RE: Ljetne bebe 2014.? Ima li nas? (Puna verzija)

Forum >> [Trudnoća] >> Razgovori u očekivanju (djeteta)

Poruka

Tea2803 -> RE: Ljetne bebe 2014.? Ima li nas? (8.7.2014 19:10:14)

Evo moj porod onda..

Dakle u ponedeljak sam bila na pregledu,prohodna za dva prsta,problemi sa bubrezima i u utorak donjeti urin na kontrolu,crp i leukociti poviseni,,i tako u ponedeljak oko 13h poceli trudovi i nisam ih povezivala sa trudovima zbog bolova od bubrega,i bili su u razmacima sat,sat i pol,,oko 23h su bili vec na pola sata pa sam se vec zabrinula,a oko 3h su vec bili na 15 min,boljeli su ali su bili izdrzivi ,, neki malo jace zaboli neki slabije,i nisu me bolje leda pretjerano vec donji dio trbuha i trajalo oko 10 sekundi,,u 6 sam se vec tusirala jer su bili na 5min,a u pola 8 krenula za bolnicu,,u 9 sam bila trebala donjet urin svom gin,,i tako odveli me gore u radaonu oko 9 me pregledali kazu 6 prstiju otvorena odma dobila klizmu,cijelo vrijeme sam setala radi brzeg otvaranja,oko 11 me smjestili u krevet,prikopcali na ctg,trpim trudove bilo je tesko lezat na ledima.. Dosli su me dva puta gledat dolje boli ko vrag ,, jan jos nije usao u zdjelicu..Buse mi vodenjak koji me je isto bolio vec sam tad krvarila jako..pocinju jaki trudovi u razmacima 2min .. Opet me pregledavaju silom pokusavaju me rasirit molim ih da prestanu..U 12h spoje me na drip,,vise ne gledam..stenjem od bolova i stiscem onu stangu ,, trudovi svaku minutu .. Veoma me boli..opet dolaze oko 13h jedva 8 prstiju otvorena idu oni opet na silu sirit me ,, opet ja placuci preklinjem da prestanu..oko 14h ne ceka im se bas previse nisam do kraja otvorena ali idu oni probat da ja tiscem i tako tiscem ja,,donose oni skalpel i zarezu me ,,toplinu osjetis .. I opet oni sire mene iznutra sad sam vec mislila da cu se onesvjestit ,, ne pustam ni glas od bolova samo suze cure,,krecem tiskat nikako ne ide van nakon tri truda..njih dvoje mi skacu po trbuhu,,malisa zapeo u kanalu,,opet tiscem opet nista ,, nakon 7 truda i teskog napona izasao moj djecarac potpuno plav .. Nikako da zaplace.. Poljevaju ga vodom i cujem neki slabasi glasic evo ga smijem se napokon .. Stave mi ga na prsa,, cujem doktora kako mm moli da vidi dijete,,nose mu ga pokazati ja i dalje placem od soka srece i boli .. Porode mi posteljicu,sve ok osjecam bol ali i olaksanje..Dolazi sivanje ,, nije bilo prebolno ja sam se mazila sa janom dok su me sivali pola sata .. Napokon gotovo ,, stave me na krevet i odvezu van da budem malo s muzem ,, bila sam dva sata muz me mazio bas mi je to trebalo tocno je znao :) odveli me u sobu i nakon dva sata doveli mog sina :)
Eto drage moje zelim da vam bude sto bezbolniji porod ali eto prezivis i takav :)

PENELOPI -> RE: Ljetne bebe 2014.? Ima li nas? (8.7.2014 19:42:08)

Tea u potpunosti te razumijem jer sam i ja imala tezak prvi porod i sve su zene koje su dosle kad i ja rodile prije mene i to ko od sale a ja umirala od bolova. I imas pravo damse to ne zaboravi barem ja nisam ali sam lakse izdrzala bolove poslije kad sam znala da je s bebom sve u redu. Kako mi se termin priblizava sve sam nervoznija jer ne bih voljela,opet proci isto. Ali bit ce kako bude samo da je beba zdrava.

CrazyPuppet -> RE: Ljetne bebe 2014.? Ima li nas? (8.7.2014 19:42:12)

Ajme Tea moja draga, rasplakala sam se sad na ovu tvoju priču [sm=smiley19.gif] baš su te jadnu izmrcvarili [sm=smiley13.gif] sve nešto na silu, a zašto im se tako žurilo, nije mi jasno [sm=smiley13.gif] ja bi ih izudarala nogama...[sm=zz_furious.gif] baš mi je žao [sm=smiley13.gif]
ovo gotovo da je za tužbu [sm=zz_furious.gif]
potisni to negdje u duboko i samo uživaj sa svojim sinom [sm=smiley1.gif] baš mi je drago da si nam se vratila [sm=bravo.gif]

ja bila na pregledu, još se nisam ni počela otvarat, al kao samo što nije... ctg uredan, očitava neke kontrakcije, ali nisu to pravi trudovi još... opet pregled za dva dana, pogledat će plodnu vodu, bolnicu nije ni spomenula da tamo idem na pregled... i to je to... čekamo i dalje [sm=smiley1.gif]

vepikica -> RE: Ljetne bebe 2014.? Ima li nas? (8.7.2014 20:08:37)

huh jooooooooj...
1,isprike svim curama koje trebaju rodit, a nisu htjele cut ovakvo iskustvo sad pred kraj. Ipak sam ja malo potaknula da ga opise. :p sorkaaaaaac.

2. TEA DRAGA - svaki puta kad netko prođe ovakvo iskustvo ja si pomislim je li ponosna ta osoba trenutno na sebe? pa ... jel osjecas ti ponos? sto si to sve izdržala? Uspjela? Držiš sad to malo stvorenje i sigurno ti već samom svojom blizinom nadoknađuje sve što si prošla.
Žao mi je da imaš takvo loše iskustvo s poroda :((( Ima svega i drago mi je da sam cula i tvoju pricu. Drži nam se sad i javljaj :))))

A CrazyPuppet ...bitno da je sve ok. za dva dana opet pregled :p ako ga dočekaš...hehehe...kako god bilo - ako krene: neka bude brzo i lako (naravno), a ako ne krene: javi se nakon pregleda :p hehehe
puseee

ikaaa -> RE: Ljetne bebe 2014.? Ima li nas? (8.7.2014 20:27:34)

teić draga moja, ja se sad sva rasplakala......naravno sve smo mi žene spremne na najgore i očekuješ najgore.....ali draga moja baš si mi se napatila...ali ono najbitnije je da si sad sa svojim Janom i da je najgore prošlo..... grlim te i ljubim....[sm=smiley31.gif][sm=smiley31.gif]
crazy dragička evo tebe za dva dana sa smotuljkom....[sm=smiley1.gif]
marissa ma bitno da je sa bebicom sve ok.....eto vidiš da lijepo napreduju[sm=bravo.gif][sm=bravo.gif][sm=bravo.gif]
curke moje ja tek sad skužila da ćete sve u rodilište prije mene....ja zadnja na listi......pa tko će se družiti samnom do kraja...... [sm=smiley19.gif][sm=smiley19.gif][sm=smiley19.gif]...vi će te to sve riješiti prije mene...ja ću sama pisati doživljaje iz rađaone....[sm=smiley19.gif] morat ćete mi obećati da ćete biti samnom dok moja curkica ne izađe van...Jasno?[sm=smiley36.gif]

CrazyPuppet -> RE: Ljetne bebe 2014.? Ima li nas? (8.7.2014 20:34:28)

hehe, Ikaa ne brini, nećemo te ostavit samu [sm=smiley1.gif]
Di nam je Lanchicaa, danas joj je termin [sm=smiley1.gif]

Marissa -> RE: Ljetne bebe 2014.? Ima li nas? (8.7.2014 20:46:36)

Ja sam danas tako sretna kad sam cula da je s bebom sve ok. I okrenula se na glavu napokon [sm=smiley1.gif]. A sto se tice posteljice malo dam googlala. Cini se da je sve to normalno za ovaj tjedan.
a sto se tice poroda ja se za sad ne brinem previse. Pomirils sam se sa sudbinom da ce taj dan biti paklen i da ga treba izdrzat.

Ulala -> RE: Ljetne bebe 2014.? Ima li nas? (8.7.2014 20:54:26)

TEA draga, ajme bas mi je zao sto imas takvo iskustvo, ali ti si jaka i vidim da si prosla to sve i da uzivas s malim, tako da nesumnjam da necemo ni mi druge prezivjeti kakav god porod da bude, cak me tvoja prica i osnazila da sve to prode i da je vrijedno, a [sm=duda.gif] moraju van, kako tako [sm=smiley1.gif]
IKA neces ostat sama sigurno, vjerovatno ces se samo naslusati dobro prica iz radaona, ali bit ces najvise pripremljena od svih [sm=smiley36.gif] Nadam se da kad sve rodimo, da nase druzenje ne staje, nego se samo nastavlja, pa ipak smo si obiljezile jedan ne zaboravni dio zivota ovdje. CURE SVIMA PUNO [sm=smiley31.gif][sm=smiley31.gif][sm=smiley31.gif][sm=smiley31.gif][sm=smiley27.gif]
Jel neka od vas razmisljala o nošenju bebaca, planiram za prvu ruku uzeti onu elasticnu maramu tako da se nikad ne odvajam od svog malog [sm=duda.gif] Što vi mislite o tome?

sretnaz -> RE: Ljetne bebe 2014.? Ima li nas? (8.7.2014 21:38:35)

Tea draga, strašno [sm=smiley19.gif] Namučila sam se na prvom porodu, ali mi nitko nije skakao po trbuhu niti me širio. Da li je postojao razlog za to? Da li je CTG pokazivao da Jan pati? U kojem si rodilištu bila? Ne sviđa mi se kako su postupali s tobom na porodu, a ni to da si bacala svoje mlijeko, i davali adaptirano.
Ali drago mi je da ste vas dvoje dobro i želim ti što brži oporavak![sm=smiley31.gif]
Ikaaa, to ti je super da si zadnja. Tako sam i ja bila zadnja na ljetnim bebama 2012. (tj jedna beba je rođena kasnije). Porod je stresan, teži ili lakši, ali to traje jedan dan, a poslije ćeš čitati o problemima s bebama, spavanjem, grčevima, tjemenica, prehlade, zubići, dohrana itd. i svi ćemo pisati o svojim iskustvima i ti ćeš sve saznati unaprijed [sm=smiley1.gif]

sretnaz -> RE: Ljetne bebe 2014.? Ima li nas? (8.7.2014 21:44:04)

Ulala, jedna kolegica od mm meni je posudila brdo pelena pa i sling. Sling nisam koristila za N jer je već bio velik pa mu je bilo čudno kad sam ga stavila u njega, a osim toga nije se volio nositi. Upravo mi je sling na dasci za peglanje i čeka da ga popeglam [sm=jezicek.gif] Mislim da će mi biti od velike koristi jer sad ipak imam dvoje njih koji će htjeti moju pažnju, a treba i skuhati itd.

Pomalo -> RE: Ljetne bebe 2014.? Ima li nas? (8.7.2014 22:25:01)

Morati cu i ja napraviti KKS za epiduralnu.. Kad cujem ovo Teino iskustvo.. Iako su mojoj prijateljici radili bas to, sirili je rukama.. Ne mogu ni zamisliti taj osjecaj.. Aaaa.. [sm=smiley13.gif]

CrazyPuppet -> RE: Ljetne bebe 2014.? Ima li nas? (8.7.2014 22:38:16)

Tea svaka čast kako si ti to sve izdržala, ali stvarno ne kužim zašto su ti i probušili vodenjak, i ručno te širili i dali drip i skakali po trbuhu, a beba se nije ni spustila u porođajni kanal... dobro da je mali Jan to preživio... strašno... kao što Sretnaz kaže, možda jedino da je beba stvarno bila nekako ugrožena... ali mi se čini da su oni ugrozili i bebu i tebe, forsirajući te...

Lanchicaa -> RE: Ljetne bebe 2014.? Ima li nas? (8.7.2014 23:47:33)

Pozdrav, curke moje!
Vidim ja, svašta vi proričete, ali nikako da se to ostvari... Lanchicaa je i dalje u jednom komadu.
Bila danas na kontroli, imam trudove, ali se ne otvaram više. Već sam 5 dana otvorena 2 cm i to tako stoji. Istina, može se promijeniti u bilo kojem trenutku, ali valjda još nije došao taj trenutak.
Sestra je danas triput izlazila na hodnik da me pita jesam li dobro i boli li me nešto dok sam čekala pregled za doktora nakon CTG-a...
Doktor me unutra pita kako sam spavala noćas i kažem ja da sam odspavala cijelu noć, čak nisam ni na WC ustajala, a on me blijedo gleda i kaže: "Ali, gospođo, vi imate trudove!"

Da, imam... Imala sam ih i jučer cijelo popodne dok nisam legla. Možda sam ih imala i kad sam zaspala, ali nisam ih osjetila. Ove koje sam kroz popodne osjetila, uredno sam prehodala... Malo sam morala usporit tempo ako sam se našla na nogama, ali ništa to nije bilo ne znam kako strašno.

Pošto se nisam otvorila više od zadnjih par pregleda, rekao mi je da je bolje da me pusti doma i da se vidimo za dva dana ako ne bude akcije prije.
Danas sam cijeli dan na nogama i uope se više ne štedim ni dizanja ni nošenja ni nikakvih poslova i opet nije ništa krenulo boljet više.

Plodna voda je bistra i to mi je nekako u svemu tome najbitnije.

Pročitala sam sve vaše postove, ali toliko mi mozak radi na malom broju okretaja da sam sve pozaboravljala... Nemojte se ljutiti na mene zbog toga... Malo sam "zagubljena" ovih dana jer sam luda od pregleda svakih dva dana, umirem od kičme, luda sam od ispitivanja okoline i proricanja raznoraznih obiteljskih i seoskih vještica i čarobnjaka, nervozna sama po sebi zbog masu stvari za koje nisam mislila da ću se s njima morat borit na kraju trudnoće, ali eto...

Pičim pravo, rekla bi jedna moja poznanica...

Držite mi se sve! Bolesna dječica nek vam što prije ozdrave; vi koje ste rodile, brzo se oporavite; vi koje ste u radovima, neka vam radovi što prije završe da možete dignuti sve četiri u zrak; vi koje uživate sa svojim bebačima, UŽIVAJTE JOŠ VIŠE; a vi koje čekate svoje zamotuljke, dobrodošle u klub! [sm=smiley36.gif]

Kad bude nekih novosti, ja se javim, bez brige... Ne pišem jer sam stalno negdje okolo, ali nisam vas zaboravila...

CrazyPuppet -> RE: Ljetne bebe 2014.? Ima li nas? (9.7.2014 7:20:14)

Ma Lanchicaa, no sikiriki, bude beba krenula kad bude spremna... samo nam nemoj predugo izbivat s foruma, znaš što ćemo prvo pomisliti [sm=smiley36.gif] ako ne rađaš, a nema te na forumu, dobit ćeš neopravdani [sm=smiley36.gif]
ja ću evo isto ući u taj đir sa pregledima, svaka dva dana... svi živi me zovu, da jesam li rodila, padaju oklade kad će... sve to malo živcira, al štaš... [sm=smiley1.gif] ne ovisi o nama baš, krenut će malci kad budu oni htjeli

vepikica -> RE: Ljetne bebe 2014.? Ima li nas? (9.7.2014 8:32:00)

Jutro zenskee :):) sve sam procitala jos u 3 u noci. Nikako nisam spavala ovu noc. Na koju god stranu bi se okrenula trbuh se poceo kameniti pa je prelazilo u prepone pa su mi trnule noge. Presmjeno :-p u jednom trenutku sam probudila mm samo da me pokrije. Nisam znala gdje mi je koji dio tijela. Eto. Tako da se nadam preko dana nadoknadit ovo izgubljeno nocas (mislim na san :-p).

Ikaaa - naravno da te necemo ostaviti, ne brini. :)))) pisat cemo i dalje i misliti na tebe. Mozda da otvorimo i novi post kad sve rodimo pa se preselimo tamo :-p ahahaa... Ne brini! :-D

Ulala - jako se sad potice to nosenje djece... Ja nikad nisam bila pretjerano za to buduci da radim u jaslicama a tamo nikako nije moguce udovoljit svima, ahahaha :-p
No sada kada je moje dijete u pitanju malo sam vise citala o tome i raspitivala se i definitivno nemam protiv nosenja nista, ali da li ce mi trebati marama ili slicno cu odluciti kada se rodi :)) mozda malcu bude bas kul u kreveticu il na nekoj ravnoj podlozi i nece trazit da non stop bude uz mene. Ali ako njemu bude potrebno, naravno da cemo uzeti maramu naknadno kako bi sebi olaksala :))))
Al nije lose imat tu maramu (jos si ja razmisljam) pogotovo u situacijama kad si recimo sam doma (eto potrefi se) s bebicom, kuhas rucak i fali ti neki sastojak, a vani pada kisa. (Hahaha...jesam ga usosila :-p) u svakom slucaju, nataknut cipele, uzet kisobran, bebu u maramu i u najblizu trgovinu. :-p korisna stvarcica u svakom slucaju, a bebicu tako malu razmaziz ne mozes (tako kazu).

Lanchicaa - ne znam jel dobro to sto ne osjetis trudove pa znaci da ni sam porod nece bit pretjerano bolan? Hehe... Nekako se tome nadam. Al steta da si se prestala otvarat. No, dobro. Vjerujem da ce uskoro to krenuti. Bitno da je plodna voda bistra i da je s bebicom sve ok :):):)
Drzi se jos malooo i javljaj nam se! :-D

PITANJE! :) S kolko ste vi tjedana prvi put bili na ctg-u?

Pomalo -> RE: Ljetne bebe 2014.? Ima li nas? (9.7.2014 9:10:48)

Ah..Ja sinoc katastrofa spavala, nikako..Vrucina me ubila..Pa onda nesto puhalo, pa lupali prozori..Jutros kao zombi izgledam..[sm=smiley13.gif]

CrazyPuppet -> RE: Ljetne bebe 2014.? Ima li nas? (9.7.2014 9:15:32)

ajme nemojte mi niš govorit, ja sam od 5 i po budna i điram po stanu... sad sam malo odspavala na kauču, ali i dalje sam mrtvac [sm=smiley13.gif] dragi mi jučer donio 5kg marelica, pa sad moram ispeći kolač da bar dio potrošim, jer ko će to sve stići pojesti... niš mi se nedaaaa [sm=zz_sleep.gif]

Pomalo -> RE: Ljetne bebe 2014.? Ima li nas? (9.7.2014 9:16:18)

Ikaa, mi smo tu negdje pa cemo se skupa cekat..Hejehheh..I cuti jos prica o porodu..Brrrr...

sretnaz -> RE: Ljetne bebe 2014.? Ima li nas? (9.7.2014 9:20:07)

[sm=kava.gif]
Ma bas sam glupa, sama sam doma s K, mogu raditi što god želim, spavati koliko želim, ne kuham jer mi sestra skuha i onda idem spavati u 2, i naravno K se probudi radi dojenja i povrh toga moram ju presvući jer je pokakana i onda se opet probudi oko 7:30 i naravno više ne mogu zaspati. Doći će mm i N s Raba, a ja ja ću biti neispavana. Moram sebi obećati da večeras idem rano u krevet!

Vepikica, bila sam trudna 35+4 kad sam prvi put išla na CTG, ali ne znam kako je kod socijalnih gin. Moja gin je privatnik i od mog bratića supruga pa ne znam da li radi svima isto ili ne.

Lanchicaa, [sm=smiley36.gif] tvoja situacija mi je nekako poznata. Slično je meni bilo s N. Ali ja nisam bila uopće otvorena. Jednom sam tako bila na Poliklinici, i nakon CTGa išla na wc i čujem sestru kako me malo panično zove. Izašla sam zbunjeno van, a ona meni: Pa gdje ste vi, još ćete mi roditi ovdje? Na CTG-u se očitavaju trudovi, neki nepravilni, ali mene ništa posebno nisu boljeli, a na žalost nisu imali ni neku svrhu jer se uopće nisam otvarala. Tako da mi ni plodnu vodu nisu mogli provjeriti. I isto, svi pitaju kad ćeš... termin je bio 28.08. i ljudi su znali da bih trebala roditi krajem 8 mjeseca, a ono već 9. mjesec, a ja doma, šećem oko kuće. Pa bio i prošao pun mjesec, i svi predvidjeli da ću onda, a ja još uvijek doma! Izludilo me sve to. Jedan dan sam išla prat tepih, ja na podu na sve 4 i ribam, drugi dan pregled i nema promjene! Imala sam dojam da neće beba nikad van. A noć prije poroda spavala sam ko top! Ali zato sam sljedeću noć bila u rađaoni od ponoći, jedan do 8! [sm=smiley36.gif]

vepikica -> RE: Ljetne bebe 2014.? Ima li nas? (9.7.2014 9:47:05)

Sretnaz - moja gin je isto privatna. Bila sam kod nje zadnji put na pregledu sa 35+3 i nista. Al imam u pon prvi pregled u bolnici pa ce me valjda tada prikopcat buduci da se otvaram. Bit cu 37+1 tada. Hmmm

Tea2803 -> RE: Ljetne bebe 2014.? Ima li nas? (9.7.2014 10:25:21)

Dobro jutro drage moje [sm=smiley31.gif]

Sirili su me jer na ctg odjednom nisu culi otkucaje Jana,dok su oni to napravili vec pocelo je kucati ali slabije,morao je hitno vani a zapeo je ,, zato sad jadnicak od mog natiskavanja ima jako krvave bjeloocnice [sm=smiley19.gif] vec se sada pomalo smanjuje ali eto i on se jadan namucio :/ bitno da je sve dobro proslo a ja cu se vec oporaviti :)
Sretnaz to je u Petrovoj bolnici,,mislim sve mi je ostalo bilo super i od sestra i od doktora,bili su ljubazni..za mlijeko neznam zasto je to tako al dobro,,zato smo i imali problema tri dana sa dojenjem jer J nije htio vuc cicu,normalno bilo mu je lakse iz bocice koja sama curi,,ali eto sad smo se naviknuli :)
Nego sretnaz da te pitam, Jan nije imao stolicu 30h citala sam da je normalno za dojenu dijecu i od 7-10 dana? Ne pokazuje nikakve naznake da mu je lose,papa svakih 2-3h ostalo prespava,mokri stalno..trbuscic nije tvrd i ima normalno vjetrove bez da vidim da mu smetaju,ne grci se i slicno..jesi imala slicno iskustvo?Ili bilo ko od vas mama
Ikaa draga moja bit cemo uz tebe sve dok malena ne izade ;)
Lanchica zelim ti bezbolan porod kao tvoji tebi neprimjetni trudici [sm=smiley36.gif]
Crazy nadamo se da ce tvoja [sm=duda.gif] brzo vani sutra sluzbeno termin [sm=smiley1.gif]
Vepikica ja na ctg bila sa 35tt - 36tt :)

ikaaa -> RE: Ljetne bebe 2014.? Ima li nas? (9.7.2014 11:25:17)

jutro ili dobar dan.....evo kod mene lije kao iz kabla..... vešmašina pere...... meni se tako ništa neda..... drage moje pazite što ste obećale uz mene do kraja...... ali kako je moja curkica krenula rasti možda bude i prije pa prešišam koju..... pomalo tu smo negdje i sa tapikicom..... ali ona će nas prešišati 100%...ma samo da naše bebolinice sazriju do kraja i da izađu što lakše i brže van..... a i bit ćemo super iformirane o trudovima i kako počinju jer će sve roditi prije nas pa ćemo biti sveznalice......[sm=smiley36.gif][sm=smiley36.gif]
lanchi drga još nam u komadu..... ma drga moja bebici je lijpo unutra neda joj se na ovu kišu van....čeka sunčeko..... ma samo mi se opusti.... i no sikiriki.....
crazy mmmmmmm marelice....pošalji koju kilicu iz za OG, ali ekspres brzo da se ne pokvare, a može i kriška kolačića[sm=jezicek.gif]
teić slatke su sad to muke[sm=smiley1.gif]

sretnaz -> RE: Ljetne bebe 2014.? Ima li nas? (9.7.2014 11:53:19)

Tea, pa onda su ipak imali razlog za sve te intervencije, samo se pitam da li su onda trebali napraviti carski. Mislim da takve stvari ne bi radili da si npr u Austriji, Francuskoj itd. Ovako ste patili i ti i Jan.
Meni je N kakao svakih 3-7 dana, a možda je imao i veće pauze. I tako je bilo sve dok nisam počela s dohranom. Sadf kaka više puta dnevno [sm=smiley36.gif] I dobila sam savjet da dajem zaslađenu kamilicu i to nisam poslušala. A i savjet da gurnem vršak toplomjera. TO sam napravila jednom, i onda sam rekla nikad više. Rezultat je bio ne baš neki zadovoljavajući, a kasnije sam čitala da je to jako loše. On je znao imati grčeve pa sam mu masirala trbuh, našla sam filmove na you tube-u. Kažu da su za grčeve super Bio Gaia kapi, nisam koristila. U svakom slučaju, 30 sati bez stolice nije puno, i ako kažeš da je trbuh mekan onda ne brini. Pelene su mokre i to je bitno.

Da se pohvalim, bila je patronažna, izvagala k, i ima 3840 g. Super sam zadovoljna. [sm=bravo.gif]
Za crvenu guzu kaže da su gljivice i neka mažem plymicolom, pa ako ne bude poboljšanja do petka neka joj javim pa ću onda kod pedijatra. malo sam razočarana jer kaže da ju muče pp. Da joj se čini da koža ne diše. Ahhhhh...

Može i meni marelice... i kolač naravno!

TaPikapolonca -> RE: Ljetne bebe 2014.? Ima li nas? (9.7.2014 12:06:18)

Pozdrav svima!
Uzivam u vremenu i nadam se takvom jos 2-3 tjedna![sm=bravo.gif] hm... Kada lupi 35!

Ma ja cu vas [sm=smiley36.gif]s sve presisat. Iduci pon 35 tjedan, idem na pregled i ako su malci tezi od 2kg nema vise kreveta...krecem u radne akcije!! Ciscenje novog stana, pakiranje... A ako muzic bude dobar... Ne znam za vas ali mi smo zaboravili sto je to ono....uf... Mozda se odvazimo...
[sm=jezicek.gif]
Tea... Moja frendica je dojila sincica koji je znao nekakati po 10tak dana. Pedijatrica joj savhetovala da zapise kada je obavio da ne zaboravi i da se javi ako period bude duzi. Mali sada ima 10 mj. Doji ga i od kada papa skoro sve je bolje... Moje zlati je imao ful cesto... Nesto kao K. Od sretnaz i zato sam maknula platnene pelene jer sam ga stalno morala cijelog presvlacit... Curili na sve strane! [sm=smiley36.gif]
Mrzim pisat preko moba!!! Oprostite na tipfelerima!

TaPikapolonca -> RE: Ljetne bebe 2014.? Ima li nas? (9.7.2014 12:15:05)

Zao mi je sto se neke od vas muce s porodom... Svaka cas nasim bakama! Ok... Znam da treba potrpit i da ti u bolnici mogu spasit zivot ako sve krene krivo, ali ja bih se ugodnije osjecala da sam u svojoj sobi i u svom krevetu.

Stranica: <<   < Prethodna stranica  79 80 [81] 82 83   Sljedeća stranica >   >>