123beba -> RE: Odbrojavanje studeni 2012. (9.11.2012 10:13:34)
|
Draga Katarina, mi smo pokušavali cca 9 mjeseci, no kako se niti 4 god prije toga nismo "strogo čuvali" ja sam odlučila da idem do dr. i da neću čekati pa prođe godina dana od "službenog pokušavanja"... Ja bih na vašem mjestu otišla kod ginekologa i rekla da pokušavam godinu dana i da molim da mi napravi pretrage koje treba. Na kraju ti to nije ništa posebno... Na početku ti ginekolog napravi osnovne pretrage tipa pape, briseva i dođeš točno određeni dan ciklusa na uzv da provjeri aktivnost jajnika, a muž dobije od dr. opće prakse uputnicu za spermiogram. Nama je na kraju spermiogram bio jako loš pa je mm išao dalje na urološki pregled poslije. No, svakako si odite doktoru pa da barem znate na čemu ste. Te osnovne pretrage traju kratko i vrlo brzo dobijete nalaze tako da čak nije niti nekakva posebna gnjavaža ili gubitak vremena... Ja vam držim fige da je sve ok i da ćete već idući ciklus biti sretni zbog svog pozitivnog testa, no iako odete na pregled to ne znači da ste odustali pokušavati prirodno! Sretno! P.S. Kada smo mi dobili svoje nalaze meni je bilo žao što nisam otišla i ranije dr. jer mi je svako isčekivanje vještice u tih nekoliko mjeseci bilo teško i oni testići koji su bili za koji dan "kašnjenja" negativni su mi uvijek bili koma... Znam da ti je koma i sigurno ti je teško uopće i razmišljati o tome zašto još niste trudni, no ako nekakav problem i postoji on se može riješiti tek kada se otkrije... Eto, vidiš ja sam ti sada, nakon cca 2 godine od kada smo krenuli "prirodno" pokušavati, trudna :)
|
|
|
|