keyt -> RE: Ljetne bebe-2012 (26.1.2013 13:50:41)
|
Pozdrav svima, evo mene opet s neba pa u rebra, ali žao mi prehlađenih bebica pa da vas utješim svojim iskustvom. Moja mala (6 mjeseci) bila je gadno prehlađena prije 2 tjedna, a najgore je bilo 2. dan kad joj se slijevalo u potocima iz nosa pa u ždrijelo. I ja sam se rasplakala skupa s njom. Uglavnom, dosta sterimara i fiziološke u nos pa usisavač. U najgoroj fazi činit će vam se da je usisavate svakih pet minuta i to užasava, ali treba biti uporan. I nasmijan po mogućnosti, jer i njima je tada lakše. Mazala sam je eukaliptusom dr. Theissa, vlažila zrak mokrim krpama na radijatorima, a spavala je na malo uzvišenom (knjiga ispod madraca). Čak je i dobro spavala uz par suznih buđenja. Onda malo maženja , fiziološke i malo vode da joj ovlaži usta. (Ne mora puno piti ako neće). Treći dan je već bilo lakše, manje je curilo, ali je počeo mokri kašalj i začepljen nosić. Tužno ju je bilo gledati kako diše na usta, pa mi je pedica prepisala ephedrin 0,25% kapi za nos i to nas je spasilo. Ukapala sam joj samo tri puta. U roku tjedan dana prehlada je skroz prošla, završava malo suhljim kašljem, šlajmom i s još par puta slinavim nosićem. To je dobro jer je tako izbacila svu sluz. Dobro je da prehlađene bebice što više sjede, tako im je lakše i izlaze sline van same od sebe. E, da, ne smije u stanu biti pretoplo, niti bebe pretoplo obučene
|
|
|
|