RE: Proljetne bebe u 2013g - ll dio (Puna verzija)

Forum >> [Trudnoća] >> Razgovori u očekivanju (djeteta)

Poruka

lanac3101 -> RE: Proljetne bebe u 2013g - ll dio (9.6.2013 10:17:20)

Dobro jutro zenice.
Maminangel samo ti prasi pupak sa praskom, prije ce otpasti, najprije ocisti hidrigenom, isperi fizioliskom I dobro posusi pa dobrano naprasi , to su sve pomodarstva kako bi rekao nas pedic , drzi se ti stare skole. Nama su rekli da se po novom ne treba siroko povijati vise bebice, ali sam ja odmah pedica okrenila, pa mi je isto rekao da je to pomodarstvo.
Hladna draga izdrzi jos malo, toliko si cekala svoju curicu, biti ce to sve ok. Da su cistice u pitanju vec bi skuzili po urinu, po nalazu se moze odmah vidjeti. Samo misli pozitivno.
E da mojima je pupak otpao za pet - sest dana od rodjenja, obojca su imali kvacicu.
Javim se jos kasnije,idem traziti racepte za tortice za krstenje I rondjos.

Mmaestral -> RE: Proljetne bebe u 2013g - ll dio (9.6.2013 12:47:34)

Hladna-totalno znam da ti je uzasno tesko i isplaci se kad ti se place, bit ce ti bolje. Hormoni su krivi, a znas da ce bebica biti ok jer ce ju super pregledati i odmah ces znati sto je i jako se rjesava. A to nije nista ozbiljno i bude brzo ok. Normalno da ti je teze jer si tek rodila i sve ti je pobrkano u organizmu. Uzivaj u dojenju i samo se sjeti da se danas sve lako liheci i da bude ok, samo malo sad duze traje u bolnici jer oni moraju biti sigurni.
Maminangel, vidim da bas uzivate, a to za pupak ti najbolje znas jer si s njim i vidis i sama sto treba, zaboravi njihova pravila i radi po svom. A osobno mislim da bi vam lakse bilo skinuti pelenu kad ne bude isao u vrtic, da se ne uplasi pa dobije zatvor pa ce ga boljet pa ce onda jos duze trajat odvikavanje. Ne moras cekat dok idete na jug, doma neka bude bez pelene, samo mozda tako na pocetku dok jos nije kakao je mozda bolje da ne bude na mjestu gdje nije potpuno slobodan bez pelene. A za tjedan dana vec onda dok obavi par kakanja onda svugdje ;)

Mmaestral -> RE: Proljetne bebe u 2013g - ll dio (9.6.2013 12:51:44)

Choco Vanilla, mislim da ce ti vanka danas ili u noci ako se tako primirila! Bar je meni tako bilo 24h prije, a ako ne bude nista do sutra, a ne osjetis 10 pokreta u danu, odi nazovi ili vec ides na pregled, pa im napomeni. Iako, ja mislim da ce ti van! Sretno! P. S. Cure, pa sta su vase bebe u horoskopu da su tako sve tvrdoglave bas? [sm=jezicek.gif]

cuba -> RE: Proljetne bebe u 2013g - ll dio (9.6.2013 13:49:03)

Hej cure, da se javim malo[sm=smiley1.gif]
Mi smo cijelo jutro proveli vani, napokon sunce pa smo u kući samo dok djeca spavaju[sm=smiley36.gif] Bili smo na Marjanu, vodila ih u ZOO, poslije u park na igru i onda na kavu (mora i mama malo odmoriti[sm=smiley36.gif]).
Sada mi obojica spavaju a ja u miru i tišini ispijam capuccino i tipkam[sm=smiley1.gif]

Hladna draga, izdrži još malo, uskoro ćete biti kući na okupu i zasluženo uživati[sm=smiley31.gif][sm=smiley31.gif] I ja sam plakala kad su mi rekli da D ima žuticu i da moramo ostati a još kad su ga stavili pod ono grozno svjetlo...ali prošlo je i zaboraviš i na tu dosadnu bolnicu...svakako držim fige da uzv bubrega bude uredan[sm=pikapoka2.gif][sm=pikapoka2.gif][sm=pikapoka2.gif]

maminangel baš mi je drago da se već uhodavate sa R[sm=smiley1.gif] Kako su ga S i G prihvatili?? Što se tiče pelena, možda bolje pričekati dok odete na jug pa imate cijelo ljeto ispred sebe za odvikavanje od pelena nego se sada izmoriti nabrzinu a nisi se još ni oporavila od poroda i bebica je mala i zahtjeva dosta pažnje... ipak je lakše dok imate više prostora, dvorište i dok su klinci samo u donjem rublju po ovim vrućinama.
A za pupak ti je moj savjet da stavljaš Tyrosur prašak jer se inače nikada neće osušiti. Uopće ne znam zašto toliko filozofije sada oko pupka. Obojici mi je otpao nakon tjedan dana, još koji dan poslije je bila blaga sukrvica i nakon cca 2 tjedna je pupak bio sređen.

Cure u isčekivanju držim fige da što prije ugledate svoje mališane[sm=bravo.gif][sm=bravo.gif]

Puse svima[sm=smiley1.gif]

maminangel -> RE: Proljetne bebe u 2013g - ll dio (9.6.2013 13:50:53)

Joj cure moje samo sam napravila imam osjećj kontra efekt,sad mi indijanac ide sam na tutu piškiti ali nije kakao od prekjučer i mislim da je to zbog toga kaj nema pelenu i nije slobodan pa se boji a htio bi,žao mi ga jakoo,mislila sam sutra ići kupiti one pelene-gaćice,pa ih može sam skidati u vrtiću kad mu dođe sila a tete samo upozoriti da ga malo više potiču,kaj mislite o tome? Joj ti muški samo brige snjima,mala mi se doslovno preko noći odviknula i po danu i po noći a Gabića ganjamo od prošlog ljeta i nikako da se klik dogodi..

maminangel -> RE: Proljetne bebe u 2013g - ll dio (10.6.2013 14:42:32)

Ajme kako je ružno kad nema nikoga ovdi [sm=smiley19.gif][sm=smiley19.gif],Hladna kako je Emica?idete domeka?
Kod nas uvjek nekih novosti,[sm=bravo.gif][sm=bravo.gif][sm=bravo.gif][sm=bravo.gif] otpao nam pupak,jutros ga idem presvlačiti kad ostao mi u rukama,a još jučer sam kukala[sm=bravo.gif][sm=bravo.gif][sm=bravo.gif][sm=bravo.gif][sm=bravo.gif],baš sam happy [sm=bravo.gif][sm=bravo.gif]
Čekalice drage kako ste?ima kakvih novosti?
Pozdrav svima,moji južnjaci samo što nisu došli [sm=bravo.gif][sm=bravo.gif]

cocco -> RE: Proljetne bebe u 2013g - ll dio (10.6.2013 14:51:15)

juhuuu!
kako ste mamice, bebice i trudnice?
evo i nas. pokušavam maloj uvalit dudu, al ju pljuje, radi gadljive face i kao da će povratit. tak je i mali pa smo odustali i on duda palac. tak da od male ne odustajem!

as1986 -> RE: Proljetne bebe u 2013g - ll dio (10.6.2013 15:17:23)

Evo me opet

Dada meni plodnu vodu gledaju od 30.5.jer mi je tada bio taj prvi termin,mislim da ce i tebi danas gledati,ako vec nisi rodila. Otvorena 4 cm.

Danas kontrola,nalaz ne promjenjen. Kada me med.sestra vidjela danas rekla je,pa nakon proslog pregleda mislila sam da cete roditi i da se danas necemo vidjeti.

A nista kod mene, kontrola za 2 dana.
Nece pa nece, uf ja sam mislim najdugovjecnija trudnica[sm=smiley36.gif][sm=smiley36.gif]

Dada i chocovanila kako ste vi,kako je bilo na pregledu?

bebić -> RE: Proljetne bebe u 2013g - ll dio (10.6.2013 17:03:58)

zenice vidim da su se skoro sve porodile...al nemogu vas pohvatat nije me dugo bilo...mogla bih sad litanije pisat..mi smo eto vec stare mjesec dana(jucer nam bilo) :) curka bas napreduje dobila je u mjesec dana kilu i 120, i 6 cm narasla :)
mama mi sutra ide kuci..pa cu vise bit na netu ovako sam svo slobodno vrijeme bila sa njom...tako da vam se od sutra pridruzujem vise u pisanju....pa se nadam da cu vam uspijet polovit....cestitam svim novopecenim mamicama....i saljem puse bebama!
do sutra vam lijepo pozdravljam i saljemo svima puse elenor i ja [sm=smiley27.gif][sm=hudicek.gif]

Hladna -> RE: Proljetne bebe u 2013g - ll dio (10.6.2013 17:47:58)

Curke mi cemo nadamo se sutra il prekosutra kuci kad se jos jednom napravi ultrazvuk.
Recite mi nakon kolko dana su vam ispali savovi od epizotomije??? Mene boli za popizdit ne mogu sjedit nema sanse

Mmaestral -> RE: Proljetne bebe u 2013g - ll dio (10.6.2013 22:21:09)

Hladna, trazi neke tablete protiv bolova, dobit ces. Meni pocelo ispadat od 7-20tog dana.

ChocoVanilla -> RE: Proljetne bebe u 2013g - ll dio (11.6.2013 2:27:09)

Drage moje,ja vam bila jučer na kontroli,mekonijska pl.voda i trk oko 2.30 u rađaonu, klizma i setanje da se otvaram a trudova nigdje. Dali mi drip,umirala sam,htjeli dat epiduralnu al mi nije mogao pogodit neki kralježak pa su nakon 3.puta odustali. Onda je krenulo razvaljivanje,muz me bodrio cijelo vrij eme a ja mislila da ću umrijet. Sporo se otvarala, dali mi neku inekciju protiv bolova al ne vrijedi nista! Oko 21h otvorena maksimalno al neće sinčić da se spusti. Oko mene vrhunska ekipa, molili me da istrpim još trudova i oko 23.30h krenulo njih troje pomagat, doktor da pritisne, sestra drži škare, muž iznad glave navija a ja skupila koljena i tiskam al ne ide. Iz petog puta, kad me sestra cvaknula izvukli iz mene momčinu od 4410g i 55cm, svi cestitaju na mojoj mrcini ;-) posteljica izašla nakon 20min,sve uredno. Dali ga mi svojoj u naručje i taj pogled neću nikad zaboravit! ,Nisam osjetila šivanje međice, dali mi anesteziju. Muž nas je uslikao iz svih kuteva, donio mi jest i pit. Vito moj će ujutro oko 5 k meni, voljela bi ga dojit. Javljam vam se ovih dana!

BUMBI -> RE: Proljetne bebe u 2013g - ll dio (11.6.2013 7:09:37)

Cestitam na velikom decku[sm=bravo.gif][sm=bravo.gif]

cuba -> RE: Proljetne bebe u 2013g - ll dio (11.6.2013 7:54:42)

ChocoVanilla čestitke na velikom dečku[sm=bravo.gif][sm=bravo.gif][sm=bravo.gif]
Uživajte sada u svom mališanu, brz oporavak ti želim[sm=rozica.gif][sm=rozica.gif]

maminangel super za pupak, eto riješili ste se i toga[sm=bravo.gif][sm=bravo.gif]
Hladna šavovi su mi počeli otpadati nakon tjedan dana a svi otpali nakon cca 20dana.

Evo da pohvalim svog D koji je već dvije noći za redom povećao razmak dojenja na svaka 4h, jooj kad bi tako ostalo[sm=bravo.gif][sm=bravo.gif]
Ostatak trudnica, gdje ste, jeste još 2u1 ili ima novosti??
Puse svima[sm=smiley1.gif]

sarah_zg -> RE: Proljetne bebe u 2013g - ll dio (11.6.2013 8:07:05)

Choco čestitam, stvarno veliki dečko! Dobro si ti to!
Hladna, još ste tu? Nadam se da danas idete doma i da je sve ok s bebicom. Bliži se kraju ovaj popis proljetnica, a to znaci da smo i mi ljetne uskoro na redu!
[sm=smiley36.gif]

paola06 -> RE: Proljetne bebe u 2013g - ll dio (11.6.2013 8:33:33)

ChoccoVanilla, čestitke na velikom dečku,pravi mali kapitalac[image]http://www.ringeraja.hr/forum/smileys/bravo.gif[/image] Želim ti brzi oporavak i da što prije prije u [image]http://www.ringeraja.hr/forum/smileys/bravo.gif[/image]toplini svog doma uživate sa svojim malim anđelom.

Hladna ima kakvih novosti? Kakav je ponovljeni ultrazvuk? Nadam se da je sve ok i da se spremate kući.
Maminangel bravo za pupak,eto još jedna briga manje[image]http://www.ringeraja.hr/forum/smileys/bravo.gif[/image] 
As1986 ima kakvih novosti? Još malo strpljenja,došla si do kraja,trenutak kad ćeš zagrlit svoju bebu samo je pitanje dana!

Sarah,da na redu smo mi ljetne trudnice,ja još uvijek nemogu vjerovat kako mi je ovih 9mj proletjelo!
Sutra na pregled u bolnicu, baš me interesira kakvo je stanje tamo dolje[image]http://www.ringeraja.hr/forum/smileys/smiley36.gif[/image]
Javim se sa svježim novostima.
Inače,danas je meni i mužu 2.godišnjica braka...

Ljubim sve čekalice,trudnice,bebe i mame

lanac3101 -> RE: Proljetne bebe u 2013g - ll dio (11.6.2013 9:08:16)

Grrrr, pet puta error...

daze -> RE: Proljetne bebe u 2013g - ll dio (11.6.2013 9:36:55)

chocco čestitam[sm=bravo.gif]skoro je dva put teži od moje M kad se rodila,bome[sm=bravo.gif][sm=bravo.gif]

as1986 -> RE: Proljetne bebe u 2013g - ll dio (11.6.2013 9:38:57)

ChocoVanilla [sm=bravo.gif][sm=bravo.gif][sm=bravo.gif][sm=bravo.gif] cestitke na bebici, nadam se da su ti ga vec donijeli i da dojis.

Hladna kakav je ponovljeni nalaz uzv? Hocete li doma danas

Paola06 sretna 2.godisnjica braka[sm=bravo.gif][sm=bravo.gif]

Dada sta íma kod tebe? Nema te ovih dana? Da nam nisi sa svojim klupkom[sm=bravo.gif]

A kod mene nikakvih novosti,cekam opet kontrolu,samo se bebica smirila,ali zato kad dodjem na ctg nema mira[sm=smiley36.gif],stomak mi se spustio,trudova ni na vidiku
Na kraju cu ja uci u ljetne kako je krenulo[sm=smiley36.gif][sm=smiley36.gif]

I eto cekam i cekam kada ce milom ili silom,samo da sve bude uredu.

Pozdrav ostalim curama i uzivajte sa svojim malisanima,valjda cu i ja ubrzo za koji dan ili koji sat[sm=smiley36.gif]

cocco -> RE: Proljetne bebe u 2013g - ll dio (11.6.2013 11:30:14)

choco, cestitaaam! veliki decko!

paola06 -> RE: Proljetne bebe u 2013g - ll dio (11.6.2013 13:42:33)

Mene danas cijeli dan bolucka kao pred mengu,popusti pa stane,stalno idem na wc misleći da ću procurit[image]http://www.ringeraja.hr/forum/smileys/smiley36.gif[/image] imam i pojačani iscjedak...znači li to da se dan D približava?
Bilo bi fora završiti u rađaoni na godišnjicu braka i uručiti mužu orginalni poklon[image]http://www.ringeraja.hr/forum/smileys/smiley36.gif[/image]
Brže bolje sam išla ispeglati bebinu robicu za izlazak,pa nek čeka,sigurno je-sigurno!
Sutra idem na pregled pa ćemo vidjeti kak stoje stvari

cocco -> RE: Proljetne bebe u 2013g - ll dio (11.6.2013 14:20:12)

paola, moglo bi to biti to. mene je kao menga bolilo par dana prije, isto stalno mislila da ću dobit. pa jedan dan krenuo kao neki iscjedak, pa sve gušći pa je to valjda bio čep i trudovi. samo ti spremi sve i čekaj!

paola06 -> RE: Proljetne bebe u 2013g - ll dio (11.6.2013 14:51:01)

Cocco,znači slično je bilo i kod tebe. Lakše mi je kad čujem još nečije mišljenje,ipak mi je to prva beba pa neznam što očekivati,što je normalno,što nije.

Ostale čekalice,ima li kakvih novosti?

Odoh se spremat,uskoro mi dolazi muž pa me vodi na ručak povodom godišnjice.

Pusa svima[image]http://www.ringeraja.hr/forum/smileys/smiley31.gif[/image][image]http://www.ringeraja.hr/forum/smileys/smiley31.gif[/image][image]http://www.ringeraja.hr/forum/smileys/smiley31.gif[/image]

Papalina -> RE: Proljetne bebe u 2013g - ll dio (11.6.2013 15:41:25)

dobar dan curkee[sm=smiley1.gif] da se i mi ja vimo malo..evo mi trenutno spavamo...radim gulaš od juneće koljenice i juhu...kad mm dođe spiičim paštu i to je to..
ja sam vam luda... lani smo muku mučili sa plijesni, i ove god ofarbali sa nekom bojom protiv toga..i nigdje plijesni..svi sretni i zadovoljni..kad sinoć osjetim neki smrad u sobici naše chiare, otvorim naš ormar ( onaj di su zimske jakne koje sam odavno spremila ) kad ono plijesan u ormaru[sm=zmeden.gif] svu imamo za nju onu komodu... ali ono, nisam opće znala da plijesan može se napravit na drvu... ljetnu robu sam stavila u space bag bila, ali valjda sam debilkuša prenatrpala pa se malo pokidao i sad mi plijesan došla i na tu robu koja je bila čista i oprana i speglana, i sad opet sve moramo jovo na novo... baš koma... imali smo one sakupljače vlage sa onom soli, ali to je jedan drek...niš nam nije pomoglo...sad ćemo ić u kupovinu pa ćemo uzet onaj električni sakupljac vlage koji je jako skup al jbg šta drugo da radimo...[sm=zmeden.gif]
sve jakne, majice i kaput sve je puno toga...grozno...
i mislila ja maknula sve kad ono još smrdi..pogledam ono ladica od njenog krevetića sva krcata tog sranja... a kak se zbucmala baš joj više nije udobno u košari spavat i sad neznam di ću snjom navečer kad bude spavala jer se puno okreće a košara je uska...[sm=zmeden.gif][sm=zmeden.gif] sad sam i tu ladicu skinula i zrači se sobica... a nu sam morala u košaru stavit.....i sad se stalno budi jer joj nije najudobnije...grrrrr....još mi samo to fali[sm=zmeden.gif][sm=zmeden.gif] je imala koja takav problem sa plijesni i gljivicama u ormaru? kako ste ga riješile??

chiara je inače dobro, stalno bi jela[sm=smiley36.gif] bome je već bucka mala.. [sm=smiley36.gif] sad imamo već ritam neki da svaku večer zaspi oko 21h i spava sve do 5h... i onda ju nahranim i onda odkrmimo do 8 do tablete...nekad zna i dalje nastavit nanat... svaki dan se šećemo... već sam skinula 7kg :) sad još 7 da dođem na 57kg kao prije trudnoće[sm=bravo.gif]
danas zadnji dan ovih pljuskova pa se nadamo zatopljenju i ubrzo i kupanju[sm=bravo.gif][sm=bravo.gif][sm=smiley20.gif]
eto, odoh ja malo gulašš promiješat [sm=smiley36.gif] da mi ne zagori i leć malo..jer me kičma i guza bole od tolikog šetanja[sm=smiley36.gif][sm=smiley36.gif] pusaa bebama..

paola06 -> RE: Proljetne bebe u 2013g - ll dio (11.6.2013 15:57:07)

Papalina, a baš ti je ta vlaga sada zadala brige i posla[image]http://www.ringeraja.hr/forum/smileys/smiley13.gif[/image]
Nažalost kad se jednom uvuče,teško se je rješit,prema prognozi sada ide lijepše vrijeme,pa što više zrači i drži otvoreno,pomoći će i taj sakupljač vlage al zračenje je najbolji način za rješit se te napasti.
Kod mene slično,navukla se vlaga u dječju sobu,vlažan je jedan zid,sad čekamo majstore,jer je navodno problem na krovu zgrade,a kak smo mi zadnji kat i zima je bila duga,vlažna s puno padalina,zid se namočio i sad imamo vlagu. Luda sam više od toga,sutra bi kao trebali početi sanaciju krova i tog zida. Još će se beba roditi prije nego oni to riješe[image]http://www.ringeraja.hr/forum/smileys/smiley36.gif[/image] i umjesto da uživam u pogledu na dječju sobu,u njoj vlada rusvaj,kindač i prematalica su u našoj spavćoj sobi tak da se jedva krećemo po njoj. al sredit će valjda pa ćemo napravit drugi razmještaj[image]http://www.ringeraja.hr/forum/smileys/smiley1.gif[/image]
Bravo za Chiaricu,već je prava curica[image]http://www.ringeraja.hr/forum/smileys/bravo.gif[/image]

Stranica: <<   < Prethodna stranica  49 50 [51] 52 53   Sljedeća stranica >   >>