.. još oko mjesec dana...
thea kako tvoji bubrezi? da li još bole?

Ulala -> RE: Ljetne bebe 2014.? Ima li nas? (9.7.2014 20:38:46)

CRAZY mi smo ti u arbanasima, vi? I ne mislim upisivat dijete tu negdje samo zato sto mi je blizu, vrlo dobro cu razmisliti u koje jaslice, vrtic i skolu ce ici, nevezano za to sto nam je neka najbliza. Kako ti gledas na to, oces ici po tome da bude blizu ili prema preporukama itd.?

TaPikapolonca -> RE: Ljetne bebe 2014.? Ima li nas? (9.7.2014 20:52:59)

Ja svoj prvi porod sanjala jos tri mjeseca poslije... Valjda ce s ovim biti bolje... Nije tesko biti istraumatiziran! Ma midlim da ni mm nije svejedno... Ajde... Stisnuti zube i biti c[sm=]e! Nekako moraju izaci! Nemamo bas nekog izbora!!!!

Sex.. - ah ah.. Ne spominjite ima nas jos... Zeljnih. Muzu objasnila da treba za bozic staviti masnicu na sebe u pod bor..prije tesko da ce biti akcije...[sm=smiley19.gif]

Ajme ulala i crazy... Ja bih isto zivjela u zd.. Nagovarala mm da se preselimo ali posao ne bi mogao dobiti.. Ili jakooooo tesko.
On je s Paga pa smo cesto u zd.. Barem na kavu idemo. Ljudi su mi super... I klima normalnija.. Sada nismo bili vec od travnja i malo mi fali.... [sm=jezicek.gif]

CrazyPuppet -> RE: Ljetne bebe 2014.? Ima li nas? (9.7.2014 21:02:26)

Mi smo prijavljeni na voštarnici, ali smo otišli u najam u nove POSove zgrade kod crvene kuće (užas od kvarta)... koliko ja znam to ide prema kvartu u načelu, jedino za privatne vrtiće možeš di hoćeš... nisam još ušla u priču oko toga, sve u svoje vrijeme...znam samo da za državne u 5.mj. raspisuju natječaj pa se tad treba prijaviti, pa onda što te dopadne, ne znam koliko ima prostora za manevriranje... ali svakako se treba informirat prije, kakav je koji vrtić

emy0406 -> RE: Ljetne bebe 2014.? Ima li nas? (9.7.2014 21:05:22)

Drage moje,samo sam htjela reći za prvi porod sam se pripremala na najgori scenarij,kad sam rodila pitala sam se "i to je to?"
a za drugi svi govore,lakše je pa sam se iznenadila....
Možda je bolje znati što se može očekivati,pa nema iznenađenja...
Tea blago tebi,ako već imaš volju...,prvi put mi je dugo trebalo,a sad će još duže sigurno,čak sam rekla dragom nek si nađe ljubavnicu,al pod uvijetom da obavlja i kučanske poslove [sm=smiley36.gif]
I da svima želim brze i lagane porode i dobre bebice [sm=angel.gif]

Ulala -> RE: Ljetne bebe 2014.? Ima li nas? (9.7.2014 22:08:32)

TAPIKA, CRAZY, jel to meni miriše kavica i u Zd kada prođemo sve ovo i bebači očvrsnu? Bilo bi divno, a ne samo ove riječke mamice da se druže [sm=smiley1.gif][sm=smiley36.gif]
Stvarno nisam dosada imala losa iskustva s ljudima ovdje, svi su naravno na svoju ruku ali u globali je ok. Naravno, ja sam doseljenica iz Slavonije pa mi malo teže pada ovaj mentalitet- POMALO i LAKO CEMO, IMA VREMENA, ali eto, zato se dobro i slazemo dragi i ja. Ja volim sve sada odmah po crti, a on dodaje tu dozu opustenosti koja nam svima treba.
CRAZY koliko sam skuzila i ti si pridoslica ovdje u Zd pa onda savrseno znas o cemu pricam [sm=smiley36.gif]

vepikica -> RE: Ljetne bebe 2014.? Ima li nas? (9.7.2014 22:15:59)

Ahahahaha, jeste me nasmijale sa seksom :-p
Kod mene je suša vec mjesecima, ali zato sto ja uoooopce nemam volje. Cak mi je gin.rekla da to nije bas dobro jer je seka u trudnoci kao dobar. Meni bas nikako nije so toga :-p
A sumnjam da ce mi biti i poslije neko vrijeme no mislim da je mm zadovoljan. Kupili smo mu xbox one novi pa se cijele dane i noci igra (naravno kad moze). Doduse, mrziim kad igra navecer pa do kasnih sati, al on se sa slatkom facicom izvuce na to da se vjezba kako bi mogao nocu biti budan s malim, a ja da se naspavam. Ahahahaha :)))

Budemo vidli kak ce to izgledat u zbilji :-p

sretnaz -> RE: Ljetne bebe 2014.? Ima li nas? (9.7.2014 22:55:48)

haha... sex. Meni ne fali još, ali mislim da ćemo ovaj put prije u akciju, nego nakon prvog poroda.
Emy, nije ti bilo lako, žao mi je što su i tebe širili. Za sad sam najbolje prošla što se tiče poroda. Ja sam mislila da ću povraćati, ali sam bila malo i sama kriva, jer nisam dobro disala, a prije nego sam išla u rodilište stalno sam nešto jela jer me bilo strah da ću rađati satima kao prvi put pa onda neću jesti satima [sm=jezicek.gif]

Tea, probaj se natjerati da jedeš. Nisam imala problem s apetitom ni prvi put, ni sada. U principu sad sam više gladna nego dok sam bila trudna.

Ulala, samo ti uživaj u trudnoći. Danas mi je patronažna rekla da dobro izgledam... a ja njoj, ma porod je bio brz, beba je super a i trudnoća... mogla bih stalno biti trudna. Nikakve mučnine, bolovi, lijekovi. Samo trbuh raste [sm=smiley1.gif]

TaPikapolonca, kažeš da su ti procurile pp. Vjerojatno si imala loše pelene, tj. rekla bih loše zaštitne gaćice. Meni niti jednom nisu procurile, ali jedno jutro smo K prali kompletnu jer mi je procurila Pampers pelena i još je bila preko tetra radi širokog povijanja. Ponekad mi promoči pelena od N preko noći, ali on puno pije, ali i divlja pa se vjerojatno nešto pomakne. Ali zaštitne gaćice kakicu uvijek zadrže.

Vepikica koristim uglavnom mpp, ali radi crvene guze i česte stolice stavljala sam i tetre jer je dio pelena uzeo mm na Rab (za N). I ja se čudim toj patronažnoj, jer kad skineš jednokratnu pelenu, guza bude nekako vlažna, smežurana, a kad skineš platnenu, sve izgleda lijepo. A sigurna sam da je jako puno pelena skinula! A K ima jako često stolicu i tekuću, čak sam par puta pomislila da je to proljev i da joj možda smeta neka hrana koju jedem. A pitanje je što bi joj moglo smetati jer jedem sve, nije baš da pazim. Crazy, nema zaostalog deterđenta, u to sam sigurna, a vjerujem da je osjetljiva, jer je i N dosta osjetljiv, a to su pokupili od mene, i ja imam osjetljivu kožu. Vidjet ću ako će kremica protiv gljivica pomoći.

CrazyPuppet -> RE: Ljetne bebe 2014.? Ima li nas? (10.7.2014 6:51:18)

jutro cure moje [sm=smiley1.gif]

evo ja već budna, nisam ni spavala baš... ne samo da je bila nevera, nego sam imala trudove cijelu noć. i onda se sve pred jutro stišalo... i nevera i trudovi... a bolovi su bili točno onakvi kakve sam očekivala, od križa, pa mi se oduzele noge... već sam mislila da će to zaozbač krenut, međutim stalo... izgleda samo priprema... kažem ja mužu sad kad smo pili kavu, da sam imala trudove cijelu noć, a on će na to... ooo vidi Argentina dobila [sm=smiley36.gif] njemu ništa nije jasno [sm=smiley36.gif]
Ulala definitivno ćemo na kavicu [sm=smiley1.gif] neće samo ove riječanke guštat, a mi ništa [sm=jezicek.gif] dakle i ti pridošlica [sm=smiley36.gif] bila ti zanimljiva prva godina ovdje, jelda?[sm=smiley36.gif] Ja sam isto od akcije, a muža treba uvijek povlačiti za rukav, ali kako kažeš dobro se balansiramo. Mene je dolazak ovdje definitivno promijenio na bolje, i to zahvaljujući ljudima ovdje naravno... neke stvari mi valjda nikad neće biti jasne, ali imaju srce i dušu, a to je ono što mi je bitno.

Marissa -> RE: Ljetne bebe 2014.? Ima li nas? (10.7.2014 9:07:06)

crazy očigledno je krenulo [sm=bravo.gif]. da li si mjerila vrijeme između trudova i njihovo trajanje?

vepikica -> RE: Ljetne bebe 2014.? Ima li nas? (10.7.2014 9:37:29)

Crazy - uskoro ce tooo!! :):):) kakvo uzbudjenje.
Lanchicaa - kako se osjecas?? Ima sta novo?

Stranica: <<   < Prethodna stranica  80 81 [82] 83 84   Sljedeća stranica >   >>