RE: Ljetne bebe-2012 (Puna verzija)

Forum >> [Beba] >> Roditeljski razgovori

Poruka

andydea -> RE: Ljetne bebe-2012 (26.3.2013 10:22:02)

jutrekooo[image]http://www.ringeraja.hr/forum/smileys/smiley1.gif[/image]
Tenkić moj Di se isto diže na nogice i kleči u kibiču na rešetke[image]http://www.ringeraja.hr/forum/smileys/smiley36.gif[/image][image]http://www.ringeraja.hr/forum/smileys/smiley1.gif[/image]...nemoj Bo ništa sputavati...ako oni sami žele istraživati,samo nek idu...i kako kaže Bella samo treba paziti da ne zveknu[image]http://www.ringeraja.hr/forum/smileys/smiley36.gif[/image][image]http://www.ringeraja.hr/forum/smileys/smiley1.gif[/image]
Nama je noć prošla opet burno...baš sam iscrpljena i umorna...mi smo svi nešto šmrkavi,ali Di je zdrav...ja dojim i valjda je to lijek...
Bella najbolje pitaj u ljekarni za bebe probiotik..
I da ja imam utz kod ginekologice i svakakva čuda jer je ordinacija super nova i opremljena po novim standardima[image]http://www.ringeraja.hr/forum/smileys/bravo.gif[/image]

LorVer -> RE: Ljetne bebe-2012 (26.3.2013 10:26:42)

Jutro, [sm=smiley1.gif]

Tenkic, potpisujem Bellu, pusi Bo da radi to sto moze. Nikad nije prereno ako to beba sama napravi.

Balla, za normalnu prehladu najbolje pusiti da sama prođe. U slucaju da je visoka temp potrazis savjet pedijatra, jer oni su jos pre mali da bi im davala nesto na svoju ruku.

sretnaz -> RE: Ljetne bebe-2012 (26.3.2013 10:47:17)

Andy, čini mi se da imamo slične bebe. I ovaj moj priređuje burne noći. Prvih 6 mjeseci probudio bi se radi gladi, i to s velikim razmacima od 4 čak do 10 sati (u tom slučaju imala sam fleke na piđami i krevetu[sm=smiley36.gif]). Sad se budi iz ne znam kojeg razloga, plače i ne mogu ga umiriti tako lako. Upravo ga sad nosim u ležećem položaju što nikad nije volio, pospan je i ne može zaspat. Dakle, nisam ga naučila na ruke kako neku kažu jer to nije volio, ali eto u zadnje vrijeme to ga jedino smiruje [sm=zmeden.gif] i ne iz prve!
Ma proći će i ta faza, samo bih htjela da mu mogu pomoći, jer plakao je noćas baš neutješno, a ujutro se probudio ne znam kada, ali sam u 8 i30 čula zveckanje. Našao je zvečku i igrao se i baš je bio dobre volje.

I ja sam išla privatno kod gin, prije je ona bila socijalna i otvorila je svoju ordinaciju prije par godina i sve je super novo. Rođakinja mi je i tako sam ostala kod nje.

anne -> RE: Ljetne bebe-2012 (26.3.2013 11:14:03)

Naša buđenja su recimo prošla. Već jedno 10 dana spava od 22h do 4 ili 5 pa cicanje pa opet se probudi oko 7h i cica. Onda nekad zaspi nekad ne. Ali opet spavamo. Valjda je i kod vas samo faza. [sm=smiley1.gif]
Beki je probio 6 zub. Bome burnih mjesec dana.
Počela je puzati prema nama kad je zovemo.
Kaže Sami da ima super zabavnu seku bebu! [sm=bravo.gif]

sax52341 -> RE: Ljetne bebe-2012 (26.3.2013 11:29:24)

Bok ljetne bebe!
Citam vas konstantno da znam sta me ceka (ja sam iz zimskih beba) pa imam savjet za ciscenje kamenca (vidim da ste o tome raspravljale)
Meni se najboljim pokazala limunska kiselina - na prirodnoj je bazi kao i otac a ne smrdi. kupuje se u trgovini sa hranom - stoji na policama gdje su i peciva, vanilija i tome slicno.
U kuhalo uspete vode dodate zlicicu limunske kiseline i prokuhate. NAkon toga kuhalo samo isplahnete vodom i to je to

anne -> RE: Ljetne bebe-2012 (26.3.2013 11:38:55)

Super ideja!
Ja je stavljam u perilicu suđa da neutralizira mirise, a ovo mi nije palo na pamet. Hvala. [sm=smiley36.gif]

sretnaz -> RE: Ljetne bebe-2012 (26.3.2013 12:01:56)

sax52341 hvala! Sljedeći put ću tako probati. Pa kad smo kod čišćenja da podijelim s vama kako očistiti mikrovalnu ako nekom treba. U posudu staviti mješavinu cijeđenog limuna i vode i grijati u mikrovalnoj par minuta. Obrisati krpom. Mikrovalna je oprana, i lijepo miriši.

Anne utješila si me. Mora biti faza i nadam se da neće predugo trajati. [sm=smiley13.gif] Već 6. zub.[sm=bravo.gif]
Ja još čekam prvi.....

andydea -> RE: Ljetne bebe-2012 (26.3.2013 12:20:23)

hvala na savjetima za čišćenje[image]http://www.ringeraja.hr/forum/smileys/bravo.gif[/image][image]http://www.ringeraja.hr/forum/smileys/bravo.gif[/image][image]http://www.ringeraja.hr/forum/smileys/bravo.gif[/image]
ja još uvijek istražujem o kašnjenju menge poslije poroda i sve ide k tome da je dojenje glavni krivac[image]http://www.ringeraja.hr/forum/smileys/smiley36.gif[/image][image]http://www.ringeraja.hr/forum/smileys/smiley1.gif[/image]

tenkic -> RE: Ljetne bebe-2012 (26.3.2013 14:28:34)

super ideja za limunsku kiselinu.
ocat stvarno gadno smrdi
ja sam se jednom zaribala jer sam čula savijet da mješavinu octa i vode zavrtim u mikrovalnoj i da će se tak pročistiti, no nastala je katastrofa- prvo je cijela kuhinja smrdila po octu, pa sam naravno otvorila prozor da ju proluftam. a onda sam si navukla brdo vinskih mušica u stan koje su se popalile za mirisom octa. uglavnom, užas. od tada čistim samo s onim praškom iz DMa [sm=smiley36.gif]

Sunshine28 -> RE: Ljetne bebe-2012 (26.3.2013 15:27:00)

evo ja upravo probala sa limuskom kiselinom očistiti kuhalo i onako - polovican uspjeh...
probala sa prosli tjedan octom kako ste mi rekli ali to je ispao fijasko, stavial ja 100ml octa i duplo toliko vode i zakuhala - nesto se malo skinulo, nis, ja pojačala dozu i octa i vode, upalila kuhalo i otisla zapaliti na terasu, a kada sam se vratila pola kuhinje potopljeno i smrdi na ocat! uzas! sve iskipilo....inace bilo 23h, vec sam bila otusirana, premazana svim mastima i spremna za krevet samo sam jos za kraj htjela rjesiti taj kamenac da se izraci kuca do jutra.....doslo mi je da zaplacem....

tenkic, ines...koji je to prasak iz dm-a? odustajem od prirode!

sax52341 -> RE: Ljetne bebe-2012 (26.3.2013 15:32:58)

Meni uvijek sve ode,probaj povecat kolicinu limunske i nakon sto zavrsi pusti da jos malo odstoji, muckaj i onda prolij. Nadam se da ces uspijet! Ja zliciculimunske stavimnaotprilike 600ml vode

Sunshine28 -> RE: Ljetne bebe-2012 (26.3.2013 15:37:14)

tak sam i ja, mozda je i manje vode bilo, ali ostao micijeli jedan "kolut" na grijaču....probat cu kasnije ponovno...sad sam se bas nabrijala na taj kamenac! [sm=smiley36.gif][sm=smiley36.gif][sm=smiley36.gif]

LorVer -> RE: Ljetne bebe-2012 (26.3.2013 15:53:43)

Suny, trebao ti je otici. Jedino ako je bilo više kamenca, moras postupak ponoviti. Ako imas negdje drugdje, gdje ne boravite da ukljucis kuhalo da ti ne smrdi. Ja ga cistim svaka dva tj. i dođe mi do punog sjaja.
Ne kužim jos, pa kak si potopila kuhinju. [sm=zmeden.gif] pa kak ti je voda izašla.

tenkic -> RE: Ljetne bebe-2012 (26.3.2013 16:41:46)

Sunny, ak misliš kuhati ocat, kuhaj ga vani a ne u kući
Ovaj prašak koji koristim ima i u DMu (Denkmit) i u Mülleru (Blink). Poslala sam ti na mail fotku ovoga kojeg trenutno imam doma [sm=smiley36.gif]

Jana1208 -> RE: Ljetne bebe-2012 (26.3.2013 20:53:43)

Večer...[sm=smiley1.gif]

Evo mi danas potpisali papire u banci...sljedeća rata dolazi na naplatu 30.09....[sm=bravo.gif]
Usput sam otišla u firmu obavijestit šefa da se ipak ne vraćam još, rekao je da razumije i da su malene bubice najvažnije...[sm=bravo.gif]

Bella, ti i ja smo onda nekako slične po pitanju boleština...ja se isto bojim da mi nešto ne promakne, pa da se zakomplicira...L još dosad nije bila pošteno bolesna (nadamo se da ni neće [sm=smiley1.gif]), osim ono malo kašljucanja koje se skoro ni nemože nazvat bolešću...valjda ćemo biti opuštenije sa sljedećim bebanima...[sm=smiley36.gif]

Mi briga sa kamencem na kuhalu nemamo, zato jer nemamo ni kuhalo...[sm=jezicek.gif]

I da, danas je L ostala doma s bakom na 2 sata, i kad smo se mm i ja vratili iz grada ona mirno spava u svom krevetiću usred dana...meni to nikako ne uspijeva...[sm=zmeden.gif]
Kaže baka da joj je počela drijemat na rukama, a pošto je ona nemože dugo držat, spustila ju je u krevetić malo pomazila i dijete zaspalo...[sm=smiley1.gif]...ja čim je spustim krene urlat...[sm=zmeden.gif]
Od sutra je počinjem privikavat da spava sama kroz dan, moramo se riješit toga da stalno spava zaljepljena za mene...[sm=zmeden.gif]

keyt -> RE: Ljetne bebe-2012 (26.3.2013 21:06:20)

Što je ovo bilo danas? Forum "Mali kućanski savjeti"[sm=smiley36.gif]

tenkic -> RE: Ljetne bebe-2012 (26.3.2013 21:25:47)

I Bo urla čim ju spustim u krevetić...osim ako prije toga nije zanunala na cici
Maženje kod nje ne igra nikakvu ulogu

Samo je jednom zadrijemala baki na rukama i to onda kad je šmrcala. To je bio jedini put da smo ju uspjeli i presvići u snu (nisam mogla vjerovati da se nije zbudila na presvlačilici)

Jana1208 -> RE: Ljetne bebe-2012 (26.3.2013 21:33:15)

Ne kužim...navečer ju stavim budnu u krevetić i ona se smješka, priča i zaspi u roku 15 min bez problema...kroz dan to neće nikako...razmišljam da je probam isto tako još budnu stavit u krevetić i po danu pa možda zaspi...[sm=zmeden.gif]...možda je problem u tome što je stavljam u polusnu, nakon što zaspi kraj mene...[sm=zmeden.gif]
I nekako bi htjela da se nauči spavati u svom krevetiću i po danu, dosad je spavala na našem krevetu, ali sad se ju već bojim ostavljati ju gore....njoj jastuci i poplun ne predstavljaju problem...[sm=zmeden.gif]

keyt -> RE: Ljetne bebe-2012 (27.3.2013 8:00:58)

Jučer sam El iz čiste zafrkancije spustila na parket, a mala, na moje ugodno iznenađenje, u trenu prepuzala cijelu sobu, doduše, unazad. Fino joj klizi, a mami parket čist [sm=smiley36.gif]. Čim malo zatopli, mičemo dekice i na parket...
Ja sam odustala od svih svojih odluka da El nešto mora zato što sam skužila da kad god sam pokušavala nešto jer sam ja smatrala da je vrijeme za to, doživljavala sam fijasko.
Isto tako sam skužila da El sama malo pomalo mijenja navike na bolje kada sazrije, tj. kada je sama spremna za promjene. Tako da ne forsiram ništa, ona sretna, ja sretna, a na kraju krajeva, kad krene u jaslice i onako će tamo imati sasvim drukčiji obrazac ponašanja od onoga koji ima sada kod kuće.
Kad smo već kod toga, možda je rano, ali kamo ćete s bebama kad počnete raditi? Mi smo se nakon puno razmišljanja, predomišljanja na koncu odlučili za jaslice. Dobro smo se upoznali sa svim prednostima i nedostacima.

sretnaz -> RE: Ljetne bebe-2012 (27.3.2013 8:17:19)

DJ, [sm=kava.gif]
da nastavim sa "malim kućanskim savjetima". Meni je kamenac otišao iz prve i otprilike sam napravila mix ocata i vod. Ali nije ga bilo pino. Mislim da je mod nas voda mekša. Sad sam ga čistila prvi put od kad ga koristimo (10. mj. 2012).
Andydea.... baš me zanima koji je razlog. Mislim d asmo svi u iščekivanju.
Jana1208 [sm=bravo.gif]. Ajde da i te banke donesu koju sretnu vijest.

Eto, i N zaspi navečer bez problema. Meni spavaća soba nije na istom katu. Prvih cca 5 i pol mjeseci preko dana je spavao u koljevci u dnevnom, koji je spojen s kuhinjom, i nije bilo problema i ništa mu nije smetalo. Telefon, TV, ljudi, ako spava sve super. Znalo se dogoditi da teže zaspi ali bi zaspao. Sada već neko vrijeme radi problem, pogotovo zadnjih 10ak dana. Počela sam ga nositi u spavaću, u njegov krevet, ali to znači šetnja gore dolje. Baš sam rekla mm da ću probat napraviti slično kao i navečer. Zamračiti sobu i u krevet. Zapravo bih htjela da s vremenom to postane normalno. Naravno, od samog početka najlakše zaspi u kolicima, ali neki put ne možemo u šetnju i zato se nadam da će dnevno spavanje u krevetiću postati jednostavnije. A ležat kraj njega mi se neda, nekako mi je to gubljenje vremena i ne bih ga uopće htjela učiti na to.

sretnaz -> RE: Ljetne bebe-2012 (27.3.2013 8:23:14)

Ajme... prvi dio mog posta je kao da sam nepismena! [sm=smiley36.gif]

Hm... nisam baš sigurna da ću raditi. Naime, moji poslodavci su propali. Imali su franšizu i izgubili su je kad je N imao 2 mjeseca. Osim toga, dužni su mi 3 plaće i bolje da ne pišem o tome i o njima jer se samo iznerviram. Naravno, tražit ću posao, ali to znate da i nije jednostavno.

keyt -> RE: Ljetne bebe-2012 (27.3.2013 8:34:08)

Sretnaz,

ne bih ti htjela soliti pamet ali raspitaj se malo jer kažu da nije dobro zamračivati sobu preko dana jer to zbunjuje bebe i malu djecu te da za dobar noćni san trebaju znati razliku između dnevnog i noćnog spavanja. Isto tako kažu, mislim stručnjaci i upućeni, da ne treba preko dana forsirati krevetić, ako ne žele i da je svejedno gdje će preko dana spavati jer je samo bitno da spavaju i budu odmorni.

keyt -> RE: Ljetne bebe-2012 (27.3.2013 8:49:35)

Jutros sam dežurna [sm=smiley36.gif]

Bella, od suhog zraka teže dišu po noći, ja svaku večer prije spavanja El ukapam malo fiziološke i pokazalo se kao pun pogodak.

LorVer -> RE: Ljetne bebe-2012 (27.3.2013 9:05:58)

Jutro [sm=kava.gif]

Ja sam svoje starije i sad Mar uvijek na popodnevno spavanje stavljala u kinderbet u zamracenu sobu. I sve mi,super funkcionira. Jedino joj ne oblacim piđamicu i ne stavljam ju u vrecu vec ju pokrijem sa dekicom.
Ovo odmaranje u dnevnoj sobi ja si ne mogu dopustiti je ipak su tu jos dvoje starije djece koje se krecu stanom, pa sve moguce njihove prijateljice koje stalno dolaze. Mar si u toj guzvi nebi mogla naci san. A ako mi kvalitetno popodne ne odspava, cca dvamsata, nije sva svoja.

tenkic -> RE: Ljetne bebe-2012 (27.3.2013 10:13:00)

Evo naišla na članak u kojem kaže da je Amaranth super za imunitet...http://www.alt_ernativa-za-vas.com/index.php/clanak/article/amaranth
a to smiju bebice jesti, pa eto!

Bella, si malo povisila uzglavlje na krevetiću s par knjiga ispod madraca?
Mi smo potrošili Sterimar za bebe i kupila sam fiziološku od gradskih ljekarni za špricanje nosića. Kad ju potrošim unutra ću natrpati običnu fiziološku iz ljekarne jer mi je fakat dost plaćati po 40 kn za te sterimare i gluposti kad pol litre fiziološke dođe ok 10 kn, a ova ambalaža od gradskih ljekarni ima dobar navoj i može se nadopunjavati [sm=bravo.gif]

Mi smo nedavno mijenjali prozore i ovi u sobi od Bo nemaju vanjsku roletu nego žaluzine koje obavezno zamračim dok spava. Po danu je svjetlije jer uspije doći malo svjetla iz vana, a po noći je tamnije jer je i vani tamnije. To mi se čini super za napraviti razliku između dnevnog i noćnog spavanja....a po noći još dobije i pidžamicu i vreću...

Kad ja krenem raditi Bo će prvo čuvati tata koji ide na porodiljni, a nakon toga baka koja je rekla da ju ne pusti u ustanovu dok ne navrši bar 3 godine

Stranica: <<   < Prethodna stranica  71 72 [73] 74 75   Sljedeća stranica >   >>