endless -> RE: Proljetne bebice u 2013 god :) (19.12.2012 10:54:55)
|
Drage moje, evo da vam ispričam ukratko dogodovštine sa svog uzv pregleda... Dođem jutros u 7.3o (radno vrijeme je od 7.oo al ajd, da ne budem prva pred vratima, došli smo u 7.3o.) Kao prvo: sestre nema. Kao drugo: uđem predati uputnicu u administraciju, neki doktor i ženska što tamo radi mi kažu: sačekajte malo vani. I ajd, sačekat ću ja... Nakon pola sata ako ne i više, dođe još jedna gospođa i nju su otpilili na isti način. I nakon što sam napokon predala uputnicu, sestra kaže da doktora koji je taj dan dežuran neće biti bar sat vremena (to u njihovom jeziku očito znači dva sata!) jer je navodno u operacijskoj sali. I tako, sjedimo mi i čekamo. I od nekuda se pojavio moj ginekolog kod kojeg inače idem (nakon dva sata) i ajd, smiluje mi se makar nije bio dežuran danas i sestra me pozove. E sad... Koliko ja znam, uobičajeno je da ginekolozi, ukoliko ih se lijepo pristojno pita, dopuštaju muževima, dečkima, jednom rječju budućim očevima, da prisustvuju ultrazvuku. Nooo, ja sam doživjela neugodno iskustvo i odbijena sam po kratkom postupku: sestra je pitala doktora da li dečko smije prisustvovati uzv-u i njegov odgovor je bio: "Ne. Pa zar se nismo već dogovorili da nitko ne ulazi." Razočarala sam se totalno. Pregled je za razliku od prošlog desetominutnog trajao svega minutu, toliko da mi je pokazao glavicu, lijepo se kralježnica ocrtala i srčeko. Pitala sam ga za spol, prvo mi nije htio reći ništa (jer kako on kaže: ne želi da ispadne da je ON nešto rekao, a to tako nije bilo), pa mi je tek nakon što sam rekla da mi je na prošlom uzv doktor rekao da je dečkić, rekao da je i on 90 posto siguran ali se mališa tako okrenuo pa ne vidi konkretno. I onda su slijedili upisi bebinih mjera, na što je gin. sestri na njeno pitanje o TT (tjelesnoj težini) odgovorio: "Ma, to je nebitno, koga briga za to...". [sm=zmeden.gif] Koga briga?, pa mene recimo, makar ništa od tih njihovih mjerenja nije potpuno točno, ali da bar nešto znam o svojoj bebici. Malo pomalo imam osjećaj da svi taj posao u toj bolnici rade preko volje i tek toliko da rade. Koliko sam se veselila današnjem uzv-u toliko mi je on prošao tužno i depresivno. I ovako sam sva neraspoložena, sad su me ubili do kraja [sm=zmeden.gif] Ali ako ništa drugo, vidjela sam da mališan dobro raste i razvija se [sm=duda.gif] ... Di nam je bebić? Ona je isto imala danas na istom mjestu uzv, javni bebić kako je kod tebe prošlo [sm=bravo.gif] (nadam se da ti je bar upola ljepši dojam nego meni [sm=smiley1.gif]) ... Btw, kako funkcioniraju pregledi kod privatnika?, i kolike su cijene npr.kada bih se odlučila potpuno prebaciti kod privatnika? (Ma razočarali me ovi u bolnici totalno [sm=zmeden.gif] ...)
|
|
|
|