RE: Proljetne bebice u 2013 god :) (Puna verzija)

Forum >> [Trudnoća] >> Razgovori u očekivanju (djeteta)

Poruka

Hladna -> RE: Proljetne bebice u 2013 god :) (6.11.2012 9:52:58)

Hey drage moje trudnice[sm=bravo.gif]
Evo i mene medu vama, ja sam u 11-om tjednu trudnoce i gin mi jos nije rekao kad mi je termin kad sam imala malo komplikacije sa smedkastim iscjedkom u pocetku koji je sad skroz ok i sve se skroz smirilo ali kako sam ja izracunala termin bi mi bio krajem 5-og, pocetkom 6-og mjeseca no to cu znat tocno 15.11. kad sam narucena na kontrolu - vec sam nestrpljiva, bila sam prije mj dana na zadnjoj kontroli i nemogu docekat da vidim bebicu ..
Do sad sam imala strasne mucnine od jutra do mraka , no samo sam jednom povracala, izgubila sam do sad 2 kilograma ali sad mi se apetit malo podigao jedino uvecer imam jos mucnine.
Imam sina starog 8 godina ali rado bi jos jednog deckica mada mi je ova trudnoca skroz drugcija pa si sve mislim da ce bit curica...
Drage trudnice recite mi dal sam jedina ili i vi imate strah dal ce sve bit ok sa bebicom? Ja se stalno bojim da nesto nebi bilo u redu , dal ce se rodit zdrava i sve ok... Inace nisam bas neki panicar al stalno mislim hoce li sve bit ok.. Jesam li jedina???
Imam 26 godina i kazu da problemi mogu nastat kod starijih , kasnih trudnica ali ja svejedno u strahu.. Jel to normalno?

BUMBI -> RE: Proljetne bebice u 2013 god :) (6.11.2012 9:55:14)

Hej Hladna napokon da si nam se i ti javila[sm=bravo.gif][sm=bravo.gif]
Bitno da je sve ok,a šta će biti nema veze.....nemoj toliko paničariti i bojati se,bit će sve ok.Bolje više misli pozitivno jer tvoja bebcia sve to osjeti[sm=smiley31.gif][sm=smiley31.gif][sm=smiley31.gif][sm=smiley31.gif]

Hladna -> RE: Proljetne bebice u 2013 god :) (6.11.2012 10:05:53)

Ma sve bilo ok do sad, pozitivno sam mislila.., dobivam od ringeraje svaki tjedan mail o tjednu svoje trudnoce i zabrinulo me malo to sto pise za kontrolu za onaj neki nuhalni nabor il kako se to vec zove al eto ja se uplasila odma iako kod mene sad sve super :-/
Bumbi u kojem si ti tjednu?

BUMBI -> RE: Proljetne bebice u 2013 god :) (6.11.2012 10:09:18)

Ma nemoj se ništa brinuti,sve će ti gin reći i napraviti ako je potrebno.Vidjet češ sad na pregledu kad budeš išla,i slobodno pitaj što te sve zanima.
Evo ja danas ušla u 31 tjedan[sm=smiley1.gif]

andydea -> RE: Proljetne bebice u 2013 god :) (6.11.2012 10:09:34)

Hladna draga prije svega još jednom ti čestitam[image]http://www.ringeraja.hr/forum/smileys/smiley1.gif[/image][image]http://www.ringeraja.hr/forum/smileys/bravo.gif[/image][image]http://www.ringeraja.hr/forum/smileys/bravo.gif[/image][image]http://www.ringeraja.hr/forum/smileys/bravo.gif[/image]....ne brini svakoj mami bila mlada ili starija,imala dijecu ili ne strah je uvijek malo prisutan...to je normalno...ja sam imala dvije curke,ali s obzirom da je velika razlika bila i sve se promjenilo bilo me frka...ali evo čim je moj dečko došao na svijet snašla sam se kao i u svemu drugome...svaki put nosi svoje...zatrudnjivanje i čekanje,trudnoća i tih čarobnih 9mj...uživaj u svakom trenutku,misli pozitivno...vjeruj mi kasnije će ti faliti[image]http://www.ringeraja.hr/forum/smileys/smiley27.gif[/image][image]http://www.ringeraja.hr/forum/smileys/smiley31.gif[/image][image]http://www.ringeraja.hr/forum/smileys/smiley31.gif[/image][image]http://www.ringeraja.hr/forum/smileys/smiley31.gif[/image]

Hladna -> RE: Proljetne bebice u 2013 god :) (6.11.2012 10:35:40)

Uu bumbi pa ti jos malo brojis, vec si sigurno jako nestrpljiva :-)
Andydea kako si ti ? Sta ima kod tebe? Kolko ti brojis?

andydea -> RE: Proljetne bebice u 2013 god :) (6.11.2012 11:13:01)

Hladna ja sam svoje odbrojila[image]http://www.ringeraja.hr/forum/smileys/smiley36.gif[/image]...moj maleni ima 2 i pol mjeseca[image]http://www.ringeraja.hr/forum/smileys/smiley1.gif[/image]...dobro smo...uživamo

Hladna -> RE: Proljetne bebice u 2013 god :) (6.11.2012 11:25:04)

O Boze, andydea pa ne mogu vjerovat da je sve tako brzo proslo, sjecam te se ko jucer jos da je bilo sa odbrojavanja a sad vec imas malisana od 2 i po mjeseca... Ne mogu vjerovat, ja mislila da ti brojis :-)
Cestitam draga, uzivaj u malisanu :-)

nela86 -> RE: Proljetne bebice u 2013 god :) (7.11.2012 11:53:23)

Dame moje kako ste danas?
Hladna i ja imam 26 i prva mi je bebica, koliko se sjecam ti i ja imamo isti termin [sm=smiley1.gif]
I kod mene stalno u glavi jel sve u redu, sta ovo , kako ono ali onda se smirim pa nakon sat vremena opet [sm=smiley36.gif]
Povracanja su se kod mene smanjila, ali zato mucnine i nisu bas...
Sto se tice tih pretraga ja sam odustala , jer ne zelim se opterecivati i strahovati, zelim biti opustena!
Mi imamo pregled 13.11 i jedva cekam, bas sam se ucrvala [sm=jezicek.gif]

Samo me zanima, dali je normalno da grudi u 11 tjednu ne bole kao na pocetku ? Mene boli samo ono ako ih stisnem da provjerim [sm=smiley1.gif]

zvijezd@ -> RE: Proljetne bebice u 2013 god :) (7.11.2012 13:33:48)

NELA 86 NE PANIČARI SAMO [sm=smiley36.gif] mene su prestale bolit u 11 tj i otisli svi simptomi, sad sam u 18 tj da nemam trbušić ne bi znala da sam trudna, samo opusteno, sad ce one rast polako ali bezbolno...

nela86 -> RE: Proljetne bebice u 2013 god :) (7.11.2012 15:22:40)

[sm=smiley36.gif] necu , necu ...ee puno ti hvala na odg, sad mi je stvarno puno lakse [sm=smiley1.gif]

Papalina -> RE: Proljetne bebice u 2013 god :) (8.11.2012 12:13:24)

evo ja jučer bila na očnoj na pregledu... i, hvala bogu, zasad je riječ o alergijskom konjuktivitisu...[sm=bravo.gif][sm=bravo.gif]terapije nemam ispirem s antiseptikom oči i trpim... drugo ništa nesmijem... sad me samo muči šta su mi gore rekli da mogu koristit TOBREX KAPI ZA OČI a ova u ljekarni mi je rekla da mi nemože dat bez doktorice jer da to nebi smjela a moja doktorica je zaboravila poslat recept u ljekarnu i neznam sad šta da radim... drugi četvrtak idem kod ginekiloga pa ću snjim vidjet al mislim da se neću šalit stim... ću potrpit još tih 4 i pol mjeseca [sm=smiley36.gif][sm=smiley36.gif]

joj cure, meni kineski kalendar kaže da je dječak...i za lani mi pogodio...ko će čekat četvrtaaak[sm=smiley36.gif][sm=smiley36.gif]
ja kao i ZVIJEZDA nebi ni znala da sam trudna da nema trbuha [sm=smiley36.gif][sm=smiley36.gif]
mučnina opće nemam, više mi se nejede slatko, sada samo slano ( ali ne previše jer nije dobro puno slanog) i samo bi mlatila po pizzama...[sm=smiley36.gif] svaki dan bar 1 komad pizze moram pojest [sm=smiley36.gif][sm=smiley36.gif][sm=smiley36.gif]

kako ste mi vi ? [sm=smiley27.gif][sm=smiley27.gif][sm=smiley27.gif]

cuba -> RE: Proljetne bebice u 2013 god :) (8.11.2012 13:54:03)

Papalina, odlične vijesti [sm=bravo.gif][sm=bravo.gif][sm=bravo.gif]
Ma za naše male anđele se sve pretrpi, držim fige da i ta alergija prođe što prije [sm=smiley31.gif][sm=smiley31.gif]
Meni ti taj kineski kalendar nije pogodio ni u prvoj pa ni sada u drugoj trudnoći spol[sm=smiley36.gif] Oba puta je predvidio curke a ono dva frajera[sm=smiley1.gif] Tako da nemoj previše vjerovati[sm=smiley36.gif]

Inače sam super, drobić raste i uživam u svakom danu[sm=9nebesa.gif]
Ponekad se preforsiram sa čišćenjem, peglanjem i svim tim kućanskim obvezama kao i u igri sa Rokom jer jednostavno i zaboravim da sam trudna[sm=smiley36.gif] Ma idila[sm=smiley1.gif]

Što se tiče jela tu sam korektna, koliko korektna trudnica može biti[sm=smiley36.gif] A ono, nastojim jesti normalne obroke, zdrave, pazim da prevladavaju povrće, juhice i voće al eto jučer pao šećer pa je platila Rokova kinder čokoladica[sm=smiley36.gif]

Ostale curke, jesu mučnine prestale, kako vam prolaze ovi najljepši dani[sm=9nebesa.gif]

Papalina -> RE: Proljetne bebice u 2013 god :) (8.11.2012 14:16:35)

IZVORNA PORUKA: cuba

Papalina, odlične vijesti [sm=bravo.gif][sm=bravo.gif][sm=bravo.gif]
Ma za naše male anđele se sve pretrpi, držim fige da i ta alergija prođe što prije [sm=smiley31.gif][sm=smiley31.gif]
Meni ti taj kineski kalendar nije pogodio ni u prvoj pa ni sada u drugoj trudnoći spol[sm=smiley36.gif] Oba puta je predvidio curke a ono dva frajera[sm=smiley1.gif] Tako da nemoj previše vjerovati[sm=smiley36.gif]

Inače sam super, drobić raste i uživam u svakom danu[sm=9nebesa.gif]
Ponekad se preforsiram sa čišćenjem, peglanjem i svim tim kućanskim obvezama kao i u igri sa Rokom jer jednostavno i zaboravim da sam trudna[sm=smiley36.gif] Ma idila[sm=smiley1.gif]

Što se tiče jela tu sam korektna, koliko korektna trudnica može biti[sm=smiley36.gif] A ono, nastojim jesti normalne obroke, zdrave, pazim da prevladavaju povrće, juhice i voće al eto jučer pao šećer pa je platila Rokova kinder čokoladica[sm=smiley36.gif]

Ostale curke, jesu mučnine prestale, kako vam prolaze ovi najljepši dani[sm=9nebesa.gif]

A jadna čokoladica [sm=jezicek.gif][sm=jezicek.gif][sm=jezicek.gif][sm=jezicek.gif][sm=smiley36.gif]
joj, jeste vi sve uzbuđene koliko i ja? ja stalno tlačim dragog da odemo kupovat nešto za bebu, bilo šta, kolica il nešto...šta god [sm=smiley36.gif]
mogla bi po cijele dane provodit vrijeme u BEBA DUĆANIMA...jednostavno oduvijek sam to voljela a sad pogotovo [sm=smiley36.gif][sm=smiley36.gif][sm=smiley36.gif] jedva čekam da to počnemo uređivat i sve.... neki dan sam malu od šogorice nosila i sva sam se rastopilaa... [sm=smiley36.gif][sm=smiley36.gif] samo je dosta teška pa nesmijem više [sm=smiley19.gif] jer me poslije buša boljela [sm=smiley19.gif] a malecka ima mj i 13 dana i ima 5200kg...prava pinka kruha [sm=smiley36.gif][sm=smiley36.gif]
jedino me smeta jedna stvar...prije sam pušila, čim sam saznala da sam trudna , ostavila sam cigarete... počele su mi tako smrdit za ispovraćat se... i to je super, ali i mm puši i tu počinju problemi... meni to jako smrdi, al prejako, i on stvarno zbog nmene smanjio kad je doma, al problem je što mu taj zadah od cigareta ostaje u ustima i to neporolazi lako... može on ispirat koliko hoće ali moj nos je na vrhuncu svoje moći i svaki i najmanji miris osjeti [sm=zmeden.gif] i jednostavno, kad ja osjetim cigarete, mene prođđe volja za ljubljenjem a kamoli za šta drugo... žalosno je to zar ne... [sm=zmeden.gif] ja bi htjela to promijenit, al nemogu, htjela bi se mazit al te cigarete su to naše maženje pretvorile u to da mi je od toga muka, d abi si najradije kupila jedan dildo [sm=smiley36.gif] i da se riješim muka...strašno...šta da radiiim???!!!!
zbog njega se neki put nekako borim za to da mi ne smrdi al jednostavno jače je od mene, to će nas udaljit a ja to neželim.... on misli da ja njega više ne volim ko prije, a nemogu mu samo govorit da mi smrdi, jer jednom jesam pa sam vidjela da mu to smeta.... a žao mi ga ful i plače mi se zbog toga [sm=zmeden.gif][sm=smiley19.gif][sm=smiley19.gif]

cuba -> RE: Proljetne bebice u 2013 god :) (8.11.2012 14:31:57)

Papalina u ovoj trudnoći sam malo staloženija što se shopinga tiče[sm=smiley36.gif] Sa Rokom sam se nauživala kupovine svega i svačega pa sada za drugu bebicu imam skoro pa sve. I stalno sam bila na netu, po dućanima baš kao i ti sada[sm=smiley36.gif] Guštaj[sm=smiley1.gif]

A što se tiče cigara i meni jako smetaju. Od dana kad sam napravila test za trudnoću nisam se niti približila cigareti. Bebica mi je ipak najvažnija. Tako sam i sa Rokom i naravno tijekom dojenja isto nisam.
Mm je nepušač i zbilja ne znam kako bi mogla biti kraj njega da puši. Vjerujem da ti nije lako nimalo[sm=smiley13.gif]
Prošlu subotu sam bila vjenčana kuma i ujutro sam otišla u frizerski salon napraviti frizuru. Sjela za bazen da mi cura opere kosu. E, kad se skoro u 8h ujutro nisam ispovraćala [sm=smiley11.gif] Ona je valjda pušila prije i ja sam osjetila taj smrad cigare ajmeeeeeee....jedva sam čekala da mi opere kosu i sva sreća da mi je druga cura radila frizuru jer bi mi baš neugodno bilo objašnjavati joj da mi taj smrad toliko smeta.

A ne znam šta da ti kažem za tm. On vjerojatno ne može pojmiti koliko je to osjetilo njuha u trudnoći izraženo i bez obzira što on ne zapali ispred tebe ti svejedno možeš taj smrad na kilometre osjetiti[sm=smiley13.gif] Ma samo mu daj do znanja da se ne radi o prestanku ljubavi već da je to nešto što je normalno u trudnoći i da će proći kao i sve drugo[sm=smiley1.gif]

zvijezd@ -> RE: Proljetne bebice u 2013 god :) (8.11.2012 14:48:59)

cure moje papalina i cuba, ja na kraju i ne znam sta nosim [sm=smiley36.gif][sm=smiley36.gif] zadnji put kaze sin a sad da ne zna ili ne vidi jer beba se okrenila ili je pišulja [sm=smiley36.gif] meni kineski isto kaze sin pa cemo vidit 27 smo na 3d... mucnina nema, stalno bi se mazila, sta se tice hrane strogo pazim, papim samo zdravo jer sam sklona kilima ali bas ono, a o pizzi i glupostima da ne pricam i ja bi to stalno jela a ne smim, dobila sam stomak i guzice sve je drugo isto... joj jedva cekam 27 da konacno znam koji je spol da znam koju boju cemo gledat [sm=smiley36.gif] cudno je ovo, naravno da mi je bitno da je zivo i zdravo al ne mogu virovat da je tako falila kaze da nikad u životu nije falila pa nisam ja jedina hahahaa, muž je do sad govorija moj sin a sad opet moja beba, na kraju ce bit blizanci [sm=smiley36.gif]

Papalina -> RE: Proljetne bebice u 2013 god :) (8.11.2012 15:46:12)

IZVORNA PORUKA: zvijezd@

cure moje papalina i cuba, ja na kraju i ne znam sta nosim [sm=smiley36.gif][sm=smiley36.gif] zadnji put kaze sin a sad da ne zna ili ne vidi jer beba se okrenila ili je pišulja [sm=smiley36.gif] meni kineski isto kaze sin pa cemo vidit 27 smo na 3d... mucnina nema, stalno bi se mazila, sta se tice hrane strogo pazim, papim samo zdravo jer sam sklona kilima ali bas ono, a o pizzi i glupostima da ne pricam i ja bi to stalno jela a ne smim, dobila sam stomak i guzice sve je drugo isto... joj jedva cekam 27 da konacno znam koji je spol da znam koju boju cemo gledat [sm=smiley36.gif] cudno je ovo, naravno da mi je bitno da je zivo i zdravo al ne mogu virovat da je tako falila kaze da nikad u životu nije falila pa nisam ja jedina hahahaa, muž je do sad govorija moj sin a sad opet moja beba, na kraju ce bit blizanci [sm=smiley36.gif]

hahaahahahhahahahhahahaahahhahahahahha [sm=jezicek.gif][sm=smiley36.gif][sm=smiley36.gif][sm=bravo.gif][sm=bravo.gif][sm=bravo.gif]

Hladna -> RE: Proljetne bebice u 2013 god :) (8.11.2012 16:06:37)

Cure vidim da pricate o mazenju, spolnim odnosima ...
Mi isto imamo kod kuce problem- jako smo htjeli bebicu i eto sad je u mom trbuscicu, no ja sam imala problem u prvim tjednima , malo smedkasti iscjedak pa je gin zabranio odnose, prije 3 tjedna smo se mom m i ja vjencali a jos zadnji odnos nismo imali vec 2 i po mjeseca, na pocetku sam ga 2 puta zadovoljila :-) ali posto sam imala strasne mucnine prestala sam i on se osjeca strasno odbaceno, sad vise nemam mucnine i u 11 tjednu trudnoce sam , sve je u redu, nema vise utrogestana, smedeg iscjedka ali meni ko da mi je muz postao stranac, opce mi se ne mazi, ne volim opce da ruku stavi dolje , tesko mi je zbog toga al ne mogu se silit da mu dopustim ni da ju drzi kako on kaze ... Ne znam sta mi se desava, jel to zbog hormona, jel to normalno, jesam li jedina ??

andydea -> RE: Proljetne bebice u 2013 god :) (8.11.2012 16:14:25)

Hladna nisi jedina[image]http://www.ringeraja.hr/forum/smileys/smiley13.gif[/image][image]http://www.ringeraja.hr/forum/smileys/smiley36.gif[/image]...meni je tako bilo cijelo vrijeme,ali nažalost i poslije trudnoće se nastavilo...nadam se da nebu još dugo potrajalo...[image]http://www.ringeraja.hr/forum/smileys/zmeden.gif[/image]

nela86 -> RE: Proljetne bebice u 2013 god :) (8.11.2012 16:20:16)

Na pocetku trudnoce nisam bila raspolozena uopce za mazenje, ma nikakvu romantiku, sad je vec drugacije [sm=smiley1.gif]

Kod mene jos traju mucnine, koje su danas popracene povracanjem [sm=smiley13.gif] A sto se tice hrane, ajmeee mogla bi zivjeti na pizzi, pokusavam ju ne jesti cesto ali dobro jednom u tjednu prolazi [sm=smiley36.gif] (danas je na repertuaru)

Sto se tice spola, ja jos ne znam ali 4 kineska kalendara su mi rekli deckic a samo jedan djevojcica, pa vidjet cemo ! Da nece i kod mene biti blizanci [sm=jezicek.gif]

Papalina -> RE: Proljetne bebice u 2013 god :) (8.11.2012 16:34:04)

IZVORNA PORUKA: Hladna

Cure vidim da pricate o mazenju, spolnim odnosima ...
Mi isto imamo kod kuce problem- jako smo htjeli bebicu i eto sad je u mom trbuscicu, no ja sam imala problem u prvim tjednima , malo smedkasti iscjedak pa je gin zabranio odnose, prije 3 tjedna smo se mom m i ja vjencali a jos zadnji odnos nismo imali vec 2 i po mjeseca, na pocetku sam ga 2 puta zadovoljila :-) ali posto sam imala strasne mucnine prestala sam i on se osjeca strasno odbaceno, sad vise nemam mucnine i u 11 tjednu trudnoce sam , sve je u redu, nema vise utrogestana, smedeg iscjedka ali meni ko da mi je muz postao stranac, opce mi se ne mazi, ne volim opce da ruku stavi dolje , tesko mi je zbog toga al ne mogu se silit da mu dopustim ni da ju drzi kako on kaze ... Ne znam sta mi se desava, jel to zbog hormona, jel to normalno, jesam li jedina ??

hladna nisi jedina,,,nikako... nažalost... i moj se osjeća odbačeno... [sm=zmeden.gif] ,mislim već i sama sebi zvučim otrcano i kao papiga kad stalno ponavljam joj nije me volja, pa hormoni su to i bla bla... a najgore mi je kad se natjeram pa to radim preko one stvari...ja se nadam da mi to i poslije trudnoće neće trajat jer ću se koknut[sm=smiley36.gif][sm=smiley36.gif] mislim zbog njega, jadan, mogu mislit kako mu je kad ga stalno odbijam a prije smo znali i par puta dnevno....a sad...[sm=zmeden.gif][sm=zmeden.gif]

Hladna -> RE: Proljetne bebice u 2013 god :) (8.11.2012 16:55:25)

Ajde barem znam da nisam jedina [sm=smiley1.gif], vec sam se jako zabrinula, moj m kaze da je zadnji put imao odnos jos kad je bio decko [sm=smiley36.gif] ppsto smo se prije 3 tj vjencali [sm=smiley1.gif]
nadam se da cu dobit volju i zadovoljit muza uskoro [sm=smiley1.gif] kao i sve vi ostale koje ste u istoj situaciji ko i ja [sm=smiley1.gif]

zvijezd@ -> RE: Proljetne bebice u 2013 god :) (8.11.2012 17:41:14)

hladna hormoni cine cuda nisam ni ja ni smila a ni imala volje do 4 mj trudnoce a sad kad me uvati to je ajme... [image]http://www.ringeraja.hr/forum/smileys/smiley36.gif[/image][image]http://www.ringeraja.hr/forum/smileys/smiley36.gif[/image]

Hladna -> RE: Proljetne bebice u 2013 god :) (9.11.2012 14:03:19)

Dame imam pitanje za vas- opet [sm=smiley36.gif]
Ovako - ja sam na bolovanju od 5-og tjedna trudnoce zbog iscjedka , do sad sam koristila utrogestan no vise ne posto ulazim u 12 tjedan i nema vise iscjedka vec mjesec dana. Naime mene zanimaju vasa iskustva sa bolovanjima od pocetka trudnoce... 15.11. idem k gin na kontrolu i sta vi mislite oce me poslat na posao il ne? Doma sam od kad sam saznala za trudnocu i nekako sam navikla bit doma iskreno , nemogu se zamislit da sad moram rano ustat i radit na nogama 8 sati i to u prostoriji bez grijana ... Kakva su vasa iskustva s bolovanjima u trudnoci? Kako to sad dalje ide? Hoce li me nakon 2 mj bolovanja poslati na posao?

cuba -> RE: Proljetne bebice u 2013 god :) (9.11.2012 14:18:40)

Hladna mislim da se o daljnjem bolovanju možeš dogovoriti sa ginekologom. S obzirom da si od početka kući na mirovanju ne vjerujem da će te sada vraćati. Reci mu da ti uvjeti na poslu i nisu najbolji. Ako te ostavi na komplikacijama onda ćeš do kraja trudnoće još jednom trebati otići na komisiju ali oni ti samo produže bolovanje bez ikakvog problema do kraja.
Ja sam radila prva 3mj i zbog bakterije u mokraći i opisa posla mi je ginekolog otvorio komplikacije. Negdje u 7mj trudnoće sam otišla na komisiju sa doznakama da mi produže do redovnog porodiljnog.
Znam kako se lako naviknuti biti kući i držim fige da to riješiš da možeš zasluženo odmarati do kraja trudnoće[sm=smiley1.gif]

Stranica: <<   < Prethodna stranica  3 4 [5] 6 7   Sljedeća stranica >   >>