Sunshine28 -> RE: Ljetne bebe-2012 (21.11.2012 20:01:48)
|
Ja sam 100 posto za samouspavljivanje odnosno "ferberizaciju", na taj je nacin moja sestra neceka naucila da kada ga se stavi u krevetic da se ide spavati i gotovo. To ukljucuje i da se beba preko dana ne stavlja u krevetic (osim za popodnevni spavac). Nama to za sada ide odlicno. U 90 posto veceri Em nakon kupanca i hranjenja ide u koljevku bez prigovora, nekada odmah zaspi, a nekada zna biti u krevetcu i po sat vremena budna dok ne zaspi, ali ne kmeci. Gledam ju iz prizemlja preko video nadzora koji se uplai kada pusti glas ili se jace pomakne. Ako i zakmeci na taj nacin vidim da li samo kenjka ili joj je nesto...ali evo sinoc smo imali spektakl, cim sam ju staila u koljevku pocela je plakati i nije htjela zaspati, i ja sam ju pustila da place 5-10 min., nakon toga je sama prestala, jos malo bila budna i zaspala...mislim, nisam ju ostavila samu, samo sam joj se maknula iz vidokruga i gledala ju na monitor (za slucaj za bljucne ili nesto). Ponta uvođenja samouspavljivanja je da izdrzis kada place da ju ne dignes...naravno to otpada ako ima grceve ili je bolesna... ja mislim da je to ok, od 5-10 min. placa joj nece nista biti, pa koliko puta smo same, a ja moram na veliku nuždu i ona se u međuvremenu rasplače...
|
|
|
|